Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye İsviçre Maçında Mehter Marşı

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

[spo]MEHTER VURUYOR
Mehter vuruyor tarihin aksetmede yâdı
Andık yine, Fatih’le, Süleyman’ı, Murad’ı.
Kös sesleri sarsın bütün İstanbul’u yer yer
Geçsin önümüzden, koca gazi ve şehitler.

Türk ordusunun şan dolu bir satvetidir bu
Fethin, Mahaç’ın, Niğbolu’nun haşmetidir bu.
Mehter bize bir ruh veriyor, tâ nerelerden
Meriçlerle,Çanakkale,Yemen’den, Kore’lerden.[/spo]

[spo]CEDDİN DEDEN
Ceddin deden, neslin baban
Hep kahraman Türk milleti
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.

Türk milleti, Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti.[/spo]

[spo]ARTAR CİHATLA ŞANIMIZ
Artar cihadla şanımız
Fahr-i Resûl sultanımız
Şer-i bize insanı Hak
Uğrunda aksın kanımız.

Türk oğluyuz
Ünvanlı, namlı, şanlıyız
Allah deyu harb ederiz
Var nusrete imanımız.[/spo]

[spo]DEVLET MARŞI
Askerlerin hâzır silah
Kuvvetlenir sûlh u salâh
Devlet bulur feyz ü felah
Meşhur olur bu istilâh.

Askerlerin kişver-küşâ
Türk devleti sen çok yaşa.

Orduların etse sefer
Yol gösterir avn ü zafer
Mansûr olur her bir nefer
Düşman kalır bî-tâb-fer.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

valeron senin yaşadığın topraklarda osmanlı yüzyıllarca hüküm sürmüş istanbulda kafanı çevirdiğin yerde osmanlı eseri görmüyor musun? tabii ki burası türkiye cumhuriyeti bunu inkar eden yok ben atatürk ün bi resmini görünce de aynı duyguları hissederim siz osmanlıyı inkar ederek atalarınıza hakaret ediyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

apache senin kadar derin bilgili bir tarihçiden öğreneceğimiz çok şey var tabi bu güne kadar olan araştırmaların bilinenlerin hepsi yalan kral sensin sçs öptm.
Sosyal ağlarda paylaş

devsirme sistemi diyecem

osmanlının en sasalı donemınde sınırı batıda vıyana kuzeyde rusya guneyde afrıka doguda ıran dıyecem

osmanlıdan oncede Turk devletlerı vardı halada var sızın osmanlıya duskunlugunuz kadar osmanlı selcukluya duskun muydu dıyecem

aranızda kac kısı dedesının dedesının adını bılıyor yada nerede ne zaman yasadıgını dıyecem

ama demıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi tarih tartışırken siyasete bulaşmamak zor ama osmanlı bariz bir türk devletidir. Her ne kadar çok milletli yapı temel alınıp anadolu türkleri neredeyse ikinci sınıf vatandaş konumuna gelse de kurucuları, asli halkı ve yabancılar tarafından algısı türktür. Türkçenin, türklük kavramının vs. kimi devlet erkanı tarafından geri plana itilmek istenmesi bile devletin türk devleti olduğunu gösteriyor aslında heh.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Noldu Mehter Marşı çalındı da ?
Bilinçsiz kişileri gaza getirmekten başka bir işe yaradı mı ?

said:
Bunu izleyip gaza gelen var mı gerçekten

said:
mehter marşıyla,türk toplumunun herhangi bir bağını kuramıyorum.

said:
Osmanlı Devleti'nin savaş öncesi marşlarından değil mi bu? E maç? E milli marşımızı okusan yeterdi?

said:
OSMANLI Yikilali cok oldu burasi TURKIYE CUMHURIYETI ...

Bu tür mesaj atanlara sadece gülüyorum. Burda laf atıyor veya sokuyor gibi durmak istemem ama hepiniz yüzyıllar süren şanlı tarihimizi bir hiçe sayarak, şu anda yaşadığınız topraklar için dökülen kanı umursamayarak böyle laflar edince kendinizi herkesten üstün görüp egonuzu tatmin ediyorsunuz.

Mehter marşı biyerde çalındığı zaman herkesin içinde milli bir duygu uyandırır.. dinleyenlere tarihimizi hatırlatarak birazcık olsun gurur duymalarını sağlar.

Maçta da çalınması bence muhteşem bir fikir ve kim çaldıysa alnından öpüyorum. Dikkat ederseniz maç Türkiye İsviçre maçı.. galatasaray fenerbahçe değil.

Siz bugün bu tür cevapları verebiliyorsanız bu vatana hiçbir şekilde yararınız, faydanız dokunmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...