Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

leopar geliyo.. Peki imdi?

Suark

Öne çıkan mesajlar

leopar niye alinacak? OSX intel'e gore tasarlanmis bir yapiya sahip degil. Leopar bu gecisi saglayacak. Cok daha onceden cikmasi bekleniyodu (bu yilin nisani), gec olsun da guc olmasin. Cift isletim sistemi yuzunden ortaya cikan sorunlara deva olacak gozuyle bakiliyodu en son. Umariz iyi olur
Sosyal ağlarda paylaş

kıvırcık, sana diyorum(o kendini biliyor), bu mac dusmanlığını tez elden bırak.

Leopard software update ile gelecek, satın almanıza gerek yok. Leopard OS X(10) serisinin bir version'u, Windows XP, Vista gibi bir durum yok.

Ancak, Leopard ile gelecek olan iWork, iLife, ayCart, ayCurt gibi eyler update ile gelmeyecek bunları sadece Leopard'ı (ç)aldığınızda edinebileceksiniz.

nedanko, bu lafımda sana, bana maddox ile gelme, istirham edeceğim.

[ Mesaj 18 Ekim 2007, Perşembe - 13:57 tarihinde, dominic tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Mac OS X'in altıncı sürümü olan Leopar, beklendiği 26 Ekim Cuma günü satışa çıkıyor. ABD yerel saatiyle 18.00'den itibaren, Leopar tüm Apple mağazalarından temin edilebilecek. Steve Jobs'un deyişiyle, herkes (Ultimate) sürüme 129 dolardan sahip olabilecek. Apple internet mağazası üzerinden Leopar'ı ön siparişe açtı bile. Yeni işletim sisteminin sistem gereksinimi şöyle: En az G4 867MHz işlemci, 512MB bellek, 9GB boş alan ve DVD sürücü. iLife 'in çıkışında olduğu gibi, 1 Ekim'den sonra Mac sistem satın almış olanlar 10$ ödeyerek sistemlerini Leopar'a yükseltebilecekler (bkz. Soyguncu Apple). Bu arada Leopar'la birlikte, Server sürümü de aynı gün 499 dolar fiyatla piyasaya sürülüyor.

Mac OS X Leopard, çok çok devrimci yenilikler getirmiyor olsa da, yeni işletim sistemi kullanıcıları heyecanlandırıyor. Apple son yıllarda her alanda, özellikle yazılım alanında hepimizi çok büyük hayal kırılıklarına uğrattı. O yüzden fanatiklik yapmanın hiç lüzumu yok. Leopar da XP'den Vista'ya geçişte olduğu tamamen makyaja yönelik bir çalışma. Bunun üzerine Apple'nin son dönemlerde yazılım alanındaki rezilliklerini ve şirketin gidişatını, arsızlığını da ekleyince, hiç de sevimli bir durum çıkmıyor ortaya. Biz yine de yeni işletim sistemimiz hayırlı olsun diyelim..

Son olarak şunu da belirtmek gerekiyor. Türkiye'de Leopar yüklü sistemlerin satışına başlanması, muhtemelen 2008'e kadar sarkar. Burada ABD'de olduğu gibi Leopar'a terfi imkânı da olmayacağından, Türkiye'den bilgisayar alacakların birkaç ay beklemesinde yarar var.

[ Mesaj 18 Ekim 2007, Perşembe - 14:16 tarihinde, Mayhem tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

nedankocum, maddoxun ne kadar kolpaci oldugunu su ana kadar farketmis oldugunu ve o linki verirken geyik olsun, eglence olsun, ortada bulunsun diye verdigini umuyorum. yoksa "maclerde de hata oluyooor, heleee helee loyyy" diye cocuklar gibi senmenin, mac ve windows kiyaslamasinda bir arguman teskil edebilecegini sanmiyorum. oyle "ben dedim oldu"culuk yok. iletirsin maddox beye.

aslinda ben daha once mac kullanmadim, sadece yanimda kullanildi ve cok ozeniyorum. biriniz abilik yapip bana bir macbook yollarsa katiyen rahatsiz olmam, ustune mutesekkir bile olabilirim.

valla
Sosyal ağlarda paylaş

bu mac parodilerinden esinlenerek novell, bu parodilerin linux versiyonunu çıkarmıştı. ms ve mac'i ezim ezim eziyordu o da.. ama gidip de tamamen ticari bir parodi için ne ms'e, ne mac'e, ne de linux'a laf söylemem =)

dip not: maddox gibi adamların yaptığı, internette çok ilgi çeken, bir davranış biçimi olan "anti-genişkitle" (Racta©kopirayt2007) yöntemini ortaya koymaktan öte değil. herhangi bir sosyal network ortamına girin ve "neden x'ler koca kafalı?", "x'i alan kişiler aptaldır" gibi über-üstü (Racta©kopirayt2007) genellemelere dayanan açıklamalar yapın. inanın çok popüler olursunuz.. İnsanların olumlu ya da olumsuz olarak ilgisini çekersiniz. ama sonuçta ilgi çekmiş olursunuz.. maddox da bu sanatı en iyi icra eden insanlardan.. ama temelsiz, boş şeyler bunlar. bkz: ben de gıcığım =)
Sosyal ağlarda paylaş

kullanıp rahat etseydim bi halta yarasaydı severdim zaten zorum ne,

ama yok kullandım kllandım neresinden tutsan elinde kalan bir mal kendileri, işlevsellik zıffır,

uzaktanda yakındada sıfır,

ha evet başta icon'na gecirirkenki animasyon neşelendiriyo ama bununla işletim sistemi yürümüz arkadaşlar kandırmıyalım kendimizi.
Sosyal ağlarda paylaş

direk leopara gecıs ucretsızse super.
peki bu gelen leoparda eski seylerin update versyonları var mı? yani tamam i work degil de iphoto mesela?

Mac'e ozenen arkadasa,
özen.Boool bol özen=)
karşılaştırmak yersiz diğerleriyle, tercih meselesi tamamen daha iyi veya daha kötü diyemez bence kimse.
ama laptop olarak, gerçekten bir laptop =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ücretiz değil. 10.3 ten 10.4 e geçiş de ücretsiz değildi. Biraz yamalansın sonra alırız. Tiger 10.4.11 e gelecek. Adam olmuş Tiger varken yeniyetme Leopar'a atlamam hemen :)

Ama 64 bit güzel bir yenilik en azından 4 gb ve üstü belleğin anlamı olacak artık.

Kasım ayı gibi de Mac Pro'lar yenilenecek. 3.2 ghz hıznda Pennryn işlemciler gelecek. Bellek hızı da 800 mhz e çıkacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Haha, heralde bilimsel bir deger tasimiyor adamin yazilari, ama cok sevmeyeni olmasina ragmen ben seviyorum. Adam gizlemiyo ki zaten kendini..

said:
This page is about me and why everything I like is great. If you disagree with anything you find on this page, you are wrong.

Uslubuna hastayim ayrica.. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...