Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye İsviçre Maçında Mehter Marşı

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Atatürk, Yıldız Sarayı'nda yaptığı son konuşmada padişahın kendisine şunları söylediğini naklediyor: "Paşa, paşa, şimdiye kadar bu devlete çok hizmet ettin. Bunların hepsi bu kitaba girmiştir. Bunları unutun. Asıl şimdi yapacağın hizmet hepsinden mühim olabilir. Paşa devleti kurtarabilirsin!" 1920'de bir konuşmasında Atatürk biraz daha ayrıntı veriyor bu görüşme hakkında:
"İngiliz zırhlılarının toplarını göstererek; 'Görüyorsun ben artık memleket ve milleti nasıl kurtarmak lazım geleceğini tasavvurda (hayal etmekte) tereddüde duçar oluyorum... İnşallah millet mütenebbih (aklı başında) ve müteyakkız (uyanık) olur, bu vaziyeti elimeden (kötü durumdan) gerek beni gerek kendini tahlis (kurtarır) eder' dedi."
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu Osmanlı Karşıtlığını anlamıyorum.

Dediğim gibi herkes hata yapar.Osmanlı'da Yaptı.Ama 1800-1923 arasına bakıpta Osmanlı hiçbirşey bilmiyor demeyin.600 yıllık bir tarih var.

Ve,Osmanlı'yı inkar etmemek kötü birşey değil.Ben Türklüğümle gurur duyarım.Her ne kadar utandıranlar olsa bile.Osmanlı'yı inkar etmeden ona bok atmadan da Atatürk ve Türk milleti sevilebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Koskoca 600 yıllık osmanlının, ''Ah olamaz, ombak bizi sevmiyor.'' diyecegini sanmıyorum. Takıl sen. Osmanlıdan geldigini kabul edenler türkiye cumhuriyetinden değil çünkü. Gericiyiz, fettocuyuz dimi hepimiz?

Koca 600 yıllık Osmanlı yok bitti o yıkıldı. Bkz: Saltanat'ın kaldırılması

http://tr.wikipedia.org/wiki/Saltanat%C4%B1n_Kald%C4%B1r%C4%B1lmas%C4%B1

Hanedan üyeleri Türkçe bilmiyor artık. Git arşivde yaşa sen.

Atatürk, Yıldız Sarayı'nda yaptığı son konuşmada
said:
padişahın kendisine şunları söylediğini naklediyor: "Paşa, paşa, şimdiye kadar bu devlete çok hizmet ettin. Bunların hepsi bu kitaba girmiştir. Bunları unutun. Asıl şimdi yapacağın hizmet hepsinden mühim olabilir. Paşa devleti kurtarabilirsin!" 1920'de bir konuşmasında Atatürk biraz daha ayrıntı veriyor bu görüşme hakkında:
"İngiliz zırhlılarının toplarını göstererek; 'Görüyorsun ben artık memleket ve milleti nasıl kurtarmak lazım geleceğini tasavvurda (hayal etmekte) tereddüde duçar oluyorum... İnşallah millet mütenebbih (aklı başında) ve müteyakkız (uyanık) olur, bu vaziyeti elimeden (kötü durumdan) gerek beni gerek kendini tahlis (kurtarır) eder' dedi

Madem vatanı kurtarmaya niyetliydi neden teslim oldu herşeye evet dedi.? Zaten 80 yaşındasın çek tabancayı daya kafana. Mustafa Kemal olsa bunu yapardı. Gaius Baltar'da iyi biri o zaman :D

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:45 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Atatürk, Yıldız Sarayı'nda yaptığı son konuşmada padişahın kendisine şunları söylediğini naklediyor: "Paşa, paşa, şimdiye kadar bu devlete çok hizmet ettin. Bunların hepsi bu kitaba girmiştir. Bunları unutun. Asıl şimdi yapacağın hizmet hepsinden mühim olabilir. Paşa devleti kurtarabilirsin!" 1920'de bir konuşmasında Atatürk biraz daha ayrıntı veriyor bu görüşme hakkında:
"İngiliz zırhlılarının toplarını göstererek; 'Görüyorsun ben artık memleket ve milleti nasıl kurtarmak lazım geleceğini tasavvurda (hayal etmekte) tereddüde duçar oluyorum... İnşallah millet mütenebbih (aklı başında) ve müteyakkız (uyanık) olur, bu vaziyeti elimeden (kötü durumdan) gerek beni gerek kendini tahlis (kurtarır) eder' dedi."

kaynak getir
kaynaksiz tarih konusulmaz cikart kaynagini

yok vahidettin para evrmsite gorevli yollamista yardimci olmus fasa fiso

istanbulu osmanli almis diye minnet duyuyorsak istanbulu kuran constantin ede minnet duymamiz lazim
o olmasaydi sehir kurulmiycakti
sehir kurulmasaydi osmanli kenkler alamiycakti

peki neden istanbulda bitane constantin heykeli yok?
neden okumuyoruz tarihde constantin in sehiri nasil kurdugunu?
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü;Türkiye'nin eğitim hatası gereği tarih tek taraflı öğretiliyor.

Vahdettin Osmanlı tarhine 1metre desek 1 santim olamaz.

3 kez diyorum,Bir tek vahdettin'e V.Mehmed'e bakarak Osmanlı'yı yorumlamayın Sizde tek taraflı bakmayın.

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:46 tarihinde, Fortuna tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır şimdi bir Osmanlı padişahı neden milletinin ingiliz egemenligine girmesinden memnun olsun? Atatürkü desteklemesinden normal ne var? İşgal altında tabii ki ingilizlere biz desteklemiyoruz demilerdir, ama iş başkadır. Vahdettin türk, atatürk türk. Vahdettin vs Atatürk gibi absürd bir karşılaştırma mı yapılmaya çalışılıyor nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor o da bizim eksikliğimiz. Gerçi ben hatırılyorum kadıköy körler şehri, karşı kıyısına bi kahinin anlattığı gibi şehir kuruyor falan. Sağolsun çok güzel yer seçmiş constantin abi, ben minnetarım.

Ayrıca vahdettin dediğin yıllarca padişah olmak için çabalamış durmuş, sonra da gücü elinden kaçırmamak için ne gerekiyorsa yapmış bir gariban adam. Yazık ona da. Osmanlıyı sadece vahdettinle anarsak osmanlıya da yazık

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:48 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hayır şimdi bir Osmanlı padişahı neden milletinin ingiliz egemenligine girmesinden memnun olsun? Atatürkü desteklemesinden normal ne var? İşgal altında tabii ki ingilizlere biz desteklemiyoruz demilerdir, ama iş başkadır. Vahdettin türk, atatürk türk. Vahdettin vs Atatürk gibi absürd bir karşılaştırma mı yapılmaya çalışılıyor nedir?

vahdettin osmanlı Bkz: Kanun-i Esasi.
Atatürk türk bkz:TC anayasası
Sosyal ağlarda paylaş

@ ombo çok komiksin ya hanedan üyeleri artık türkçe bilmiyomuş sanki osmanlıyı türkçe bilmeyen hanedan üyeleri yönetti provakatif,saşma sapan konuşmayın pls.

devlet hayatında belirli bi dil konuşulur özellikler orduda ve sarayda kesinlikle bi dil ve bir unsur hakimdir.nasıl eski romada latince ve eski roma şehrinde sert askerlik kuralları hakimse,bizanstada helen dili hakimdir ve osmanlıdada bu kesinklikle türkçedir ve etnik olarak tüklüğü ve kültürel bakımdan türkleşmeye dikkat edilir

KAYNAK:SON İMPARATORLUK OSMANLI,İLBER ORTAYLI
götümüzden uydurmuyoruz bunları tarihçiler söylüyo

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:51 tarihinde, Zep tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Madem vatanı kurtarmaya niyetliydi neden teslim oldu herşeye evet dedi.? Zaten 80 yaşındasın çek tabancayı daya kafana. Mustafa Kemal olsa bunu yapardı. Gaius Baltar'da iyi biri o zaman :D

Tabi canım Osmanlı ordusu yenilmemişti, dünya savaşını kaybetmemiştik, vahdettin ''sokayım memlekete, ver ingilizlere gitsin'' mi dedi? Azıcık akıl mantık. Yenilmişsin, istanbul işgal edilmiş. Mücadele zaten kaybedilmiş. Son direnişi yeraltından yapmışız.
Sosyal ağlarda paylaş

Xun, osmanlı işğalı kabul ediyor, antlama imzalıyor direniş göstermiyeceğini söylüyor,

bunun karşılığında hanedanığını koruyor osmanlı ailesi, devlet ellerinde kalıyor.

ama mustafa kemal'e yardım etmesi bunlara karşı cıkması anlaşmayı bozması demek.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
çok komiksin ya hanedan üyeleri artık türkçe bilmiyomuş sanki osmanlıyı türkçe bilmeyen hanedan üyeleri yönetti provakatif,saşma sapan konuşmayın pls.

artık dedim artık o zamanlar demedim.

said:
KAYNAK:SON İMPARATORLUK OSMANLI,İLBER ORTAYLI
götümüzden uydurmuyoruz bunları tarihçiler söylüyo

O belgeselde gördük zaten yeni üyelerin türlçe bilmediğini ve eskilerinde Yapamooorum gidemooorum dediklerini. Hrant Dink daha iyi türkçe biliyormuş.

said:
Son direnişi yeraltından yapmışız.

Büyük Taarruz yer altındamı yapıldı? 4. Levent metrosundan mı hücum edildi? Koca millet var elde düşmanı durduran ordu var. Bunları Halife efendimiz gökten üfürükle indirmedi; hatta ordu kurup karşılarına çıkardı.

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:53 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

go go hrant dink

said:
Xun, osmanlı işğalı kabul ediyor, antlama imzalıyor direniş göstermiyeceğini söylüyor,

bunun karşılığında hanedanığını koruyor osmanlı ailesi, devlet ellerinde kalıyor.

ama mustafa kemal'e yardım etmesi bunlara karşı cıkması anlaşmayı bozması demek.

Abi bozmuştur zaten yeraltından. İngilizler osmanlı fan'ı mı devleti bize bıraksın?

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:55 tarihinde, Xhunarion tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...