Goering Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 mesela ben almanya'dan 2000 model 300 beygirden az 200 beygirden çok yani lüks sınıfa giren bir araba getirtsem tahmini gümrük vergisi ne olur bu arabanın bana? hani arabaya da 25.000 euro ödemiş olsam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 bole bi soruya cevap verebilen arkadas sunada cevap verebilir turt disindan klasik aaba getirtmek mumkun mudur mesela 15000 dolara 69 model bi stingray bulsak bunun shipmenti yaklasik 5000 dolar tutsa ulkeye sokabilir miyiz eger cevap evetse ruhsat plaka isleri nasil olur 20 yas ustu araba getirtilmez denen olay gercek midir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 bildiğim kadarıyla 10 yaşından büyük arabaları sokamıyorsun yurt içine ama antika sıfatı varsa arabanın ne oluyor bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 Normal aracın gümrük vergisini pek bilmiyorum ama yurt dışından getirilip iç piyasa bozulmasın diye çok yüksek oluyo vergileri. Türkiyedeki fiyatların altına düşmez yani. Tabi özürlüler için vergi muafiyeti falan ayrı mevzuat var, onları araştırmak lazım. Bone sen Bonepart kişisi olarak dışardan 20 yaşını (25 de olabilir) geçmiş bi araba getiremezsin ama ithalat izni olan bir kurum vergisini falan ödeyip getirebilir. Gümrük bürolarına sorabilirsiniz, onlar halleder işlemleri falan. Mevzuatlar çok uzun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 turkiyeye ikinci el araba sokmak YASAK. Sadece cok ozel klasik arabalari ozel izinle sokabiliyorsunuz. O da taa bakanlar kuruluna tabi. ikinci el araba sokmak yassak kisacasi cok ugrastilar zamaninda bu isi icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 peki sole sorsak o zaman ben amerikaya gitsem 2 sene kalsam orda arabami alsam desem ben bunu ulkeme getircem burd aplaka alcam o mumkun mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 parçalayıp getirsen aslında araba olarak geçmeyebilir getirdiğin şey... Monitör ve TVlerde böyle yapılıyo yurtdışından getirilirken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 matama'nin dedigi gibi 2.el arac sokmak yasak oldugu gibi ikinci el otomobil parcasi sokmakta yasak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 Selam, Size hatırlatmak isterim ki; yurtdışından -ve özellikle Almanya'dan- kazalı araç ithal ediliyor ve bunlar çıkmacılar tarafından parçalanıp satılıyor. İkitelli'de bunu yapan firma sayısı oldukça fazla. Belli bir yaşa kadar araç ithalatı da serbesttir. Bürokrasisi oldukça fazla ve bir kaç "noktaya" gereken bağışı yapmanız icap edebiliyor ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emivoz Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 eğer o ülkede 3 sene kalmışsanız ki buda çalışma izniyle oluyor heralde bi tane araba getirme hakkınız oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 bonepart senin dedigin PERMI hakki minumum uc sene yasamis ve KESIN donus yapiyor olman lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 ben yapıcam bunu güzel =) böyle bir bilgi bekliyodum heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Charsi Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Yurt dışında çalışıp hatta oturma izni olup ancak temelli geri dönüş yaparsanız uygun gümrük vergisiyle yurt içine sokabiliyorsunuz tabi bunu kolay kolay yapamıyorsunuz mesela M plaka oluyor o aracın plakası örneğin 34 MD 34 gibi bunun ne gibi eksisi artısı var derseniz arabayı satmaya kalktıınızda ancak yine sizin gibi birine satabiliyorsunuz ve arabayı sadece 1. derecede akrabalar kullanabiliyor. ayrıca 2. el parça işine gelirsek ebay den satın aldığımız bi b18c Civic makinasını gümrükten geçirip arabamıza swaplamıştık. sadece doğru yerlerde adamın olması gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar