Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insanların yaşam tarzına göre onları neden kategorilendiriyosunuz be

Dynun

Öne çıkan mesajlar

said:
Mumu 09 Ekim 2007, Salı - 01:43 tarihinde demis ki:
axedice, insanlar bir tarzı takip ederken zaten otomatik olarak kendini sınıflandırır. ezik olmayan hiç kimse, LAN SALAĞA BAK NE GİYMİŞ demez zaten.

Birinci tespitine katılıyorum, ikinci tespitinde ezik demiyelim çünkü çarşaf/örtü vs. gibi büyük ihtimalle sosyal çevrenin baskısıyla giyilen kıyafetlere karşı olan tavrın, senin belli bir gruba karşı düşmanlık besleyerek kendini başka bir gruba iliştirmeye çalıştığını gösteriyor. Bu düpedüz bir eziklik değil de, bir tür aidiyet duygusunu yaşamak istemenden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ben orada insanların çarşaf giymesine ya da başörtü takmasına laf söylemedim ki, yazın o sıcağında kara çarşaf ve kara başörtüyle gezenlere laf söyledim ki aynı mesajımda o sıcakta simsiyah giyinen gotik ya da metalcilere de gönderdim o lafı.

ha çarşaf giyene salak derim, orası ayrı bi tartışma platformudur, bu konuya dahil diil. başka yerde tartışırım, hatta tartışmam. çarşaf giymenin bana kimse inanç ile olduğunu savunamaz. ben o "inanan"lardan daha müslümanım çünkü. ayrıca o kıyafetlerin arap kültüründen geldiği, aslının beyaz olduğu, ve de o sıcakta serinleyebilmek adına giyildiğini de hatırlatırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu anlayamadığın konu şu ki, kimsenin sana çarşafı savunma gibi bir zorunluluğu yok. Ne demekmiş "Kimse bana çarşafı savunamaz." Sana ne ki kimin neyi ne için giydiğinden? Sen kim oluyorsun da sana karşı savunacaklar neyi ne için giydiklerini?

Kimin kimden daha fazla müslüman olduğu da neyin nesi ayrıca? Sen nereden biliyorsun ki başkalarının inançlarına ne kadar bağlı olduğunu? Nasıl bu kadar büyük bir kitleyi bir çırpıda bildiğin iki örneğinden yola çıkarak böylesine bir genellemeye alabiliyorsun?

Kültürün Arap kültürü olduğunu pek ala biliyorum, fakat farklı kültürlerden alınan bazı şeyler, kendi kültürüne katılırken deformasyona uğrayıp asıl amacından şaşabilir. Ezanın hala Arapça okunması bunun en bariz örneğidir. Dini bütün, 5 vakit namazını kılan kaç kişi ezan okunurken ne denildiğini anlıyor ki? Bir kere yerleşmiş işte, değişmiyor kolay kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

edit: ekleme
Laf atmak karışmak kolaydırda. Senden başkalarına saygı duymak önemli.
Seçimdir sonuçta bu. İnsanların seçimine karışamadığım gibi onların seçimlerinede saygı duymak zorundayım. Çünkü o kendi zevklerine göre bir seçim yapmış.

Doğru söylüyorsun, senin takıldığın "moda"yı başkası takılmıyorsa anlaşamayabilirsin. Anlayışla karşılarım fakat onun yaptıklarınada laf atamazsın. Eğer sevmiyorsanda kendinde saklayacaksın.
Sen gothicleri sevmeyebilirsin ama laf atamazsın. Aynı şekilde onların sana yapmadığı gibi. Yapan varsada yapana yapcaksın, genellemede bulunmayacaksın.

Her mini etek giyen o....mudur? Hayır.
Her gothic özentimidir? Hayır.
Her arabesk, rap dinleyen özenti/ezikmidir? Hayır.

Kişisel düşüncelerinizi kendinize saklayın, genelleme yapmayın.
Kişileri eleştirmek bir yere kadardır "ayşe böyle fatma böyle" gibi. Fakat bir toplumu eleştirmek apayrı birşeydir.

[ Mesaj 09 Ekim 2007, Salı - 02:24 tarihinde, Masteis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

eğer ki bir kız mini etek giyip, derin göğüs dekoltesi bıraktıysa ve kalkıp frikik veriyorsa sürekli. bu olağan bir davranış değildir. bunun yorumunu her aklı selim insan yapar?

Birisinin clubber olamsı yada gothic olamsı yada alternatif takılması onun yaşam standartlarını ve tercihlerini sergiler. Birisiyl emuhabbet ediceksen, yada aynı mekanda bulunucaksan ne yapıcağını nelere nasıl tepki vericeğini bilmen en azından tahmin etmen gerekir. Bunun içinde onu kafanda mutlaka bir eyre koyman gerekir. Ki süprizle karşılaşma. Ben açıkca söyliyim clubber birisiyle rahat rahat takılamam aynı müziği dinleyemem gittiği mekanlara gidemem. E bunun seçimini başta yapamıyorsam göremiyorsam sonradan yaşadıkalrım bana ceza olur. zevk alamam. aksine boku çıkar olayın.

Bu anlamda birilerine karşı önyargı oluşturmak --- tadında--- gereklidir.

Bir de şunu söylemem lazım biz nasıl bir gençlik olduk diyorsunda, sen bundan 20 yıl önce bunun farklı olduğunu mu sanıyorsun? yada 200 yıl önce? Yapma allahşkına. toplumda her zaman statü vardır, her zaman biri diğerinden farklıdır. Bunu her şekilde insanlar düşünür ve gösterir. Şimdiye has bişi değil. Bırak böyle konuşmayı hava civa resmen açtığın şu konu.

Azıcık haklı olduğun konu belkide tesadüf olmuş yada örneklerin çokluğundan herhalde: Siyah giyinenlere bakılan satanist çocuk bu düşüncesi. Bu şekilde herkezin sorunları var. Siyah makyaj, siyah etek vs giy direk "veren kız" diye bakıyolar. kaç kere duydum şahit oldum. Saçmalık. Ya da rockÇI SDFSJKHJK olunca raha tolunuyomuş o zaman o kızlar eğlencelik kızlar oluyomuş bimnenne. Bu düşünceler bu fikirler hep vardı. herzamanda olucak. bunu konuşmak ne bunu değiştiricek nede yeni bir soluk getiricek.

Ki pati de ki insanlar (çoğu) kime nasıl bakması gerekitğini, davranması gerekitğini gayet iyi biliyor. Senelerdir burdayız abi. Binlerce kez konuştuk anlattık. Tayfa aynı tayfa hala. Anlatabildim mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Konuya degişik bir bakış açısı katabilmek amaciyla bir iki satir karalayayim dedim. İyi mi etcem kotu mu orasida size kalmis..

Simdi mini etek giyen her kiz "o" degildir, dekolteli, frikikle felan.. Ama "o" larin cogu bu sekilde giyinir, musteri cekebilmek için felan, bu heryerde de boyledir.

Her başörtüsü takan müslüman degildir, ama başörtüsünü genelde müslümanlar takarlar.

Siyah giyinen herkes gothic degildir, ama Kendini gothic gorup, bunu su yuzune vuran insanlar, siyah giyindiklerini de one surerler..

Simdi baktiginiz zaman, bir oluşum var aslinda. Yani, bir grubun ozelliklerinin genele mal olumu. Hiçbir zaman emin olamazsiniz, ama ihtimali yuksektir bu nedenle soylenir. Cogu zamanda yerindedir.

Bunun dışında onyargilara gelince, elbetteki olur, ancak bu ornegin bir eleman alicaginizda içeri giriyor simsiyah giyinmiş felan, gorusme bile yapmadan gondermeniz halinde, onyargidan cikar ayrimciliga girer..

Onemsememiz gereken nokta bu, onyargi problem degil olmali, bu bizim bazi kesim'e ya da kesimlere daha dikkatli yaklaşmamizi saglar, iyidirde.. Ornegin bir sarhos gordugunuzde uzagindan yuruyup gecmek isteyebilirsiniz, temkinli davranmaktir. Ama o'nu sarhos diye dovemezsiniz degil mi ?

Onem vermemiz gereken nokta, ayrimciligi işin içine kariştirmamaktir. Bu gothic diye ona yallah bu clubber die welcome home dememek gerekir. Tercihim budur. Terimlerden yana aramiz olmadigi kadar, duyduklarimizdan ote'de fikirlerimiz yok gibi gelebilir bazen, aslinda oyle degildir. Kendiniz en iyi yolu gayet rahat bulabilirsiniz kanaatimce..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...