Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lcd Monitorde Refresh Rate [Samsung 226BW]

Cintonik

Öne çıkan mesajlar

f700b dede baya bi düşük kullanıyormuşsun bende p serisi vardı 100 hz idi normal tüplü monitörlerde çok önemli hz yoksa baş ağrısı miğde bulantısı yapar ne kadar yüksek ise o kadar keskin ve iyi olur görüntü.Lcd dede hiç bir fark olmuyor 75 ile 60 arasında.monitör ün yazılımı yüklümü kaldırıp dene birde bendeki philips de öyleydi kaldırınca açıldı yenileme hızları .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Şu topiği okuyunca aklıma geldi, 60herzmiş benim monitör onu 85 yaptım baya değişti görüntü sanki. Gözüm alışamadı ama. Bunlardan hangisi iyidir? LG f700b var bende, lcd falan diil tabi normal monitör

hz = 1 / saniye

Yani ekran şu kadar hz dediğimiz, aslında ekranın saniyede kaç kez yeniden çizileceği. Ama LCD'de böyle bir şey yok zaten. Sadece değişen pikseller yenileniyor. Onların yenilenme süresindeki gecikme de, tepki süresi dediğimiz zaman.

Belki o refresh rate ayarını değiştirdiğiniz zaman dolaylı olarak o tepki süresi değişiyor olabilir. O yüzden fark oluyordur. Salladım ama.

[ Mesaj 06 Ekim 2007, Cumartesi - 09:05 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ekran kartın atiyse, catalyst control den force yapmayı denesen?
bence sorun vista^^
bu arada 60hz ile 75 hz farketmiyo, o gene aynı gösterir diyosunuz ama ben 60hz ye getirdiğimde rahatsız oluyorum.. demek ki farkediyo(en azından benim için)
Sosyal ağlarda paylaş

LC'de fark olmaz. Ama CRTyi 60hz gibi düşük bi tazeleme oranıyla insan gözü nasıl kullanır bilmem. 10 yıl önce kullanıyoduk, teknoloji 10 yıldır çok gelişti, boşuna mı monitöre para verdik madem 60hz'de kullanıcaktık 10 yıl önceden kalma 14inch monitörü kullanırdık =) Şaka bi yana yükseği daha iyidir. 85hz altı sağlıklı değldir hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...