Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mage DPS


tom

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Benim karekterim mage, karazhan itemları var üzerimde, guild DPS listte hiçbir zaman üstlerde yer alamıyorum, sizce nasıl DPS artırılabilir, önerileriniz, özel tavsiye addonlarınız ve buildleriniz varmıdır. (diğer mageler daha yüksek DPS yapıyor, yaklaşık aynı donanım ve pot ile)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba Tom,


Yerinde olsam Tailoring kasar spellfire craft setini yapardim. spellstrike helm/legs yaptir. geri kalan itemlarini heroic badge ile kas (back, trinket, offhand).
pvp ile veteran itemlarindan (wrist ,boot) alırsın.

bu dediklerim ile çok rahat 1000+ firespell olur.Gemlerinin hepsini +8 crit yap. (10/48/3) fire build raidlerin için en uygunudur. bu build ile tempest keep ve ssc için çok ideal. black temple gireceğin zaman craftlari atip frost build dönersin.


http://www.wowhead.com/?talent=of0VZxghzfcIoeRt0h


p.s : abuk sabuk karman çurman yazdığım için pardon. kaos bir gündeyim =)

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 13:45 tarihinde, Darkthrone tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

frost build icinde en ideali 10/0/51. eger raidde 1 deep frost mage daha varsa arcane/frost talent te secebilirsin, deep frostun winter's chill ozelliginden yararlanmak icin. ayrica hit artiran gemleri kullanmaya bak raid dps artirmada en etkili ve en ucuz yontem. elementalini ve conj. gemlerini bol bol kullan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10/48/3 oyayacaksın,

yukarda verilen gear list i uygulayabilirsin, ben pantolon sapka olarak T4 tavsiyeederim + hit biraz dusuk kalır belki ama uninterruptable fireball cok onemli.

soketlere ise soket bonusu + psell hit crit damage int olmayan her sokete +9 spell damage ve oyuna yeni eklenen +4 spell hit + 5 damage koy.

eger elem shaman kullanmıyorsanız, o seviyedeki gearınla +120 lerde +spell hit in olmalı,

damagemeter da gecemiyorsan o birazda boss dependent olaylardır,

mesela Grull fight da bir aff. warlock dotları koyup life drainle dag gibi dururken sen silence yiyeceksin shatter yiyecek yemeden once kacacak durumuna gore bandaj basman evocation kullanman gerekli olacagı icin DPS time ın cok cok dusuk olacak ve Damagemeter da daha altta yer alacaksın,

gibi gibi ...

1000 spell damage ile Scorch real value 860 gibi vurur dps olarak Fireball 1050 lerde, yapman gereken 5 scorch stacklettikten sonra full fireball gidip her 20-25 sn de 1 scorch la scorch debuff ını canlı tutmak olmalı,

genel fightlarda MT nin %30 uzerine cıkarsan bile aggro calmayacagın icin fight suresini bildigin fightlarda toplam fight ın %30 una falan gelindiginde invis kullanıp invisden geldikten sonra full nuke gidebilirsin vsvs ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.Talent= 10/48/3
2.Consumable farmla, nedir onlar? superior wizard oil + blackened basilisk + adept elixir & elixir draenic wisdom veya flask takıl.
3. terzi değilsen bir an önce terzi kas üstüne başına adam gibi set dik.
4. quartz addonu kullan stopcasting macroları yap
yine de olmuyorsa tetris oyna :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hazır bu topiği görmüşken bende bikaç derdimi yazim.

Henüz 70 olmuş bi frost mage'im. İtemlar rezalet.. tailor 350. Uçan binek için 200 gp eksik.

Hala frost-fire ikileminden kurtulabilmiş değilim.
Fire'ın sahip olduğu direk damage ile frost'un defanse ve ice lance avantajından hangisiyle devam etmem gerektiğine karar veremedim. Bu yüzden de ne tailor kasabiliyorum (spellfire versus frozenshadow), nede pvp-pve den birine ağırlık verebiliyorum.
Hatta okadar kararsız kaldım ki yeni char açsammı diye aklımın ucundan geçiyo :S

Level 70 yapmak neymiş ki... Esas olay 70 den sonra başlıyomuş. İnsanın eli ayağı birbirine dolanıyo. Recommanded bir serverda olmanın verdiği dezavantajla her an her dungeon yapıcka adam bulunmuyo, AH lerde para kazanması zorlaşıyo. Questler neredeyse bittiği için de insan boşlukta hissediyo kendini. Birde bunun üzerine adam gibi guild bulamamak eklenince işin içniden çıkılmıyo. Adam gibi bi guild bulabilmek için önce charı adam etmek lazım.

