fedaykin Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Evet artık vatan toprakları işgal altında. Başka bir ülkenin askerleri ellerinde silahları ülke topraklarına girmiş durumda ve bu hiç bir ikili anlaşmaya dayanmıyor. Üslerin modernizasyonu anlaşmasında yeni üs kurulması yoktu, yani Mardindeki bütün çalışmalar yasadışı. Peki reddedilen teskerenin hiç mi bir önemi yok. Bu meclis kimin meclisi ve aldığı kararlar kimin kararları. Reddedilen teskere Uganda'da mı reddedildi. Madem bu kararlar Amerikalılar tarafından önemsenmeyecek ve yerli işbirlikçileri tarafından bu işgal hareketi görmezden gelinecek Meclisi kapatalım gitsin. Belki yıllar sonra meclisi feshedip Amerikalıların giremedikleri -hala kalmışsa- bir bölgede yeniden toplamak gerekiyor. Bu ne arsızlıktır, bu ne hayasızlıktır... Her türlü kirli dolaplarla, yapılan rüşvet önerileri, düzenlenen gösteriler, bize yardım edin yoksa diye başlayan tehditler sonucu ikinici teskere meclisden geçerse peki bu mebuslar nasıl insan içine çıkabilecekler. Bu şekilde tehditlere boyun eyecek bir ülkenin insanlarımıyız biz. Hiç mi sizin gururunuzu incitmiyor, hiç mi canınızı acıtmıyor bu gerçekler. Ülkeniz işgal altındayken hala benim keyfim yerinde diyebiliyormusunuz. Yok abi ben bu şartlar altında koltuğuma oturupda olaylara seyirci kalamam.[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ [Bu mesaj fedaykin tarafından 10 Mart 2003 09:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 abi bunlarin ben basa geldigi gunden anlamistim boyle kolay ulkeyi satacaklarini buraya getirip koyanda amerika zaten. off hic mi duzgun bir hukumetimizi olmuyacak ya hicmi olmuyacak[hline]BonePART, 26 Şubat 2003 11:32 tarihinde demiş ki: angelcim ora avustralya bura turkuy ona bakarsan normal bi japonun 3 katıyım ama soluyo muyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 bastır fedaykin[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum.. - Deli Cevat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Beni asıl rahatsız eden genelkurmayın tavrı aslında. Hükümetin tutumu sürpriz değil, ancak ordunun böyle birşeye göz yummasını beklemiyordum. Sonuçta stratejik anlamda avantaj sağlayacak olması ya da olmaması değil sorun, meclisin iradesine aykırı davranılması açıkça. Tabii bu görünen kısım; yani bizim bildiğimiz bölümü olayların. Bildiğim kadarıyla bu hareketin dayandığı bir anlaşma yok, ancak benim bilmemem olmadığı anlamına gelmiyor korkarım. Bence bunlar sadece Amerika'nın bekleyemeyecek durumda olmasından kaynaklanıyor, ikinci tezkerenin geçeceğine kesin gözüyle bakıyor Sam Amca herhalde, ama zaman azalıyor artık ve bir an önce harekete geçmeyi tercih ettiler. Görünen o ki tezkerenin reddinin yarattığı geçici zafer sarhoşluğundan yararlanmayı da başardılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turkuoise Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Genel Kurmayın açıklamalarının satıraralarından okuduğum kadarıyla, herşeyi söylemediklerini ima ediyorlardı. Bana kalırsa, Genel Kurmay, Amerika ve İngiltere'ye ne kadar güveniyorsa, bu hükümete de o kadar güveniyor. Yani hiç güvenmiyor. Çünkü; Birinci tezkerenin kabul edilmesi zaten en baştan hatalıydı. Adamlara gel istediğin gibi üsleri modernleştir, sonra beraber Irak'a gireriz mesajı net bir biçimde verildi. İkinci