Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeter Artik !

Valeron

Öne çıkan mesajlar

Tamam da şuan amerikan desteğine dolayısıyla silahlarına sahip bir örgüt helikopterlerimizi de düşürebiliyorlar tanklarımızı da vurabiliyorlar keskin nişancıları bile var... o araziyi bilir misiniz bilmem vurkaç yapmak için çok ideal sonuçta bu bi örgüt düzenli ordu değil göğüs göğüse çarpışamaz bizim bu örgütü alt etmemizin tek yolu amerikayla anlaşmak başka çaremiz yok

[ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 18:05 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika ile anlaş Guney doguyu da ver istersen. Kimse senin topragını hakkını savunmaz senin yerine. Arazi ne olursa olsun bizim askerimizde 25 yıldır aynı arazide çarpışıyor. Ama bu sefer onların pusu kurup daha sonra kaçacak, kurtulacak bir sınırı yok.
Ayrıca unutmayın orda binlerce Türkmen var. Sayılar az belki ama küçümsemeyin. Yıllardır kürt baskısı ile ezildiler bilendiler istihbarat topladılar. Bağdattayken, ve daha kuzeydeyken çok konuşuluyordu ordumuz bi gelse her türlü istihbarat, hain listeleri, kritik noktalar hazır diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen milliyetçisin ben de milliyetçi ve realistim amerika şuan süper güçtür ve ortadoğuya yerleşmiştir kahramanlık naraları atarak amerikanın rızası olmadan kuzey ırak a girip türkmenlerle el ele fotoraflar verebiliriz evet çok kısa sürede gerçekleşebilir aramızdaki fark ben sonrasını düşünüyorum.Büyük şehirlerde patlayan bombalar kuzey ıraktaki birliklerimize durmadan yapılan intihar saldırıları bitmek bilmeyen şehit haberleri.Evet girmeliyiz ama amerikaya istediği birşeyi vererek girmeliyiz malesef ben de bu durumdan memnun değilim ama gerçek bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bombalar şüan da patlıyor, askerlerimize şuan da saldırılar oluyor ama hepsi karşılıksız kalıyor. Biraz yüreklerine korku yerleşsin, gerektiğinde sınırımızı aşıp ulaşılabilir olduklarını görsünler. ABDnin gücünü herkes biliyor ama bu tarafta da Türkiye var yani biz de ABDnin kolay kolay unutabileceği bir ülke değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

askeri kontrolumuz olan yere gelip baskın yapıyorlar diyorsun bizsiziararız orada kaç türk askeri var toplam 35 adamlar 100 150 kişi gece karanlıgında saldırıyorlar sen ne yapabılırsın o esnada oraya en yakın birlik 30 km uzaklıkla ayrıca amerıka ile birleşip gireceksin demişin nasıl birleşiceksin amerıkayla pkk yı besliyen ülkelerin basında amerıka geliyor adam sılah satarak buralara geldi adam pkk yı bize karsı kıskırtıcakki para kazansın amerikayla birleşmeyi ben istemiyorum açıkcası ama kuzey ıraka gırdıkten sonra pkk sorunu çözülürmü bilemem çünkü dagdakileri bitirsen şehirdekiler olucak çok karışık durum herşeyin hayırlısı bu VATAN için
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikayla birleşmek değil Anlaşmak diyorum...1 Mart tezkeresi geçseydi şuan durum bu olmazdı o zaman anlaşmadık amerikayla durum bu...Hala çok geç değil şuan sadece anlaşmak için daha çok şeyi gözden çıkarmamız gerekecek ben de kendi içimde çok çelişiyorum zaman zaman bi yanda misak-ı milli ruhu bi yandan da küresel dünyanın gerektirdikleri bi yolu seçmemiz gerekiyor artık...
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikayla niye anlaşalım?
Olay gurur yada mantıksızlık falan değil.

Amerika şu an süper güç gibi gözükebilir, fakat gerek ekonomik gerek askerî açıdan seneledir Amerika'nın duraklama devrini yaşadığı gözler önünde.

Petrol ekonomisinde vaad edilen geleceği göremediği için, savaş ekonomisi yaratmak için oraya buraya iftira atıp, tamamen mantık dışı bir şekilde dünya'nın öbür ucuna 'sözde' barış sağlamaya gitti, görüyoruz halen sağladıkları barışı.

Amerika'yla anlaşmak, durumu daha da boka saracaktır sadece kanımca, sonra güney doğu'da barışı sağlıyoruz diye 50 sene çıkmazlar ordan, hükümet falan kurarlar.

Kimse katili ile anlaşmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

:'( erimizde esir düsmüs bence bu erlerde öldüde sayı birden artması diye böle sölüyo olabilirler
Keske su Türkiye'nin elinde bulunduğu bi ara idda edilen atom bombaları vardı şu bombaları yanlıslıkla bi ucaga yükleyip ucakgıda kandil dagında teknik arıza nedeniyle düstü diyip bombalasak kandili atomla bakalım atom bombası köse bucak dagdaki pislikleri temizleyebilecekmi dünyaya zararını düşüncek biside kalmadı da nerde daha meclisteki pkk yandaslarını tutuyolar dısarda.........
Biz daha çok aglarız böle yönetim Türkiye'nin malı deniz yemeyen keriz diyenler gelip geçtikçe , her gelen koltuk sevdasına düsünce , ülke politimkamız 4 yılda bir değişecekse (bundan sonrası için) , vsvsvs girmeyeyim daha
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DoruK 22 Ekim 2007, Pazartesi - 08:46 tarihinde demis ki:
ben yaşım itibariyle (daha üniversitede okumaktayım) gitme fırsatı bulmadım (fırsatım olsa gider miyim o ayrı konu) ama dedem orada yıllarca askerlik yaptı, annem o muhabbete yıllarca orada eğitim gördü falan filan, bilgim yok değil yani. sen ne bekliyorsun doğu için? bir istanbul olmasını mı? oraya bir ankara kurulmasını mı? o coğrafyaya nasıl bir yatırım yapılabilir ki tarımdan başka? vasıfsız insanlarla dolu bütün büyük şehirlere uzak ulaşım coğrafyası kötü, üstüne üstlük terör sorunu olan yere kim fabrika kurar kim sanayii yatırımı yapar? ne istiyorsun yani?

Ya ben buna takıldım arkadaşım ne demek vasıfsız insanlarla dolu bir toprak? Bu güne kadar kimseye ağır konuşmadım ama şimdi söylüyorum "Lan sen kimsinki insanlara vasifsiz yakıştırmasını yapıyorsun!". Oradaki yaşıyanlarda insan hatta senin düşüncelerine bakınca senden daha insan! Nesin sen Nihal Atsız özentisimisin anlamıyorumki arkadaşım. Şu dünya da hiç kimse insanlar hakkında böyle bir yorumda bulunamaz hiç kimse! Sen onlara bugüne kadar ne zaman insan muamelesi yaptin? Cumhuriyet'in ilk kurulduğu yıllarda heryerde CHP büroları varken orada niye yoktu? Ne zaman onları adamdan saydık ki şimdi gelip onlara vasifsiz diyoruz? Eğer ben o toprakları o adamlara vermem, onlara istediklerini vermem diyorsan o adamların isyan etmesi çok cumhuriyet gerekse modern dünyada devletin işlevi olan her bireyin çıkarlarını gözetmek bu ülkede pek olmuyor nedense... Haa bunları derken adamlar silahla haklarını arıyorlar helal olsun tarzında birşey de demiyorum. Kullanılan yöntem çok yalnış iki taraftanda İNSANLAR ölüyor. Benim için her bir insan canının değeri vardir keşke hiç ölmeseler ama benim burada isyan ettiğim olay onlara yaklaşım açınız...

Son olarak ölen askerlerimiz yeri cennet olsun. İnşallah daha fazla gencecik insana zarar gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim kusura bakma bu konuda çok hassadımdır tekrar özür diliyorum çok agresif bir tavir sergilediysem. Fakat o adamların adam gibi üniversite menzunu olamamasini yukarıda çok güzel açıklamışlar hatta sen açıklamışsın sanırım PKK gelen öğretmenleri öldürüyor geri göndertiyor elektriği kesiyor yani adamlar istesede devlet istesede PKK engelliyor işte problem burada.