Benim bu dertlerimi bi nebze olsun azaltabilecek engin tecrübelerinizi bekliyorum. Aksi halde wow hayatımın sonlarına yaklaşıyorum :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senınkı sorun degil aslında tercih ...

maalesef frost halde raid dps cidden zor,

ya deep frost olan raidde 40/0/21 gideceksin ki bundada dps yetmeyebiliyo

o yuzden raid icin 10/48/3 cidden buyuk fark yaratıyor, Crit 35 lerin uzerine cıktıgında zaten igniet dan koparıyosun dps ,

senin tercihin :

10/0/51 yada 2/0/59 Frost Build for PvP ve Arena

10/48/3 de PvE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şuanda;

0/5/56 Kullanıyorum. fire daki 5 ne diye sorucaksınız... %10 şansla stun+ molten armor. pvp de beni 1-2 sn liğine de olsa oyalaması rakiple aramzıdaki mesafeyi açmama yarıyo.

Şuanda 350 spell damage var setimde. Gülmeyin nolur=) Questler ne verdiyse onu giyiyorum =)

Peki şu zor halimde önceliğim ne olmalı?

Uçan binek?
Tailor?
Repu item?
pvp rewards?
kharazan key?
dungeon set?

MIGRATE :S?

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 16:46 tarihinde, Marveloth tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle pve mi pvp mi agirlikli oynayacagina karar vermen lazim. 10/48/3 talent ile pvp çok zor fakat pve Dps olarakta cok guzel bir talent. 10/0/51 talent ilede hem pvp hem pve yapabilirsin. ama pve de belli itemlarin olmadan Dps de biraz arkada kalirsin.

kisacasi full pve icin 10/48/3
full pvp icin 0/0/61
pvp + pve içinde 10/0/51 öneririm.

aslinda farm yerleri bostur suanda sizin serverda. kararini verip hemen spellfire yada frozenshadow setini dikmeye baslarsan daha cok zewk alirsin karakterinden.
ki bu seti + spell strike setini + girdle of ruination u diktikten sonra guild bulmakta işin çok çok kolaylaşir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben senin yerinde olsam fire seti + spel strike seti dikerdim. sonra pvp ye yonelip neck + bracer + boot alirdim. ardindan thrallmar rep kasip stormcaller + heroic yapmaya baslayincada badge lerle off-hand alirdim. uçan binek en son tercihin olmali. itemlarini tamamladiktan sonra kafana yatan bi guild bulamiosanda arkadaslarinin oldugu bi servera migrate edebilirsin son care .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Delucian
üye § 02 Ekim 2007, Salı - 16:37 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

senınkı sorun degil aslında tercih ...

maalesef frost halde raid dps cidden zor,

yok oyle bişey.. frost mageler şuan firedan daha avantajlı çoğu fightta. adam hareket ederken ice lance çakıyor biz bakıyoruz.

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 17:07 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

add-on olarak Quartz öneririm. latency nizi hesaplayip start/stop casting macrosuyla dps inizi artirmaniza yardimci oluyor. alişmak biraz zaman alabilir ama alişinca gayet etkili.

[spo][/spo]

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 17:07 tarihinde, The_Cute tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

The_Cute +1

tam olarak oyle yapmalısın,

5 man yaparak revered olacaksın zaten factionlarla,revered de enchantlarını alacaksın , revered/exalted da itemlarını alaacksın,exalted olmak icin zaten heroic yapacaksın o esnada badge toplayacak ve heroic epixlerine sahip olacaksın, badgeler yettigindede kendi itemlarını alırsın,

heroic item olarak yuzuk cloak offhand ve trinket 41 damage almaya calıs,

eger Karazhan yapan bi guild e girersen zaten karazhandan alacagın itemlar heroicleri pawn edecegi icin duruma bak,

eger Karazhana heroiclerden once baslarsan direkt 41 damage trinketine git (bununla birlikte heroic slavepens/quagmarine eye ve/veya Alcatraz son boss dan dusen trinketler siddetle tavsiyue edilir)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ tom

40/0/21 yaninda full frost olmadigi zaman (winter's chill effect) dps de biraz geri kaliyor. full frost olsan hem dps icin kendi elementalinden yararlanirsin hemde raidde diger frost mage e muhtaç olmazsin.
arcane/frost talentinde 2talent imp. CS yerine frost channeling e versen hem daha uzun fightlarda dayanir hemde threat sorunu cekmezsin.

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 17:17 tarihinde, The_Cute tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk günden beri full frost, full PvE (bu char ve hiç PvP yapmadı) Armory Linki bu.

Guildimde hep "olmaz","yapamassın" dendi, firelar karşısında ezileceğim söylendi. Ama inat ettim ve haklı olduğumu gösterdim. Bu güne kadar firelar karşısında hiç ezilmedim. Hep hemen hemen aynı dpsleri yaptık. Hatta bir fire mage arkadaşı saymassak diğerleri hiç yetişemedi bana.

Swstatsta hep ilk 5-6dayim. Birincilikte çok gördüm altıncılıkta. Hala en olmaz denen bossta lurkerda inatla ilk 2 deyim. Bir sucubus secrifice eden dengesiz bir desto warlocukumuz var ona yetişemiyorum ne yapsam.

Onun haricinde hiç dps eksikliği çekmedim. Hatta nolacak diye full frosttan , arcane frosta geçtim ve dpsim 1 gram artmadı. Daha çok ölür oldum, üstelik agroda bazen sorun olmaya başladı. karşılığında Sadece mana sorunum azaldı ve anlık daha yüksek damage rakamları görüyorum, yani göze hitap ediyor. Ancak ciddi ciddi water elemantelimi ,shildimi özlediğim oluyor. Tabi farm yaparkende frostbite-shatter ikilisinin eksikliğide çok canımı yakıyor.

Yani raid için fire olacaksınız olayı yalan. Dpsiniz değişmiyor. Sizi raid için fire olmaya zorlayan warlocklar. Her buildle benzer dps yapılabiliyor magede, karşılığında bazı şeyler kazanırken bazı şeyler kaybedebiliyorsunuz. Ama dps kesinlikle aynı kalıyor. Kalmıyorsa o build size göre olmadı içindir, yoksa o buildle dps yapılamıyor diye değil.

Mesela ben fire denediğimde dpsim ciddi şekilde düştü ve hiç sevk almadım oynamaktan. Çünkü fire'ın bana gçre olmadığını anladım. Fire kötü değil, hiçbir build kötü değil. Önemli olan senin nasıl oynamaktan zevk aldığın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende taktik alim madem yaw bendede lock var ama yetişemiyorum bir deli shaman var karazhanda elemantel heh dps warrior var deli gibi netsem beceremedim :D ozellikle 25manlerde ne kadar depişsemde yetişemedim cok affliction son talent birde destruction aldım yanın ruine veremiyorsun haliyle bari dedim demo/destruction yapim onada yuksek crit şansı lazım dediler olma felan kararsız kaldım %15 alıp shadowbolt spamlıcaktım buffsız 950sp %16 felanda crit var onerisi olan varmıdır kararsız kaldım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Warlocklar eğer oynayanı hayvansa, deli gibi dps yapabilen rogue, mage vs. farketmeksizin ezen bir class (yanına shadow pri vs. takviyesi şart tabii) . Benim tanıdığım tüm sağlam locklar affli kullanıyorlar raidlerde. Rotasyonlarını bilmiyorum ama 2 tane lock tanıyorum biri freemoon'un bahsettiği her raidde 1. olurdu ben o guilddeyken birisi de yine o guildden başka bir lock, aynı raidde aynı talent aynı setle birisi 1. oluyor diğeri sonlarda geziniyor. Böyle bir class lock işte, herkes lock oluyor kasıyor ama oynamayı bilmek de önemli bir etken.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...