Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KABLo ya geçmek isiyorum , öneriler ve bilgi lütfen

hired_gun

Öne çıkan mesajlar

Durum şu:
Oturduğunuz yere Kablo Internet hizmeti veriliyor olması lazım. Eğer veriliyorsa Ultra veya KabloNet firmalarından biri tarafaından veriliyordur büyük olasılıkla. Bi de Interaktif var sanırım, o da olabilir.

Gimli'nin dediği kadar kötü değil durum KabloNet'te.
Ortalama 14-15 kbyte/sec download hızı var. (max 16kbyte) Amerika, Avrupa fazla farketmiyo. Bu ortalamayı yakalıyor genellikle KabloNet.
Ultra ise eğer sizin bölgenize bakan kuruluş, yurdumun bi saçmalığı daha olarak max: 32kbyte/sec download hızı alacaksınız.
Amerika server larında oyun oynama durumunu soracak olursanız, o konuda sizi yanıltmak istemem ama biraz zorlanabilirsiniz desem yeridir. Bazen bayaa iyileşiyo ping. Gidip üye oluyoz uo'ya gaza gelerekten. Aaaa o da ne, gene 500 lere fırlamış1-2 hafta sonra.

Sonuç: Günde ort. 2-3 saat bağlanıyorsanız internete, alın. Hele 84 milyon tel faturası geliyosa durmak şeydir, eeee, yanlıştır... :-)
Sosyal ağlarda paylaş

said:

On 2001-03-11 21:57, BonePART wrote:
Ultra cok iyi ama duscek
oda gitcek gene kablocular aglıcak
neden onnar hızlı biz yavasız
ultrayıda dusurcekler
ama coks acma
allanızı seviyosanız
dunyanın hangi ulkesinde 128 kb altı kablo war ya
kısa hesapla
16 kb
napsterde dikkat edin
64 kb kablo yok
en ufakı 256
turkiye işte burda kaybediyo

Baydın ama haaa!! Bizim dememizle mi düşecek hızın sanıyosun. Çocuk musun sen be?
Sosyal ağlarda paylaş

Hangisi daha iyi diye bir kavram yok ne yazık ki. Oturduğunuz bölgeye, bu şirketlerden hangisi hizmet götürüyorsa o en iyisi; çünkü başka alternatif yok. :-(

Ayrıca kabloya geçme isteğinizi baltalamak istemem ama önce oturduğunuz yerde bu hizmetin olup olmadığını araştırın.
Sonra benim gibi, haydin bugün kablo alayım diye celallendiğiniz bir günde, önce bulunduğunuz bölgeye apayrı bir şirketin hizmet getirdiğini, sonra da bu hizmetin bile en erken 6 ay sonra geleceğini öğrenirsiniz. Kötü olur. :-)
Sosyal ağlarda paylaş

said:

On 2001-03-13 14:11, Novilamenja wrote:
Hangisi daha iyi diye bir kavram yok ne yazık ki. Oturduğunuz bölgeye, bu şirketlerden hangisi hizmet götürüyorsa o en iyisi; çünkü başka alternatif yok. :-(

Ayrıca kabloya geçme isteğinizi baltalamak istemem ama önce oturduğunuz yerde bu hizmetin olup olmadığını araştırın.
Sonra benim gibi, haydin bugün kablo alayım diye celallendiğiniz bir günde, önce bulunduğunuz bölgeye apayrı bir şirketin hizmet getirdiğini, sonra da bu hizmetin bile en erken 6 ay sonra geleceğini öğrenirsiniz. Kötü olur. :-)

Ya bişi sorcam, şimdi buraya koblo hizmeti war hatta şuan bu msgı yazarkende bi yandan bilg'den tv seyrediom. yane böylece senin söylediğin durumu halletmişmi oluyorum? yoksa senin demek istediğin buraya bakan şirketin net hizmeti werip wermediğimimi bulmam mı? :-?
Sosyal ağlarda paylaş

said:

On 2001-03-13 16:44, StRencher wrote:
Beyler çok sağolun o siteden öörendimki bizim buraya (küçükyalı) ultratv bakıyomuş. wede biliyorumki bu şirket internetide destekliyo. Şİmdi sormak istediim şey ultratv'yi nası bildiiniz? yane sitesi açılmıoda. ayda kaç milyon? hızlımı? vs vs.

bak şimdi,
ilk basta kablo şirketleri hızlı yaa yavaş degiller. Onlar tt ne veriyorsa onu aktarıyorlar size. Aslında tam dogru olmadı. Kablo şirketlerinin tek görevi elinizdeki modemin düzgün calışması, hatlarda bir sorun olmaması. Yani onların işi bu. Hız onların elinde olan bir şey degil.

Ultra hızlımı, OSI icinse hayır. Ama bu onlarla ilgili degil. Aslında TT router ayarlarını bi duzeltse ve bizide amerikan serverlarına amerika cıkısımızdan ulaşabilsek (normalde biz oside dahil olmak üzere bir cok yere ISDNET üzerinden cıkıyoruz) direk 180 pingle oynuyoruz. Deli gibi hızlı yani. ISDNET arada bi göcüyor, işte o zaman bizde dogal olarak miami teleglobe gibi yerlerden cıkıyoruz. ehe o zaman 180 ping hızımız lag yok 8-)

Ama normalde ISDNET uzerinden cıkıyoruz ki buda 680 ping veriyor. ISDNET hayatta gorup duyabileceginiz sanırım en berbat net hizmeti vermekte. Bizim avrupa cıkısımız olmasına ragmen direk olarak 600e yaklın ping zaten kendi vermekte. O yüzden download faln yaparkende amerikan serverları avrupa serverlarına gore falan daha hızlı. (amerikadaki west kısma bide miami uzerinden cıkıyoruz ama east ve middle direk isdnet) bi ara duzeltirler eminim ama ne ara onu bilemiyorum işte.

Ya sonucta, internet hızımız gun gectikde iyileşyiro bu bir gercek. Bundan bi kaç yıl onceki fiyatları ve aldıgınız hizmeti karsılastırın. Zamanla daha da iyi olacak. Bunun öyle çok uzun bir zaman alacagını da sanmıyorum. Ayrıca kablo dısında başka bir alternatifiniz daha war, ASDL.

Hem daha ucuz hemde kablonun iki kat daha fazla hız imkanı ayrıca tamamen size ayrılan bir kapasite. kablo gibi 0-64 arası degil. Direk 128.

ASDLi arastırın, eğer SANTRALi size YAKINSA kesinlikle ASDL alın. Yok degilse kablo. 8-)
Sosyal ağlarda paylaş

Ultratv için ise, teknik servisleri cok iyi. Kablonet abonesi olupda lam bi haftadır gelmedi teknik servisleri diye aglayan insanlar bilirim ben. ULtraTV direk olarak bi en fazla iki gun icersinde elemanlarını gönderip sorunu hallediyor. Ayrıca kablonetin de verdigi hızın iki katını verdigini iddia ediyor. Pratikde pekde farkını gormedim ama ena zından teorikde verdigi hız daha iyi kablonetten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...