Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matrix Revolutions SPOILERS!!! - 5.11.2003'te filmden sonra tartismak üzere

Vampire

Öne çıkan mesajlar

Bence film güzeldi ama herkes çok abartılı beklediği için biraz hayal kırıklığına falan uğradı diye düşünüyorum.Zaten MAtrix 1 gibi olmasına imkan yoktu.Çünkü fim çoğunlukla matrixte geçiyor ve buda biz programcıları büyüleyen en önemli noktalardan biriydi. yada hikayenin ilk versiyonu olup da çok ilginç gelmesi gibi. ben tam olarak verilen dini mesajları algılamadım. ama film boyunca inanılmaz sıkıcı aşk sahneleri geçiyor. Trinity nin öldüğü sahne bitsin artık diye baya bekledim. neo nun bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum.ilk filmdeki the one olayını burda baya bi bağlamışlar. sonuçta neoyu savaşı bi şekilde sona erdirmeleri için çıkartıyorlar, eğitiyorlar, inanıyorlar falan filan. ama herkes neo çıkıcak da robotları tek tek öldürcek falan zannediyor. aksine neo matrixte smithi yaratıyor. smith matrix i cokertiyor. neo smith aracılıgı ile robotları barış yönünde etkilemeyi başarıyor.objektif bakarsak neo amacına ulaşıyor. yani mantıklı ve basit aslında. smithin yok olmasında kahin in yardımını tam anlamıs degilim. ama neo eger bi programsa yada bug sa her neyse kahin tarafından yaratılmış olabilir mantığı ağır basıyor. like I said. You already know what the answer is neo:)
Sosyal ağlarda paylaş

Ana makine midir nedir işte neo yu reslerken (hehe hala uo oynuyorum belli oluo dimi) neo nun göğsünde ışıktan haç belirdi[hline]It's all a puzzle, isn't it, Joseph? Like a game of chess, perhaps. The pieces move, apparently aimlessly, but always towards one single objective: to kill the king. But who is the king in this game, Joseph? That is the question you must ask.
Sosyal ağlarda paylaş

lol o kadar mesaj atılmış kimse trinity nin gar da neo ya koşuşundan bahsetmemiş .. dağıldım ben sinemada resmen heauhea[hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki:
Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım !
Sosyal ağlarda paylaş

zaten Neo - Isa benzetmesi belli, senin yazdiklarin disinda kendi halki icin kendini kurban ediyor falan...

Ayrica bir Seraph - Judas gondermesi varki hala neden oldugunu cozmeye calisiorum. (Bilmeyen icin) Judas Isa'nin cevresindeki havarilerden, Isa'yi ele verip asilmasina neden olan kisi ayrica. Sonra kendini asiyordu eger yanlis hatirlamiyorsam... Neden Seraph'a Judas deniyor onu bilmiorum bi dusunulebilir?

Benim ilk izlemede kapabildigim bu kadar (zaten Isa'nin hayati hakkinda genel bi bilgiye sahibim cok ayrintiya giremem... Demek istedigim de bu zaten, bu konuda detayli bilgiye sahip birinin filmden daha fazla seyler cikarticaktir)[hline]Nature's law instead of god in heaven
Blind Guardian - Punishment Divine
-=Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben...=-
But, but I'm disturbed... I'm depressed... I'm inadequate... I got it all! - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Sosyal ağlarda paylaş

-kör mesih.. aynısı dune'da yokmuydu yahu!ama sevgilisi olunce muaddib tamamen kör oluyodu o kadar kopya cekmemisler yani..
-filmi cidden begenmedim yani bekledigim hic bir sey yoktu merv fln askida kalmis karakterler olmus..
-sonu ile ilgili yorumum su sonunda neo ile smithin birlesmesi bana anti madde madde birlesmesi gibi geldi yani kahinin dedigi gibi neo ne ise smithtte tam tersi oldugundan bunlarin birlesmesi ikisininde energy olmasina sebep oldu yani sonunda hepsi isik gibi cozuldu cidden buna cok benzettim.
-ana bilgisayar bence neoya smith olayinda yardim edemedi soyle dusunun ana bilgisayarin elinde binbir turlu program var ve diger butun insanlar da smite bagli bunlardan herhangi birini smith ele gecirirken ana bilg eger smithin kodunu alamiyorsa neoyu ele gecirirkende alamaz bence..neonun olayi icinde smitin kodunu cozebilecek koda sahip olmasi vede smittede neonun kodunu cozebilecek ...
-aklima takilan en buyuk soruda su smithin ozelligi ne yani bilmemkac kez zion yok edilmis bir cok chosen olmus herhalde bir chosenda bi agentin icine girip onu yok etmistir sadece neonun aklinami geliyor bu!bence cok sacma bu sey, daha sonra neden neo diger agentlarida smithi oldurmedigi gibi olduruyor patakliyarak olduruyor.Zaten neo'nun agentleri fln dovmesinin olayi ne adam chosen deilmi istedigi gibi kodlarla fln oynayamaz mi!agentlar read&fight only mi ne yani bu...
-dogfight olayi daha sonra iyiki su effecti vermeyi ogrenmisler..
-begenmedim bekledigimin cok altinda idi.sam'in dediklerinde katiliyorum klawyesine saglik.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Azmodai, 06 November 2003 00:52 tarihinde demiş ki:
ABI TURK FILMI KOSUSU!! nasil kacar o : )
hehe kesinlikle
ama şöyle bi nokta var ben yabancıların o sahneyi izleyince bizim verdiğimiz tepkiyi vereceğini sanmıyorum
biz alışmışız tabii görünce bütün salon güldü :D
dın dın dın dın dııınnnn
dın dın dın dın dın dın dınnn
-neo
-ntrinity
-naşkım
hede hödö.. :D[hline]It's all a puzzle, isn't it, Joseph? Like a game of chess, perhaps. The pieces move, apparently aimlessly, but always towards one single objective: to kill the king. But who is the king in this game, Joseph? That is the question you must ask.
Sosyal ağlarda paylaş

-Savaş bittiiiiiii !
-Hadi diskoya !
(Temple da müzik çalmaya başlar uptıs cıktıs)[hline]It's all a puzzle, isn't it, Joseph? Like a game of chess, perhaps. The pieces move, apparently aimlessly, but always towards one single objective: to kill the king. But who is the king in this game, Joseph? That is the question you must ask.
Sosyal ağlarda paylaş

tren istasyonunun duvarindaki yazi neydi yahu... "hede" Ave

*!hatirlamadan uyuyamiicaktir*[hline]Nature's law instead of god in heaven
Blind Guardian - Punishment Divine
-=Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben...=-
But, but I'm disturbed... I'm depressed... I'm inadequate... I got it all! - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Sosyal ağlarda paylaş

bunun dışında bir şey daha dikkatimi çekti benim
animatrix ' i izleyenler bilir
ilk 2 robot wardı elele tutuşup gidiyorlardı yeni robotlar dünyasını kurmaya
tahminimce onlar oracle la architect
zaten animatrixden sonra ben hep smith tarafında olmuştum
keşke insanlar kaybetse diyerekten
bütün yavşaklığı yapan onlar[hline]-Huseyini gordunuzmu ya ?
-Yedigonubiz ,
-nasi ?
-baktik ye-ni-le-bi-lir gozukuyodu , yedik .
Sosyal ağlarda paylaş

Film hayatımda gördüğü en muhteşem filmlerden biriydi, aldığım zevk inanılmaz. Herşeyi ile dört dörtlük.

Filmden acaip şeyler beklediğiniz için ve filminde size bunu vermediği için filmi sevmeyebilirsiniz aam Matrix kült filmler arasına girdi ve hep hatırlanacak.

Muhteşem bir son, Muhteşem efektler, muhteşem senaryo...[hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Azmodai, 06 November 2003 01:17 tarihinde demiş ki:
- will you keep your promise?
- of course i will, what do you think i am? human?
[hline]Azmodai - the anti-garbage activisionist

koca filmden aklımda kalan tek replik bu oldu bak yazmayı unutmuşum.. :)

lathspell ben filmden acayip şeyler beklemiyordum, ilk matrix'e daha yakın birşeyler bekliyordum ama teknolojik gondor kuşatması ve sci-fi ile zerre kadar alakası olmayan sembolleştirmeler buldum. ilk matrix'ten çıkınca dünyaya değişik bir gözle bakabiliyordunuz bir an için, bundan çıkınca episode 2 clone attack'tan çıkmış gibiydim, sıkılmış ve cgi'dan yorulmuş gözlerle. ilk matrix elbette ki bir kült olarak kalacak ama revolutions?

bu kadar çok mu olabilir cheesy sahneler? sadece rıhtım kuşatmasında bile o kadar çok saçmalık vardı ki:

- onbinlerce sentinel cirit atıyor ama mecha'lara saldıran yok, inanılmaz yani, öylece geziyorlar. captain milfune 15 dk boyunca kurşun yağdırıyor ve tek bir tanesi arkadan saldırmayı akıl edemedi. ama sonra çocuk tam zincirleri koparacağı sırada sadece tek bir tanesi saldırmayı akıl etti, makinelerin iletişimi yok mu ki kapının açılmasını önlemek için hiçbirşey yapmadılar?

- aynı boydaki delikten yoğun ateş altında geçemezlerken bir anda bin anesi filan girdi, konsantre meyva suyuna mı dönüştüler bir anda, anlamışsınızdır dediğim sahneyi. gerçek dünyada ne biçim fizik kuralı?

- zee ile diğer kadını görebilen sentinel olmaması başlıbaşına komedi, 5 metre ötesinden geçiyorlar ve bunları gören yok! tüm enerji kapatılmış, gıkı çıkmayan gemileri araştırıyorlardı ilk filmde! nasıl sensor, nasıl gelişmiş makine bu!

- kadın ateş ettikten sonra bunlar kaçıyor (nihayet görüldüler yani pes) ama sentineller kollarıyla yakalamaya çalışıyorlar, onca koldan bir tanesi bile bunları tutamıyor bunlar yerde süründükleri halde! tesadüf eseri ayağını yakalıyor kadının, el insaf!

- sentineller bu kadar aciz görünürken gidiyor tek bir sentinel 3-5 adamı birden gebertiyor tek başına, independence day yanında süper mantıklı kalmazsa revolutions karşısında ben de ne olayım..

- sonra bunlar makine şehrine giderken neo "mesihim ama gene borum ötmüyo burda, istikbal göklerdedir" diyor, bunu kimse akıl edememiş yapılabildiği halde?!! o koca koca orduları basit bir manevrayla ekarte ediyorsun?!! neo eliyle hepsini patlatsaydı hiçbirşey demezdim ama oha be kardeşim, dalga mı geçiyorsunuz..

hiç görmediğim birşey beklemiyordum ama matrix kılığında bir roland emmerich filmi de beklemiyordum, final fantasy bu filmden çok daha başarılıydı konusuyla da, efektleriyle de, (efekt dediğinin poligon miktarı kadar insan üzerinde etki bırakacak şekilde kullanılması da önemlidir, bir rüya sahnesi bütün revolutions'a bedel gözümde) oyunculuğuyla da. uzay gemisi ve mecha savaşları filan, dün seyrettiğim bir matrix filmi miydi hala inanabilmiş değilim..

sonra filmde müzik yoktu zerre kadar, baştan aşağı kilise korosu. nerede ilk filmin the prodigy, propellerheads, rage against the machine ve diğer grupları gibi tekno ve metal şarkıları sahneye birebir oturan? neo'nun telefon kulubesinden çıkıp kalabalığa bakarken çalan müzik oracle'ın 'güneşe' bakarken çalan müzikle kıyaslanabilir mi? ya da lobi çatışmasındaki müzik? bu da bir diğer başarılı formülü savurup zaten bıkkınlık gelmiş olanıyla değiştirmek..

mimar'ın barışı hiç de ihtiyacı olmadığı halde kabullenmesinde zerre kadar mantık göremedim ama bunu saçmalık olarak yazmıyorum, konu kusuru olabilir belki ama konuyu bile tartışmaya değer göremiyorum film bir bütün olarak bu kadar kötüyken. 10 üzerinden 6 versem çok olacak gibi sanki..

eleştirmenlere de bakıyorum şimdi, benden de ağır eleştirmişler.. :)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..

[Bu mesaj Sam tarafından 06 November 2003 09:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla eleştirmenler umrumda değil eğer ben beğendiysem benim için önemli olan budur. Herkezin fikrine saygılıyım doğaldır beğenmeyen çok çıkabilir.
Ve hala diyorum yapabilecekleri en mantıklı sonu yapmışlar.[hline]NO PAIN NO GAIN

Sosyal ağlarda paylaş

film berbat yahu, sonu ne yapalım? at yarışı sonucu mu bekliyorduk film mi? yazsalardı sonunu bir kağıda, onu alsaydık madem sonu bu kadar mühim..

ilk matrix'te "biz insanız, hepinizi dağıtırız durduramazsınız" sonu bence çok daha anlamlıydı ve tatmin ediciydi "gücümüz yetmedi, güdük barışa mecbur kaldık; matrix online oynayın bu arada" sonundan..

filmin sonunda bir güzellik varsa o da cgi mecha geçidinin sona erdiğinden emin olunması.. :)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dralnu, 06 November 2003 00:47 tarihinde demiş ki:
lol o kadar mesaj atılmış kimse trinity nin gar da neo ya koşuşundan bahsetmemiş .. dağıldım ben sinemada resmen heauhea[hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki:
Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım !

LoL o Sahne Türk filmi gibiydi :) Evek..

said:
arcane, 06 November 2003 00:45 tarihinde demiş ki:
Ana makine midir nedir işte neo yu reslerken (hehe hala uo oynuyorum belli oluo dimi) neo nun göğsünde ışıktan haç belirdi[hline]It's all a puzzle, isn't it, Joseph? Like a game of chess, perhaps. The pieces move, apparently aimlessly, but always towards one single objective: to kill the king. But who is the king in this game, Joseph? That is the question you must ask.

kesinlikle ona bende dikkat ettim :] Tepede Azmonun yazdıklarınada Katılıyorum son filmle beraber felsefe olmaktan ziyade dini yöne çekmeye çalışmışlar bence

said:
Azmodai, 06 November 2003 01:17 tarihinde demiş ki:
- will you keep your promise?
- of course i will, what do you think i am? human?

madison avenue bu arada arkadasim :)[hline]Azmodai - the anti-garbage activisionist

ehe Burasıda güzeldi...Yalnız dikkat çekici bir şey var;Tüm insanlar[Smithin bulaştığı] Matrixten çıkarılacak ! Buda Matrix in bitimine neden olacak...En önemli nokta burada başlıyor..[Hani mimar amcam diyor ya hepsi uyancak hede hödö.tarzı bişi..] O kadar uyanan insan ne olacak? :p

Sam diyorum+Yorumları diyorum=bitti diyorum :][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Popeye, 05 November 2003 10:16 tarihinde demiş ki: başına vurmuş senin mumi helal süt emmiş bi kızla evermek lazım acele
Sosyal ağlarda paylaş

yıkıldım. daha güzel bekliyordum

benim anladığım son da işte kahin neoya mesajı ilettirince neo kendini bırakıyor ve ölüyor burada. smith onu ele geçirince machine cityde ana makineye bağlı olan smith olmuş oluyor. ve doğrudan bağlantı olduğu için makine smithin ebesine biniyor.

açıkçası çok suxtı bence
Sosyal ağlarda paylaş

neoya doğaüstü güçler vererek olabilecek en saçma ve tutarsız konu gelişimini sağlamışlar helal olsun. biz neler bekliyorduk halbusi... gerisi de sam in değindiği mantık hatalarıyla dolu zati. filme izninizlen 3/10 veriyorum o da niobe nin sentinellere yakalanınca gemiye "z" çizdirerek kanala sokması ve trin in tavanda gezen adama "hareket çekme allahını görürsün" bakışından sonra tekmeyi oturtması sahnelerinin hatırına.

bunların dışında gerek mechlerin sentinellerle savaşı gerekse niobe, morph takımının sentinellerden kaçarak zion a ulaşma sahneleri gibi bitmek bilmeyen, gereksiz yere uzatılmış efekt boğuntusu sahnelerle dolu. dövüş sahneleri idare eder, 1. filmdeki gazdan uzak olsalar da (alıştığımızdan mı yoksa diyecem ama demiyorum :-p).

kahinin "bir parçam gider bir parçam gelir" hedesi şeklinde açıkladığı oyuncu değişikliği devam filmlerde aynı oyuncuları kullanma zorunluluğunu tamamen kaldırmış, 4. filmde neoyu kim oynar bunu tartışmak gerek. hatta neoyu matrixe aktarıp sonra yeni vücut verme hedesi şeklini bile yapabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

alıştığımızdan değil, bence neo-smith dövüşü de zayıf olmuş. artık bu ikisi süpermen modunda olduğu için önceki filmlerde yaptıklarını tekrarlamaları kesmiyor tabii, kaplan ve ejderha'da vardı en aşmış hareketler.. (dövüş koreografı aynı hem de)

filmin başındaki tavanda gezen tipleri (herifler tavanda filan geziyor da hiç numaraları yok başka) hakladıkları bölüm bile zayıftı bence, reloaded'daki çatışma sahneleri çok daha doyurucuydu benim için. aksiyonu biraz düzgün olsa gene bu kadar eleştirmeyeceğim ama blade serisinde bile daha etkileyici dövüş sahneleri revolutions'dan..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

2 ile 3. filmi bir düşünün bence zaten aralarında 6 ay var.

ben 1 filmin sonundaki System failure olayını cok bekledim.
Matrix in kesin çüküşü ve bağlı olan insanların birden lak diye uyanmalarını falan hayal etmiştim ama olmadı.

Arcitectin neden barışı kabul ettigi konusunda :

eger kabul etmesse bir secilmiş daha cıkıcak ortaya 1 yıl sonra 100 yıl sonra orasını bilemem. çünkü tanrı insnaların , yarattıgı varlıgın durumuna acıyor ve üstün insanı yolluyor.bundan önce ki secilmişleri kısa yoldan kandırarak savaşın ömrünü sürekli uzattı ama bu sefer "aşk" işin içine karıştı.

kutsal kitaplarda İsa mesihin bir kez daha dünyaya inecegi ve savaşacagı sölenir (ama başaramaz) burdada aynı benzetme var ama bu sefer savaş sona eriyor.[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...