unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 15:19 tarihinde demiş ki: ıspatla! peh... haaah ben de bunun denmesini bekliyordum zaten. gencliginde maddi sikinti cekmis, hayatta mutlulugu 'hallice' olup, iyi bir is iyi bir esli cocuklu bir evlilige baglamis bir kusagin cocuklari olan kusaktan baska ne beklenebilir ? cocuklarinin karakteri ne olursa olsun, kacinilmaz olarak anneleri ve babalariyla beraber buyurken bu sahislarin onlarca yil surekli icinde bulunacaklari davranis kaliplari bu cocuklarin bilincaltlarinda da yer edecektir. yani maddiyatci, sosyal statuye, gelire onem verici davranislarin. bunun tek istisnasi cocugun bilincli olarak bunun farkinda olmasi ve bunu reddetmesi olabilir, ben daha boyle bir cocuk gormedim. gunumuz turk f lerinin maddiyatci egilimlerine gelince, bunun icin delil zilyonlarca, maddiyat nedeniyle biten akrabalarimizin evlilikleri, kendi kiz arkadaslarimizla yasadigimiz deneyimler, icinde bulunmus oldugumuz sosyal cevrelere dahil olan f lerin yaptigi 'cikma' ve evlilik secimleri her biri baslibasina birer ispat.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Asteroth, 04 November 2003 15:21 tarihinde demiş ki: Sosyal statü konusunda sana tamamen karşı çıkmıyorum.Elbette ki bir kadın karşısında bir mühendis bir çöpcüye karşı 1-0 önde başlar.Benim karşı çıktığım, içine maddiyatı kattığın bir cümleye bir de istisnasız kelimesini eklemen.Evet belki birçok evlilik bozuluyo fakat diğer yandan birçoğu da bozulmuyo. Hayatın içine çıktığında karşılaştığın insanlar konusunda maalesef çok şanssızmışsın.Benim yerimde olsaydın - ki şu ana kadar tanıdığım "maddiyatçı" insanların sayısı samimi insanların sayısından çoktur, eminim farklı şekilde düşünürdün. Kısacası, yaşadığın ortamı bütün bir topluma genellemene kesinlikle karşı çıkıyorum.[hline] DynamicK, 02 November 2003 23:09 tarihinde demiş ki: supermen gazeteciydi mesela ama süper adamdı yane ucuyodu Aurora, 01 November 2003 18:43 tarihinde demiş ki: Bizim mahallenin davulcusu Portnoy olacaktı... Her gün oruç tutardım aente, 11 July 2003 17:34 tarihinde demiş ki: I am very şaşıring olayı.. yahu istisna dedigin nedir ki ? adi uzerinde ISTISNA. yani istisna. hangi istisna toplum hayatimizda buyuk bir etken olmus ? ben de cok 'samimi' insan tanidim. ama samimiyet baska, cikmak, evlilik baska. samimi insanlarin bir cogunun bu muhabbetler gerektiginde secimlerinin 180 derece degismesine de sahit oldum. bu benim cevrem degil sadece, icindeyken gozlemledigimiz universite gibi, lise gibi genis spektruma yayilan sahislarin davranis bicimlerinin bir toplami.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Asteroth, 04 November 2003 15:21 tarihinde demiş ki: Sosyal statü konusunda sana tamamen karşı çıkmıyorum.Elbette ki bir kadın karşısında bir mühendis bir çöpcüye karşı 1-0 önde başlar. evet. neden ? hakimlerde de sosyal statu var. neden onlar evlenme muhabbetlerinde muhendislerin gerisine dusuyor statu olarak ? cevabi : kazanc. bu da para, bu da maddiyat demek. evet muhendis 1-0 copcu onunde baslar, muhendisle evlenilir, ondan sonra 'uhuuu ask yok'[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amarcord Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 hmmz. aslınta unity doğru söylüyorsun. Buna bende katılıyorum. ama asteroth da diyor ki neden istisnasız bunu yorumluyorsun. Ki sana ben herkesten daha fazla katılıyorum efet doru söylüyon. ama 1 kişi böyle diye 1000 kişide böyledir, anlamına gelmez. Yinede bu konuyu tartışmak yerine asıl olan topic başlığını tartışın. Kendin Ol! Bonecrush aslında senin yaptığın olay ben kendim olamıyorum. diye bir şey değil. Bence olması gereken bir olay. Damara göre şerbet gibi bir şeydir. Yani Ortama ayak uydurmak derim ben. Ama bu demek değldir sen başkası icin kendi prensiplerinden ödün verceksin. Misal olarak varsay ben senin arkadaş ortamındayım. Ve sende arkadaş ortamında gayet neşeli bir kişisin dürsütsün, kötü alışkanlıkların yok. Ben seni alıpta bir içki içmeye götürebilirmiyim. Hayır yapamam cünkü sen kendinsin ve sen bunu yapmazsın. Bu şekilde düşün olayı bence !! Vay Be destan yazdım haa!! :) Helal bana!![hline]Kibir En Sevdiğim Günahtır.... Othranx, 28 October 2003 17:45 tarihinde demiş ki: Helikopter Nasıl Uçar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Ben mühendisim ve bende aşk var.Eşimde gayet mutlu.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 ehe, deminki mesajı unitinin mesajını okur okumaz, bir nevi refleks olarak attım, şimdi diğer mesajları da (etraflıca olmasa da) okumuş biri olarak asıl diyeceğimi diyebilirim. arkadaşlar, bırakın bu ayakları allasen. bütün herifler şahane, bütün kadınlar da maddiyatçı ve şekilci olamayacağına göre (bu sadece "mümkün değil") bazı ara dereceler, ara yollar, ara durumlar olmalı değil mi? "İSTİSNASIZ bütün kadınlar maddiyatçıdır" gibi bir önermeye (bazılarınız kızacak ema demiş, ne münasebet) gülerim ben sadece, kusura bakmayın. hiçbir kıymeti yok gözümde. bu kadar genel genel genellemeye biz kendi aramızda "saçmalama" adını veriyoruz. önermenin istatistiki, bilimsel eksiklikleri bir yana, bi kere ben kendimden biliyorum öyle olmadığını. şunun farkındayım: dünyanın en maddiyatçı insanı bile kendisi için çıkıp kolay kolay maddiyatçı demez, dolayısıyla benim "hayır ben ööle diilim bi kerem" demem de istatistiki olarak anlamlı olmayabilir, ama kendi gözümde deneysel olarak önermeyi çürütüyorum bile :) further çürütmek için: şu ana kadar yaşadığım en büyük aşklar baya çapulcu tabir edebileceğim heriflerleydi. beş parasız öğrenci, beş parasız mezun kariyeri belirsiz adamlara eşşekler gibi aşık oldum ben. pişman da değilim hem :)) ha şu kadarına varım ama (ki genelleme küçülsün, ki hemfikir olunsun, ki saygı ortamı tesis olsun, herşey paticik için :P): kız kişi, karşısındaki "koca" adayını değerlendirirken, sosyoekonomik olarak kendinden daha düşük seviyede olan yaşam tarzlarına pek prim vermez, doğrudur. erkek için bu böyle değildir, çünkü erkek genellikle kendi sosyal sınıfını kendisi belirlerken, bunu yapmak "zorundayken", içinde yaşadığı toplum onu böyle şekillendirirken; kadın, zevcesi olacağı kişinin sosyal sınıfına çoğunlukla otomatikman dahil olur. eh, kimse de ailesinden gördüğü standartı düşürmek istemez. düşürmek istemediği gibi, bu standarta alışkın olmayan erkeklere de yanaşmaz, çünkü orda da bi "anlaşma", "aynı dili konuşma" konusu ortaya çıkar... yani kendimden basit örnek vermek gerekirse şunu samimiyetle söyleyebilirim: ben evde her daim johnnie walker black label bulunduran bir kadınım. seviyorum, alışkınım, daha kötü viski içmek istemiyorum. benim kocam da benimle bunu enjoy edebiliyorsa, bu iyidir. ben kocama viski, hele ki black label dediğimde suratıma bön bön bakıyorsa, bu ilişki bi yere gitmez efenim :) bu hiç de maddiyat durumuna özel bir konu değildir. eğitim seviyesi de (b.ü. mezunu karı ve ilkokul mezunu koca olmaz), hayata bakış da (sapına kadar ateist karı ile yobaz koca), bir sürü şey de aynı "benzeşme" ilkesinden yola çıkmalıdır. ha bakınız şöyle bir durum oluştu: ben sadece ve sadece kendi sosyal/kültürel/maddi/vesairesel seviyesinin altına razı olmayan kadından bahsediyorum. bir mantığı, bir sebebi vardır, sırf maddiyatçı cadı olduğundan yapmaz bunu diyorum... unity'nin (sonradan baktım da bi de fedaykin'in) genellemesi kanımca yanlış olsa da, doğru olan bir şey vardır: bazı kadınlar kadınlıklarını sosyoekonomik merdivende yukarılara tırmanmak için kullanırlar, evet. bu kadınlar çoğunluk bile olabilirler, buna da elimde veri olmadığı ve hiçbir zaman olamayacağı için olmaz efendim demem. ama "bütün kadınlar" dediğiniz noktada karşınızda beni bulursunuz :)) bi de yani, kadın var kadın var. benim şahsi durumumla (özetlemek gerekirse, üniversite ikideyken evden ayrılıp aileden harçlık almayı bırakmış, o zamandan beri kendi parasını kazanan, sahip olduğu herşeye/hayata tamamen kendi imkanlarıyla sahip olmuş, maddi anlamda hiç kimseyle alacağı/vereceği olmayan, hayatta nerde durmak istediği, pahalı ve ucuz zevklerinin ne olduğu kafasında net olan, herşey kötü gittiğinde cebinde kapı gibi diplomaları yani güvencesi olan biriyim. ehe gurur duyuyorum kendimle, kikirt..) yozgat'taki hanife hanım'ın (18 yaşında evlenmiş, mesleksiz, 3 çocuklu, boşandığı anda nafaka dışında geçimi olmayan, yaladığı mürekkep fotoromandan ibaret olan bir hanım mesela) durumu, veya motor ceren (lise mezunu, televoleye vurgun, oradaki hayat tarzlarına özenen, bunun yolunun da zengin kocadan geçtiğini kabullenmiş) ile asil necla (doğduğundan beri para içinde yüzmüş, istediği önünde istemediği arkasında, diploması en parlak, hayat boyunca geçinme garantisi babasının şirketinin danışmanlık bölümünde hazır olan) arasında dağlar kadar fark var. erkekler dediğinizde, otomatik olarak aile reisliği geliyor. erkek karı parası zaten yemez (istisnaların kaideyi bozmayacağını unutmayalım), zaten bir işi olur, zaten para kazanır, zaten alt sosyoekonomik grupta da olsa üstte de olsa "para kazanır". bunları unutmamak lazım. bikbik konuşup söylemeye çalıştığım şey şudur efenim: ömr-ü hayatımda maddiyata bakıp birini (erkek/kadın) insan olarak değerlendirmişliğim yoktur. bu anlamda "bütün kadınlar maddiyatçıdır" önermesi, enaz "bütün kadınlar sarışındır" kadar saçmadır. ha, benim alıştığım hayat standartına uyum sağlayamayac Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amarcord Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 bide ben kendime destan yazdım diyodum. Benimde anlatmak istediğim buydu. ben özet olarak yayınladım simdi gerek yok öle uzun uzun. :)[hline]Kibir En Sevdiğim Günahtır.... Othranx, 28 October 2003 17:45 tarihinde demiş ki: Helikopter Nasıl Uçar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 15:46 tarihinde demiş ki: arkadaşlar, bırakın bu ayakları allasen. bütün herifler şahane, bütün kadınlar da maddiyatçı ve şekilci olamayacağına (bu sadece "mümkün değil") bazı ara dereceler, ara yollar, ara durumlar olmalı değil mi? "bütün kadınlar maddiyatçıdır" gibi bir önermeye (bazılarınız kızacak ema demiş, ne münasebet) gülerim ben sadece, kusura bakmayın. hiçbir kıymeti yok gözümde. bu kadar genel genel genellemeye biz kendi aramızda "saçmalama" adını veriyoruz. önermenin istatistiki, bilimsel eksiklikleri bir yana, bi kere ben kendimden biliyorum öyle olmadığını. şunun farkındayım: dünyanın en maddiyatçı insanı bile kendisi için çıkıp kolay kolay maddiyatçı demez, dolayısıyla benim "hayır ben ööle diilim bi kerem" demem de istatistiki olarak anlamlı olmayabilir, ama kendi gözümde deneysel olarak önermeyi çürütüyorum bile :) yuzde kac bu istisnalar ? istatistiki bir sey cikmaz tabi, kimse de kendisi icin maddiyatciyim demez. bunlar baska 'rasyonelizasyonlar' arkasina gizlenir. 'hallice' denir hali vakti yerinde olsun denir. 'efendi' lik kisvesi konur. kendime denk denir. ama maddiyatciyim asla denmez. sen 'sacmalama' olarak nitelendiriyorsun ama topice mesaj atan baska insanlarin da belirttigi gibi turkiyede maddiyatci f cogunlugu olusturuyor. istisna olsa ne olur, nedir istisna ? ben surdan cikip antalya icinde 5 km gezince hicbir seyin istisnasiyla karsilasamiyorum. demek ki istisna pratik olarak yok demektir. said: further çürütmek için: şu ana kadar yaşadığım en büyük aşklar baya çapulcu tabir edebileceğim heriflerleydi. beş parasız öğrenci, beş parasız mezun kariyeri belirsiz adamlara eşşekler gibi aşık oldum ben. pişman da değilim hem :)) kac tane var senden ? bir tane. bu paticige dahi giren kac tane f var ? azinliktasiniz. period. ve toplumda digerleri baskin. said: ha şu kadarına varım ama (ki genelleme küçülsün, ki hemfikir olunsun, ki saygı ortamı tesis olsun, herşey paticik için :P): genelleme kuculemez, muhendislikte statik hesaplamalarda tek katli bir binada 0,0000034 gibi degerler sifir alinir. aynen turkiyedeki istisna olan kadinlarin orani gibi. said: kız kişi, karşısındaki "koca" adayını değerlendirirken, sosyoekonomik olarak kendinden daha düşük seviyede olan yaşam tarzlarına pek prim vermez, doğrudur. ha iste bu maddiyatcilik denilen seye kisve uydurulmasidir . 'sosyoekonomik olarak', 'prim vermez'. maddiyata bakar. direk bu iste. said: erkek için bu böyle değildir, çünkü erkek genellikle kendi sosyal sınıfını kendisi belirlerken, bunu yapmak "zorundayken", içinde yaşadığı toplum onu böyle şekillendirirken; kadın, zevcesi olacağı kişinin sosyal sınıfına çoğunlukla otomatikman dahil olur. iste turkiyede kadinlarin hep ikinci planda kalmasinin nedeni bunu degistirmemeleri, hatta bunu kolay gorerek kabullenenlerin cok olmasidir. kendi basina ayakta duran, ne isterse onu kararlastirip yapan, hayatini iyi kazanan, gonlunun diledigine asik olup onun pesinden fizana kadar giden kadin yok. - muhendislikte ignore edilebilen istisna olayi gecerlidir -. tamamen tuzunu kurutmus, 30 yasinda corporate ladderin tepesine tirmanmis paraya para demeyen kadinlarda dahi geleneksel kadin davranislarini goruyoruz. said: eh, kimse de ailesinden gördüğü standartı düşürmek istemez. düşürmek istemediği gibi, bu standarta alışkın olmayan erkeklere de yanaşmaz, çünkü orda da bi "anlaşma", "aynı dili konuşma" konusu orataya çıkar... e maddiyatin aska galip gelmesi iste. sahis rahatligi - yani dupeduz maddiyati - asktan one koyuyor. said: bu hiç de maddiyat durumuna özel bir konu değildir. eğitim seviyesi de (b.ü. mezunu karı ve ilkokul mezunu koca olmaz), hayata bakış da (sapına kadar ateist karı ile yobaz koca), bir sürü şey de ayno "benzeşme" ilkesinden yola çıkmalıdır. ileri derecede aydin sinifina alabilecek, yerel olarak kendi capinda kitaplar yazilar yazan sahislar abhaziya cumhuriyeti vatandasligi almazlardi eger bu isin ozu benzesme, kultur olsaydi. dupeduz sosyoekonomik statu, onun da vardigi yer maddiyat. said: ha bakınız şöyle bir durum oluştu: ben sadece ve sadece kendi sosyal/kültürel/maddi/vesairesel seviyesinin altına razı olmayan kadından bahsediyorum. bir mantığı, bir sebebi vardır, sırf maddiyatçı cadı olduğundan yapmaz bunu diyorum... simdi sosyal denilen sey aslinda maddiyatin yansimasidir. hakim muhendisten az evlenilen bir adamdir. kulturel deyince fasarya zaten bircok bekar 'kucuk aydin' imiz var ortalikta. e zaten maddi demissin bunun da su goturur yani yok. simdi bunu boyle koyunca sanki normal biseymis gibi gorunuyor, 'alistigi rahatliktan asagisina razi olmamak'. e bu dupeduz maddiyatciliktir ? bunu bu sekilde koyunca durum degismiyor ki ? nerde kaldi koleye asik olan georgiali hanimefendinin romantizmi, nerede miss daisy ve soforu. said: bi de yani, kadın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Jaan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Valla mühendis olamya çalışıyorum ama ayrıca sap ötesi bir şeyim. Unity e katılmamak elde bile değil. Adam haklı. Ama ben istisnalara dah fazla inanıyorum o kadar. (%0.1) Ben kendim olmaya çalışıyorum pek bir işe yaramıyor. :) Unity nin lafından ortaya çıkarak ben daha beter bir şey söyleyeyim. Her kadının bir fiyatı vardır. Biraz sert bir cümle ama doğru. Çıkıp aranızda cengaverlik yapmak isteyenleriniz de olacaktır. Hatta hemen buna hayır diyecek bayanlar da çıkabilir. Ama anltamak istediğimi herkez anlamıştır. İşte günümüzde hele ki türkiye de F ler böyle. Ne yapabiliriz ki sanki fiziksel olarak süper yaratıklarda (türkiye deki oratlama) biz onlar için kıvranıyoruz. Türkiye de estteik cerrahinin ne kadar çok kullanıldığından haberiniz var mı? Kısaca herşey maddiyata dayanmış. Erkekler güzel kız istiyo kızlar sa zengin erkek istiyor (%99 böle) Bizim gibi saplara da "ilk fırsatta bu ülkeden gitçem ulan!" demek düşü yor.[hline]NO PAIN NO GAIN icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… amarcord Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Unity Quote züper olmuş :hmm:[hline]Kibir En Sevdiğim Günahtır.... Othranx, 28 October 2003 17:45 tarihinde demiş ki: Helikopter Nasıl Uçar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Sayın emaleth hanım, yazdıklarımı tam olarak okumamışsınız demek. Zaten örnek olarak verdiğim yazıda bahsi geçen zat bir erkek çocuktu. O sebepten erkekler cicidir, kadınlar kakadır türevi bir önermem yok ortada. Ben diyorumki yeni neslin topu kakadır kadın erkek farketmez :-P[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: unity100, 04 November 2003 16:01 tarihinde demiş ki: yuzde kac bu istisnalar ? istatistiki bir sey cikmaz tabi, kimse de kendisi icin maddiyatciyim demez. bunlar baska 'rasyonelizasyonlar' arkasina gizlenir. 'hallice' denir hali vakti yerinde olsun denir. 'efendi' lik kisvesi konur. kendime denk denir. ama maddiyatciyim asla denmez. sen 'sacmalama' olarak nitelendiriyorsun ama topice mesaj atan baska insanlarin da belirttigi gibi turkiyede maddiyatci f cogunlugu olusturuyor. istisna olsa ne olur, nedir istisna ? ben surdan cikip antalya icinde 5 km gezince hicbir seyin istisnasiyla karsilasamiyorum. demek ki istisna pratik olarak yok demektir. o senin dediğin şöyle ifade edilir o zaman: "antalya etrafında görebildiğim kadarıyla yok" "varsa bile azınlıktır" "var olabilir ama azıcıktır, sayılmaz" " böyle olmayan o kadar çok ki diğerleri göze bile çarpmıyor" bunların hiçbiri "İSTİSNASIZ BÜTÜN KADINLAR" anlamında değildir. yanlış olan bu son ifadedir. yanlıştır işte, daha ne diyim bilmiyorum... ha, bunu usturuplu sylediğinde ema sana çıkıp "hayır efendim bikbik demez, aynı hataları kadın grubunda kendisi de görmektedir. ama çıkıp da tüm türkiye hatta dünya genelinde son derece kontrol edilebilir feedback alacğın kapsamlı bir araştırma yapmadan "hödööööö" diye factmiş gibi bir yargı koyarsan, takarlar kafaya bazı rahatsız insanlar... said: kac tane var senden ? bir tane. bu paticige dahi giren kac tane f var ? azinliktasiniz. period. ve toplumda digerleri baskin. azınlıkta olduğumuzu çok iyi biliyorum zaten, sefasını da cezasını da bizzat yaşıyorum çünkü (sen ise hariçten gazel okur moddasın mesela, ama bu ayrı konu). azınlıkta olmak bir yana, bil ki bir tane değil. burda bir tane, istanbulda de ki 5000 tane, fark etmez. 1 tane ben bile olsam (ki bunun böyle olmadığını da gaaayet iyi biliyorum ben, tıpkı senin antalyada gezindiğin gibi dışarı çıkıp iki gezindiğimde, yeni insanlarla tanıştığımda görüyorum.) İSTİSNASIZ denmez. istisnasız demek yanlıştır. herhangi bir genelleme yapmak bile tehlikeliyken böylesine genellemek olmaz. istatistik bilimi, araştırma disiplinleri (ki mesleğimin konusudur, bilirim) buna izin vermez. ha bi de şunu söyliim: azınlıktadır, doğru, ama artıştadır. kızlar okuyup kendi hayatlarında söz sahibi oldukça da artacaktır. bu böyledir. said: genelleme kuculemez, muhendislikte statik hesaplamalarda tek katli bir binada 0,0000034 gibi degerler sifir alinir. aynen turkiyedeki istisna olan kadinlarin orani gibi. mühendislikle istatistik bir değildir. olan bir şeyi yok saymak yanlıştır. mühendislik hesaplarıyla demografik bilgilerin hiç mi hiç alakası yoktur. bu yaptığın demogojidir. said: ha iste bu maddiyatcilik denilen seye kisve uydurulmasidir . 'sosyoekonomik olarak', 'prim vermez'. maddiyata bakar. direk bu iste. çok ayıp! ben yalacı mıyım ki madem olayı maddiyattan çıkarıp diğer konuları da işin içine sokmak için 28 tane örnek verdim? şaka bi yana: maddiyata bağlı olmayan değerlendirme kriterlerini yok saydığımız noktada hataya düşeriz. o zaman şöyle olsun: bir yanda maddiaytçı kadınlar sıraya girsin, öbür yanda da cebine yeteri kadar maddiyat doldurmuş koca adayları. numara alsın bu iki grup, eşleşsinler... böyle bir şeyi en maddiyatçı kadın bile kabul etmez. olmaz ööle... said: iste turkiyede kadinlarin hep ikinci planda kalmasinin nedeni bunu degistirmemeleri, hatta bunu kolay gorerek kabullenenlerin cok olmasidir. aha buraya kesinlikle katılıyorum. kadınlar, çok büyük oranda bu anlamda kontrolü ele almış değillerdir. bu da benim kadın neslini pek sevmememe önemli sebeplerdendir... ama... said: kendi basina ayakta duran, ne isterse onu kararlastirip yapan, hayatini iyi kazanan, gonlunun diledigine asik olup onun pesinden fizana kadar giden kadin yok. - muhendislikte ignore edilebilen istisna olayi gecerlidir -. olmaz işte. yok denmez ona. mühendislik (koca adayı olmanın dışında :P) bu konunun dışındadır... said: tamamen tuzunu kurutmus, 30 yasinda corporate ladderin tepesine tirmanmis paraya para demeyen kadinlarda dahi geleneksel kadin davranislarini goruyoruz. buna da katılıyorum. ama geleneksel kadın davranışından anladığım seninki gibi maddiyattan ibaret değil. daha açayım: kadın (ben de dahil!!) içten içe erkeğine hayran olmak, onun bir adım gerisinde olmak, onun başardıklarıyla gururlanmak, hatta extreme caselerde kocasına köle olmak ister! evet. corporate ladderın en tepesindeki kadın da ister, ortasındaki de, dibindeki de, altındaki de... konunun maddiyatla alakası ancak toplum içinde yer edinme, meslek sahibi olma, para kazanma zorunluluğu, hayatı idame ettirmenin tek yolunun para olması gibi konular devreye girdiği zaman gerçekleşir. saptırmayalım :) said: said: eh, kimse de ailesinden gördüğü standartı düşürmek istemez. düşürmek istemediği gibi, bu standarta alışkın olmayan erkeklere de yanaşmaz, çünkü orda da bi "anlaşma", Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Jaan, 04 November 2003 16:02 tarihinde demiş ki: Her kadının bir fiyatı vardır. hiç hoş değil! ancak şöyle cevap verebilirim: kişi herkesi kendi gibi bilirmiş! *!bu sefer kızar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 16:32 tarihinde demiş ki: o senin dediğin şöyle ifade edilir o zaman: "antalya etrafında görebildiğim kadarıyla yok" "varsa bile azınlıktır" "var olabilir ama azıcıktır, sayılmaz" " böyle olmayan o kadar çok ki diğerleri göze bile çarpmıyor" bunların hiçbiri "İSTİSNASIZ BÜTÜN KADINLAR" anlamında değildir. yanlış olan bu son ifadedir. yanlıştır işte, daha ne diyim bilmiyorum... ha, bunu usturuplu sylediğinde ema sana çıkıp "hayır efendim bikbik demez, aynı hataları kadın grubunda kendisi de görmektedir. ama çıkıp da tüm türkiye hatta dünya genelinde son derece kontrol edilebilir feedback alacğın kapsamlı bir araştırma yapmadan "hödööööö" diye factmiş gibi bir yargı koyarsan, takarlar kafaya bazı rahatsız insanlar... ee bu bold olan yerler boyle olunca zaten geriye ne kaliyor ki ? eger ben 1.5 milyonluk sehirde geziyorsam ve ortalikta yoksa, goremedigim, karsilasamadigim, varligina dair hicbir etki yapmayan bir seyin polemigini ne diye mevzuya sokayim ? fizikte bir seyin varligini etrafina etki yapip yapmadigindan, varsa niteligini etrafina yaptigi etkiden anlariz. bir seyin etrafina yaptigi etki YOKSA o da YOKTUR. said: azınlıkta olduğumuzu çok iyi biliyorum zaten, sefasını da cezasını da bizzat yaşıyorum çünkü (sen ise hariçten gazel okur moddasın mesela, ama bu ayrı konu). benim bir azinlik icinde bulunup bulunmadigimin bilgisine sahip olmadan boyle onermleler cok 'talihsiz'. said: azınlıkta olmak bir yana, bil ki bir tane değil. burda bir tane, istanbulda de ki 5000 tane, fark etmez. 1 tane ben bile olsam (ki bunun böyle olmadığını da gaaayet iyi biliyorum ben, tıpkı senin antalyada gezindiğin gibi dışarı çıkıp iki gezindiğimde, yeni insanlarla tanıştığımda görüyorum.) İSTİSNASIZ denmez. istisnasız demek yanlıştır. herhangi bir genelleme yapmak bile tehlikeliyken böylesine genellemek olmaz. istatistik bilimi, araştırma disiplinleri (ki mesleğimin konusudur, bilirim) buna izin vermez. muhtesem ! bu gordugun insanlari bu topicde de seslerini duyuran 'talihsiz' vatandaslara tanistir ki onlar da aslinda 'hic de az olmayan' bu istisnalarin aslinda ne kadar cok oldugunu idrak etsinler. eger sen tanisiyorsan buradaki ve yakin cevremizdeki bircok insan tanisamiyorsa demek ki istisnalar yoktur. said: ha bi de şunu söyliim: azınlıktadır, doğru, ama artıştadır. kızlar okuyup kendi hayatlarında söz sahibi oldukça da artacaktır. bu böyledir. artistadir ? 15 yildir yogun bir modernlesme, universitelilesme icerisindeyiz. cok daha fazla kadin cok daha iyi pozisyonlara geldi, cogu da iyi kazaniyor. ne oluyor ? ne degisti ? hallice adamla evlenme kavrami simdi 'sosyoekonomik olarak dengim' seklinde girdi, mahiyeti degismedi isim degisti. maddiyatcilik oldugu yerde duruyor. said: mühendislikle istatistik bir değildir. olan bir şeyi yok saymak yanlıştır. mühendislik hesaplarıyla demografik bilgilerin hiç mi hiç alakası yoktur. bu yaptığın demogojidir. evet istatistikte ne yapiyoruz bir toplumda bir siyasi anket bir adayin lehine yuzde 0.006 oy cikacagini gosterince o adayi ciddiye aliyor muyuz ? sonuc ne oluyor ? said: çok ayıp! ben yalacı mıyım ki madem olayı maddiyattan çıkarıp diğer konuları da işin içine sokmak için 28 tane örnek verdim? diger konular sokulsa daa cikarilsa daa secim yapilmasina etken olan temel ogeler bunlar. bunlar da direkt maddiyatcilik demek. bunlarin uzerine ne eklenirse eklentidir. hayir bir sey degil, ortaya attigim saptamayi curuten bir sey yok ki yukaridaki quotende ? sosyoekonomik olarak bana denk. ne demek ? geliri benden asagida olmayan, toplumdaki yeri - aslinda gelirsel sayginligi - benden asagida olmayan adam demek. maddiyattir bu. bakiniz hakimlik, ne kadar saygin bir meslek. kac tane universiteli genc var bir hakim adayiyla ya da hakimle evleniyim diyen ? said: şaka bi yana: maddiyata bağlı olmayan değerlendirme kriterlerini yok saydığımız noktada hataya düşeriz. o zaman şöyle olsun: bir yanda maddiaytçı kadınlar sıraya girsin, öbür yanda da cebine yeteri kadar maddiyat doldurmuş koca adayları. numara alsın bu iki grup, eşleşsinler... böyle bir şeyi en maddiyatçı kadın bile kabul etmez. olmaz ööle... evet yetmez, cunku MADDIYATCILIK SINAVININ gecilmesinin ardindan SEKIL SEMAL sinavina girilmesi, ardindan da KAFA MI YETERINCE sinavinin gecilmesi gerekir. bakiniz sinav siralamasina, maddiyat birinci siradadir. said: olmaz işte. yok denmez ona. mühendislik (koca adayı olmanın dışında :P) bu konunun dışındadır... her ne sekilde olursa olsun toplum hayatinda etkisini hissetmedigimiz seyleri yok sayabiliriz. said: kadın (ben de dahil!!) içten içe erkeğine hayran olmak, onun bir adım gerisinde olmak, onun başardıklarıyla gururlanmak, hatta extreme caselerde kocasına köle olmak ister! evet. corporate ladderın en tepesindeki kadın da ister, ortasındaki de, dibindeki de, altındaki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 yok vallahi unitycim, en basit şeyde anlaşamıyoruz. quote muote uğraşamıycam ben artık (söylenecek şeyler var ama gereği var mı emin değilim, iş quote adı altında laf salatasına doğru gidiyor). sen bana düpedüz var olmadığımı söylüyorsun. hayır ben de insafsız değilim, "azınlığım, kabul, ama varım, sadece beni inkar etme, değerlendir, artıyor sayım, alooo" diyorum, yok olmaz, sen yoksun diye bastırıyorsun. böyle olmaz ki... di mi? bi de yani, tartışma platformumuz dingildek, çünkü tanımlar birbirini tutmuyor. tartışmamızın üzerine oturacağı taban eksik, çünkü kavramlarımız farklı. sen çince konuşuyorsun, ben uruguayca... benim ak dediğime sen bok diyorsun. sen benim maddiyat değildir bu konular dediğim herşeye maddiyattır derken, 1.5 milyon antalyada yoksa yoktur kardeşim, varsa hani nerde gelsinler forumdaki bahtsız kullanıcılarla tanışsınlar o zaman derken, en beteri benim varlığımı topyekün inkar ederken, (bkz. "istisnalar yoktur" ayan beyan yazmışsın) ben ne desem boş... pes güzel kardeşim, pes! ben "yok"um. bi yanlış anlaşılmaya açıklık getireyim, öyle bitireyim kendi adıma... demişsin ki: "benim bir azinlik icinde bulunup bulunmadigimin bilgisine sahip olmadan boyle onermleler cok 'talihsiz'." "maddiyatçı kadınlar arasında maddiyat düşünmeden var olan kadınlar" azınlığına giriyorsan lafımı özür dileyerek geri alıyorum. sadece bu anlamda hariçten gazelcisin demek istemiştim. yoxa yani, seni tanımam etmem, nasıl böyle bir yargıda bulunabilirim ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 17:33 tarihinde demiş ki: sen bana düpedüz var olmadığımı söylüyorsun. hayır ben de insafsız değilim, "azınlığım, kabul, ama varım, sadece beni inkar etme, değerlendir, artıyor sayım, alooo" diyorum, yok olmaz, sen yoksun diye bastırıyorsun. böyle olmaz ki... di mi? varim diyorsun, kac tanesin diyorum. sayim artiyor diyorsun, ben artmak yerine hicbirsey degismiyor diyorum. said: bi de yani, tartışma platformumuz dingildek, çünkü tanımlar birbirini tutmuyor. tartışmamızın üzerine oturacağı taban eksik, çünkü kavramlarımız farklı. sen çince konuşuyorsun, ben uruguayca... benim ak dediğime sen bok diyorsun. sen benim maddiyat değildir bu konular dediğim herşeye maddiyattır derken, 1.5 milyon antalyada yoksa yoktur kardeşim, varsa hani nerde gelsinler forumdaki bahtsız kullanıcılarla tanışsınlar o zaman derken, en beteri benim varlığımı topyekün inkar ederken, (bkz. "istisnalar yoktur" ayan beyan yazmışsın) ben ne desem boş... 1.5 milyonluk bir nufus bir istatistik calismasi icin toplumun genelini temsil edebilecek cok genis bir taban. maddiyat dedigim seyler maddiyat iste. aksini ispatla ? reno 9 brodway yerine 'ailemde de bunun dengi vardi' diyerek yeni kasa opel vektra pesinde kosmak maddiyatcilik degilse ne ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Valla unity seni en ufak anlayabilmiş değilim. Vejeteryansın, hümanistsin, maddiyatçılığa tamamen karşısın ama bir yandan da sapına kadar kapitalist bir amerikan aşığısın. Hakkatten seni en ufak anlayamıyorum, sorun bende herhalde...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 kapitalist bir amerikan asigi degilim. benim gorusum 'sezarin hakkini sezara vermek'tir. bir sey tarihte ne sekilde olduysa onun siyasi gorusler dogrultusunda degisik gosterilmesine karsiyim. kapitalist de degilim, ekonomik gorusum sahislarin sosyal guvencesinin karsilandigi tekele mahal verilmeyen liberal ekonomidir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Jaan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Fedaykinde haklı burada be en azından istisnlara inanıyorum unity onlara bilem inanmıyor...[hline]NO PAIN NO GAIN icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 istisnalara inanmak ya da inanmamak onlara erismeyi ya da onlarin seni bulmasini saglayamiyor, eger diger topice refer ediyorsan. 1/on milyon olan bir sans oyununda sansin sana vurma olasiligi bence sifirdir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Hellsing Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: bu ne anlamsız bir quote'tur yarabbim! /ema Unity antalyalımısın ? Antalya dersen 100 de 99 dur 1 kısmıda kumluca vs yerlerde bulursun belki [Bu mesaj Emaleth tarafından 04 November 2003 18:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 1.5 milyon sayısal olarak şahane, ama yine de ve ısrarla temsili değil. bak daha bugün (az önce hatta, bi yandan sana laf yetiştirirken) bir araştırma briefi verdim, türkiye temsili olması için en az 8 il 450 kişi istedim. ayrıca kendi içinde hedef kitle kriterleri de koydum... 1.5 milyonun hepsini (atıyorum) yobazlardan seçerek bir araştırma yapsan sonuçları güvenilir olur mu? antalya yobaz demiyorum, ama antalya antalya, sen de bir kişisin diyorum, diyeceğim. sadece sayısal kotaları sağlayarak temsili bilgi elde edemezsin. sayım artıyor diyorum. şimdi tamamen atıyorum ama benim (senin de) internete yazdığım iki cümle bile birçok şeyi değiştirebilir (bunun örneklerini yaşadım, yaşıyorum). ben burda maddiyat her şey değildir diye yırtınınca kulak kabartan bir dişi kişi davranışını değiştirebilir. bu bir olasılıktır, düşük bir olasılıktır, ama VARdır. yok değildir. işte burda analşamıyoruz. son olarak: reno 9'dan opel vectra istemek örneğini sen vermişsin, kendin kurgulamışsın, benim örneğim değildir. maddiyatçı bir örnekse senin örneğin olduğu içindir. ben de sana derim ki: evet maddiyatçılıktır, ama ben vosvos kullanıyorum ve hiç de opel vectralı adamlarda gözüm yok. sevgilimin de arabası yoktu, şimdi onun da bir vosvosu var, çünkü boris ikimizin vosvosudur. ama tuzağına düşmiycem, tartışmıycam seninle :)))) hatta sebep de söyliim: seninle "anlaşamayız", seninle ortak platformumuz yok. çünkü değişkenlerimiz, tanımlarımız, kavramlarımız farklı. işte bu yüzden maaşımız kuruşu kuruşuna aynı olsa, sen yakışıklı ve bilmem ne de olsan (birinci kriter olan maddiyattan sonra iki şey daha demiştin, aha onlara istinaden söylüyorum), seninle evlenmemeliyiz :)))) bu ilişki yürümez unitiy, düş yakamdan! :PPP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Hellsing, 04 November 2003 18:04 tarihinde demiş ki: Unity antalyalımısın ? Antalya dersen 100 de 99 dur 1 kısmıda kumluca vs yerlerde bulursun belki abi kumluca ? o oran icin deger mi gidip tirmalamaya.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Jaan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 ben zaten hiç bir zaman sayısal loto yu tutturacağıma inanmadım ki... :)[hline]NO PAIN NO GAIN icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 18:04 tarihinde demiş ki: 1.5 milyon sayısal olarak şahane, ama yine de ve ısrarla temsili değil. bak daha bugün (az önce hatta, bi yandan sana laf yetiştirirken) bir araştırma briefi verdim, türkiye temsili olması için en az 8 il 450 kişi istedim. ayrıca kendi içinde hedef kitle kriterleri de koydum... 1.5 milyonun hepsini (atıyorum) yobazlardan seçerek bir araştırma yapsan sonuçları güvenilir olur mu? antalya yobaz demiyorum, ama antalya antalya, sen de bir kişisin diyorum, diyeceğim. sadece sayısal kotaları sağlayarak temsili bilgi elde edemezsin. antalya turkiyenin her bir yerinden goc almis olan nispeten gelir duzeyi iyi olan bir kesimin yasadigi bir ortam, herhangi bir buyuk turkiye sehrini rahatlikla temsil eder. said: sayım artıyor diyorum. şimdi tamamen atıyorum ama benim (senin de) internete yazdığım iki cümle bile birçok şeyi değiştirebilir (bunun örneklerini yaşadım, yaşıyorum). ben burda maddiyat her şey değildir diye yırtınınca kulak kabartan bir dişi kişi davranışını değiştirebilir. bu bir olasılıktır, düşük bir olasılıktır, ama VARdır. yok değildir. işte burda analşamıyoruz. keske degistirse. de huylu huyundan vazgecmez. artan cogu iyi sey var. da 60 milyon icinde bir ayda artan 2-3 kisi hicbirsey degil. said: son olarak: reno 9'dan opel vectra istemek örneğini sen vermişsin, kendin kurgulamışsın, benim örneğim değildir. maddiyatçı bir örnekse senin örneğin olduğu içindir. ben de sana derim ki: evet maddiyatçılıktır, ama ben vosvos kullanıyorum ve hiç de opel vectralı adamlarda gözüm yok. sevgilimin de arabası yoktu, şimdi onun da bir vosvosu var, çünkü boris ikimizin vosvosudur. evet turkiyede 10 milyonda iki kisi olan bir kesime dahilsiniz. said: hatta sebep de söyliim: seninle "anlaşamayız", seninle ortak platformumuz yok. çünkü değişkenlerimiz, tanımlarımız, kavramlarımız farklı. daha onceki postlarinda ortaya maddiyatci degilmis gibi susleyerek koydugun bircok sey maddiyatci bakisin modern, vicdana uydurulmus hali. boyle durumda ortak nokta tabi olamaz.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 4 5 6 7 Sonraki 2.sayfa (Toplam 7 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Zone Konu Dışı "Kendin" olmak
Jaan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Valla mühendis olamya çalışıyorum ama ayrıca sap ötesi bir şeyim. Unity e katılmamak elde bile değil. Adam haklı. Ama ben istisnalara dah fazla inanıyorum o kadar. (%0.1) Ben kendim olmaya çalışıyorum pek bir işe yaramıyor. :) Unity nin lafından ortaya çıkarak ben daha beter bir şey söyleyeyim. Her kadının bir fiyatı vardır. Biraz sert bir cümle ama doğru. Çıkıp aranızda cengaverlik yapmak isteyenleriniz de olacaktır. Hatta hemen buna hayır diyecek bayanlar da çıkabilir. Ama anltamak istediğimi herkez anlamıştır. İşte günümüzde hele ki türkiye de F ler böyle. Ne yapabiliriz ki sanki fiziksel olarak süper yaratıklarda (türkiye deki oratlama) biz onlar için kıvranıyoruz. Türkiye de estteik cerrahinin ne kadar çok kullanıldığından haberiniz var mı? Kısaca herşey maddiyata dayanmış. Erkekler güzel kız istiyo kızlar sa zengin erkek istiyor (%99 böle) Bizim gibi saplara da "ilk fırsatta bu ülkeden gitçem ulan!" demek düşü yor.[hline]NO PAIN NO GAIN icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amarcord Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Unity Quote züper olmuş :hmm:[hline]Kibir En Sevdiğim Günahtır.... Othranx, 28 October 2003 17:45 tarihinde demiş ki: Helikopter Nasıl Uçar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Sayın emaleth hanım, yazdıklarımı tam olarak okumamışsınız demek. Zaten örnek olarak verdiğim yazıda bahsi geçen zat bir erkek çocuktu. O sebepten erkekler cicidir, kadınlar kakadır türevi bir önermem yok ortada. Ben diyorumki yeni neslin topu kakadır kadın erkek farketmez :-P[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: unity100, 04 November 2003 16:01 tarihinde demiş ki: yuzde kac bu istisnalar ? istatistiki bir sey cikmaz tabi, kimse de kendisi icin maddiyatciyim demez. bunlar baska 'rasyonelizasyonlar' arkasina gizlenir. 'hallice' denir hali vakti yerinde olsun denir. 'efendi' lik kisvesi konur. kendime denk denir. ama maddiyatciyim asla denmez. sen 'sacmalama' olarak nitelendiriyorsun ama topice mesaj atan baska insanlarin da belirttigi gibi turkiyede maddiyatci f cogunlugu olusturuyor. istisna olsa ne olur, nedir istisna ? ben surdan cikip antalya icinde 5 km gezince hicbir seyin istisnasiyla karsilasamiyorum. demek ki istisna pratik olarak yok demektir. o senin dediğin şöyle ifade edilir o zaman: "antalya etrafında görebildiğim kadarıyla yok" "varsa bile azınlıktır" "var olabilir ama azıcıktır, sayılmaz" " böyle olmayan o kadar çok ki diğerleri göze bile çarpmıyor" bunların hiçbiri "İSTİSNASIZ BÜTÜN KADINLAR" anlamında değildir. yanlış olan bu son ifadedir. yanlıştır işte, daha ne diyim bilmiyorum... ha, bunu usturuplu sylediğinde ema sana çıkıp "hayır efendim bikbik demez, aynı hataları kadın grubunda kendisi de görmektedir. ama çıkıp da tüm türkiye hatta dünya genelinde son derece kontrol edilebilir feedback alacğın kapsamlı bir araştırma yapmadan "hödööööö" diye factmiş gibi bir yargı koyarsan, takarlar kafaya bazı rahatsız insanlar... said: kac tane var senden ? bir tane. bu paticige dahi giren kac tane f var ? azinliktasiniz. period. ve toplumda digerleri baskin. azınlıkta olduğumuzu çok iyi biliyorum zaten, sefasını da cezasını da bizzat yaşıyorum çünkü (sen ise hariçten gazel okur moddasın mesela, ama bu ayrı konu). azınlıkta olmak bir yana, bil ki bir tane değil. burda bir tane, istanbulda de ki 5000 tane, fark etmez. 1 tane ben bile olsam (ki bunun böyle olmadığını da gaaayet iyi biliyorum ben, tıpkı senin antalyada gezindiğin gibi dışarı çıkıp iki gezindiğimde, yeni insanlarla tanıştığımda görüyorum.) İSTİSNASIZ denmez. istisnasız demek yanlıştır. herhangi bir genelleme yapmak bile tehlikeliyken böylesine genellemek olmaz. istatistik bilimi, araştırma disiplinleri (ki mesleğimin konusudur, bilirim) buna izin vermez. ha bi de şunu söyliim: azınlıktadır, doğru, ama artıştadır. kızlar okuyup kendi hayatlarında söz sahibi oldukça da artacaktır. bu böyledir. said: genelleme kuculemez, muhendislikte statik hesaplamalarda tek katli bir binada 0,0000034 gibi degerler sifir alinir. aynen turkiyedeki istisna olan kadinlarin orani gibi. mühendislikle istatistik bir değildir. olan bir şeyi yok saymak yanlıştır. mühendislik hesaplarıyla demografik bilgilerin hiç mi hiç alakası yoktur. bu yaptığın demogojidir. said: ha iste bu maddiyatcilik denilen seye kisve uydurulmasidir . 'sosyoekonomik olarak', 'prim vermez'. maddiyata bakar. direk bu iste. çok ayıp! ben yalacı mıyım ki madem olayı maddiyattan çıkarıp diğer konuları da işin içine sokmak için 28 tane örnek verdim? şaka bi yana: maddiyata bağlı olmayan değerlendirme kriterlerini yok saydığımız noktada hataya düşeriz. o zaman şöyle olsun: bir yanda maddiaytçı kadınlar sıraya girsin, öbür yanda da cebine yeteri kadar maddiyat doldurmuş koca adayları. numara alsın bu iki grup, eşleşsinler... böyle bir şeyi en maddiyatçı kadın bile kabul etmez. olmaz ööle... said: iste turkiyede kadinlarin hep ikinci planda kalmasinin nedeni bunu degistirmemeleri, hatta bunu kolay gorerek kabullenenlerin cok olmasidir. aha buraya kesinlikle katılıyorum. kadınlar, çok büyük oranda bu anlamda kontrolü ele almış değillerdir. bu da benim kadın neslini pek sevmememe önemli sebeplerdendir... ama... said: kendi basina ayakta duran, ne isterse onu kararlastirip yapan, hayatini iyi kazanan, gonlunun diledigine asik olup onun pesinden fizana kadar giden kadin yok. - muhendislikte ignore edilebilen istisna olayi gecerlidir -. olmaz işte. yok denmez ona. mühendislik (koca adayı olmanın dışında :P) bu konunun dışındadır... said: tamamen tuzunu kurutmus, 30 yasinda corporate ladderin tepesine tirmanmis paraya para demeyen kadinlarda dahi geleneksel kadin davranislarini goruyoruz. buna da katılıyorum. ama geleneksel kadın davranışından anladığım seninki gibi maddiyattan ibaret değil. daha açayım: kadın (ben de dahil!!) içten içe erkeğine hayran olmak, onun bir adım gerisinde olmak, onun başardıklarıyla gururlanmak, hatta extreme caselerde kocasına köle olmak ister! evet. corporate ladderın en tepesindeki kadın da ister, ortasındaki de, dibindeki de, altındaki de... konunun maddiyatla alakası ancak toplum içinde yer edinme, meslek sahibi olma, para kazanma zorunluluğu, hayatı idame ettirmenin tek yolunun para olması gibi konular devreye girdiği zaman gerçekleşir. saptırmayalım :) said: said: eh, kimse de ailesinden gördüğü standartı düşürmek istemez. düşürmek istemediği gibi, bu standarta alışkın olmayan erkeklere de yanaşmaz, çünkü orda da bi "anlaşma", Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Jaan, 04 November 2003 16:02 tarihinde demiş ki: Her kadının bir fiyatı vardır. hiç hoş değil! ancak şöyle cevap verebilirim: kişi herkesi kendi gibi bilirmiş! *!bu sefer kızar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 16:32 tarihinde demiş ki: o senin dediğin şöyle ifade edilir o zaman: "antalya etrafında görebildiğim kadarıyla yok" "varsa bile azınlıktır" "var olabilir ama azıcıktır, sayılmaz" " böyle olmayan o kadar çok ki diğerleri göze bile çarpmıyor" bunların hiçbiri "İSTİSNASIZ BÜTÜN KADINLAR" anlamında değildir. yanlış olan bu son ifadedir. yanlıştır işte, daha ne diyim bilmiyorum... ha, bunu usturuplu sylediğinde ema sana çıkıp "hayır efendim bikbik demez, aynı hataları kadın grubunda kendisi de görmektedir. ama çıkıp da tüm türkiye hatta dünya genelinde son derece kontrol edilebilir feedback alacğın kapsamlı bir araştırma yapmadan "hödööööö" diye factmiş gibi bir yargı koyarsan, takarlar kafaya bazı rahatsız insanlar... ee bu bold olan yerler boyle olunca zaten geriye ne kaliyor ki ? eger ben 1.5 milyonluk sehirde geziyorsam ve ortalikta yoksa, goremedigim, karsilasamadigim, varligina dair hicbir etki yapmayan bir seyin polemigini ne diye mevzuya sokayim ? fizikte bir seyin varligini etrafina etki yapip yapmadigindan, varsa niteligini etrafina yaptigi etkiden anlariz. bir seyin etrafina yaptigi etki YOKSA o da YOKTUR. said: azınlıkta olduğumuzu çok iyi biliyorum zaten, sefasını da cezasını da bizzat yaşıyorum çünkü (sen ise hariçten gazel okur moddasın mesela, ama bu ayrı konu). benim bir azinlik icinde bulunup bulunmadigimin bilgisine sahip olmadan boyle onermleler cok 'talihsiz'. said: azınlıkta olmak bir yana, bil ki bir tane değil. burda bir tane, istanbulda de ki 5000 tane, fark etmez. 1 tane ben bile olsam (ki bunun böyle olmadığını da gaaayet iyi biliyorum ben, tıpkı senin antalyada gezindiğin gibi dışarı çıkıp iki gezindiğimde, yeni insanlarla tanıştığımda görüyorum.) İSTİSNASIZ denmez. istisnasız demek yanlıştır. herhangi bir genelleme yapmak bile tehlikeliyken böylesine genellemek olmaz. istatistik bilimi, araştırma disiplinleri (ki mesleğimin konusudur, bilirim) buna izin vermez. muhtesem ! bu gordugun insanlari bu topicde de seslerini duyuran 'talihsiz' vatandaslara tanistir ki onlar da aslinda 'hic de az olmayan' bu istisnalarin aslinda ne kadar cok oldugunu idrak etsinler. eger sen tanisiyorsan buradaki ve yakin cevremizdeki bircok insan tanisamiyorsa demek ki istisnalar yoktur. said: ha bi de şunu söyliim: azınlıktadır, doğru, ama artıştadır. kızlar okuyup kendi hayatlarında söz sahibi oldukça da artacaktır. bu böyledir. artistadir ? 15 yildir yogun bir modernlesme, universitelilesme icerisindeyiz. cok daha fazla kadin cok daha iyi pozisyonlara geldi, cogu da iyi kazaniyor. ne oluyor ? ne degisti ? hallice adamla evlenme kavrami simdi 'sosyoekonomik olarak dengim' seklinde girdi, mahiyeti degismedi isim degisti. maddiyatcilik oldugu yerde duruyor. said: mühendislikle istatistik bir değildir. olan bir şeyi yok saymak yanlıştır. mühendislik hesaplarıyla demografik bilgilerin hiç mi hiç alakası yoktur. bu yaptığın demogojidir. evet istatistikte ne yapiyoruz bir toplumda bir siyasi anket bir adayin lehine yuzde 0.006 oy cikacagini gosterince o adayi ciddiye aliyor muyuz ? sonuc ne oluyor ? said: çok ayıp! ben yalacı mıyım ki madem olayı maddiyattan çıkarıp diğer konuları da işin içine sokmak için 28 tane örnek verdim? diger konular sokulsa daa cikarilsa daa secim yapilmasina etken olan temel ogeler bunlar. bunlar da direkt maddiyatcilik demek. bunlarin uzerine ne eklenirse eklentidir. hayir bir sey degil, ortaya attigim saptamayi curuten bir sey yok ki yukaridaki quotende ? sosyoekonomik olarak bana denk. ne demek ? geliri benden asagida olmayan, toplumdaki yeri - aslinda gelirsel sayginligi - benden asagida olmayan adam demek. maddiyattir bu. bakiniz hakimlik, ne kadar saygin bir meslek. kac tane universiteli genc var bir hakim adayiyla ya da hakimle evleniyim diyen ? said: şaka bi yana: maddiyata bağlı olmayan değerlendirme kriterlerini yok saydığımız noktada hataya düşeriz. o zaman şöyle olsun: bir yanda maddiaytçı kadınlar sıraya girsin, öbür yanda da cebine yeteri kadar maddiyat doldurmuş koca adayları. numara alsın bu iki grup, eşleşsinler... böyle bir şeyi en maddiyatçı kadın bile kabul etmez. olmaz ööle... evet yetmez, cunku MADDIYATCILIK SINAVININ gecilmesinin ardindan SEKIL SEMAL sinavina girilmesi, ardindan da KAFA MI YETERINCE sinavinin gecilmesi gerekir. bakiniz sinav siralamasina, maddiyat birinci siradadir. said: olmaz işte. yok denmez ona. mühendislik (koca adayı olmanın dışında :P) bu konunun dışındadır... her ne sekilde olursa olsun toplum hayatinda etkisini hissetmedigimiz seyleri yok sayabiliriz. said: kadın (ben de dahil!!) içten içe erkeğine hayran olmak, onun bir adım gerisinde olmak, onun başardıklarıyla gururlanmak, hatta extreme caselerde kocasına köle olmak ister! evet. corporate ladderın en tepesindeki kadın da ister, ortasındaki de, dibindeki de, altındaki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 yok vallahi unitycim, en basit şeyde anlaşamıyoruz. quote muote uğraşamıycam ben artık (söylenecek şeyler var ama gereği var mı emin değilim, iş quote adı altında laf salatasına doğru gidiyor). sen bana düpedüz var olmadığımı söylüyorsun. hayır ben de insafsız değilim, "azınlığım, kabul, ama varım, sadece beni inkar etme, değerlendir, artıyor sayım, alooo" diyorum, yok olmaz, sen yoksun diye bastırıyorsun. böyle olmaz ki... di mi? bi de yani, tartışma platformumuz dingildek, çünkü tanımlar birbirini tutmuyor. tartışmamızın üzerine oturacağı taban eksik, çünkü kavramlarımız farklı. sen çince konuşuyorsun, ben uruguayca... benim ak dediğime sen bok diyorsun. sen benim maddiyat değildir bu konular dediğim herşeye maddiyattır derken, 1.5 milyon antalyada yoksa yoktur kardeşim, varsa hani nerde gelsinler forumdaki bahtsız kullanıcılarla tanışsınlar o zaman derken, en beteri benim varlığımı topyekün inkar ederken, (bkz. "istisnalar yoktur" ayan beyan yazmışsın) ben ne desem boş... pes güzel kardeşim, pes! ben "yok"um. bi yanlış anlaşılmaya açıklık getireyim, öyle bitireyim kendi adıma... demişsin ki: "benim bir azinlik icinde bulunup bulunmadigimin bilgisine sahip olmadan boyle onermleler cok 'talihsiz'." "maddiyatçı kadınlar arasında maddiyat düşünmeden var olan kadınlar" azınlığına giriyorsan lafımı özür dileyerek geri alıyorum. sadece bu anlamda hariçten gazelcisin demek istemiştim. yoxa yani, seni tanımam etmem, nasıl böyle bir yargıda bulunabilirim ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 17:33 tarihinde demiş ki: sen bana düpedüz var olmadığımı söylüyorsun. hayır ben de insafsız değilim, "azınlığım, kabul, ama varım, sadece beni inkar etme, değerlendir, artıyor sayım, alooo" diyorum, yok olmaz, sen yoksun diye bastırıyorsun. böyle olmaz ki... di mi? varim diyorsun, kac tanesin diyorum. sayim artiyor diyorsun, ben artmak yerine hicbirsey degismiyor diyorum. said: bi de yani, tartışma platformumuz dingildek, çünkü tanımlar birbirini tutmuyor. tartışmamızın üzerine oturacağı taban eksik, çünkü kavramlarımız farklı. sen çince konuşuyorsun, ben uruguayca... benim ak dediğime sen bok diyorsun. sen benim maddiyat değildir bu konular dediğim herşeye maddiyattır derken, 1.5 milyon antalyada yoksa yoktur kardeşim, varsa hani nerde gelsinler forumdaki bahtsız kullanıcılarla tanışsınlar o zaman derken, en beteri benim varlığımı topyekün inkar ederken, (bkz. "istisnalar yoktur" ayan beyan yazmışsın) ben ne desem boş... 1.5 milyonluk bir nufus bir istatistik calismasi icin toplumun genelini temsil edebilecek cok genis bir taban. maddiyat dedigim seyler maddiyat iste. aksini ispatla ? reno 9 brodway yerine 'ailemde de bunun dengi vardi' diyerek yeni kasa opel vektra pesinde kosmak maddiyatcilik degilse ne ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Valla unity seni en ufak anlayabilmiş değilim. Vejeteryansın, hümanistsin, maddiyatçılığa tamamen karşısın ama bir yandan da sapına kadar kapitalist bir amerikan aşığısın. Hakkatten seni en ufak anlayamıyorum, sorun bende herhalde...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 kapitalist bir amerikan asigi degilim. benim gorusum 'sezarin hakkini sezara vermek'tir. bir sey tarihte ne sekilde olduysa onun siyasi gorusler dogrultusunda degisik gosterilmesine karsiyim. kapitalist de degilim, ekonomik gorusum sahislarin sosyal guvencesinin karsilandigi tekele mahal verilmeyen liberal ekonomidir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Jaan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Fedaykinde haklı burada be en azından istisnlara inanıyorum unity onlara bilem inanmıyor...[hline]NO PAIN NO GAIN icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 istisnalara inanmak ya da inanmamak onlara erismeyi ya da onlarin seni bulmasini saglayamiyor, eger diger topice refer ediyorsan. 1/on milyon olan bir sans oyununda sansin sana vurma olasiligi bence sifirdir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Hellsing Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: bu ne anlamsız bir quote'tur yarabbim! /ema Unity antalyalımısın ? Antalya dersen 100 de 99 dur 1 kısmıda kumluca vs yerlerde bulursun belki [Bu mesaj Emaleth tarafından 04 November 2003 18:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 1.5 milyon sayısal olarak şahane, ama yine de ve ısrarla temsili değil. bak daha bugün (az önce hatta, bi yandan sana laf yetiştirirken) bir araştırma briefi verdim, türkiye temsili olması için en az 8 il 450 kişi istedim. ayrıca kendi içinde hedef kitle kriterleri de koydum... 1.5 milyonun hepsini (atıyorum) yobazlardan seçerek bir araştırma yapsan sonuçları güvenilir olur mu? antalya yobaz demiyorum, ama antalya antalya, sen de bir kişisin diyorum, diyeceğim. sadece sayısal kotaları sağlayarak temsili bilgi elde edemezsin. sayım artıyor diyorum. şimdi tamamen atıyorum ama benim (senin de) internete yazdığım iki cümle bile birçok şeyi değiştirebilir (bunun örneklerini yaşadım, yaşıyorum). ben burda maddiyat her şey değildir diye yırtınınca kulak kabartan bir dişi kişi davranışını değiştirebilir. bu bir olasılıktır, düşük bir olasılıktır, ama VARdır. yok değildir. işte burda analşamıyoruz. son olarak: reno 9'dan opel vectra istemek örneğini sen vermişsin, kendin kurgulamışsın, benim örneğim değildir. maddiyatçı bir örnekse senin örneğin olduğu içindir. ben de sana derim ki: evet maddiyatçılıktır, ama ben vosvos kullanıyorum ve hiç de opel vectralı adamlarda gözüm yok. sevgilimin de arabası yoktu, şimdi onun da bir vosvosu var, çünkü boris ikimizin vosvosudur. ama tuzağına düşmiycem, tartışmıycam seninle :)))) hatta sebep de söyliim: seninle "anlaşamayız", seninle ortak platformumuz yok. çünkü değişkenlerimiz, tanımlarımız, kavramlarımız farklı. işte bu yüzden maaşımız kuruşu kuruşuna aynı olsa, sen yakışıklı ve bilmem ne de olsan (birinci kriter olan maddiyattan sonra iki şey daha demiştin, aha onlara istinaden söylüyorum), seninle evlenmemeliyiz :)))) bu ilişki yürümez unitiy, düş yakamdan! :PPP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Hellsing, 04 November 2003 18:04 tarihinde demiş ki: Unity antalyalımısın ? Antalya dersen 100 de 99 dur 1 kısmıda kumluca vs yerlerde bulursun belki abi kumluca ? o oran icin deger mi gidip tirmalamaya.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Jaan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 ben zaten hiç bir zaman sayısal loto yu tutturacağıma inanmadım ki... :)[hline]NO PAIN NO GAIN icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 18:04 tarihinde demiş ki: 1.5 milyon sayısal olarak şahane, ama yine de ve ısrarla temsili değil. bak daha bugün (az önce hatta, bi yandan sana laf yetiştirirken) bir araştırma briefi verdim, türkiye temsili olması için en az 8 il 450 kişi istedim. ayrıca kendi içinde hedef kitle kriterleri de koydum... 1.5 milyonun hepsini (atıyorum) yobazlardan seçerek bir araştırma yapsan sonuçları güvenilir olur mu? antalya yobaz demiyorum, ama antalya antalya, sen de bir kişisin diyorum, diyeceğim. sadece sayısal kotaları sağlayarak temsili bilgi elde edemezsin. antalya turkiyenin her bir yerinden goc almis olan nispeten gelir duzeyi iyi olan bir kesimin yasadigi bir ortam, herhangi bir buyuk turkiye sehrini rahatlikla temsil eder. said: sayım artıyor diyorum. şimdi tamamen atıyorum ama benim (senin de) internete yazdığım iki cümle bile birçok şeyi değiştirebilir (bunun örneklerini yaşadım, yaşıyorum). ben burda maddiyat her şey değildir diye yırtınınca kulak kabartan bir dişi kişi davranışını değiştirebilir. bu bir olasılıktır, düşük bir olasılıktır, ama VARdır. yok değildir. işte burda analşamıyoruz. keske degistirse. de huylu huyundan vazgecmez. artan cogu iyi sey var. da 60 milyon icinde bir ayda artan 2-3 kisi hicbirsey degil. said: son olarak: reno 9'dan opel vectra istemek örneğini sen vermişsin, kendin kurgulamışsın, benim örneğim değildir. maddiyatçı bir örnekse senin örneğin olduğu içindir. ben de sana derim ki: evet maddiyatçılıktır, ama ben vosvos kullanıyorum ve hiç de opel vectralı adamlarda gözüm yok. sevgilimin de arabası yoktu, şimdi onun da bir vosvosu var, çünkü boris ikimizin vosvosudur. evet turkiyede 10 milyonda iki kisi olan bir kesime dahilsiniz. said: hatta sebep de söyliim: seninle "anlaşamayız", seninle ortak platformumuz yok. çünkü değişkenlerimiz, tanımlarımız, kavramlarımız farklı. daha onceki postlarinda ortaya maddiyatci degilmis gibi susleyerek koydugun bircok sey maddiyatci bakisin modern, vicdana uydurulmus hali. boyle durumda ortak nokta tabi olamaz.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 4 5 6 7 Sonraki 2.sayfa (Toplam 7 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Zone Konu Dışı "Kendin" olmak
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Jaan, 04 November 2003 16:02 tarihinde demiş ki: Her kadının bir fiyatı vardır. hiç hoş değil! ancak şöyle cevap verebilirim: kişi herkesi kendi gibi bilirmiş! *!bu sefer kızar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 16:32 tarihinde demiş ki: o senin dediğin şöyle ifade edilir o zaman: "antalya etrafında görebildiğim kadarıyla yok" "varsa bile azınlıktır" "var olabilir ama azıcıktır, sayılmaz" " böyle olmayan o kadar çok ki diğerleri göze bile çarpmıyor" bunların hiçbiri "İSTİSNASIZ BÜTÜN KADINLAR" anlamında değildir. yanlış olan bu son ifadedir. yanlıştır işte, daha ne diyim bilmiyorum... ha, bunu usturuplu sylediğinde ema sana çıkıp "hayır efendim bikbik demez, aynı hataları kadın grubunda kendisi de görmektedir. ama çıkıp da tüm türkiye hatta dünya genelinde son derece kontrol edilebilir feedback alacğın kapsamlı bir araştırma yapmadan "hödööööö" diye factmiş gibi bir yargı koyarsan, takarlar kafaya bazı rahatsız insanlar... ee bu bold olan yerler boyle olunca zaten geriye ne kaliyor ki ? eger ben 1.5 milyonluk sehirde geziyorsam ve ortalikta yoksa, goremedigim, karsilasamadigim, varligina dair hicbir etki yapmayan bir seyin polemigini ne diye mevzuya sokayim ? fizikte bir seyin varligini etrafina etki yapip yapmadigindan, varsa niteligini etrafina yaptigi etkiden anlariz. bir seyin etrafina yaptigi etki YOKSA o da YOKTUR. said: azınlıkta olduğumuzu çok iyi biliyorum zaten, sefasını da cezasını da bizzat yaşıyorum çünkü (sen ise hariçten gazel okur moddasın mesela, ama bu ayrı konu). benim bir azinlik icinde bulunup bulunmadigimin bilgisine sahip olmadan boyle onermleler cok 'talihsiz'. said: azınlıkta olmak bir yana, bil ki bir tane değil. burda bir tane, istanbulda de ki 5000 tane, fark etmez. 1 tane ben bile olsam (ki bunun böyle olmadığını da gaaayet iyi biliyorum ben, tıpkı senin antalyada gezindiğin gibi dışarı çıkıp iki gezindiğimde, yeni insanlarla tanıştığımda görüyorum.) İSTİSNASIZ denmez. istisnasız demek yanlıştır. herhangi bir genelleme yapmak bile tehlikeliyken böylesine genellemek olmaz. istatistik bilimi, araştırma disiplinleri (ki mesleğimin konusudur, bilirim) buna izin vermez. muhtesem ! bu gordugun insanlari bu topicde de seslerini duyuran 'talihsiz' vatandaslara tanistir ki onlar da aslinda 'hic de az olmayan' bu istisnalarin aslinda ne kadar cok oldugunu idrak etsinler. eger sen tanisiyorsan buradaki ve yakin cevremizdeki bircok insan tanisamiyorsa demek ki istisnalar yoktur. said: ha bi de şunu söyliim: azınlıktadır, doğru, ama artıştadır. kızlar okuyup kendi hayatlarında söz sahibi oldukça da artacaktır. bu böyledir. artistadir ? 15 yildir yogun bir modernlesme, universitelilesme icerisindeyiz. cok daha fazla kadin cok daha iyi pozisyonlara geldi, cogu da iyi kazaniyor. ne oluyor ? ne degisti ? hallice adamla evlenme kavrami simdi 'sosyoekonomik olarak dengim' seklinde girdi, mahiyeti degismedi isim degisti. maddiyatcilik oldugu yerde duruyor. said: mühendislikle istatistik bir değildir. olan bir şeyi yok saymak yanlıştır. mühendislik hesaplarıyla demografik bilgilerin hiç mi hiç alakası yoktur. bu yaptığın demogojidir. evet istatistikte ne yapiyoruz bir toplumda bir siyasi anket bir adayin lehine yuzde 0.006 oy cikacagini gosterince o adayi ciddiye aliyor muyuz ? sonuc ne oluyor ? said: çok ayıp! ben yalacı mıyım ki madem olayı maddiyattan çıkarıp diğer konuları da işin içine sokmak için 28 tane örnek verdim? diger konular sokulsa daa cikarilsa daa secim yapilmasina etken olan temel ogeler bunlar. bunlar da direkt maddiyatcilik demek. bunlarin uzerine ne eklenirse eklentidir. hayir bir sey degil, ortaya attigim saptamayi curuten bir sey yok ki yukaridaki quotende ? sosyoekonomik olarak bana denk. ne demek ? geliri benden asagida olmayan, toplumdaki yeri - aslinda gelirsel sayginligi - benden asagida olmayan adam demek. maddiyattir bu. bakiniz hakimlik, ne kadar saygin bir meslek. kac tane universiteli genc var bir hakim adayiyla ya da hakimle evleniyim diyen ? said: şaka bi yana: maddiyata bağlı olmayan değerlendirme kriterlerini yok saydığımız noktada hataya düşeriz. o zaman şöyle olsun: bir yanda maddiaytçı kadınlar sıraya girsin, öbür yanda da cebine yeteri kadar maddiyat doldurmuş koca adayları. numara alsın bu iki grup, eşleşsinler... böyle bir şeyi en maddiyatçı kadın bile kabul etmez. olmaz ööle... evet yetmez, cunku MADDIYATCILIK SINAVININ gecilmesinin ardindan SEKIL SEMAL sinavina girilmesi, ardindan da KAFA MI YETERINCE sinavinin gecilmesi gerekir. bakiniz sinav siralamasina, maddiyat birinci siradadir. said: olmaz işte. yok denmez ona. mühendislik (koca adayı olmanın dışında :P) bu konunun dışındadır... her ne sekilde olursa olsun toplum hayatinda etkisini hissetmedigimiz seyleri yok sayabiliriz. said: kadın (ben de dahil!!) içten içe erkeğine hayran olmak, onun bir adım gerisinde olmak, onun başardıklarıyla gururlanmak, hatta extreme caselerde kocasına köle olmak ister! evet. corporate ladderın en tepesindeki kadın da ister, ortasındaki de, dibindeki de, altındaki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 yok vallahi unitycim, en basit şeyde anlaşamıyoruz. quote muote uğraşamıycam ben artık (söylenecek şeyler var ama gereği var mı emin değilim, iş quote adı altında laf salatasına doğru gidiyor). sen bana düpedüz var olmadığımı söylüyorsun. hayır ben de insafsız değilim, "azınlığım, kabul, ama varım, sadece beni inkar etme, değerlendir, artıyor sayım, alooo" diyorum, yok olmaz, sen yoksun diye bastırıyorsun. böyle olmaz ki... di mi? bi de yani, tartışma platformumuz dingildek, çünkü tanımlar birbirini tutmuyor. tartışmamızın üzerine oturacağı taban eksik, çünkü kavramlarımız farklı. sen çince konuşuyorsun, ben uruguayca... benim ak dediğime sen bok diyorsun. sen benim maddiyat değildir bu konular dediğim herşeye maddiyattır derken, 1.5 milyon antalyada yoksa yoktur kardeşim, varsa hani nerde gelsinler forumdaki bahtsız kullanıcılarla tanışsınlar o zaman derken, en beteri benim varlığımı topyekün inkar ederken, (bkz. "istisnalar yoktur" ayan beyan yazmışsın) ben ne desem boş... pes güzel kardeşim, pes! ben "yok"um. bi yanlış anlaşılmaya açıklık getireyim, öyle bitireyim kendi adıma... demişsin ki: "benim bir azinlik icinde bulunup bulunmadigimin bilgisine sahip olmadan boyle onermleler cok 'talihsiz'." "maddiyatçı kadınlar arasında maddiyat düşünmeden var olan kadınlar" azınlığına giriyorsan lafımı özür dileyerek geri alıyorum. sadece bu anlamda hariçten gazelcisin demek istemiştim. yoxa yani, seni tanımam etmem, nasıl böyle bir yargıda bulunabilirim ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 17:33 tarihinde demiş ki: sen bana düpedüz var olmadığımı söylüyorsun. hayır ben de insafsız değilim, "azınlığım, kabul, ama varım, sadece beni inkar etme, değerlendir, artıyor sayım, alooo" diyorum, yok olmaz, sen yoksun diye bastırıyorsun. böyle olmaz ki... di mi? varim diyorsun, kac tanesin diyorum. sayim artiyor diyorsun, ben artmak yerine hicbirsey degismiyor diyorum. said: bi de yani, tartışma platformumuz dingildek, çünkü tanımlar birbirini tutmuyor. tartışmamızın üzerine oturacağı taban eksik, çünkü kavramlarımız farklı. sen çince konuşuyorsun, ben uruguayca... benim ak dediğime sen bok diyorsun. sen benim maddiyat değildir bu konular dediğim herşeye maddiyattır derken, 1.5 milyon antalyada yoksa yoktur kardeşim, varsa hani nerde gelsinler forumdaki bahtsız kullanıcılarla tanışsınlar o zaman derken, en beteri benim varlığımı topyekün inkar ederken, (bkz. "istisnalar yoktur" ayan beyan yazmışsın) ben ne desem boş... 1.5 milyonluk bir nufus bir istatistik calismasi icin toplumun genelini temsil edebilecek cok genis bir taban. maddiyat dedigim seyler maddiyat iste. aksini ispatla ? reno 9 brodway yerine 'ailemde de bunun dengi vardi' diyerek yeni kasa opel vektra pesinde kosmak maddiyatcilik degilse ne ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Valla unity seni en ufak anlayabilmiş değilim. Vejeteryansın, hümanistsin, maddiyatçılığa tamamen karşısın ama bir yandan da sapına kadar kapitalist bir amerikan aşığısın. Hakkatten seni en ufak anlayamıyorum, sorun bende herhalde...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 kapitalist bir amerikan asigi degilim. benim gorusum 'sezarin hakkini sezara vermek'tir. bir sey tarihte ne sekilde olduysa onun siyasi gorusler dogrultusunda degisik gosterilmesine karsiyim. kapitalist de degilim, ekonomik gorusum sahislarin sosyal guvencesinin karsilandigi tekele mahal verilmeyen liberal ekonomidir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Jaan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Fedaykinde haklı burada be en azından istisnlara inanıyorum unity onlara bilem inanmıyor...[hline]NO PAIN NO GAIN icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 istisnalara inanmak ya da inanmamak onlara erismeyi ya da onlarin seni bulmasini saglayamiyor, eger diger topice refer ediyorsan. 1/on milyon olan bir sans oyununda sansin sana vurma olasiligi bence sifirdir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Hellsing Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: bu ne anlamsız bir quote'tur yarabbim! /ema Unity antalyalımısın ? Antalya dersen 100 de 99 dur 1 kısmıda kumluca vs yerlerde bulursun belki [Bu mesaj Emaleth tarafından 04 November 2003 18:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 1.5 milyon sayısal olarak şahane, ama yine de ve ısrarla temsili değil. bak daha bugün (az önce hatta, bi yandan sana laf yetiştirirken) bir araştırma briefi verdim, türkiye temsili olması için en az 8 il 450 kişi istedim. ayrıca kendi içinde hedef kitle kriterleri de koydum... 1.5 milyonun hepsini (atıyorum) yobazlardan seçerek bir araştırma yapsan sonuçları güvenilir olur mu? antalya yobaz demiyorum, ama antalya antalya, sen de bir kişisin diyorum, diyeceğim. sadece sayısal kotaları sağlayarak temsili bilgi elde edemezsin. sayım artıyor diyorum. şimdi tamamen atıyorum ama benim (senin de) internete yazdığım iki cümle bile birçok şeyi değiştirebilir (bunun örneklerini yaşadım, yaşıyorum). ben burda maddiyat her şey değildir diye yırtınınca kulak kabartan bir dişi kişi davranışını değiştirebilir. bu bir olasılıktır, düşük bir olasılıktır, ama VARdır. yok değildir. işte burda analşamıyoruz. son olarak: reno 9'dan opel vectra istemek örneğini sen vermişsin, kendin kurgulamışsın, benim örneğim değildir. maddiyatçı bir örnekse senin örneğin olduğu içindir. ben de sana derim ki: evet maddiyatçılıktır, ama ben vosvos kullanıyorum ve hiç de opel vectralı adamlarda gözüm yok. sevgilimin de arabası yoktu, şimdi onun da bir vosvosu var, çünkü boris ikimizin vosvosudur. ama tuzağına düşmiycem, tartışmıycam seninle :)))) hatta sebep de söyliim: seninle "anlaşamayız", seninle ortak platformumuz yok. çünkü değişkenlerimiz, tanımlarımız, kavramlarımız farklı. işte bu yüzden maaşımız kuruşu kuruşuna aynı olsa, sen yakışıklı ve bilmem ne de olsan (birinci kriter olan maddiyattan sonra iki şey daha demiştin, aha onlara istinaden söylüyorum), seninle evlenmemeliyiz :)))) bu ilişki yürümez unitiy, düş yakamdan! :PPP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Hellsing, 04 November 2003 18:04 tarihinde demiş ki: Unity antalyalımısın ? Antalya dersen 100 de 99 dur 1 kısmıda kumluca vs yerlerde bulursun belki abi kumluca ? o oran icin deger mi gidip tirmalamaya.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Jaan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 ben zaten hiç bir zaman sayısal loto yu tutturacağıma inanmadım ki... :)[hline]NO PAIN NO GAIN icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 18:04 tarihinde demiş ki: 1.5 milyon sayısal olarak şahane, ama yine de ve ısrarla temsili değil. bak daha bugün (az önce hatta, bi yandan sana laf yetiştirirken) bir araştırma briefi verdim, türkiye temsili olması için en az 8 il 450 kişi istedim. ayrıca kendi içinde hedef kitle kriterleri de koydum... 1.5 milyonun hepsini (atıyorum) yobazlardan seçerek bir araştırma yapsan sonuçları güvenilir olur mu? antalya yobaz demiyorum, ama antalya antalya, sen de bir kişisin diyorum, diyeceğim. sadece sayısal kotaları sağlayarak temsili bilgi elde edemezsin. antalya turkiyenin her bir yerinden goc almis olan nispeten gelir duzeyi iyi olan bir kesimin yasadigi bir ortam, herhangi bir buyuk turkiye sehrini rahatlikla temsil eder. said: sayım artıyor diyorum. şimdi tamamen atıyorum ama benim (senin de) internete yazdığım iki cümle bile birçok şeyi değiştirebilir (bunun örneklerini yaşadım, yaşıyorum). ben burda maddiyat her şey değildir diye yırtınınca kulak kabartan bir dişi kişi davranışını değiştirebilir. bu bir olasılıktır, düşük bir olasılıktır, ama VARdır. yok değildir. işte burda analşamıyoruz. keske degistirse. de huylu huyundan vazgecmez. artan cogu iyi sey var. da 60 milyon icinde bir ayda artan 2-3 kisi hicbirsey degil. said: son olarak: reno 9'dan opel vectra istemek örneğini sen vermişsin, kendin kurgulamışsın, benim örneğim değildir. maddiyatçı bir örnekse senin örneğin olduğu içindir. ben de sana derim ki: evet maddiyatçılıktır, ama ben vosvos kullanıyorum ve hiç de opel vectralı adamlarda gözüm yok. sevgilimin de arabası yoktu, şimdi onun da bir vosvosu var, çünkü boris ikimizin vosvosudur. evet turkiyede 10 milyonda iki kisi olan bir kesime dahilsiniz. said: hatta sebep de söyliim: seninle "anlaşamayız", seninle ortak platformumuz yok. çünkü değişkenlerimiz, tanımlarımız, kavramlarımız farklı. daha onceki postlarinda ortaya maddiyatci degilmis gibi susleyerek koydugun bircok sey maddiyatci bakisin modern, vicdana uydurulmus hali. boyle durumda ortak nokta tabi olamaz.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 4 5 6 7 Sonraki 2.sayfa (Toplam 7 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 yok vallahi unitycim, en basit şeyde anlaşamıyoruz. quote muote uğraşamıycam ben artık (söylenecek şeyler var ama gereği var mı emin değilim, iş quote adı altında laf salatasına doğru gidiyor). sen bana düpedüz var olmadığımı söylüyorsun. hayır ben de insafsız değilim, "azınlığım, kabul, ama varım, sadece beni inkar etme, değerlendir, artıyor sayım, alooo" diyorum, yok olmaz, sen yoksun diye bastırıyorsun. böyle olmaz ki... di mi? bi de yani, tartışma platformumuz dingildek, çünkü tanımlar birbirini tutmuyor. tartışmamızın üzerine oturacağı taban eksik, çünkü kavramlarımız farklı. sen çince konuşuyorsun, ben uruguayca... benim ak dediğime sen bok diyorsun. sen benim maddiyat değildir bu konular dediğim herşeye maddiyattır derken, 1.5 milyon antalyada yoksa yoktur kardeşim, varsa hani nerde gelsinler forumdaki bahtsız kullanıcılarla tanışsınlar o zaman derken, en beteri benim varlığımı topyekün inkar ederken, (bkz. "istisnalar yoktur" ayan beyan yazmışsın) ben ne desem boş... pes güzel kardeşim, pes! ben "yok"um. bi yanlış anlaşılmaya açıklık getireyim, öyle bitireyim kendi adıma... demişsin ki: "benim bir azinlik icinde bulunup bulunmadigimin bilgisine sahip olmadan boyle onermleler cok 'talihsiz'." "maddiyatçı kadınlar arasında maddiyat düşünmeden var olan kadınlar" azınlığına giriyorsan lafımı özür dileyerek geri alıyorum. sadece bu anlamda hariçten gazelcisin demek istemiştim. yoxa yani, seni tanımam etmem, nasıl böyle bir yargıda bulunabilirim ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 17:33 tarihinde demiş ki: sen bana düpedüz var olmadığımı söylüyorsun. hayır ben de insafsız değilim, "azınlığım, kabul, ama varım, sadece beni inkar etme, değerlendir, artıyor sayım, alooo" diyorum, yok olmaz, sen yoksun diye bastırıyorsun. böyle olmaz ki... di mi? varim diyorsun, kac tanesin diyorum. sayim artiyor diyorsun, ben artmak yerine hicbirsey degismiyor diyorum. said: bi de yani, tartışma platformumuz dingildek, çünkü tanımlar birbirini tutmuyor. tartışmamızın üzerine oturacağı taban eksik, çünkü kavramlarımız farklı. sen çince konuşuyorsun, ben uruguayca... benim ak dediğime sen bok diyorsun. sen benim maddiyat değildir bu konular dediğim herşeye maddiyattır derken, 1.5 milyon antalyada yoksa yoktur kardeşim, varsa hani nerde gelsinler forumdaki bahtsız kullanıcılarla tanışsınlar o zaman derken, en beteri benim varlığımı topyekün inkar ederken, (bkz. "istisnalar yoktur" ayan beyan yazmışsın) ben ne desem boş... 1.5 milyonluk bir nufus bir istatistik calismasi icin toplumun genelini temsil edebilecek cok genis bir taban. maddiyat dedigim seyler maddiyat iste. aksini ispatla ? reno 9 brodway yerine 'ailemde de bunun dengi vardi' diyerek yeni kasa opel vektra pesinde kosmak maddiyatcilik degilse ne ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Valla unity seni en ufak anlayabilmiş değilim. Vejeteryansın, hümanistsin, maddiyatçılığa tamamen karşısın ama bir yandan da sapına kadar kapitalist bir amerikan aşığısın. Hakkatten seni en ufak anlayamıyorum, sorun bende herhalde...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 kapitalist bir amerikan asigi degilim. benim gorusum 'sezarin hakkini sezara vermek'tir. bir sey tarihte ne sekilde olduysa onun siyasi gorusler dogrultusunda degisik gosterilmesine karsiyim. kapitalist de degilim, ekonomik gorusum sahislarin sosyal guvencesinin karsilandigi tekele mahal verilmeyen liberal ekonomidir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Fedaykinde haklı burada be en azından istisnlara inanıyorum unity onlara bilem inanmıyor...[hline]NO PAIN NO GAIN icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 istisnalara inanmak ya da inanmamak onlara erismeyi ya da onlarin seni bulmasini saglayamiyor, eger diger topice refer ediyorsan. 1/on milyon olan bir sans oyununda sansin sana vurma olasiligi bence sifirdir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hellsing Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: bu ne anlamsız bir quote'tur yarabbim! /ema Unity antalyalımısın ? Antalya dersen 100 de 99 dur 1 kısmıda kumluca vs yerlerde bulursun belki [Bu mesaj Emaleth tarafından 04 November 2003 18:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 1.5 milyon sayısal olarak şahane, ama yine de ve ısrarla temsili değil. bak daha bugün (az önce hatta, bi yandan sana laf yetiştirirken) bir araştırma briefi verdim, türkiye temsili olması için en az 8 il 450 kişi istedim. ayrıca kendi içinde hedef kitle kriterleri de koydum... 1.5 milyonun hepsini (atıyorum) yobazlardan seçerek bir araştırma yapsan sonuçları güvenilir olur mu? antalya yobaz demiyorum, ama antalya antalya, sen de bir kişisin diyorum, diyeceğim. sadece sayısal kotaları sağlayarak temsili bilgi elde edemezsin. sayım artıyor diyorum. şimdi tamamen atıyorum ama benim (senin de) internete yazdığım iki cümle bile birçok şeyi değiştirebilir (bunun örneklerini yaşadım, yaşıyorum). ben burda maddiyat her şey değildir diye yırtınınca kulak kabartan bir dişi kişi davranışını değiştirebilir. bu bir olasılıktır, düşük bir olasılıktır, ama VARdır. yok değildir. işte burda analşamıyoruz. son olarak: reno 9'dan opel vectra istemek örneğini sen vermişsin, kendin kurgulamışsın, benim örneğim değildir. maddiyatçı bir örnekse senin örneğin olduğu içindir. ben de sana derim ki: evet maddiyatçılıktır, ama ben vosvos kullanıyorum ve hiç de opel vectralı adamlarda gözüm yok. sevgilimin de arabası yoktu, şimdi onun da bir vosvosu var, çünkü boris ikimizin vosvosudur. ama tuzağına düşmiycem, tartışmıycam seninle :)))) hatta sebep de söyliim: seninle "anlaşamayız", seninle ortak platformumuz yok. çünkü değişkenlerimiz, tanımlarımız, kavramlarımız farklı. işte bu yüzden maaşımız kuruşu kuruşuna aynı olsa, sen yakışıklı ve bilmem ne de olsan (birinci kriter olan maddiyattan sonra iki şey daha demiştin, aha onlara istinaden söylüyorum), seninle evlenmemeliyiz :)))) bu ilişki yürümez unitiy, düş yakamdan! :PPP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Hellsing, 04 November 2003 18:04 tarihinde demiş ki: Unity antalyalımısın ? Antalya dersen 100 de 99 dur 1 kısmıda kumluca vs yerlerde bulursun belki abi kumluca ? o oran icin deger mi gidip tirmalamaya.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 ben zaten hiç bir zaman sayısal loto yu tutturacağıma inanmadım ki... :)[hline]NO PAIN NO GAIN icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Emaleth, 04 November 2003 18:04 tarihinde demiş ki: 1.5 milyon sayısal olarak şahane, ama yine de ve ısrarla temsili değil. bak daha bugün (az önce hatta, bi yandan sana laf yetiştirirken) bir araştırma briefi verdim, türkiye temsili olması için en az 8 il 450 kişi istedim. ayrıca kendi içinde hedef kitle kriterleri de koydum... 1.5 milyonun hepsini (atıyorum) yobazlardan seçerek bir araştırma yapsan sonuçları güvenilir olur mu? antalya yobaz demiyorum, ama antalya antalya, sen de bir kişisin diyorum, diyeceğim. sadece sayısal kotaları sağlayarak temsili bilgi elde edemezsin. antalya turkiyenin her bir yerinden goc almis olan nispeten gelir duzeyi iyi olan bir kesimin yasadigi bir ortam, herhangi bir buyuk turkiye sehrini rahatlikla temsil eder. said: sayım artıyor diyorum. şimdi tamamen atıyorum ama benim (senin de) internete yazdığım iki cümle bile birçok şeyi değiştirebilir (bunun örneklerini yaşadım, yaşıyorum). ben burda maddiyat her şey değildir diye yırtınınca kulak kabartan bir dişi kişi davranışını değiştirebilir. bu bir olasılıktır, düşük bir olasılıktır, ama VARdır. yok değildir. işte burda analşamıyoruz. keske degistirse. de huylu huyundan vazgecmez. artan cogu iyi sey var. da 60 milyon icinde bir ayda artan 2-3 kisi hicbirsey degil. said: son olarak: reno 9'dan opel vectra istemek örneğini sen vermişsin, kendin kurgulamışsın, benim örneğim değildir. maddiyatçı bir örnekse senin örneğin olduğu içindir. ben de sana derim ki: evet maddiyatçılıktır, ama ben vosvos kullanıyorum ve hiç de opel vectralı adamlarda gözüm yok. sevgilimin de arabası yoktu, şimdi onun da bir vosvosu var, çünkü boris ikimizin vosvosudur. evet turkiyede 10 milyonda iki kisi olan bir kesime dahilsiniz. said: hatta sebep de söyliim: seninle "anlaşamayız", seninle ortak platformumuz yok. çünkü değişkenlerimiz, tanımlarımız, kavramlarımız farklı. daha onceki postlarinda ortaya maddiyatci degilmis gibi susleyerek koydugun bircok sey maddiyatci bakisin modern, vicdana uydurulmus hali. boyle durumda ortak nokta tabi olamaz.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar