Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gitarı akort etmeye son!

sir

Öne çıkan mesajlar

said:
noxite 05 Ekim 2007, Cuma - 19:41 tarihinde demis ki:
http://www.youtube.com/watch?v=rutyA12z3Ok
Böyle de çalınır.

Lol :) böyle çalınmaz şov yapılır genelde.Müzikalite diyosan zaten bunu çöpe at direk.Bide bunun akor basarak gitar çalmayla pek bağını anlayamadım ama..
Şöyle ufak bi söz vardır "simple is the best" diye.Hız veya bişeyleri yapabilite nekadar yüksek olursa olsun..

Buarada tablar ile pek alakadar değilim ama genelde solfej yaparken yada partisyon okurken a b diye okunmuyo,direk nota isminden okuyosun do si diye.
Bide tab'larda şifreler yazar genelde.Yani bahsettiğimiz A B C D olayı.

[ Mesaj 06 Ekim 2007, Cumartesi - 01:31 tarihinde, Korax tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

aferim lan ekmek, michael angelo koyarak terazine ekstra puan kazandın

edit:
michael angelo'ya atılabilecek en büyük bok zaten müzikalite yok böhüeaa demektir başka bir eksiği yok admamın dünyada heralde sweep ve alternate picking i en hızlı ve rahat yapan insan kendisi, bir gitar yetmiyormuş gibi 2 veya 4 gitarla da takılması ekstra tabi, yani kısaca öyle bir yeneteğin olsun müzikalite namına bişey yapmak pek sorun olmasa gerek.

akor basarak gitar çalınır, orda sahil gitarcılarını kast ettim ben bildiğin Am Dm E Em C D A dan başka akor bilmeyen insan evlatlarıydı hedef aldığım kitle.

[ Mesaj 06 Ekim 2007, Cumartesi - 01:37 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Senin ve benim yada başka tarz bi müzik kitlesinin müzikalite anlayışının aynı olmasına imkan yok zaten :) yani bu bi dedenin metal yada klasik müzik dinleyip "kapat şu zırıltıyı bu ne" demesinden farksız bişey.Ben daha çok teknik yaklaştım olaya,ama sen hız + daha çok gitar çalabilmek = müzikalite demiş oldun binevi :)

Şunu izlersen belki ne demek istediğimi anlayabilirsin.Simple is the best'e en büyük örnektir belkide.4 tane gitar çalıp sweep ve alternate picking yapmıyo belki ama müzikalite olarak 10 numara bence.Çok sade ve basit bi solo aslında.Video'nun sonlarına doğru gitarla konuşuyo resmen.

Biçok müzisyenin kendine özgü seçtiği yollar vardır müzik anlamında ve genelde hepsinin kendine özgü çalış stilleri ve cümleleri vardır.Bunlarada seneler ile sahip olunur,bişey duyarak yada çalışıp kendi başına üreterek.İşte michael angelo'nun bu yıllarda sahip olamadığı şey,belkide steve vai gibi çalabilmek.Çünkü tarzları oldukça alakasız zaten.

Benim michale angelo'da göremediğim şey kendine özgü cümlelerinin olmaması.Sadece kendine özgü farklı çalış teknikleri olması(4 gitar biarada çalması yada 2 gitarı videodaki gibi çalması) Ama demiyorumki ööh bu adam kaka.Öyle anlamak istediğin için öyle anlama yani :) 4 gitar çalabilmek yada çok hızlı swap yapabilmekte farklı bi olay.Ama bunlar müzikalite anlayışına girmiyo,hız,teknik ve show anlayışına giriyo daha çok.

Müzikalite yapmak teknik bilgiden ve hızdan daha çok his ister.Tarzdan tarzada değişir elbet bu.michael angelo'nun yaptığı müziktede tutup steve vai nin çaldığı gibi bişey çalınmaz elbet.Ama koy michael angelo'yu steve vai'nin yerine,çaldığı grubuna müzik tarzına,öyle müzikal bi solo atamaz.Ama şöyle bişey varki,steve vai oturup eve 1 sene çalışsa belki de daha hızlı sweep yapıp 4 tane gitarla bişeyler yapabilir.

said:
noxite 05 Ekim 2007, Cuma - 21:48 tarihinde demis ki:
tab da nota da si do yazmaz tabi, gavurlar abcd diye kullanıyor.

Unutmadan bi ekleme daha yapayım,amerika'da ve bir çok avrupa ülkesinde de "do re mi fa sol la ti do" kullanılıyo.A B C D olarak kullandıklarımız dediğim gibi nota şifreleri.

[ Mesaj 06 Ekim 2007, Cumartesi - 02:09 tarihinde, Korax tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yapamaz ne demek abi ? koydunuz mu adamı steve vai'nin yerine belki koysanız herif birebir bir müzikalite koyacak ortaya kesinlik olmadan yorum yapmayın saçma kaçıyor :)

ben angelo'nun videolarındaki bütün performanslarının hıza dayalı olduğu için duygudan yoksun olduğunu düşünüyorum( en azından bu şekilde ele alındığını) bir joe satriani steve vai gibi duygu yüklü bişey ortaya koymak isteseydi yapardı diye düşünmekteyim ama adamın olayı başka ben bu aleti en hızlı çalarım demek istiyor ve çalıyor da mütamadiyen yani adamda olması gereken bütün teknikler fazlasıyla var duygu yüklü bişey koymaması için bir engel göremiyorum kendi isteği dışında.

ayrıca cümle mümle falan böyle entel kelimelerle gelme korax konservatuar okudum diye reca edicem :D

[ Mesaj 06 Ekim 2007, Cumartesi - 03:27 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

malmsteen kadar ruhsuz ve salak bi adamin yaninda angelo cennetten dusmus melek ve zeki geliyor, kusura bakmayin.

+ shred seven bir insan degilim, blues dinliyorum, ilgileniyorum fakat angelo'nun teknigi oldukca hos, cidden guzel yapiyor. ruh da hissedebildim.

malmsteende sinirlerim oynuyor sadece
vs
.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kingpin 06 Ekim 2007, Cumartesi - 03:24 tarihinde demis ki:
yapamaz ne demek abi ? koydunuz mu adamı steve vai'nin yerine belki koysanız herif birebir bir müzikalite koyacak ortaya kesinlik olmadan yorum yapmayın saçma kaçıyor :)

Baya bildiğin yapamaz işte :) yani bunu tahmin edebilmek için illa test etmeye gerek yok.Adam yıllarını "ben en hızlı olcam" diye harcamış zaten,ruhlu bişey çalıcam diye değil aradaki fark bu.Tarzları da farklı oyüzden tutupta o adama hadi şunu çal desen aynı hissiyatı vererek çalamaz zaten.Benim müzikaliteden kastettiğim şey bu :) Bu adam gitarı öyle evinde otururken eline aldığında ilk çaldığı şey çok hızlı bişey de olabilir yada ilk tuttuğu şey 2 tane gitar olabilir?Diğer adam farklı şeyler çalışıyodur vs.

said:
kingpin 06 Ekim 2007, Cumartesi - 03:24 tarihinde demis ki:
ben angelo'nun videolarındaki bütün performanslarının hıza dayalı olduğu için duygudan yoksun olduğunu düşünüyorum( en azından bu şekilde ele alındığını) bir joe satriani steve vai gibi duygu yüklü bişey ortaya koymak isteseydi yapardı diye düşünmekteyim ama adamın olayı başka ben bu aleti en hızlı çalarım demek istiyor ve çalıyor da mütamadiyen yani adamda olması gereken bütün teknikler fazlasıyla var duygu yüklü bişey koymaması için bir engel göremiyorum kendi isteği dışında.

İşte bak kendinde demişsin zaten :) Bu adam senelerini tekniğe adamışki belkide en hızlı olmuş.Her gitar çalanın yeteneği aynı şey üstüne olacak diye bişey yokki.Yani hepsinin bi çalım karakteri var ve dediğim gibi bu adam eğer senelerini bu şekilde çalmaya harcamışsa zaten duygusal bişey çalmaz,çaldığında da ortaya abuk sabuk bişey çıkar.
Bu şey gibi bişey,senelerce jazz çalıp,sonra önüne tutup damar böyle bişey koymak gibi.Bi jazz gitaristi oturupta macun çalamaz yani.Ama ne gitarcılarda tanırım deli gibi komalı falan gitar çalarlar böyle.
Bi örnek daha veriyim,bi bass gitarist arkadaşım var.İnanılmaz bi tekniği var herifin.Yani finger'da öküz gibi hızlı,herifin yaptığı şeyler.Ama emprovizeye gelince herif çalamıyo tutuluyo resmen o teknikle.Yada müzikal bişey çıkaramıyo ortaya öyle teknik yardırıyo diyelim.İşte buda aynı şey hemen hemen.Çünkü herif o müzikaliteyi "hissedemiyo".

Bazı şeyleri çalabilmek için sadece teknik yetmez :) bahsetmeye çalıştığım şey bu.Özellikle senelerini ben 2-4 gitar çalıcam en hızlı sweep'i ben yapıcam dediysen bu müzikaliteyi ortaya çıkarman zor.Bide dediğim gibi yaptığı müzik tarzının içinede tutup öyle müzikal bişey koymasınada pek olanak yok.Olması gerekeni yapıyo zaten :)

Eheuh yok yav konservatuvar okumuşluğumuz geçmez burda :) onu çok bilen arkadaşın biri bi iddiam olduğunu düşününce öyle koyma gereksinimi duydum oraya.

Bide hakkaten 2 yada 4 gitarı öyle çalması garip ehuh benimde ilgimi çekti :D
Sosyal ağlarda paylaş

Duygusal çalmak zor değil ya.
Yavaş yavaş ittirerek çalınca duygusal oluyor.
Shred yapınca ruhsuz odun, gösteriş meraklısı.
Bu kadar basit.

Angelo dinlerken tüylerim diken diken olmaz ama melodiler hoştur, akılda kalır. Zaten adamın amacı da odur.
Güzel müzik yapmak için "sevgilim öldü bühehah diiiiiiiiiiyuv(8x bend) yapmak gerekmiyor. Herkes emokid olmuş anasını satayım.

Malmsteen in müziği de iyidir. Fazla tekrar ediyor ama iyidir.
Barok dönemi klasik müzikten etkilenip gitarı keman mantığıyla çalan bi adama direk duygusuz etiketi yapıştırmak da abestir ki gayet duygusal parçaları da vardır adamın.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla emokid'likle bi alakam olduğunu söyleyemicem,space'ime bakıp kendin karar ver artık :) üstü kapalı bişeyler söylemeye çalışmaya gerek yok.PM var mail var,direk ordan alalım sizi öyle bi niyetiniz varsa :)

9843579835 kere söyledim ama tekrar söylicem.Duygusal çalmak zor değildir evet,ama senin verdiğin örnekte pek bi alakasıda yoktu müzikalite ile.Onun üzerine bu konu açıldı zaten.

Yavaş yavaş ittirerek çalmak duygusallık olsaydı herkes gitar çalıyo olurdu.Sahilde 3 akor basanlar dahil.
Çok hızlı bişeyde yaparsın,ama yapılcak yerde yaparsın ozaman "oha neyaptı süper" derler.Ama tutup olmadık biyerde bişey yaparsın "öeh one be neyaptı saçmasapan öyle" derler.

Gitarı keman gibi çalmakta bi sanattır,ben buna kötü demedim zaten.Verdiğim örnekle senin verdiğin örneğin arasında çalım açısından dağlar kadar fark vardı.Senin verdiğin örnek show'dan başka bişey değildi kusura bakma.Deseydinki işte michael angelo,paco de lucia gibi değil alakaları yok ama gitar böylede çalınabilir,ozaman belki verdiğin örneğin benim verdiğim örnekle bi alakası olabilirdi.

Video da amacı görüldüğü gibi hız yada ben bunu bukadar hızlı yaparım demek.Bu adam senelerini tekniğe adamışki en hızlı olmuş demiştim,yineliyorum.Ne üzerine yoğunlaşırsan onunla kendini ifade edersin.

Müzik görecelidir hassas bi konudur,herkesin güzel yada çirkin müziği farklıdır zaten.Güzel bulduğunu dinlersin,bulmadığını dinlemezsin.Bende bu adama "güzel müzik yapamıyo" demedim zaten.Melodileri hoş evet,çalımı ilginç izletiyo kendini yani,2 sap gitar falan güzel,farklı ve yapılmamış denenmemiş bişey belkide.

Bu adamın yaptığı hız gösterisi,bak ben bu 2 gitarıda böyle çalıyom deme gösterisi yani show dedim ben.Müzikalite yok dedim,ki yok.Müzikalite de piano vardır,forte vardır birsürü nüans vardır.Yaptığı show bunların hepsinden yoksun,ki yaptığı müzik bunu gerektiriyo zaten.

Duygusal parçaları varsa bilemem artık,onlardan örnek vermiş olsan ozaman daha güzel anlaşırdık.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Korax halkı abiler, mizikaliteyi tartışmak şaçma. Bilimsel birşey bu. Vardır ya da yoktur. Öznel değil.Bence adenin sitozin ile eşleşirse daha güzel demek gibi birşey sizin yaptığınız. Bu şekilde bakınca Genesis dışında benim şarkıların hiç biri müzikal değil aslında.

Yeri gelmişken sorayım, birkaç kişi Genesis'i dinlemek istedi, upload edince expire olmayacağı bir yer biliyor musun? Özelden söylersiniz konu dağılıp gitmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

steve vai'yi de yngwie malmsteen'i de canli izledim. duygusuz dediginiz malmsteen'in klasik gitarla caldiklarini izleseniz bilememisiz biz diyip aglarsiniz herhalde.

gitar tanrisi steve vai'yi tartisma konusu yapmaniz ise horas triplerine soktu beni, alla belanizi versin cok mu keyif aliyorsunuz alin gitarinizi.. dedirtti.

steve vai tartismasiz gelmis gecmis en iyi gitaristtir ve muzik dehasi olarak yuzyillarin en iyilerine girer.
Sosyal ağlarda paylaş

En iyi gitarist in göreceli bişey olması konusuna kesinlikle katılıyorum. Bence de(bak "bence" diyorum), dünyanın en iyi gitaristleri Stevie Ray Vaughan dır, Paul Gilbert tır, efendime söyleyeyim Guthrie Govan dır. Adamı beğenip beğenmeme kısmına örnek olarak ta, şahsen Joe Satriani nin gitar tonlarına ve çalışına falan uyuz olmama rağmen Forgotten Pt.2 yi dinlerken gözlerimden yaşlar akıyor. Adam yapmış kardeşim. Angelo da bence çok "predictable" bi gitarist. Her solosunda ne yapacağını aşağı yukarı kestirebiliyorsunuz önceden biraz izlemişseniz. Bu tarz örnekler çoğaltılabilir istediğiniz kadar.

Robot gitara gelirsek, Gibson markası resmen satışa çıkarmış bulunuyor kendisini, otomatik tuning ve entonasyon yardımı sağlayan bir arkadaş, kesinlikle fanıyız. Bunun otomatik solo atanı da çıkarmı yakında acep sdfsdf:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...