Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye İsviçre Maçında Mehter Marşı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
osmanlinin cocugu diyiceklerine onun b unun cocugu desinelr raziyim

cingeneler le turkleri hastalikli azinlik olarak goren bi sulale ile zerre akdar bagim olsun istemem

Osmanlı iyi veya kötü de demiyorum ben burda, Osmanlı'yı da savunmuyorum. Kimisi nefret ediyor olabilir kimisi seviyor olabilir falan da filan da.

Sonuçta Türkiye Cumhuriyet'ini kuran toplum/millet, savaşıp kanlar döküp kurmadan önce Osmanlı vatandaşı değilmiydi? Öyleydi.

Bütün dünya Türkiye Cumhuriyet'ini Osmanlı'nın devamı olarak görmüyor mu? Tam olarak doğru olmasa da görüyor.

O zaman zerre kadar kınıyorsanız Osmanlı'yı, nefret ediyorsanız veya Türkler Osmanlı İmparatorluğunda azınlıktaydı onlar Türk değildi diyorsanız benim alakam yok Osmanlı'yla diyorsanız

İstanbul since 1453 demeyin. Her ne kadar Osmanlı'yı kendinizden ve Türk milletinden ayrı görüyorsanız da bu topraklarda yaşama hakkını siz onlara borçlusunuz.

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:22 tarihinde, Sovereign tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
turk degildik biz o zaman!!!111111
turk dedigin musluman olur
putperest kitleler geziyorduk dediler bak bu kuran buda namaz dedik aboov cok sevdik hemen topluca din degsitirelim iste o zaman turk olduk

hem tek turk develti osmanli!!
digerleri putperest veya barbar
hem bellimi olur belki baska turk ailesi cikar filan osmanli kenklerin itibari zedelenir egemenlikelri tehlikeye girer
yada saraydan biri begenir filan turk gelin almaya calisir aboooovv
saraya turkmu sokacaz rezil oluruz dunyaya!

GECINIZ BUNLARI

bu toprakalrda yasama hakkini osmanli k3nklere borclu degilim aksine onlar yuzunden bu toprakalrdan atiliyorduk

Mustafa Kemal e borcluyum
kurtulus savasinda dokulen sehitlerin kanalrina borcluyum
misak i milliye destek verdiler diye osmanlinin gorevlendirdigi aznavur tarafindan kellesi kesilen kuvvacilarin kanlarina borcluyum
senelerce basiretsiz bir ailenin yuzunden 3 kitada dokulmus atalarimin kanlarinada borcluyum ayni zamanda

yunanistan neyse turkiyede odur
osmanlida butunduk koptuk turkler kendi ulkesini yunan kendi ulkesini arap kendi ulkesini kurdu
onlar ne akdar osmanliysa bizde o kadar osmanliyiz anca

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:30 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:

Bence Osmanlı benim kökenimse o zaman Hintlerin kökenide İngiltere. Ben Osmanlıya böyle bakıyorum.

aga kim sizin kökeniniz peki bu topraklarda 10712den beri türkler yaşıyo siz ondan önceki dönemdenmi ışınlandınız direk.ahehae çok komiksiniz abi ya hanedan türktür bikere osmanlının türkleri hastalıklı görüyolarmış lol.osmanlı bi türk devletidir farsça,arabça ve daha bir çok dil olmasına karsın devlet yazışmaları türkçedir

edit:senn atalarının azınlık gayrimüslim yada çingene olması önemli değil osmanlı toprakları üzerinde yaşıyıp vergisini veriyosa direk osmanlı vatandaşıdır.bgun amerikalıya sorduğunuzda sen nerelsin ingiliz kökenli yada afrika kökenli italyan kökenli amerikalıymmı diyo hayır amerikanım.osmanlıdada buna benzer bi üst kimlik olayı vardı kökeni ne olursa olsun sizin atalarınız osmanlıdır.cumriyet sonrası bu topraklara göç etmedilerse eğer

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:31 tarihinde, Zep tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
butun turk toplumu osmanlıdan gelmiyo,
Doğru, ama Türkiye'de yaşayan Türk olsun olmasın neredeyse herkes osmanlıdan geliyor. Osmanlı bir ırk değil, devletin ve o devleti yöneten hanedanın adı.

said:
Sonuçta Türkiye Cumhuriyet'ini kuran toplum/millet, savaşıp kanlar döküp kurmadan önce Osmanlı vatandaşı değilmiydi? Öyleydi.
Bu da doğru. Osmanlıyı sevmemek ve karşı olmak ayrı bişey, tarihi inkar etmek ayrı bişey. Birey olarak kendinizle bağdaştırmıyor olabilirsiniz ama toplumsal açıdan osmanlının bir devamıyız. Bide soverign gereksiz anlamsız karaktere sahip demedim, öyle bir imada da bulunmadım.
Mesaj tarihi:
said:

Vatandaş değil tebaa, millet değil ümmet

said:
Bütün dünya Türkiye Cumhuriyet'ini Osmanlı'nın devamı olarak görmüyor mu? Tam olarak doğru olmasa da görüyor.

Dünyaya ne gösterirsen onu görür. yunanlılarda kendilerini medeniyetin kurucusu gibi gösterdi git bak aslında bizden çok maganda var.

said:
O zaman zerre kadar kınıyorsanız Osmanlı'yı, nefret ediyorsanız veya Türkler Osmanlı İmparatorluğunda azınlıktaydı onlar Türk değildi diyorsanız benim alakam yok Osmanlı'yla diyorsanız

İstanbul since 1453 demeyin. O zaman bu topraklarda yaşama hakkını siz birilerine borçlusunuz demektir.

Ben bu topraklarda yaşama hakkımı t.c. anayasasından ve hatta uluslararası hukuktan alıyorum Osmanlı dan değil. Çek gitçi zihniyet yine karşımıza çıktı.

said:
İstanbul since 1453

Since 1453 değil. Cumhuriyete kadar Dersaadet deniyordu genellikle oraya.

@zep
türk değilim demedim osmanlı değilim dedim. 1071 de gelenlerin osmanlılar değildi. Göçebe/göçmen türkmenlerdi.

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:26 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
sovereign çok gaz adammışsın sen abi be. yani no ofens ama öyle :D

Öyleyim abi :D Bak hiçbir arkadaşım beni milliyetçi olarak görmez ama ACAYİP GAZ bir insan olarak görürler :) ve haklılar hehe

PS: Bold ve capslere dikkat :P
Mesaj tarihi:
Osmanlı Türkleri küçük görmemiştir,aksine büyük görmüştür.

Neden?

Osmanlı'dan önceki Türk devletlerine bakalım,kim yıkmış?

Türkler veya iç bölünmeler.(Edik:Çoğu tabiiki hepsi değil.Ama dışarıdan gelen baskılar ile yıkılmadan önce bile İhanetler ve bölünmelerin etkisi göz ardı edilemez.)

Osmanlı,bu kendi başına gelmesin diye enderun işine girdi,zombi tarzında %100 sadık ama yetenekli devlet adamı yetiştirmek için.

Bu arada tabii Osmanlı'dan başka türk devletleri var,o yüzden çoğumuzun diyerek yazdım.Ve Sovergin bir noktada haklı İstanbul şuan bizdeyse Osmanlı'dan kaynaklanıyor.

Osmanlı tarihte hatalar yaptı.Düzgün şeylerde yaptı.Tıpkı Şimdiki Türkiye gibi.Düzgün şeylerde oluyor,hatalarda.Her zamanda olacağı gibi...

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:31 tarihinde, Fortuna tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:33 tarihinde, Fortuna tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
Ben bu topraklarda yaşama hakkımı t.c. anayasasından ve hatta uluslararası hukuktan alıyorum Osmanlı dan değil.

T.C. anayasası kimden alıyor? Nasıl oluyor da TC anayasası var? Niye binlerce insan Anadolu'yu kurtarmak için kan döktü de gidip Amerika'da Teksas'ı almak için kan dökmedi?
Mesaj tarihi:
said:

İstanbul şu an bizdeyse Atatürk ve silah arkadaşlarına borçlusun. Sevr de bize bırakılmıştı ama silivri bile yunanistanın olmuştu İstanbul'un gitmesi de an meselesiydi. Osmanlıya birtek geri kalmışlığımızı borçluyuz gibime geliyor.

said:
T.C. anayasası kimden alıyor? Nasıl oluyor da TC anayasası var? Niye binlerce insan Anadolu'yu kurtarmak için kan döktü de gidip Amerika'da Teksas'ı almak için kan dökmedi?

TC anayasası TC halkının döktüğü kanlar sayesinde var. Bu ülkeyi emperyalistlerden Saray ahalisi kurtarmadı.

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:35 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
cunki anadoluda yasiyorlardi teksasda yasamiyorlardi lol

istanbulda ingiliz kontrolunde turkelrin elindeydi sevr de,
bi yamuk yaparsak elimizden almak kosuluyla kerhen veriyorlardi
osmanli k3nk ler imzaladi bu anlasmayi yeterki hilafet gitmesin!!!11

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:35 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ahausdhf Viktor: niye Anadolu'da yaşıyorlardı peki? Niye Teksas'da yaşamıyorlardı? Bence Teksas çok güzel bi yer :D (yalann :P)

said:
Since 1453 değil. Cumhuriyete kadar Dersaadet deniyordu genellikle oraya.

Ne deniyorsa deniyordu.. "Karadeniz'le Marmara Deniz'ini birbirine bağlayan boğazların etrafında ki şehir" SİNCE 1453
Mesaj tarihi:
said:
Viktor 02 Ekim 2007, Salı - 00:32 tarihinde demis ki:
hanedan ve yazismalar turkmus

hadi hep beraber

AMAUAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAAHAHAAAAHHA

abi napıyosun sen anlamadım amaç nedir osmanlı hanedanı fransız,alman falan mı sanıyosun sen?
Mesaj tarihi:
Ombak:Biz orada nasıl hak talep edebildik?Tabiiki Atatürk'ün ve arkadaşlarının yeteneği ile Tekrar Bize geçimiştir.

Büyük resimde ise Osmanlı sayesinde.Osmanlı demek 17-19.yy arası demek değildir-600yıllık bir tarihtir.Son yıllara bakıpta düşünmeyin.Ve Osmanlı'dan geliyoruz aslımız Türk'tür.Bağlı olduğumuz devlet Osmanlı idi.

Dediğim gibi Osmanlı İmparatorluktur,Çok ulustan oluşur.Osmanlı Devletinden olabilirsin.Osmanlı diye bir milletten değilsin.Kimse öyle demiyor zaten.
Mesaj tarihi:
onu isigi olmiyan motoru arizali vapura bindiren demek istedin
sirf savas kahramani istanbulda guc topluyor bir an once uzaklassin sehirden diye
hatta vapurun durumunu ingilizlere bildiren ve pesine takanda demek istedin heralde

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:39 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
siz vahdettin'i araştırın biraz bence.

said:
Atatürk, Yıldız Sarayı'nda yaptığı son konuşmada padişahın kendisine şunları söylediğini naklediyor: "Paşa, paşa, şimdiye kadar bu devlete çok hizmet ettin. Bunların hepsi bu kitaba girmiştir. Bunları unutun. Asıl şimdi yapacağın hizmet hepsinden mühim olabilir. Paşa devleti kurtarabilirsin!" 1920'de bir konuşmasında Atatürk biraz daha ayrıntı veriyor bu görüşme hakkında:
"İngiliz zırhlılarının toplarını göstererek; 'Görüyorsun ben artık memleket ve milleti nasıl kurtarmak lazım geleceğini tasavvurda (hayal etmekte) tereddüde duçar oluyorum... İnşallah millet mütenebbih (aklı başında) ve müteyakkız (uyanık) olur, bu vaziyeti elimeden (kötü durumdan) gerek beni gerek kendini tahlis (kurtarır) eder' dedi."

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:39 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
O sırada osmanlı hükümeti işgal altındaydı. Kesinlikle ''Olamaz, Atatürk milleti kurtarmasın.'' diye düşünmüş olamazlar.

Ayrıca, ombak git bir çay koy kendine. Ya cumhuriyetçi, ya da geçmişini özümseyen olmak zorunda değiliz. İkisi de var. Tarafçı, ayrılıkçı zihniyet yanlış bence. Geçmişini bil, kabul et, gelecegini yaşa. Koskoca 600 yıllık osmanlının, ''Ah olamaz, ombak bizi sevmiyor.'' diyecegini sanmıyorum. Takıl sen. Osmanlıdan geldigini kabul edenler türkiye cumhuriyetinden değil çünkü. Gericiyiz, fettocuyuz dimi hepimiz?
  • Yeni Oluştur...