Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neresi bozuldu ;(

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

Edit: Gerek kalmadı.

Şimdi efenim, hani bayram falan ya, şu pc'yi iyiceee bi temizleyeyim dedim. Daha önce de defalarca yapmıştım. Her şeyini söktüm temizledim falan.. Sonra taktığımda bir baktım ki, çalışmıyor! Şöyle ki, PC güç alıyor ve çalışmaya başlıyor (HDD'den viuu sesi geliyor fanlar çalışıyor) ancak ekrana görüntü gelmiyor. Ama windows da açılmıyor açılış sesi falan da gelmiyor. Ayrıca CD-ROM'lar da tepki vermiyor.

CD-ROM'lar tepki vermeyince tamam gitti güç kaynağı demiştim. Ama sonra pc'yi öteki pc'nin yanına götürdüm ve parçaları denemeye başladım.

1. HDD'yi söktüm ötekine taktım, sorunsuz açıldı.
2. Ekran kartını söktüm ötekine taktım, sorunsuz açıldı.
3. RAM'i söktüm ötekine taktım, sorunsuz açıldı.
4. PSU'yu söktüm ötekine taktım yine sorunsuz açıldı o.O.
5. HDD kablolarını falan denedim yine sorunsuz açıldı.
6. CD-ROM'ları denedim yine sorunsuz açıldı.
7. O pc'nin PSU'su ile benim pc'yi çalıştırdım, açılmadı.

Geriye tek kalan anakart gibi gözüküyor, emin olmak için sorayım dedim.

PC çalışmaya başlıyor ama windows açılmıyor, görüntü gelmiyor, ve kasadaki HDD ışığı sürekli olarak yanıyor.

Ne yapılmalı?

Ha bi de, amd soket 939, agp 8x ve ddr400 uyumlu çipseti k8t800 olmayan bir anakart var mıdır?

Teşekkürler efenim.

[ Mesaj 13 Ekim 2007, Cumartesi - 20:02 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SeaGle, 13 Ekim 2007, Cumartesi - 19:35 tarihinde demis ki:

benim de bağıma gelmişti. İşlemcinin iğneleri arasına toz girmiş. Ona bi bak.

yarın müsaitsen elini öpmeye geliyorum :P

tek denemediğim parçaydı, sen söyleyince bakayım dedim. işlemcinin pinlerinden biri (nasıl olduysa o.O) yamulmuş 90 derece ve öyle takmayı başarmışım. İğneyle düzeltip taktım çalıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

ses kartının sürücüsü var mı? Benim Soundmax kartım var sürücüsünden 5+1 kuruyorum arada sırada. Bazen ön-arka harici ses gelmiyor. Kurunca düzeliyor.

Ayrıca pini nasıl 90 derece yapmışsın helal valla. Ben tozu ilk seferde de görmemiştim sinirimden ağlıyordum ki birdaha bakasım geldi. ufacık toz engellemişti. Neyse. Bi driverdan ayar yap.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SeaGle, 13 Ekim 2007, Cumartesi - 21:07 tarihinde demis ki:

ses kartının sürücüsü var mı? Benim Soundmax kartım var sürücüsünden 5+1 kuruyorum arada sırada. Bazen ön-arka harici ses gelmiyor. Kurunca düzeliyor.

Ayrıca pini nasıl 90 derece yapmışsın helal valla. Ben tozu ilk seferde de görmemiştim sinirimden ağlıyordum ki birdaha bakasım geldi. ufacık toz engellemişti. Neyse. Bi driverdan ayar yap.

abi temizleyene kadar fıstık gibi çalışıyordu ehue. pin bükücüyüm ben, p3 800 işlemcinin 30-40 pinini büküp 2 gün uğraştığımı bilirim shjgdf
Sosyal ağlarda paylaş

peki, kabloları çektirip sildiysen, kablonun aşırı esneyip içinden kopma ihtimali var mı. hayır tel tel ya 1 tel gitse sorun yaratıyor bildiğim kadarıyla. Bu arada ses kartın on-board değilse bi yerinden çıkmış olmasın. Ona bi bak. Ya da az daha bekle vahiy gelecek birazdan :)
Sosyal ağlarda paylaş

51654 kere driver kurup kaldırdım artık onla alakası olmadığına kanaat getirdim. anakarttaki girişler ters dönmüş durumda, front çalışmıyor ama nasıl olur anakarta dokunmadım bile :/

front'u rear olarak taktığım için de flash uygulamalarda (sadece fronttan ses veriliyor stereo) ses alamıyorum. nerde emektar 4+1 ses kartım üff bi de onla uğraşıcam şimdi :/
Sosyal ağlarda paylaş

anakartın veya ses kartın cd'lerinde bununla ilgili bir patch var mı?
sitesine de bir bak, driverların arasında birşeye rastlarsın belki.

ses kartının, anakartının ve hoparlörlerinin marka/modeli nedir?

cpu'yu kırdığın gibi, ses kartında da birşey kırmadığından emin misin :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...