Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Milli Takım'da Lincoln Rüyası

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Aurelio yaşlanıp bırakana kadar bu milli takımda oynar. Ben Türkiye'de şu sıralar Aurelio'yu kesebilecek bir stoper yetiştiğini göremiyorum. Aurelio'nun formsuz olması durumunda Ayhan oynar şu anda onun yerine ama Ayhan'da yaşlanıyor. Genç jenerasyonda var mı stoper?

Lincoln'de girerse oynar çünkü Emre gayet formsuz + kronik sakatlığı var. Takımın bir yöneticiye ihtiyacı var acilen. Bu Lincoln'de olsa Zidane'da olsa benim için farketmez. Bütün dünya milli takımları bu şekilde kadro kurarken bizim Öz Türklerden kurulu milli takım düşüncesini de Osmanlı'nın son zamanlarındaki "kendini dış dünyadaki gelişmelerden soyutlama ve onları kötüleme" politikasına benzetiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

tanıyınca ne değişecek. ya komple bu işe karşı olun ya da her türden oyuncu oynasın milli takımda. herkes böyle yapıyor diye biz de böyle mi yapıcaz anlamadım. sanki örnek alınacak bir olaymış gibi heh.

bunun sonu gelmez, aurello ile başladı, lincoln ile ve başkalarıyla devam eder ve takım komple yabancı olabilir, kimse bişey diyemez.
Sosyal ağlarda paylaş

11 yabancı futbolcuyla sahaya çıkıp kazanılan avrupa kupaları ulkeye mal edilir durumda zaten.. Olimpiyatlarda ABD nin üstünlüğünü sağlayan amerikan olmayan vatandaşlar warken bizim ülkemizin kültürü iiçinde büyümesede ülkemizin bir bireyi konumunda olan kişiye karşı neden tepki alıyoruz ?
Sosyal ağlarda paylaş

eaaa anlatamıyorum herelde. biz amerika değiliz, türkiyeyiz. örnek alınacak bir durum yok ortada. başkasının kazandıgı basarı benim başarım olamaz, bunu söylemeye calısıyorum. kulupler bazında dusunmuyoruz burda milli takımdan soz ediyoruz. milli takımda 11 tane yabancı uyruklu adamın oynayıp basarı kazanması neden garip gelmiyor size ben de bunu anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sacmalamayin abartmayin ucuz milliyetcilik pesinde kosmayina. Dunyanin sartlari neyse oyle mucadele edeceksin bu kadar basit. Fransa tamamen yabanci bir ilk 11 ile cikiyorsa, Ingilterenin takiminin yarisi zenci veya yabanci ortamda yetismis oyuncu ise, Norvecin Yildizi Carew 100% norvecli degilse, Portekizde dolu Brezilya kokenli oyuncu varsa ve Italyada bile arjantinli oyuncular oynuyorsa bence oturup dusunmemiz lazim. ilk 11 in hepsi de yabanci olsun demiyorum ama Turkiyede bir kac yildir yasamis, Buraya alismis bir oyuncu "Ben Turk Milli takiminda oynarim" dedigi surece bize birsey kalmaz kanimca.

Bir yigin 100% kendi vatandasiyla oynayan takimlari da ornek gosterebilirsin belki ama kac tanesi istikrarli bir sekilde basari gosterebiliyor ki?

Ayrica Mehmet Aurelio faydasiz falan diyen Toggie arkadasima hitaben, allah askina GS li fanatiksin anladim da Aurelionun milli takima "cok birsey katmamis" demen cok agir bir taraf tutmadir kanimca, adam orta sahadan gelen hemen hemen her topu bir sekilde kesiyor, gol de atiyor ilerde ve genel anlamda basarili bir oyuncu.

Lutfen hem Milliyetcilik Fanatizmi hem de Klup takim fanatizmimizi bir kenara birakalim, Milli Takimin goruntusu ortada, sol bekimizin, forvetimizin, orta sahamizin ve en onemlisi, defansimizin durumu ortada.

Bu kadar diyecem, biraz agresif yazmisim gerci ama su anda devre arasindayiz ve cok sinirliyim takima af buyurun :P

edit: acaip sert yazmisim yahu, pardon valla, bu milli takim kanser etcek, zaten fenerliyim onlar da ayri kanser ediyor
:(

[ Mesaj 17 Ekim 2007, Çarşamba - 21:35 tarihinde, Azmodai tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 17 Ekim 2007, Çarşamba - 21:40 tarihinde, Azmodai tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

milli takımda oynamayı istemek ayrı bir olay. kendi milli takımından ümidi kesmiş adamlar ancak bizim milli takımımızda oynamak ister. bunlar da ancak brezilyalı olabilir zaten.

milli takıma gelen oyuncu işini parası için yapmaz vatanı için yapar bir anlamda. alakasız bir örnek gibi durabilir ama bence alakalı. nba yıldızı amerikalı oyuncuların milli takımlarını kabul etmemesi mesela. buna onem vermediklerini gosteriyor. ama turkiye'de oyle değil. ülkesinin basarısı için herseyi yapmaya razı olan adamlar var milli takımda.

yani para vermeseler de -ki kuluplerden kazandıklarının cok cok altında bir para aldıklarını sanıyorum- milli takımda oynayacak kadar yürekli futbolcularımız var. bize bizim gibi dusunen adamlar lazım.

fransızlarda olan adamların cogu somurgeden kaynaklanıyor zaten, yıllar boyu fransa topraklarında yasamıs, ekmegini yemis adamlar. dogma buyume de fransızlar zaten. amerika'daki zenciler de aynı hesap.

italya milli takımındaki arjantinli kim bu arada merak ettim hehe :)

edit: mehmet aurello bugun evet cok iyi oynadı da, hergun bu topu mu oynuyor. o oynamasa baskasının o sekilde oynamayacagını kim bilebilir. onun gelmesiyle ne değişti anlamadıgım sey budur. 2 sene once yoktu bu adam, dunya 3. su olurken de yoktu. ama olan oldu turk oldu ve formunu korudugu taktirde milli takıma alınır, alınması gerekir.

bu arada su abartma olayına tekrar deginecem. cok komik bişey gercekten yabancı oyuncu gelsin ama abartılmasın demek. aurello giriyosa, lincoln, wederson gibi adamlar neden girmesin. carlos'un dediği gibi küçük bir brezilya neden olmayalım.

[ Mesaj 17 Ekim 2007, Çarşamba - 23:38 tarihinde, toggie tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

milli takımda oynayan futbolcunun aklı elbette ki dünyaya kendini göstermekte ve özellikle türkiye'de oynayan çoğu futbolcunun katılabileceği en üst düzey uluslararası turnuvalarda oynayıp kariyerinde kayda değer bir başarı elde etmiş olmaktadır. vatani görev vesaire o aşamada ancak kişisel hislerdir bunlar, vatani görevini yapacak adam üç büyüklerde oynar bir türk takımını avrupa şampiyonu yapar.

milli takımda oynamak futbolda bir kariyerdir, başarıdır demek istediğim. futbolcu aa türküm ben gösteriyim ürkün demeden önce yaşasın milli takımda şu kadar maç yaptı diyecekler artık benim için der.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...