Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dua eden Hilal - oyuncak bebek

Bone

Öne çıkan mesajlar

Daha önce tartışıldı mı bilmiyorum da, şöyle bişi gördüm:

http://www.oyuncakal.com/index.php?page=urun_detay&urun_id=1153

Ben de cthulhu ilahileri söyleyen bebek istiyorum.

İlginç birşey.
Bu sıralarda böyle şeyleri çok sıkça görmeye başladım.
Sürekli "din, kuran, allah" öğelerini gözünüzüe batıra batıra gösteren bazı kişiler, firmalar ve televizyon kanalları var.
"Türbancı" diye nitelendirilen bir ideolojiye sahip olduğu gözüküyor.
Ancak işin tuhafı, bu kişiler, sözlerine dini yansıtırken, dış görünüşlerine bunu yansıtmıyorlar. Ne takke giyiyor veya "imam hatip bıyığı" denilen bıyığı bırakıyorlar, ne de türban giyiyorlar veya çarşaf ile dolaşıyorlar.
Ancak dediğim gibi söyledikleri fikirler hep o doğrultuda oluyor.

Aynen bu bebekteki gibi, dini bütün bir bebek yapmışlar,
ama türban takmıyor. Saçından tahrik olunursa ne olcak?

Anlatmak istediğim şu.
Bazı "subculture"lar, kendi fikirlerini dış görünüşlerine yansıtırlar.
Örneğin metalci kişiler siyah tşört giyer, hiphopçular altın kolye takar, mhp'ciler ülkücü bıyığı bırakır vs vs...
peki neden bu konuda tam tersi bir imaj takınıyorlar?
takkiye diyecem de, çok fazla klişe gelicek.
başka bir sebepi olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes anadan doğma türbanmı giydiriyor çocuğuna (allah bilir onuda yapan vardır) ?

Bazı kesimlerde küçük yaşta türban giydirmiyor ergenlik dönemide doğru giydiriyorlar.

O zaman Senin mantığınla konuya bakarsak küçük başı açık bir cocuğun başı açık yapılmış bir bebekle oynaması cayizdir
Sosyal ağlarda paylaş

örtünmenin amacı kendini saklamaktır,dikkat çekmeyi önlemektir.şimdikilerin amacı işi siyasallaştırıp ayrımcılığa çekmek ve bundan kar gütmek.

zaten sivil toplum örgütleri vs. hep buna karşılar başörtüsüne falan değil ama söyleyince bu işlerden çıkar elde eden kesimler tarafından din düşmanı diye nitelendiriliyor.birde din birilerinin tekelinde gibi Türkiyede.

oyuncak bebeğin dua okumuyor mu? hayır action man in o varyasyonu çıkmdı daha :// püü zinhar piç
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...