Ana problemimiz: Oradaki yatırımlar yaşam standartları.

Çözüm: oraya yatırım.
Bunun problemi: Yatırımları baltalıyan engelliyen PKK
Çözüm: Bulana helal olsun...

Son olarak eğer kırıcı bir tavir içerdiysem tekrar özür dilerim ama unutmuyalım "Urfada Oxford vardı da biz mi okumadık"
Sosyal ağlarda paylaş

yok canın saolsun anlıyorum ama dürüst olmak gerekirse bu konuya getirilecek bir çözüm yok şu an. hani hep diyorlar ya televizyonda askeri müdahale çözüm değil diplomatik atak çözüm değil boşa yatırım yapmak çözüm değil e o zaman hakkaten çözümü bulana helal olsun. bir çözüm bulunmadan da doğuya yatırım yapılmayacaktır bundan daha doğal bir şey yok maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim anlamadığım nokta şu kendi ülkemizi koruyamıyoruz şu anda adamlar rahatça giriyorlar memlekete askerlerimizi öldürüp çıkıyorlar, daha kendimizi koruyamazken nasıl sınır ötesi yapacaz. Ordumuz dünyanın en güçlü orduları arasında deniyor her zaman, belki çok tepki gelecek ama henüz bi numarasını görmedim ordumuzun, Elin dağlısı gelip bizim askerimizi bizim memleketimizde nasıl öldürebiliyor yahu, nasıl karakol basıyor neden engellenemiyor anlamıyorum. Kendi sınırımızı koruyamıyorz ya varmı böyle bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

sneak gelip ambush atıyorlar sonra vanish basiyorlar ondan göremiyoruz..

hey allahim hic mi takip etmiyorsunuz haber hicmi cografya tarih okumuyorsunuz? hic mi düsünmüyorsunuz nasıl oluyor diye bunlar?

sen zannediyormusun ki ordan gelen teroristler ellerini kollarını sallaya sallaya sınır geçip dandun vurup şarkı türkülerle geri ciktilar? cidden bölemi düsünüyorsun kafanda merak ediyorum?

*yardım yataklık edilmesi
*bölgeye hakim güclerinin olması (arazi bilgisi ve tecrübe)
*düzenli ordu vs gerilla birliginin dağlık ve kapalı arazilerdeki dengesizligi
*siyasal oyunlar
kimbilir daha neler war.
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında da bundan çok daha zor durumdaydık, zaman değişti durum değişti insanlarımızda değişmiş, istediğimizi almak için bedel ödemekten korkar hale gelmişiz, nedense biz panik içerisindeyiz?
yahu bombalar patlarsa patlasın , 1 karar alınmalı cesurca , akılcıl ama en önemlisi 70milyon o kararın arkasında durmalı geçmişte örneklerini gördük neler yapabildiğimizin..hele Amerikayla anlaşma fikri kuzuyu kurda bugun diil yarın verelim demenin tıpkısıdır..Sözde müttefikimiz bizim kuyumuzu kazarken ne anlaşması yapılcak bunlarla, PKK dan büyük belaydı dünden bugune, ve gelcekte de muhtemelen devamlı bela olucak başımıza, neyse uzatmıyim ben son olarak ödenmesi gereken bedeli ödüycek insanlar çıkar, bende realistim hayal kurmuyorum sanırım biraz daha iyimserim kendime insanıma güvenirim...

Ayrıca aklıma geldi, Emin Çölaşan Hürriyetteki bi yazsında şunu demişti " zamanında atalarımız bir karış toprak vermemek için savaşırlardı ", eğer yapılması gereken doğru ve EN iyi çözüm tamamen K.Iraka girmek kontrol altında tut(mak)abilmekse eğer yapılmalı, tabi olacakları da öncelikle insanımız göz önünde bulundurmnalı elbet 70milyon paylaşır bu bedeli...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...