tezkerede iki ayrı maddenin (asker gönderme ve asker kabul etme) bir arada oylanması ise en büyük hata. Bu iki madde ayrılmış olsa büyük ihtimalle asker gönderme maddesi çıkar, yabancı askerleri kabul etme maddesi kabul edilmezdi. Sonuç : Türkiye Cumhuriyeti hiç haketmediği(belki de hak ediyor) bir şekilde yabancı basında direk altında müşterisini bekleyen bir fahişe olarak tasvir edildi, bu tezkere çıktıktan sonra nasıl tasvir ederler söylemeye dilim varmıyor. Belediyeci olmakla devlet adamı olmanın farkını hala anlayamamış bir hükümet ile Türkiye'nin daha farklı davranmasını beklemek de safdillik olur sanırım.[hline]Oracle: Deli Minmatarlının kanlı şirketi. :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 http://www.ntvmsnbc.com/news/205224.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 fedaykin sana bende katılıyorum +1 yani. Türkiye'nin eli mahkûm sonuçta. yapacakları pek fazla bişe yok. Tezkere reddedildi ama değişen hiçbirşey olmadı-olmayacakta. Tezkere hükümete tekrar geldiğinde bu sefer kabul edecekler sıka sıka. Bi taraftan IMF, bi taraftan olası savaş, ABD'ye katılmasan ondan şamar yiyecen, katılsan IRak yandaşlarından şamar yiyecen. Hertürlü samaroğlanı olcaz yine. yani anlican durum şu; " aşağı tükürseler sakal, yukarı tükürseler bıyık " hesabı. Şimdi doğudaki sınıra yakın olan topraklardaki köyleri ABD kiralamaya başlamış bile. Satan köy sakinleride bu olaylardan hoşnut olmuş gibi görünüyor. Gerçi; " adam napsın, para ya, enflasyon çok. sat gitsin kardeş " diyesi geliyo ama..[hline]günde bir öğün :P >>Join tHe war! icq no: 97135892 send me a mail to : [email protected] [Bu mesaj ShekiLChoCuq tarafından 10 Mart 2003 13:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Böle olcağı belliydi yinede biraz direndiler [Bu mesaj Nefr tarafından 10 Mart 2003 14:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Ya hala aynı yerdemisiniz sizin Türk Silahlı Kuvvetleri'nede mi güveniniz yok merak etmeyin işgal söz konusu olsa sizin gibi boş konuşmak yerine adım atanın anlına sıkarlar kurşunu.Herşey olması gerektiği gibi Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda gelişiyor.[hline]Thief of Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 işgal söz konusu değil mi? ben TV izlemiyorum ama herhalde şu senin söylediklerin, yukarıdakilerin yazdıkları yanında daha fazla boş konuşmaya giriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turkuoise Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 said: theKingpin, 10 Mart 2003 13:43 tarihinde demiş ki: Böle olcağı belliydi yinede biraz direndiler [Bu mesaj Nefr tarafından 10 Mart 2003 14:25 tarihinde değiştirilmiştir] Böylesi daha iyi olmuş Nefr yoksa arkadaşa 1974 Kıbrıs harekatı ve sonrasındaki anılarımı anlatacaktım. :)[hline]Oracle: Deli Minmatarlının kanlı şirketi. :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turkuoise Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 said: KARAMURAT, 10 Mart 2003 14:17 tarihinde demiş ki: Ya hala aynı yerdemisiniz sizin Türk Silahlı Kuvvetleri'nede mi güveniniz yok merak etmeyin işgal söz konusu olsa sizin gibi boş konuşmak yerine adım atanın anlına sıkarlar kurşunu.Herşey olması gerektiği gibi Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda gelişiyor.[hline]Thief of Paticik Hmm, sanırım bu tür bir olay iyi ihtimalle darbe, kötü ihtimalle terörizm olarak algılanır. Düşünsene, siviller adamları davet ediyor, askerler "Yankee go home!" deyip vuruyor.[hline]Oracle: Deli Minmatarlının kanlı şirketi. :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 said: turkuoise, 10 Mart 2003 14:47 tarihinde demiş ki: said: theKingpin, 10 Mart 2003 13:43 tarihinde demiş ki: Böle olcağı belliydi yinede biraz direndiler [Bu mesaj Nefr tarafından 10 Mart 2003 14:25 tarihinde değiştirilmiştir] Böylesi daha iyi olmuş Nefr yoksa arkadaşa 1974 Kıbrıs harekatı ve sonrasındaki anılarımı anlatacaktım. :)[hline]Oracle: Deli Minmatarlının kanlı şirketi. :-) Anlat abi zaman bol nasıl olsa .. :)[hline]Experience My Dead Side KinGpiN® Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Batmaya mahkum bir millet olma yolunda ilerliyoruz..[hline]Slam City Jam... [b]ICQ :3500388 I love this game![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Türkiye'ye herhangi bir dış askeri birliğin girmesi öyle Genelkurmayın imzaladığı herhangi bir mutabakat metni ile filan olmaz. O olsa olsa bu şekilde bir öneriyi meclisimize getireceğiz şeklindeki bir anlaşmadır. Hiç bir uluslararası anlaşma meclisden geçmeden yürürlüğe giremez. Meclisi es geçerek yok saymak ise anayasal bir suçdur ve savaş halinde olduğumuz varsayımından idamlık bir suçtur. Şu anki durum ordu ve hükümet içindeki Amerikancı güçlerin milli güçlere karşı kazandığı bir zafer-oldu bittidir. Genel Kurmay'ı tek bir kişiymiş, tek bir fikir varmış gibi görmek çok büyük bir yanılgıdır. Aradaki fikir ayrılıklarının ulaşabileceği boyutu görmek için yine aynı olayı incelemenizi salık vereceğim; Orgeneral Eşref Bitlis suikasti. Tabii ki medyadan aldığınız haberler size yetiyorsa, MTV gençliği olarak düşünmek size çok anlamsız vede karsız geliyorsa zaten bu topicde işiniz yok, siz gidin Amerikanın yanında bayrak sallayınki 53. Eyalet olarak bizi kabul etsin0, sizde daha rahat ve milli geliri yüksek bir ülkede yaşama şerefine erişin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 washington da ,otel odalarında söz verip mecliste tezkereyi geçiremeyen kendini bilmez topluluğu bir iktidar partisinin üyelerinden, aynı tezkereye yeni maddeler eklendiğini başkalarından duyup bizde yeni öğrendik lafını duyduktan sonra, limanlarımızı sonra da çıkıp şehirlerimizi parselleyen amerikan askerlerini görmelerini beklemek o gafiller için ne kadar fazla ise iskenderundan çıkmak isteyipte izinleri olmadığı için yol vermeyen türk askerine silah çeken amerikan askerinden kürtlere arka çıkmamasını beklemek de fazla olur rahatsızız ve bunu engellemek istiyoruz ama bunlar bu foruma atılmış 3 5 satırlık mesajlar olup kaldıkça türk milletinin dünya gözündeki onuru gibi sayfalarca geriye gidecek unutulacak çözüm ? bu kısık seslerimizin birleşip ankaradaki gafillerin kulağına gitecek hatta onları korkutacak bir çığlığa dönüşmesi ,bunun için gereken ne, bu şekilde düşünenlerin oluşturduğu bir platform peki böyle birşey varmı, yok o yüzden boş konuşuyormuşuz gibime geliyor şimdilik... [Bu mesaj ascraeus tarafından 10 Mart 2003 18:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolfshade Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 said: KARAMURAT, 10 Mart 2003 14:17 tarihinde demiş ki: Ya hala aynı yerdemisiniz sizin Türk Silahlı Kuvvetleri'nede mi güveniniz yok merak etmeyin işgal söz konusu olsa sizin gibi boş konuşmak yerine adım atanın anlına sıkarlar kurşunu.Herşey olması gerektiği gibi Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda gelişiyor.[hline]Thief of Paticik ROFL!! ---- Herşey olması gerektiği gibi Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda gelişiyor ---- Özellikle buna 2xROFL!! ---- Sahsi fikrime gelince, Türk hükümetini de ordusunu da takan hic kimse yok.Sanirim yukarda alinti yaptigim arkadas amerikan basininda Türkiye ile ilgili cikan karikatürleri ve yazilari görse böyle konusmazdi. Vatan topraginin her karisini kanlariyla sulayan dedelerimizin verdigi kurtulus mücadelemizden 70 küsür yil sonra zamaninda Halide Edip Adivar`in savundugu Amerikan mandasini kabul etme gurursuzlugunu gösteren hükümete de tasidiklari üniformalari haketmeyen türk falan degil basbayagi amerikan generali olan genelkurmay üyelerine de yaziklar olsun. Gücü kendi milletine yeten, 1970`lerde genclerini daragaclarinda sallandirip, aydinlarini sürgün edip, amerikan askerine kirmizi halilar seren bu genelkurmayin da CIA ajani politikacilarin da cani cehenneme...[hline]Yok lem imza fln...De get! [Bu mesaj Wolfshade tarafından 10 Mart 2003 19:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 said: Wolfshade, 10 Mart 2003 19:30 tarihinde demiş ki: Sahsi fikrime gelince, Türk hükümetini de ordusunu da takan hic kimse yok. sen oyle zannet[hline]Kings of Chaos'a ben de basladim.Arada tiklayiverin ; ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Türkiyenin basinda bir tane adam gibi adam yok. Meclis deseniz zaten ayri bir sey. Halkin düsünceleri umrunda degil kafasina göre takiliyor. Genel kurmay deseniz zaten ayri telden çaliyor. Ordu darbe yapsa diyecegim dilim varmiyor.[hline] Dongi dongi dongi dongi dabidaba Querquobad Quane [SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 iyice mahvettiniz bizi sizde. hersey menfaatimize uygun isliyor demiyorum ama olaylarin gelisiminde kesinlikle etkimiz buyuk.[hline]Kings of Chaos'a ben de basladim.Arada tiklayiverin ; ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 errr arkadaşlar acık daha sakin olun bence yani dedikleriniz doğru da olsa bunların size ve buradakilere zarar vereceğini de düşünerek söyleyin düşüncelerinizi kötü de olsalar bahsettiğiniz kurumlar hakkında bu kadar açık ve net hakaret baya bir suçtur çünkü ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Baylar&Bayanlar, Bildiğim kadarıyla eskiden imzaladığımız anlaşmalarda bu konu dahil olmak üzere pek çok şey ile de ilişkiler maddeler bulunmaktadır. Örneğin zaman ve ismini bilmediğim ama imzalanmış olduğunu bildiğim bir anlaşmada herhangi bir savaş durumunda ABD'nin menfaatini ilgilendirecek bir durum sözkonusuysa üslerimizi ABD'ye açacağımızı belirtmiş ve altına da imzamızı atmışızdır. Şimdi bazılarınız savaş olmasın, tezkere kabul edilmesin gibi cümleler sarf ediyor. Arkadaşlar, savaş şu durumda kaçınılmaz bir duruma gelmiştir, ya olacak ya olacak durumuna. Bunda ABDnin menfaati oldukca buyuktur ve argo tabir yerindeyse Türkiye Cumhuriyeti'ni de pek salladığı yoktur! Savaş ABD'nin lehine biter ve biz onlara yardım etmezsek, zararlı cıkacağımız gibi bir de hiçbir zaman olmamasını isteyeceğimiz yeni bir düşman kazanmış olacağız(ki bu düşman provokasyon gücü çok güçlü bir düşmandır; ABD). Irak'ı dağıttıktan sonra yeniden yapılandırılmasını yine ABD sirketleri üstleneceklerdir buyuk ihtimalle ve bunda cıkarları buyuktur, ulkenin yeniden silahlandırılmasında ABD yine orda olacaktır çünkü yıktığından cok daha büyük bir kazancı olacaktır. Silah sermayesi işleyecek ve ABD daha bir zenginleşecektir! Sonuş olarak ülkemiz inanılmaz kötü bir duruma gelmiştir, bu durumdan kurtulmak tabiki de bir tezkere onaylayarak&ABD'ye destek cıkarak olmayacaktır ama daha iyi bir çözüm sunabilen de yoktur arkadaşlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brad Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Öncelikle İskenderun limanına Hatay milletvekilinin girememesi inanılmaz rezil bir durumdur....Ayrıca ben Genelkurmay ın stratejisini doğru buluyorum...Özkök,o konuşmayı tezkere den önce de yapıp ezici bi evet çıkmasını da sağlayabilirdi...Ama tezkere reddedildikten sonra akp zayıfladı ve çok stratejik bi hamle yapmış oldu ordu...Ayrıca şu anki durumda savaşa girmemek suya sabuna dokunmamak gibi bi şansımız olduğunu düşünmüyorum... Hükümet in de herşeyden önce ayaklarını yere basması ve verdiği kararların mantıklı nedenlere dayalı arkası sağlam kararlar olması lazım...İlk tezkere ye verilen hyr çok tutarsız bi hyr dır....Çünkü hyr oyu verenler ertesi gün "valla ben nasıl olsa herkes ewt diecekti o yüzden hyr dedim" "bnm babam aradı ewladım hyr de dedi o yüzden hyr dedim" vs. gibi arkası hiç bi temele dayanmayan nedenler olmamalıydı...bilinçli nedenler olmalıydı....yazık yani.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 benim anlamadığım birkaç şey var: -Amerika bu savaşı yapçak mı? Kaçınılmaz ABD Irak'ı kendisi yarattı. Usame Bin Ladin'i kendi yarattı. Türkiye'yi bir çukura düşürmeye çalıştı. Kazdı, kazdı, kazdı... O kadar kazdı ki, toprak çöktü, ABD zarar gördü. Kaç yıl önce İngiltere ve ABD, Orta Doğu'da terörü çıkardı. Irak topraklarını onlar çizdi mesela, teröristleri onlar koydu oraya. Şimdi ABD terörün zararını görüyor. Savaş kaçınılmaz. Eee, Halk neyin kavgasını veriyor? Niye Savaş'a Hayır. Engelleyemezler bu savaşı. ABD Terör Devletlerini ortadan kaldırmak istiyor. Terör'ü engellemek istiyor. Savaş kaçınılmaz. - Savaş kaçınılmaz. O zaman bu savaşın sonucunu düşünmek lazım. Bizim için avantajı ne, dezantajı ne, ona göre mecliste karar çıkarmak lazım. Duygusal değil, stratejik davranmak lazım Mısır gibi paçayı kurtarabiliriz eğer girersek bu savaşa. Girmessek, ABD bizden uzaklaşçak, Kürtler Iraklar bize karşı olacak. Hatta Orda yeni bir Terör devleti kurulabilir. Kürtlerden oluşan bir devlet. Avrupa'nın uzun zamandır Gaziantep'te sınırlarını çizdiği Bir Kürdistan...[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum.. - Deli Cevat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creel Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2003 said: Fistan, 10 Mart 2003 17:15 tarihinde demiş ki: Batmaya mahkum bir millet olma yolunda ilerliyoruz..[hline]Slam City Jam... [b]ICQ :3500388 I love this game![/b] Millet olmayan bi millet olma yolunda ilerlioz gibi :) yakında türk die bişi kalmicak gibide gelio :([hline]".. And The Tides Of Darkness Swept Over The World.." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar