Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Kendin" olmak

Bone

Öne çıkan mesajlar

"Başkası olma kendin ol" lafı çok moda..
"mantıklı erkek arıyorum" demek gibi (oysa zengin, çalışkan, başarılı, yakışıklı, sarı saçlı, mavi gözlü erkek arıyordur..)

paticik'te "kızla tanışmak için ne yapmalıyım" sorusuna en çok verilen cevap: "kendin ol"
zamanında tarkan şarkıda bile söylemiş..
dinozor denver'ı izlerken en çok duyduğum bir laf..

"kendin olmak" nedir arkadaşlar biri bana söylüyebilir mi?

İlk başta, ben kendimin kim olduğunu bilmiyorum ki.
Arkadaşlarımın yanında farklı
Forumda farklı
Ailemin yanında farklı
Hocalarımın karşısında farklı
Tanımadığım insanların karşısında farklı...
Kısacası herkesin karşısında farklı davranırım..

Bu, "ben bu adamın karşısında şu moda geçiyim" diye bilinçli birşey değil. Bakkala gidip "2 ekmek 1 su" demek (ya da başka bişi) çok basitken, hoşlandığın bir kıza gidip "merhaba" demek çok zordur. Bilinçli yapmassınız, duygularınız herkese, her olaya göre değişir. Annene babana bağırıp çağırırken, arkadaşlarına o kadar sert çıkamassın.

"Kendim" olsam zaten, bir kızla çoktan çıkmış olurdum...
Ama iyi ki "kendim" değilim, tek bir insan, tek bir duygu olmadığıma şükrediyorum :)[hline]Yiyemedikten sonra araba ne işe yarar?
Sosyal ağlarda paylaş

lol
Süfer konuya parnak basmıyın bonec :]

Diaglo gercektir;
-Ben Dağbisikleti ile ugrasiyorum
-Hadi yaa...Tehlikeli mi o?
-Yaa işte,20 km hızla böyle taşlardan vs den hopluyorsun
-Amaaan manyak..NE işim var benim öyle..

Kendin olunca 10. köy sayılmaz kızlarda :p

Ekstremciyim..Yalan söyleyemem.içkim yok,kumarım yok,cigaram yok,kötü amellerim-adetlerim yok :p fecii silah kullanırım,Uzun boylu değilim,Fecii kaslı değilim,normal kilodayım normal boydayım,Manyak uçuşurum,spor severim,neti severim,aşkı-sevgiyi severim,siyah saçlı,kahverengi gözlüyüm,ağlayınca gözlerim güzelleşir-sanarsın ki buz tutmuş,kulaklarım-elim ayağım bacağım -maşşallah- düzgün,kendime ara sıra fecii bakarım,dunlop favori parfümümdür...

desem benim yanıma bile yaklaşmazlar..Ki yaklaşmıyorlarda..Uzaktan uzuuuun uzuuun bakıp geçiyorlar..tey tey..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Bir 31.10.20 05:58 Tarihli BonePart incisi: o ne uyumadan vurdurman mi lazim
Sosyal ağlarda paylaş

kendin olmaktan kasıt kendini olmadığın bişeymiş gibi göstermedir.

misal hocalarının karşısında öyle davranman gerektiğini düşündüğün için arkadaşlarının yanında olduğundan farklı davranırsın. ya da güzel bi kızın karşısında ebleğe dönüyosan senin olayın bu olduğu için oluyodur bu. başkası gibi olmaya çalıştığından diil.

ama mesela adam sırf günün trendi bu diye sevmediği bi müziği dinleyip hiç hoşuna gitmemesine ramen, sırf dikkat çekmek ya da "ortama kaymak" için saçını saçma sapan şekillere sokuyor ya da sırf birilerine sevimli görünmek için anlamadığı esprilere falan gülüyosa bu adam kendisi gibi davranmıyo demektir.[hline]You want the Dark on the Lady of Pain? Get real! There ain't no dark, least, none that anyone alive or dead ever knew. Might as well make up your own, for the good it'd do you.
So what's the truth, then? Well, with most things in the Planes, the Truth is whatever you believe it to be. Simple as that.
Believe well, cutter.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 04 November 2003 14:26 tarihinde demiş ki:
abi ne kadar kendiniz olursaniz olun, istisnasiz butun turk vatandasi kizlar sizi sosyal statu ve maddi durumunuza gore degerlendirecektir

Höh yani bu kadarına da pes.[hline]
DynamicK, 02 November 2003 23:09 tarihinde demiş ki:
supermen gazeteciydi mesela ama süper adamdı yane ucuyodu
Aurora, 01 November 2003 18:43 tarihinde demiş ki:
Bizim mahallenin davulcusu Portnoy olacaktı...
Her gün oruç tutardım
aente, 11 July 2003 17:34 tarihinde demiş ki:
I am very şaşıring olayı..
Sosyal ağlarda paylaş

,Tartışma gereği bile duymuyorum, resmen saçmalıyosun[hline]
Her gün oruç tutardım
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 04 November 2003 14:44 tarihinde demiş ki:
hohoho bu kadar basitse tamam o zaman sen de sacmaliyorsun resmen

Unity, yukarda söylediğinin mantıksızlığına ve basitliğine bak ve sonra kimin saçmaladığını tekrar düşün.Resmen bütün Türk kadınları paradan başka bişey düşünmez demişsin ya.bundan daha ala saçmalama mı olur allah aşkına?[hline]
Her gün oruç tutardım
Sosyal ağlarda paylaş

e boyle bir seyi direkt oyle bir tavla partisinden sonra cay icereken aniden idrak hasil olup da soylemedik tabi, bu gune kadar sahit oldugumuz olaylar, konu uzerinde yapilan tartisma ve turk toplum - aile yapisinin durumunu goz onune alarak soyledik.

bu soylem degil, turk kadininin bu davranis bicimi basiretsiz.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 04 November 2003 12:02 tarihinde demiş ki:
"Başkası olma kendin ol" lafı çok moda..

Tarkan'in sarkisi o yuzdendir :P

Mental Note: Koskoca paragrafta sadece ilk cumleyi okuduktan sonra hemen mesaj atilmayacak... Yapilan espiriye mesajin kalaninda refere edilmisse bi anlami kalmiyor, rezil oluyorsun[hline]Nature's law instead of god in heaven
Blind Guardian - Punishment Divine
-=Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben...=-
But, but I'm disturbed... I'm depressed... I'm inadequate... I got it all! - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy

[Bu mesaj HellHound tarafından 04 November 2003 14:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 04 November 2003 14:50 tarihinde demiş ki:
bir de su emin olma muhabbeti ne kadar bos bir muhabbet ; 'eminim yapardin'. tanimadigi insanlar hakkinda bir kisinin bu kesinlikte konusabilmesi icin o kisinin zor kosullarda test olmasina sahit olmasi lazim, aksi takdirde hukumsuz olur.

Göster hadi şahitlerini.Ne tartışması kardeşim, kim kiminle neyi tartıştı da onu karşıma getiriyosun "İstisnasız bütün Türk kadınları maddiyata önem verir". Neymiş Türk Aile ve Toplum yapısı? Yaşadım diyosun, karşına çıkan 3-5 kız maddiyata önem veriyo diye tüm topluma mal etmek ne kadar akıllıca sence?[hline]
Her gün oruç tutardım
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bu karşına çıkan üç beş kız meselesi deil toplumun geneşli meselesi. Unity bu konuda ne yazıkki bence haklı ve yazdıkları 2*2=4 kadar gerçek. Sebepleri konusunda belki tartışabiliriz de bu gerçek üzerine tartışmayı ben anlamlı bulmuyorum.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

*kristal küresine bakar*
ema apla buna kızıcak.
bu topik de -eğer bişeyler yapılmazsa- konusundan en sapmış topik olarak listelerde 1 numara olcak...[hline]You want the Dark on the Lady of Pain? Get real! There ain't no dark, least, none that anyone alive or dead ever knew. Might as well make up your own, for the good it'd do you.
So what's the truth, then? Well, with most things in the Planes, the Truth is whatever you believe it to be. Simple as that.
Believe well, cutter.
Sosyal ağlarda paylaş

Kabul etmediğim bişeyin sebepleriyle ilgili tartışamam.Toplumun bir bölümünün söylediğiniz gibi olduğu kabul edilebilir ama "İstisnasız" deniliyo burda ya.Daha fazla tartışma gereği duymuyorum.Ağır konuşacam hem kendime hem Paticik'a zarar vericem yoksa[hline]
Her gün oruç tutardım
Sosyal ağlarda paylaş

İstisnası tabii ki çok yüksek bir oran ama gerçekçi. En azından ilk intiba için istisnasız diyebiliriz. Sonrası için ise yüksek bir oranda demek daha doğru.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

Grudge konusundan sapmış olabilir ama öne sürülen iddiaya karşı sessiz kalamazdım.Başkalarını da sessiz kalması, hatta bu iddiayı desteklemesi beni korkunç derecede şaşırttı ve kızdırdı.Fakat tartışmayı geldiği noktadan daha ileriye götürmeyi düşünmüyorum.O yüzden için rahat olsun[hline]
Her gün oruç tutardım
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bunu kadın erkek diye ayırmakta çok doğru değil. Kadın bu şekilde maddi şeylere bakıyorda erkek maddi başka şeylere bakmıyor mu? Can Dündar'ın tapılası yazılarından birisi olan Tutukunun Son Durağını bu tür konularda hep önermişimdir, bir kez daha önereceğim. Okunması ve üstüne uzun uzun düşünülmesi gereken bir yazıdır kendileri.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

hayir burada sanki cok kotu bir seymis gibi portre ediyorsun bu savi, e ama hayatin icine cikinca biz hep boyle insanlarla karsilasiyoruz ? hangisi daha kotu bunun dile getirilmesi mi boyle olmasi mi. yasanmis olaylari, bozulan evlilikleri, insanlarin tanidiklarinin yaptigi maddiyatci secimleri gozardi edicez, 'sacma' diycez oyle mi bu dusunceye.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grudge, 04 November 2003 15:06 tarihinde demiş ki:
*kristal küresine bakar*
ema apla buna kızıcak.
bu topik de -eğer bişeyler yapılmazsa- konusundan en sapmış topik olarak listelerde 1 numara olcak...

bilakis tam tersi, direkt olayin ozune gidiyoruz. algida secicilik vardir, sahis kendisini son yuzyilin en buyuk filozofu olsa, kendisini de boyle oldugu gibi gosterse dahi karsi taraftaki kisi onu algilarken kendi sosyal birikiminin ve kisiliginin onem verdigi seyler dogrultusunda suzgecten gecirecektir. dolayisiyla nihai ortam olan karsi cinsin beyninde alinacak karar buna gore olacaktir.

bu topicde bu mevzularda bir ilerleme olmazsa ema apla 'hueaaa oldugum gibi gorundum sevgilim bana tekmeyi atti' denilen baska topiclerle ugrasacak asil.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 04 November 2003 15:15 tarihinde demiş ki:hayir burada sanki cok kotu bir seymis gibi portre ediyorsun bu savi, e ama hayatin icine cikinca biz hep boyle insanlarla karsilasiyoruz ? hangisi daha kotu bunun dile getirilmesi mi boyle olmasi mi. yasanmis olaylari, bozulan evlilikleri, insanlarin tanidiklarinin yaptigi maddiyatci secimleri gozardi edicez, 'sacma' diycez oyle mi bu dusunceye

Sosyal statü konusunda sana tamamen karşı çıkmıyorum.Elbette ki bir kadın karşısında bir mühendis bir çöpcüye karşı 1-0 önde başlar.Benim karşı çıktığım, içine maddiyatı kattığın bir cümleye bir de istisnasız kelimesini eklemen.Evet belki birçok evlilik bozuluyo fakat diğer yandan birçoğu da bozulmuyo.
Hayatın içine çıktığında karşılaştığın insanlar konusunda maalesef çok şanssızmışsın.Benim yerimde olsaydın - ki şu ana kadar tanıdığım "maddiyatçı" insanların sayısı samimi insanların sayısından çoktur, eminim farklı şekilde düşünürdün.
Kısacası, yaşadığın ortamı bütün bir topluma genellemene kesinlikle karşı çıkıyorum.[hline]
Her gün oruç tutardım
Sosyal ağlarda paylaş

Siz şimdi gidip okumaya üşenirsiniz diye o yazının bari son parargrafını buraya koyayımda belkiş ilginizi çeker gidip başını da okurusunuz :-)

Nesnelerle oldugu gibi insanlarla da "islevsellikleri" ölcüsünde iliski kuran bir kusak yetisiyor. Daha cok sayida yaslinin huzurevlerine çekilmesinin nedeni bu bence... Bosanmalarin hizla artmasi da ondan...

"Bozulunca degistir"iyoruz artik... Buzdolabi için gecerli olan kural, niye ailemiz için gecerli olmasin..? Gelinligini hayati boyunca bir sandik içinde naftalinleyip saklamis olanlar, nikahtan sonra yirtilip atilan kagittan gelinlikleri anlamakta güçlük çekiyorlar. Oysa bez mendiller, kagit peçetelere yenik düstügünden beri her seyi "kullanip at" miyor muyuz? Pencerelerimizi vita kutusunda sardunyalar yerine, plastik cicekler süslemiyor mu? Kediler tüy döküyor diye pilli bebekler sevmiyor muyuz? Internet'teki muhabbet siteleri, bir gün Japonya'dan, ertesi gün Meksika'dan bir arkadasla sohbet firsati veriyor. Gündelik, geçici ve siradan iliskiler kurup, sikilinca kesiyoruz. "Ey vatan gözyaslarin dinsin yetistik cünkü biz" marsiyla yetisenlerin çocuklari, vatanin durumu "bozuldugu" için, mezun olur olmaz bir burs bulup ülke"degistirme" telasindalar. "Verdigi nevresim daha dayanikli" diye gazetesini,"lideri daha babacan" diye partisini, "Avrupa'da kazanamiyor" diye takimini degistirebilenlerin yeni dünyasinda fanatikbagimliliklar son buluyor.

Tutkunun son duragindayiz; akil galip geliyor. Tüylü bir bilgisayar, bize sevdanin son hallerini haber veriyor.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]

[Bu mesaj fedaykin tarafından 04 November 2003 15:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...