Mino Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Nette gezerken rastladım resimli. http://alliancemartialarts.com/techniques2.html http://alliancemartialarts.com/techniques3.html http://alliancemartialarts.com/techniques4.html http://alliancemartialarts.com/techniques5.html http://alliancemartialarts.com/techniques6.html http://alliancemartialarts.com/techniques7.html http://alliancemartialarts.com/techniques8.html http://alliancemartialarts.com/techniques9.html http://alliancemartialarts.com/techniques10.html [ Mesaj 20 Ekim 2007, Cumartesi - 13:44 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Vidyo yok mu aga. Ben pek anlayamadım hareketleri. [ Mesaj 20 Ekim 2007, Cumartesi - 14:27 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Valla resimli bulabildim sadece :) Videolar p2p de çok var yamulmuyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 yalan olm onlar yalan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 yazim bi tutoryal kendini savunma öğretileri kısım 1: en az hasarla yırtmak böyle durumlar genelde ortaokul-lise zamanlarında cereyan eder; kalabalık bir güruh görülür meydanda çember olmuş, ortalarında iki delikanlı kavga edeceklerdir. bir taraf kesin dağıtacak güçte fakat diğeri de horozlanmadan kalmaz, gururuna yedirmez, gerekirse ağzı burnu dağılmış olarak dönecektir o meydandan. 1- başlarda en etkili hareket sağ dizi kırıp sağ ayak önde tek ayak üzerinde adamın üzerine sekmektir. etraftan çok komik görünür lakin karşınızdaki adam özellikle sizden daha kısaysa sağa sola kaçmaya başlar tekme gelecek korkusuyla. ayrıca herhangi bir tekmeye karşı kontra atak olarak çok daha etkili bir hasar verebilirsiniz karşı tarafa. 2- ikinci etkili hareketimiz olur da yakın temas sağlanırsa rakibin iki bileğini tutup sinir harbine sokmaktır. burada dikkat edilecek husus, kafanın yere 68 derece açıyla bakmasıdır, yoksa burnunuz karambole gelen yıkıcı bir kafa darbesiyle yere düşebilir. rakibin ellerini kontrol aldıktan sonra açık vermesini bekleyip ilk firesinde suratının ortasını öpebilirsiniz. 3- feyk atmak da diğer bir tehlikeli silahımızdır. rakip sinirli sinirli üzerimize gelirken elimizde bulunan -defter kitap vesaire- herhangi birşeyi sanki karşıdaki tutacakmış gibi yüzüne fırlatıp fırlattığınız şeyle aynı hızda bir yumruk darbesi denemektir. başarısız olursanız elinizdeki her neyse ondan olabilir ve fena dayak yiyebilirsiniz. o yüzden denemeden önce evde portmantoyla alıştırma yapmanız gerekir. kısım 2: öldürücü darbeyi vurmak ola ki bir şekilde karşıdaki rakipten üstün duruma geçtiniz. o zaman kavgayı bitirmek için ya da kaçmaya zaman sağlamak için yapmanız gereken darbeler olur. işte şimdi onları anlatacağım, evde denenmesi sakıncalıdır. 1- kapıcı tekmesi bu tekmeye en güzel örneği, eski galatasaraylı arif erdemden verebiliriz; dizinizi büküp havaya kaldırırsınız ve ayağınızı sağa sola sapmadan odun misali dümdüz sallarsınız; bacağınız 180 derece haline dönüşünce hedefe pis vurun vuracakmış gibi hesaplamalısınız. bunu yaparken diğer ayakla yerden destek alınıp ileri doğru hamle yapılır ama fazla zıplanmaz. bu tekme tekniği aslında hiç bir işe yaramaz ama genelde ıskalanıp yanlışlıkla kaval kemiği rakibin takımlara denk geldiği için oldukça tercih edilen bir tekmedir. 2- uçan maymun depiği bu da efsane kahramanımız jet li den esinlenip teknik geliştiren eric cantona sayesinde literatürümüze geçmiş bir kavramdır. şöyle ki, arkadaki ayakla zıplanır ve bu bacak diz kısmından bükülür ki rüzgar bizi yavaşlatmasın, ön ayak da mümkün olduğunca dümdüz hedefe yöneltilir ve vuruş gerçekleşir. hareketi yaparken kollar ne kadar garip hareketler yaparsa o kadar karizmatik olursunuz ve herkes bunu konuşur. sıkıldım ya daha yazarım sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Salı günü başlayacağım kısmetse, hoca da youtube ve belgesel çekimlerini onayladı. Buraya yükledikçe asarım efem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Attığım linklere tekrar baktım, bir arkadaşla gayet güzel çalışılabilir aslında. Internet'te yaptığım sporun kitaplarını e book olarak buldum. Silaha, bıçağa ve copa karşı yapılması gereken hareketleri adım adım anlatmış. Ben hepsini indirdikten sonra rapidlerim (ingilizce ve fransızca) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Biber Gazı > All Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Beretta f92 9mm Pistol 14+1 2500 YTL :) çok temiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trexies Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Kavgada kendini savunurken teknik olarak iki şeye ihtiyacımız var sadece. Birincisi hız, ikincisi vicdansızlık. Türkiye sınırları içerisinde kavgada genel olarak bodoslama dalmak esastır. Bu ilk bodoslamadan kaçmamız gerekiyor öncelikle. Artık bunu backfliple mi yaparsınız, sağa doğru aerials mı atarsınız yoksa doruk'un anlattığı şekilde adamın üzerinden mi uçarsınız bilemiyorum. Ama atlatın o saldırıyı. Sonra yapmanız gereken guard pozisyonuna geçmek, yumruklarınızın bir tanesini yüzünüzde, bir tanesini göğsünüzde tutmak. Bu hem yüzünüze ve göğsünüze gelecek yumruklardan, tekmelerden korunmanıza yardımcı olur, hem de karşı tarafa 'BOKS BİLİYORUM' korkusunu verir. İsviçreli bilim adamları yaptıkları bilimsel araştırmalardan sonra kavgada Türk insanının soğukkanlı düşünemediği sonucunu çıkarmış. Yani yapmamız gereken sakinliğimizi korumak. Hemen yumruk atma faslına girişmeye gerek yok. Önce bekliyoruz rakip yumruklarını saydırıyor. Biz hepsinden hızımızla kaçıyoruz. Sağa eğiliyoruz, sola kaçıyoruz. Gelen tekmelerden geriye takla atarak kurtuluyoruz, amuda kalkıp nanik çekiyoruz falan da filan da. En sonunda rakip yorgun düşüyor. Şimdi yine bekliyoruz, sakinliğimizi koruyoruz. Ancak burada rakibe yine gaz vermemiz lazım, çünkü henüz tükenmiş değil. Tek yumrukta devirebilmeniz kolay olmaz. Yere çöküyoruz, iki yumruğumuzla da yüzümüzü kapatıyoruz. Rakip burada artık savunmaya geçtiğimizi görecek ve başımıza doğru sağdan veya soldan esaslı bir tekme savuracaktır. Size garanti veriyorum, bu pozisyonda direk olarak yüze tekme atan olmaz. Olursa da zaten salaktır, dağıtın ağzını yüzünü. Neyse, biz işimize bakalım. Gelen tekmeyi zaten beklediğimiz için, bütün ağırlığımızı tekmenin geldiği taraftaki ayağımıza vererek yine o taraftaki elimizle tekmeyi karşılıyor ve adamın ayak bileğine sarılıyoruz. Bütün ağırlığımız o tarafta olduğu için devrilmeyeceğiz ve tekme de hızlı geldiği için direk olarak avcumuzun içinde kalacak. O tekme avuç içini acıtmaz çünkü bilekten yakaladık. Yani korkmayın. Adamın bacağı elimizde olduktan sonra yine soğukkanlı bir şekilde baştan beri sona sakladığımız malzemeyi kullanıyoruz. Vicdansızlık... Adam bize sağ ayağıyla saldırdıysa, biz de sağ ayağımızla karşıdakinin kasıklarına tekmeyi vuruyoruz. Tabi bu arada çömeldiğimiz yerden kalkmamız lazım ancak bu işin püf noktası şu. Eğer ayağa kalkar da vurursak rakip de bize blok koyacaktır. Ayağın burun kısmıyla, tuttuğumuz bacağın kasıklarla birleştiği yere doğru ayağa kalkma aşamasındayken vurduğumuzda rakip o ayağına ağırlık veremez hale gelecektir. Çünkü o bölgede bulunan sinir, lenf ve kas tabakası tamamen iptal olmuştur. Şu anda rakip ayakta durmak için çaba harcıyor. İsteğe göre dizle, insafa göre yumrukla rakibe düz şekilde, momentumu arkaya aktaracak şekilde yüz kısmına vuruyoruz. Knock-out! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Trex iyi güzelde burda adama sen yüzünü kapatınca tekme attırıyorsun,gardının çevresinden dolanabilir.İtip düşürebilir seni. Fakat şu kesin,rakibinizle yaşayacağınız başlangıçtaki sinir harbinde onun size saldırmasını sağlayın.Burda 2 durum söz konusu olucak: -Eğer güreşçi misali girerse sidestep yapıp çelme takın.Daha Sonra onu aşşağalayabilirsiniz. -Eğer yumrukla gelmeye çalışırsa ilk önce yüzünüze saldıracaktır.(%80)Bu durumda o yumruğu kenara itmeniz lazım. (Bunun için biraz pratik ve ayna karşısında çalışma gerekebilir.)Sonra dengesi bozulan rakibinizin 2 surat bir böbrek tarafına vurun (karın değil.Böbrek olmazsa uygun pozisyondaysanız göğüsüne vurup nefesini kesebilirsiniz.)Son vuruşu ya bir diz ile yada aparkat ile tamamlayın. -%20 olurda karnınıza vurmaya çalışırsa bu vuruşu tutup çok hızlı bir şekilde karşılık verip rakibinizi yere devirebilirsiniz.Eğer rakip sizden güçlü ise yumuruğu tutamayacağınız için geri çekilin ve onu hem yorun,hemde bir açığını bekleyin.Zaten 2-3 yumruğu tutmazsa sinirlenecektir.Bir açığını yakaladığınız zaman açık bölgesi neresiyse (Mümkünse Yüz,böbrek veya bacağı) oraya saldırın.Bu sayede üstünlüğü ele geçirirsiniz sonrası size kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Bu ne la film mi çekionuz yok öle vurucan yok böyle vurucan KAFAYI İLK OTURTAN KAZANIR ARKADAŞ burası Türkiye holiwud değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 birisine o senin kafa atacağını bilirken kafa atmaya kalkışırsan,gözlerini tekrar açtığında heralde hastanade olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Surata balgam, kasıklara tekme, sonra topuk... en temiz savunma taktiği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trexies Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Raven gelen mesajları görüyor musun? Ben mesajın başında da belirtmiştim. Bu bodoslama dalan birisine karşı basit bir teknik sadece. Ben garanti veriyorum itip düşürmez, yapacağı tekme atmak veya üzerine atlamaktır. Tekmeyi savuşturma hususunda yukarıda bahsetmiştim. Balıklama dalışta veya senin dediğin gibi gardın etrafından dolaşma durumunda elbette ki bu teknik kullanılmaz. Zaten kavgada da ezberlenilmiş teknikler kullanılmaz. Doğaçlama yapmak gerekiyor. Senin de dediğin gibi rakibin sinirini bozmak en klasik ve işe yarar yöntemlerden birisi. Mesela yazmışlar kafayı önce vuran kazanır diye, bana kafa atmaya kalkan birisi kesinlikle kendi burnunu kırar. Bu yüzden çok zorda kalırsam kendimi kafa atılmaya müsait pozisyona getirebilirim. Bu açığı yakalayan rakip bana kafayla saldırdığında alacağı cevap yıllarca headbang ve rolling yaparak güçlenmiş boyun kaslarından aldığı gerilime dayanan sert bir kafatası darbesi olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trexies Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Şimdi aklıma geldi birisi düşürmüştü beni bu şekilde. Haklısın tabi. Ama o capoeira yapıyordu. :)-D Bu durumdan kurtulmanın yolunu da yazayım. Geriye düştüğünüzde önce bel kısmınızı yere koyun. Sırtınızı tam düz değil de hafif çapraz olacak şekilde yerden geçirin. Yuvarlanma tam ense köküne geldiği anda kollarınızla kendinizi yerden itin ve bacaklarınızı olabildiğince güçle geriye savurun. Bunu yapabilirseniz şu anda rakibinizin yüzüne bakıyorsunuz demektir. Bu hareket normalde basit olmasına rağmen zor gözükür ve karşı tarafa da Jet-Li'nin oğluyum/kızıyım ben imajı verirsiniz. Bunu yaptıysanız şimdi söyleyeceğim şeyi de yapacağınıza da güvenerek; rakibin üzerine doğru koşun, 70-80 santim kalınca pasif ayağınızla zıplayın ve güçlü bacağınızla kasıktan kuvvet almadan, sadece zıplayıp ayağı koyabilecek şekilde rakibin göğsüne yükselin. Burada dikkat etmemiz gereken çok ince bir ayrıntı var, eğer bu olmazsa sırt üstü çakılırsınız. Ayakkabı/ayak tabanının tamamı rakibin vücuduna temas etmeli. Daha sonra o ayağımızla bir duvara basmışçasına yukarı doğru sıçrayın. Kendinizi yükseltebileceğiniz kadar yükseltmeye çalışın, sonra vücudunuzu geriye savurun. Altta kalan ayağımız geçerken rakibin çenesine değecek şekilde yukarı doğru gelsin. Vücut teknik olarak tam ayak çeneye değdiğinde geriye atılacak. Bütün ağırlığınızı geriye verin. Kafanızı arkaya eğin ve ineceğiniz noktayı görün. Gözünüzü oradan ayırmadan bacaklarınızı havada katlayın. Kolunuzla momentuma destek vererek inişinizi yapın. Toplam süre: 3 saniye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Slat said: Bu ne la film mi çekionuz yok öle vurucan yok böyle vurucan KAFAYI İLK OTURTAN KAZANIR ARKADAŞ burası Türkiye holiwud değil adam haklı abe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Trexies hangi tuşlara basıcaz onları söyle, böyle tek tek anlatınca anlaşılmıyor.Bi de hangi oyundu bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kane&Lynch Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 büyük ihtimal tekken, çünkü daha büyüler girmemiş işin içine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Ben ninjayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trexies Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Capoeiracılar daha iyilerini de yapar ehe, parkour sporcusu olarak bu kadar geliyor elimizden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darkwall Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 bende capoeristim :P ve gerçekten süper bi spor ... eğer merakınız varsa bence kaçırmayın..gidin öğrenin hem sağlık açısındanda spor iyidir :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 "kendi kendine jiu jitsu ogrenme usülleri" adlı bir kitap var eski baskı, bulabilirseniz orada güzel bilgiler mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Arkadaslar iyi guzel yazmissinizda her savunma sporunun kendine has teknikleri var. Ben 3 aydir Muay Thai (Thai boksu) yapiyorum. Boks ve tekmelerden olusan bir spor genelde. Tekmeler kaval kemigiyle belden guc alinarak yapiliyor, yani kaval arac asil belden donduruyorsunuz kendinizi rakibe vucudunuzun gucuyle vuruyorsunuz tabi bu o kadar kolay bir sey degil teknigi kavramak icin bayagi calismak lazim ben daha duzgun yapamiyorum. Diz ve dirseklerde var isin icinde. Savunma var tekmeleri kavalla onluyorsunuz yada darbeyi yumusatarak aliyorsunuz, yada tekmenin gelis yonune dogru mesela karsinizdaki sag ayagiyla size tekme atti sizde hizli davranarak saga dogru vucudu yana cekip gelen tekmeyi govdenizin yanina alip sol elinizle bacagini kistirabilirsiniz sonra da destek ayagina saglam bir tekme cikarabilirsiniz mesela, bu sporda vucudu darbeye alistiriyorsunuz bir yerde. Yuzu koruma bokstaki gibi, gerci Taylanddaki dovusculer cok yumruk kullanmiyormus, genelde diz - dirsek. Ama Avrupa'da vs. genelde bu sekle cevrilmis diyebiliriz yada stil eklenmis. Surat bunda da sart tabiki, rakibin boslugundan yararlanip kontra diz, tekme, yumruk cikarabilirsiniz. Saglam bi low kick (alt tekme - baldir civarina, dizin hemen ustune yani) yada middle kick (orta tekme - govdenin yanina) yiyen birinin pek ayakta kalabilecegini sanmiyorum acisindan, eger karsisindaki gercekten teknigi kavramis saglam vuran bi muay thaiciyse. High kick'i (yuksek tekme - kafaya atilan) soylemiyorum bile denk gelirse ne olabilecegini. Tayland'da rakibinin gard pozisyonunda on dizine basip kafasina diz cikarabilen hizda adamlar oldugunu bile duydum. Her sporun ileri derece iyi olani bence iyi dovusur. Sokak kavgasina gelince is degisir tabi. Sakin kalmali ve duruma gore ogrenilen tekniklerden dogaclama yapmak en iyi yol olacaktir. Ama sukunet cok onemlidir, ve 1-0 onde baslamanizi saglar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar