Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kanal d & talabani

Llama

Öne çıkan mesajlar

ben de yarısında açtım:
duyduklarım:

birand: rehine asker varmı varsa durumları nedir
talashit: bilmiyorum

ve ayrıca talabani: türk medyası çok yaygara yapıo, bu yanlış, biz barış vs istioz gibi konuştu.

birand: bu sözleriniz ve msjlarınız ankaraya şu an ulaştı bile mrk etmeyin..

bi de bizimkiler üst düzey toplantıdaymış..
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler bence bu kadar önyargılı yaklaşmayın... Sonuçta matah bir adam olmayabilir, sevmeyebiliriz, ama şu da bir gerçek ki K.Irak'taki onbinlerce Kürt'ü temsil ediyor (Türkiye'de Talabani'ye sempati duyan onbinlercesi var) ve her ne kadar bir figür/kukla da olsa sonuçta Irak Devlet Başkanı.
O sebeple ne diyeceği belki gereksiz, belki küstahça ama öğrenmek adına önemli.

Bana göre de saçmaladığı, haddini aştığı söylemleri olmuştur ama mesela kim karşı çıkabilir barış istemine? Hangimiz istemez her gün şehit vermeyelim. Ya da, hepimiz farkındayız Irak'ın bir bataklık olduğunu ve bu bataklığa girerek daha pek çok şehit vereceğimizi. Tabii durum gerektiriyorsa o şehitler verielcek, "devletin üstünlüğü" bunu gerekli kılar.

Ayrıca gazetecelik bu mudur diyen arkadaşımıza istinaden soruyorum: Gazetecilik araştırmayı ve haberi doğru ağızlardan duyurmayı gerektirmez mi emslek etiği olarak. K.Irak'taki durumu elbet gidip TSK'dan gelecek açıklamalar doğrultusunda halka bildireceksin, fakat bir yandan da "diğerlerinin" ne dediğini bildirmen lazım ki kararı yayın organı değil, haberi dinleyen birey verebilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kürdistan kurulacak bilmemne olacak diyen ve kirli siyaset yapan bi adamı,ordan buraya boş tehditler savuran bi adamı,2 lafından biri ülkeyi bölmeyle alakalı konulara giden ve destek veren bi adamı dinlemenin ne mantığı vardırki?Dinlemeyi geçtim yayına almanın ne mantığı vardır?
Sosyal ağlarda paylaş

O adamı bağlamaktan mantıklı ne var? Adamın fikirlerini ve yaklaşımlarını öğrenmekten mantıklı ne var? M.Ali Birand hakkında düşündükleriniz mantıklı olabilir ama gayet mantıklı ve doğal bir iş yapılmış. Hukuk kurallarını unutmayalım en büyük suçlunun dahi savunulma hakkı var sonuçta. Söyledikleri doğru veya yanlış dinleyip karar verebilirsiniz ancak.

Ayrıca adam ne deseymiş Talabaniye? Hayır yalan söylüyorsun, suçlusun mu?Ne hakla? Alttan alıp düzgün konuşması gereken O. Çünkü Talabaninin muhattabı O değil.

Bu bir gazetecilik başarısıdır, sonuçta bu kadar gergin bir dönemde kendisiyle röportaj yapmayı başarmışlar. Bunu Uğur Dündar yapsaydı ne diyecektiniz merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...