Sovereign Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Hardter said: video suan ızledım ve yuh dıyorum bu kadarmı beyinleri yıkandır 1haftada arkadaslarımda teslim olsa demış burada abi kardeş gibi davranıyorlar diyor hll ölürümde o muşammanın onunde poz vermem Türkçe konuşmayı öğren de gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 esas sorusturulan bu adamlar birligini satip 12 askerin sehit olmasina neden olup olmadiklari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Stockholm sendromu olmuş bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 ya bir düşünün adam orada tutup da "kurtarın bizi bi pisliklerden" diyebilir mi bir kere? diyecek biri olsa zaten orada olmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 pkk terorist orguttur devlet terorist orgutle konusmaz dtp kendince bu gorevi goruyor ama oturupta diyarbakiri eyalet ilan edelim deyince amaclari ortaya cikiyor calimero bana solermisin bu ulkede nasil kurtlere ayrim yapiliyor ben anlamadim bu ulkede kurt diye kim okulda okultulmamis kim milletvekili olmamis kim hastehaneden kovulmus benim verdigim vergilerin hepsi kurtlere gidiyor esas hesap sormasi gereken benim o yuzden bu ulkede kurtlere kotu davraniliyor falan gibi yalanlarla gelmeyin lutfen kotu davranilma ariyorsaniz gidin 1940 larin siyahlarina bakin amerikada eger biz oyle davransaydik o zaman konusun derdik fakirsek bu ulkenin hepsi fakir bak bakalim artvinin koylerine zenginsek turkler zengin kurtler fakir diye birsey yok. Ama nedense azimle ayrim yapmaya calisan fasist kurtler var. oturupta bu kadar salak degiliz biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 calimero said: dağda olanlar da bu ülkenin vatandaşı. öldükten sonra başka bir yere değil türkiye ye gömülüyorlar. İnsanın da en çok bu ağrına gidiyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Kesinlikle, bölmeye çalıştığın ülkeye gömülmemen lazım. Ne hakla yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 ya şaka gibi kürtlerin argümanları. mecliste 80 küsür kürt milletvekili var. doğuda bir tek onlar fakir kalmadı ki türklerde fakir kaldı anlamadım daha ne istiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 yazdıklarım, hiçbir örgüte duyduğu sempatiden doğan cümleler değildi. bana kalmamış zaten. umarım siz de bir gün esir alınırsınız ve gerçekler o zaman suratınıza bir tokat gibi çarpar. türkiye nin en büyük sorunu pkk ise gidilsin bitirilebiliyor ise bitirilsin. kanlar dökülsün, şehitler verilsin (iki taraftan da). umarım o şehitlerden birileri de burada atan tutan ama askerliğe yazılmaya kaba eti yemeyen arkadaşlardan birisi olur. ennihayetinde gg... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ufak bi düzeltme lazım yalnız, öbür taraftan ölü olur şehit olmaz.. ne biliyim bu şey gibi biraz, domuzdan veya balinadan kurbanlık olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 inanmayan bir insan olarak şunu söylemeliyim ki şehitlik mertebesi yalnızca türklere özgü yahut TC vatandaşlarına özgü bi kavram değil. bir dava uğrunda ölen her müslüman şehittir. kürt de olsa türk de olsa, almanya devleti vatandaşı da olsa fark yapmaz. görev sırasında ölenlere bile şehit denir bazen. sir (türkçesi sör)'lik gibi bişey değil yani şehitlik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 dini olarak Allah yolunda ölenlere şehit denir, devlet olarak baktığımızda ise görev başında ülkesi için birşeyler yapmaya çalışırken ölenlere şehit denir. 2 taraftan da bakarsak yine de karşı taraf şehit vermiş sayılmıyor onların ölüsü leş oluyor biraz. esir düşeceğine ölmeyi tercih edebilirdi ama hangi koşullarda teslim oldular bilemiyorum tabii yani 8 kişi duruoz düşünün 3kişi satmış bizi teröriste yerimizi söylemiş harbiden de silah çalışmamış ve kaçırılmış olabilirler oki sorun yok ama zaten dünden razı o sırada poposu yememiş ateş etmemiş sonradan da silahı bahane ediyorsa kusura bakmasın da bu ülke öyle kolay satılmaz TSK adı TC adı öyle kolay lekelenemez bence verilen ceza doğrudur hatta daha fazlası da verilmelidir bazı insanlarımız şehit oluyor gazi oluyor bunlar ceza almadan kurtulursa bundan sonra çatışmadan kaçan çok olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Sivil halkı bombalarla şerefsiz biçimde öldürmeye çalışırken ölmek din veya vatan uğruna şehitlik mertebesine ulaşmak sayılmaz. Leş gerçektende daha uygun oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ben de korktum ilk önce ama sonra geçti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 bravo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 peki çiçek çocuk, teslim olanlara ceza verilmezse askerleri savaş alanında nasıl tutacaksın? kaldı ki bu adamların teslim oldukları kişiler haydut. o haydutlar türk askeri esir alarak ne kadar prestij kazandılar ve türk askeri hayduta esir vererek ne kadar prestij kaybetti düşündün mü? türk ordusu başka nasıl temizleyecekti şerefini? o adamlar canlarını kurtardılarsa biz de şerefimizi kurtarıyoruz. şehit kavramını ölen pkk'lıları da kapsayacak şekilde genişletmenden bu konulara ne kadar uzak olduğun belli oluyor. yaptığın yorumlardan da erkeklerin silah tutmasındansa el ele tutuşmasını savunanlardan olduğun belli zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Sadece dini açıdan olayı ele alırsanız din uğruna savaşanlar şehittir. Mesela El-Kaide'ye göre sadece kendileri şehittir kalanı niyazi. Aynı şekilde İran'a bakarsanız sadece Şii'ler şehittir mesela Sadr'ın savaşçıları gibi. Şimdi kim şehit Sadr'ın Şiileri mi yoksa ona karşı savaşan Sünniler mi. Aynı şekilde devlet için savaşan kişiler şehitse Sadr'ın kimi adamları devletin polisinin içinde kimisi dışında. Birebir aynı işi yapan iki kişiden neden birisi şehit de diğeri değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 21 Ekim 2007 günü terör örgütü tarafından askeri birliğe saldırı sonrası PKK tarafından kaçırılan 8 asker hakkında askeri savcı iddianamesini tamamladı. Alınan bilgilere göre, örgüt tarafından kaçırıldıktan sonra 15 gün sonra serbest bırakılan 8 asker istihbarat ve askeri savcı tarafından sorgulandıktan askeri disiplini sarsmak, emre itaatsizlikte ısrar ve 2 asker içinde ayrıca yurt dışına firar suçlarında tutuklanmıştı. Askeri savcı yaptığı soruşturmayı tamamlayarak 8 asker için iddianamesini hazırladı. Tutuklanan askerler hakkında savcı 6 ayrı suçtan dava açıldı. Tutuklu askerlerden Mardinli Ramazan Yüce için 4 ayrı suçtan ömür boyu hapis cezası istenildiği belirtildi. gaynak: http://www.haberturk.com/haber.asp?id=50063&cat=110&dt=2008/01/04 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 O ER konuştu 16 Ocak 2008 Çarşamba 08:45 Dağlıca'da hep o suçlandı. Er Ramazan Yüce ilk kez o gece ile ilgili konuştu. Kafalar karışacak. Vatan hainliğiyle suçlanan Ramazan Yüce, "Kürtçe bildiğim için beni kurban seçtiler" dedi. Ramazan Yüce, saldırı olacağını telsiz şifrelerinden anlayarak komutanına söylediğini, ancak 'Bir şey olmaz' yanıtı aldığını iddia etti Türkiye'ye teslim edildikten sonra 12 askerin şehit olduğu saldırının 'bir numaralı sorumlusu' olarak gösterilen ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Yüce, dün ilk kez avukatıyla askeri cezaevinde görüştü. Tutanaklara göre Yüce, avukatı Dinçer Aslan'a şunları anlattı: AĞIR MAKİNELİ BOŞTAYDI: Hâkim tepeler tamamen örgütün elindeydi; Gerçekkeri, 2522 rakımlı tepe Oraner. Buralarda savunma yoktu. Teröristler buradan ateş ediyordu. Tabur tarafından da sızma olmuş. 2 ağır makineli silah mevzisiyle MK 19 bomba atar mevzisi boştaydı. 23 asker çadırda dinleniyordu. Ben de çadırdaydım. Bu askerlerin çoğu saldırı olunca tabura doğru kaçtılar. ASKER SAYISI DÜŞMÜŞTÜ: Tabur komutanı Yarbay Onur Dirik'in talimatıyla mevzideki asker sayısı düşürülmüştü. Bazı mevzilerde sadece 1 asker bulunuyordu. Ayrıca 2 gün önce katırlarla geçen teröristlerin tespit edilmesine rağmen 86-3 tertiplerden 4 kişi o gün terhis olmuştu. ŞİFRE 'SU': Kürtçe bildiğim için telsizcilik de yapıyordum. 12 Haziran'da buraya bir baskın daha oldu. O baskından önce telsizde teröristlerin 'Suya gidiyoruz' dediklerini duymuştum. Dağlıca baskınından önce de yine suya gidileceği yönünde konuşmalar duydum. Bunu Çağdaş Üsteğmen'e (Cücünoğlu) bildirdim. Bana, 'Bir şey olmaz' dedi. Ben de nöbetten sonra istirahate çekildim. TARİHİ DOĞRU SÖYLEDİM: Benim telsizden saldırı yapılacağını anladığım, ama, tarihi yanlış söylediğim iddia ediliyor. Cumartesi yerine pazartesi dediğim. Ya da pazartesi yerine cumartesi dediğim belirtiliyor. Oysa biz çeviri yaparken gün söylemeyiz. Ben saldırı tehdidini anladığımda, uzman çavuşuma tarihi 20 Ekim olarak söyledim. Uzman bunu kayda nasıl geçirdi, gün olarak ne yazdırdı bilemiyorum. Bizim buna bakma yetkimiz yok. Telsizdeki şifreleri sildiğim söyleniyor. Şifreler bir komutan tarafından silinmedikçe kendiliğinden silinmez. Ses kayıt cihazında bunlar vardır. EĞİTİM GÖRMEDİK: Biz bu tip bir çatışma eğitimi hiç almadık. Operasyon ve tacizlere karşı seçilmiş 80 kişilik Buğra timi vardı. Bölük timi vardı. Saldırı başladığı anda bunlar istendi ama, taburdan gönderilmedi. KAYITLARDA VAR: Silahımın tetik tertibatı bozuktu. Tetiğim düşünce ateş edemedim. Şehit olan Mustafa uzmanımız saldırıdan önce silahımdaki bozukluğu kayıt defterine işlemişti. Silinmemişse o defterde vardır. Hatta silahım çalışmadığı için kendim alüminyum bir parça takmıştım... Zaten genel sayımız daha önceden 100'ken 35'e kadar düşmüştü. Örgüt üyesi değilim. Ölmüş babamın terör örgütüyle hiçbir ilgisi yoktu. 3 ALTERNATİF: Kaçırıldıktan sonra, örgüt mensupları Kürt olduğumuz için 3 alternatif sundu. Bizi Avrupa'ya gönderebileceklerini, Kuzey Irak'ta kalabileceğimizi ya da Türkiye'ye teslim edileceğimizi söylediler. Ben askerliğimi yapmak için oradaydım. Başıma bunların geleceğini hiç düşünmemiştim. Türkiye'ye dönmek istediğimi söyledim. Kürtçe bildiğim için beni kurban seçtiler. Suçsuzum. Gökçer Tahincioğlu/Milliyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 tamamı yalan... yani o itin söyledikleri yalan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Acaba niye orada kalmadı da Türkiye'ye döndü diye merak ediyor insan yine de. Birde dün akşam SHow Haber'de başka bir uzman çavuş'Un ifadesini okudular dölük komutanlarının hepsi izinliyniş, tabur komutanıda düğüne gitmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 yalan diyosunya mesela, neye göre yalan diyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 ASKER SAYISI DÜŞMÜŞTÜ: Tabur komutanı Yarbay Onur Dirik'in talimatıyla mevzideki asker sayısı düşürülmüştü. Bazı mevzilerde sadece 1 asker bulunuyordu. +askerlik yapmadım ama mantıklı gelmiyor tek kişi bulunmaz benim bildiğim ya bir tim bulunur ya da 2 kişi fln bulunur tek kişi bulunmaz çünkü o yaralanırsa ya da acil bir durum olursa yardım edecek/haber verecek kimse yok EĞİTİM GÖRMEDİK: Biz bu tip bir çatışma eğitimi hiç almadık. Operasyon ve tacizlere karşı seçilmiş 80 kişilik Buğra timi vardı. Bölük timi vardı. Saldırı başladığı anda bunlar istendi ama, taburdan gönderilmedi. +eğitim görmemiş olma imkanları da yok kanımca dağ komanda okullarında eğitilip ondan sonra doğuya gitmiyorlar mı?direk acemiliğini mi orada yapmış onu da anlamadım Silahımın tetik tertibatı bozuktu. Tetiğim düşünce ateş edemedim. Şehit olan Mustafa uzmanımız saldırıdan önce silahımdaki bozukluğu kayıt defterine işlemişti. +yok artık eğitim vermiyorlar, askerleri mevziye tek kişi gönderiyorlar ve bir de bozuk silah mı veriyorlar buna hiç inanmadım :F neyse askerlik yapmadığımı tekrar hatırlatırım ve dışardan göründüğü kadarıyla yorum yaptığımı tekrar belirtirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 burax said: +yok artık eğitim vermiyorlar, askerleri mevziye tek kişi gönderiyorlar ve bir de bozuk silah mı veriyorlar buna hiç inanmadım :F dimi. bu ülkede herşey tamam, tam tıkırında ilerliyor. böyle rastlantı/umursamamızlıkların olabilmesine hiç ihtimal vermiyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 adamlar vatana ihanetten yargilaniyorlar neredeyse birak silahim bozuktu demeyi kicima yilan girdi dese normaldir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar