Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MP3'e Rekor Ceza

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
RIAA'nın yine bir "hey el-kaide militanı bulduk!" şeklinde garibanın üzerine çullanma olayı daha. daha önceleri de, "işte arkadaşlar böyle gitar çalıyoruz" şeklinde youtube üzerinden kendi gitar çalma tutorial videolarını veren bir adama dava açmışlar ve tüm videolarını sildirmişlerdi.. (para cezası aldı mı hatırlamıyorum)

sağ serçe parmağında dev gibi sarı elmas bulunan puff daddy ve fakirlikten phantom'unda gezen jay-z daha fazla para kazansın da "dynasty" senelik 30milyon dolar kârdan, 45milyon dolara çıksın diye yapılmış "küçük bir demokrasi hareketi" daha.. çok fakirler aç kalıyorlar çünkü.. geçen sene çıkan ne-yo falan da yeteri kadar milyon kaldırmamıştı.. adamlarda zaten RTE sebebiyle "lam TL den 6sıfır attılar, FB GS'ye 6-0 attı! yoks bizde de 6sıfır atarlarmı? Yeni dolar (Y$) çıkar mı" korkusu hakim, "senelik 45m$ yerine 45$ kazanırsak.. FAKİRİZ OLM BİZ!" diyorlar..

amerikanın demokrasi, hak, hukuk ve adalet anlayışına tapıyorum!

korsan mp3 ve programı belli şartlar altında ile doğru ve uygun buluyorum... esas suç olması gereken RIAA'in yaptıkları olması lazım. Müziğe girenlerin hak ve hukuklarını mı korumak istiyorlarmış? söyleyin clear channel'a dava açsınlar o zaman.

yerse!

[ Mesaj 05 Ekim 2007, Cuma - 19:43 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar, bir kaç az yukarda yazdığımı anlamamış.
Diyorum ki indir netten zaten, ben de indiriyorum da, bedavaya indirdiğin şeylere koleksiyon süsü verip benim şu arşivim var diye artislik yapma.
Umarım daha açık olmuştur.
Mesaj tarihi:
ben korsan almasam o filmi izlemicemn şarkıyı dinlemicem ama ben korsan alıncao adamların cebinden bişey eksilmiyo sadece bana bi artısı oluyo. yani korsan dünyadan silinsede benden bişey kazanmıcaklar.
Mesaj tarihi:
müzik yapmak, tasarım yapmak, bina inşaat etmek, bunların hepsi efor istiyor. Bir müzisyen kafa patlatıp 1 ayda 1 şarkı yapıyorsa, tasarımcı 1 yılda piyasaya 1 ürün sürüyorsa, inşaat mühendisi 4 yılda bir yapıyı inşa ediyorsa, bu insanların arasındaki fark nedir?
Müzisyende yetenek vardır
Tasarımcıda da yetenek vardır, sadece farklı bir yetenektir.
İnşaat mühendisinde koordinasyon yetenekleri vardır, herkez çökmeyen bina inşaa edemez.

Yani harcanılan eforlar genelde aynı.
Müzisyen neden daha fazla para kazansın?
Çünkü eylence sektöründe:)
Korsan mp3, piyasanın kendisini dengeleme yöntemidir. 200 yıl önce sanatcılar sadece çervelerindeki ortamdan normal miktarda paralar kazanırken, Televizyon ve radyonun gelmesi ile inanılmaz bir avantaj kazandılar. TV ve radyoyu bu müzisyenler icat etmedi, ama işlerine çok yaradı, süper startlar doğdu, tv şovları ve radyolardan gelen paralar ile milyoner oldular.
Her mesleğin bunun gibi bir anı vardır. Bir olay olur, aniden parlar, sonra eski haline gelir.
Şimdi de kendini dengeliyen bir sistemle karşılaşıyoruz.

Ha ne olabilir, sanatcılar illa para kazanmak istiyorlarsa, şarkılarını tanesi 10 cent gibi fiyattan internete koyabilirler. Çok hızlı serverlar da sağlanırsa, yüzlerce kişi 10cent verip download yapmayı riske girmemeyi tercih edicektir. Sanatcının kazanacağı para miktarı değişmiyecektir. Eğer gerçekten de korsanı engellemeye çalışıyorlarsa, bu sanatcıyı etkilememeli.
Ama aslında adam daha çok para kazanmak için bir tarafını kırıyor, ki sanmıyorum işe yarıyacağını.

Ha mesela dün orange box aldım hl2, team fortress 2, portal, hl2 episode one ve two, 40 dolar, sen bu fiyata koy, ben almaz mıyım?
Ayrıca bakın oyun sektörü ne güzel dengeledi kendini. Oyunu korsan alabiliyorsun, ama multiplayer oynamak istiyorsan, orijinal alman gerekiyor. Yani oyunu denedikten sonra aa güzelmiş lan diyip multiplayer oynuyorsun. Zaten multiplayer oynamıyacak birinin team fortress 2 alması saçma olurdu, almışsada pişman olur geri iyade ederdi. Mesela battlefield 2 korsanı netkafede olmasa ben asla orijinalini almazdım di mi? Oyun sektörünün aklı işliyor, korsan oyunlarla reklam bile yapıyorlar. Hatta şimdi oyunları beleşe dağıtıyorlar içine reklam koyup.

Müzik sektöründen de bu şekilde yaratıcı çözümler bekliyoruz.

[ Mesaj 05 Ekim 2007, Cuma - 20:38 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
radiohead'i örnek alsınlar, metallica'yı değil. :p

halihazırda insanlar zaten mecbur olduklarından değil, beğendikleri şirketleri/sanatçıları desteklemek için satın alıyor albüm veya oyunları. doğrusu, yanlışı bir kenara, yapılabiliyorsa yapılacaktır. bu kadar basit. mevcut durumdan nasıl kar edebileceklerini düşünmeliler. bkz. radiohead'in son albümü.

ve evet sen kişi başına gelirin 30bin $ olduğu ülkeden daha pahalıya satarsan 5000$ gelirli ülkede, herkes çalar çırpar. akıl var mantık var. daha makul fiyatlar konursa elbette alıcı sayısı katlanacaktır.
Mesaj tarihi:
Zaten çoğu sanatçı alacağı kadar alıyor parasını. Turneler olsun festivaller, tv showları klipti vs. köklüyorlar zaten paralarını.
Şuan bir sanatçı 1 ayda yaptığı şarkıyla aldığı parayı hesaplarsak o 4 yılda 1 bina inşa eden işçileri sollar

Bırakında korsancılık olsun her yerden para kazanırlarsa elelam şarkıcı olur
Mesaj tarihi:
Ya mesela bizdeki şu pop hiperstarları gayet kırıyor parayı, o yüzden bu kadar afedersiniz boktan bir müzik sektörümüz var, giren adam sırf para kazanmak için giriyor, pop müzikleri dinliyen kitlenin de korsandan haberi yok, gidiyor hakkaten alıyor kasetleri falan, adamlar para kırıyor, ama sen adam gibi şarkı yap türkiyede, kitlen daha düzgün olunca adamlar gidiyor korsan indiriyor, e o da biraz sorun tabi, arada kaynamak oluyor bu.
Zaten o kadar iyiyse bir müzisyen, sinema sektörüne, reklamcılık sektörüne yönelik biriki şarkı yapınca internetteki mp3lerle uğraşacağından daha çok para kazanır. Şu korsan mp3 ler ile uğraşan avukatların falan da tek derdi iki dava kazanayım cebime para girsin.
Mesaj tarihi:
inşaat mühendisi bina yapmaz sadece bi kısım işlerde görev alan bi elemandır ve binanın sahibi değildir,yani bi şarkı oluşturulurken kullanılan ıvır zıvır teknisyenine denktir. ki bina şarkı gibi milyonlara değil sadece kullanan kısıtlı sayıda insana ve sahibine hitap eder.
Mesaj tarihi:
e hadi baraj yapsın, milyonları etkiliyor bir baraj, sürekli arıyorlar şu oldu bu oldu diye.
Ayrıca şarkı dinlemiyen bir insan gayet yaşıyabilirken barınacak ev bulamıyan bir insanın normal bir hayat sürmesi mümkün değil. Yani milyonlara erişmese bile eriştiği kitleye erişmesi çok önemli.

[ Mesaj 05 Ekim 2007, Cuma - 20:49 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
tamamda barajın sahibi değilki o adam kovarsın yerine yenisini alırsın gerekirseki bissürü oluyo bunlardan büyük inşaatlarda. ki inşaat bittindede barajla alakası falan kalmaz.
Mesaj tarihi:
Ama o mimar olmadan o inşa edilmez.
Müziksiz yapabilirsin, evsiz yapamazsın buda var =)
Para kazanma konuları biraz dengesiz. Eğlence sektörü gerçekten herşeyi solluyor.

Mimarın o barajla sonra alakası kalmıyor diyorsun fakat mimarsızda olmuyor unutmayalım.

Sanatçıda tek başına birşey yapamaz bunuda hatırlatayım.
Mesaj tarihi:
demeye çalıştığım şarkıcıyla karşılaştırman gereken kişi barajın sahibidir bence. ona bakarsan en çok eforu orda duvar yapan işçi sarfediyo dimi ama :p .
Mesaj tarihi:
değil, işci eğitim görücem diye yıllarını harcamıyor, 30 eğitim görmüş adamın sadece 3-4 tanesi bir baraj inşaatınca çalışabilecek seviyeye gelir mantıken, bunlar da psikolojik olarak baskıyı kaldırabilen, aynı anda birkaç iş ile uğraşabilen, sorun çözebilen yetenekli insanlar. Bu insanlar yatağa yatınca çat diye uyuyamıyor.
işci ise eğitim görmüyor, sadece kas gücü ile iş yapıyor. Zihinsel olarak harcanan emeğin insanı çok daha yorduğunu düşünüyorum, yani her gün tuğla döşesen sadece yorulursun ve eve gidince çat diye uyuyabilirsin, sorunsuz bir hayat yaşarsın, ama her gün projelerle sorunlarla uğraşan adamın uykusu kaçar, stres altına girer, 60ını göremeden kalp krizi bile geçirebilir. Ama belki kas olarak yorulmuyordur. Sadece laktik asit salgılamıyor:).
Mesaj tarihi:
İmkanı olmayan alamayacak, cevap bu. Arşivimizde olan şeyleri yapan sanatçıların ağzı mı kokuyor bunu merak ediyorum? Şu anda her dvd yi, mp3 para verip almış olsaydık servetlerini düşünemiyorum açıkçası. Şu dünyada iş yapan herkese o kadar para var mı. Alım gücü bu olduğu sürece, durum değişmeyecek. Şikayetçi de değilim açıkçası, meslek sahibi olup durumum güzelleştiği zaman alabilirim. Ama fiyatlar yine fazla bence.
Mesaj tarihi:
Birisi cok guzel deginmis mesela eglence endustrisinin alt kumesinde yer alan oyun endustrisi kendini inanilmaz gelistirdi artik kopya oyunlar o kadar da sorun cikartmiyor(Elbette isini bilen yapimcilara) fakat muzik endustrisi halen yerinde sayiyor saniyorum bu biraz da endustride calisan insanlarin zekasiyla ilgili desem cok mu sallamis olurum =S

Neyse mesela World of Warcraft-china var, adamlar belki avrupa ve amerika oyuncularindan daha az aylik(saatlik aslinda) para veriyorlar fakat cinin kalabalik nufusu bu acigi kapatiyor. Belki de cin'de oyunu aylik 15 dolardan satmaya calissalar kazanacaklari paradan cok daha fazla kar ediyorlar.
Mesaj tarihi:
parasi olmayan radyo dinlesin?

muzisyenin hakkini gasp edip ustune 40 gb arsivim var 100 milyar mi yatirayim diye cikmak harbiden cirkin. bi de ustune yeterince kazaniyorlar demek.

ondan sonra aglarsiniz neden su grup gelmiyo bu grup gelmiyo diye. ne hanzo adamlar var ya.
Mesaj tarihi:
oyun serverlerinin çin ve diğer ülkeleri birbirinden ayırmasının en büyük sebebi çok farklı 2 ekonomik sınıfı ticaret yapılan bir ortama sokunca chinese gold farmer gibi olayların çıkması, amerikalı bir oyuncunun oyuna girince oluşan enflasyon yüzünden illaki dışarıdan para satın almasının gerekmesi.
genede çinliler yapıyor gold farmını tabi:b
Mesaj tarihi:
yılanın başını küçükken ezmeleri gerekirdi..

ne p2p kullananı suçlayabilirsiniz nede programı piyasaya süreni..
kullananı suçlyolar gerçi ama bi işe yarar mı meçhul..
Mesaj tarihi:

- korsan cdler kurdistan kurulmasina yapilan 5'er ytl'lik destekler ki su an dvd fiyatlari oldukca dusuk durumda.

turkiyede dava acilmaz ama sap doner keser fena girer.
  • Yeni Oluştur...