Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

- Askerlik - Yoklama geldi önemli bir soru

zydar

Öne çıkan mesajlar

oper said:
malesef kötü haberim var size,
agalar, üniversite bittikten sonra açık öğretime kayıt yaptırsanız bile askere alıyorlar. tecil ettiremiyorsunuz.. kural şöyle;
bi eğitimi bitirdikten sonra bi üst seviyedeki eğitime geçiş yaparsan askerlikten yırtarsın. üniversiteden sonra master, masterdan sonra da doktora yapmak zorundasın askere gitmemek için. 1 ay önce mezun olduysan ve askere şu an için gitmek istemiyosan zaten 1 yıl hakkın var(bi iki gün önce yeni yasa çıkacaktı bu 1 yılı 2 yıla çıkartmak için, 2 yıl hakkın da olabilir). o arada açık öğretim okursun. ama açık öğretim okumaktaki amaç askerden kaçmak ise bi işe yaramaz yani.

bi üste geçiyor ki zaten..2 yıllıktan 4 yıllığa geçiyor

da müm yazmış zaten =)
bence de okul bitince yapmak en iyisi..abim 25 oldu hala yapmadı mesela bir dahaki dönemde gidecek kara kara düşünmekte..gerçi benim okul da ancak o yaşta biteceğinden ben de öyle olacağım =/
Sosyal ağlarda paylaş

kutulu zaten yazmis ama laf sokmak amaciyla ben koyayim yine spoileri

Mum_Chamber said:
ben mi yanlış okuyorum, hiçbiriniz okumuyor musunuz?

....

bir üst seviye eğitime geçiyor zaten, 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiyor.

kutulu said:
bi üste geçiyor ki zaten..2 yıllıktan 4 yıllığa geçiyor

okumayanlardan biri belli oldu..

Sosyal ağlarda paylaş

eğer 2 yıllık yüksek okulu bitirmişsen mazeretsiz 2 sene tecil ettirme hakkın var. Diplomanın aslı ve 2 fotokopisi 4 tane resim bide şubede bi belge dolduruyorlar onları verip tecil ettiriyorsun.Aöf ye yazılırsan ve hazırlıkta başlarsan aöf hazırlığı geçmeden askerlik tecili için gerekli belgeleri vermiyor hazırlığı geçtikten sonra verdikleri öğrenci belgesi ile tecil ettiriyorusun bu belge bildiğin öğrenci belgesi gibi bişe değil mühürlü zarfta bişe veriyorlar onu götürüyorsun şubeye.
Sosyal ağlarda paylaş

Lise bitince Bahçeşehir Uniyi kazandım bir sene okudum sıkıldım bırakıp geri geldim bursaya. Bir sene boş durup sonra Uludağ uni ye yazıldım. Bahçeşehir askerliği otomatikman tecil etmişti. Uludağ da da olur zannedip hiç iplemedim. Bir gün evde yatıryorum saat on zil çaldı. Don paça açtım kapıyı adam ısrarlı çalıyor. Bir baktım polis.

-Buyrun
_****** sen misin?
-Evet benim
-Yürü gidiyoruz
-Ne?
-Asker kaçağı gözüküyorsun
-Aman abi....

Neyse zor bela durumu anlattım acele okula gidip, acil bilmemne tipi öğrenci belgesi aldım soluğu askerlik şubesinde aldım. Nasıl tırstım yani bu kadar olur. Önce hapis sonra askerlik, okul gg arada. Aman bu işleri savsaklamayın beyler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...