Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çindeki Türk Piramitleri (?)

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

http://www.youtube.com/watch?v=taee2r9YKv0
Yani normalde böyle "bütün dünya türkmüş laan" tarzı şeylere bakmam ama enteresan bir olay.
Çin piramitleri olarak geçiyor google earth de mesela.Ama çin in bu güne kadar bu piramitlerin propogandasını yaptığını da duymadım.
herneyse ilgimi çekti koyayım dedim buraya

edit:Konuyla ilgili ekşideki mesajdan birkaç link
http://www.crystalinks.com/pyramidchina.html
http://www.earthquest.co.uk/china/china.html
http://www.lauralee.com/chi_pyr.htm
http://www.trilobia.com/pyramids.htm
http://webmongrel.com/dzone/chinapyramids/

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 01:03 tarihinde, Sparkcaster tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
moatilliata42 (28 minutes ago) Show Hide Marked as spam 0 (Reply) (Spam)
Uyanin ey ahali, igrenc bir ulkede yasiyorsunuz. Tarihle avunmak istediginiz anda daha da dibe batiyorsunuz cunku oykundugunuz batinin ballandirilmis piril piril tarihin kendinizde bulamiyorsunuz. Tarihin sozde "onurlu", "magrur", "yoksul ama guclu" cocugunu oynamaya calisiyorsunuz ama hepsi iluzyondan baska bir sey degil. Yabanci dil ogrenin, okuyun; belki birkac nesil sonra kurtuluruz. Bosverin boyle yalan seyleri.
Sosyal ağlarda paylaş

konu üst kısımlarda x-files havası ile başlıyor (gerçek olabilir mi scully?)

sonra politik bir eksen etrafında dönüyor

ve kurtlar vadisinden aparılmış gibi duran bir söz ile noktalanıyor (benim bi üstümde duran mesaj)

konunun gidişatından dolayı çok eğlendim açıkçası.

ancak piramitleri bizimkilerin yaptığını çok sanmıyorum ben, discovery ve national da belgeseller yapmıştı bu konu üzerine. kesin bilgiler (c14 ve thermoluminescene testleri falan) oldukça taze aslında. buluntular üzerinde yakın bi tarihe kadar(sanırım bi 10sene önceye kadar) detaylı araştırma yapılamamıştı.

ancak ilk bulgular dikkate alınarak o dönemde bizimkilerin bööle bir şeyler yapabileceğinden şüpheli olduğumu söylemem lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih bilgim çok iyi olmasada türkler eskiden göçebe yaşamıyor muydu? Eğer öyleyse nyie piramit yapsınlar ki? Tabi bunlar o kadar gerilerde yapılmamış yerşleştikten sonrada yapılmış olabilir :)

edit: 1 dakika arayla aynı şeyi yazmışız :)

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 02:20 tarihinde, progamer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya doğruysa?

ha ya biz yapmışsak?

ya tüm dünya aslında türkse?

ha zenciler de türk çıkarsa?

ya tekerleği de türkler icat etmişlerse?

Hep avrupanın oyunları ile tarihimize laf ediyoruz, inanmıyoruz bunlara. Ama ya doğrularsa? Aslında bu da avrupa'nın türkleri küçün görün politikası değil midir? Atatürk'ün türk tarihi araştırmasını yaptırmasının sebebi, bakın ahali siz buydunuz, ezik değildiniz demesi değil midir?

Ha cevap verin bana ha!?

Ya Tanrı'da türk ve elhamdülillah müslümansa?
Sosyal ağlarda paylaş

kim yapmıştır bilinmez ama bildiğim kadarıyla çin hükümeti o bölgede araştırma yapılmasına falan izin vermiyor. enteresan işler döndüğü kesin orda.

bi de türkler göçebe değil miydi sorusunun cevabı aslında duruma göre değişir. her sene başka bi yere göç etmiyorduk herhalde, kışın bi yere yazın başka bi yere. bu yerlerde öyle sadece çadırlardan şunlardan bunlardan oluşmuyor haliyle. her boyun göç ettiği kendi toprakları belliydi, hatta ve hatta bu yerler arasında göç ederken kullandıkları yollar bile o kadar kesin kurallarla belirlenirdi ki bir başka boya ait yolu kullananlara çok ciddi cezalar verilir genelde kelleleri alınırdı. sebepse, o kadar uzun yollarda hayvanlarını otlatacak nebatı başkalarının hacılamasına çok kızardı bizim atalar.

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 03:28 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
soysuzdan it olur
itten adam olmaz

kendinizi bilin

amerikalilar soysuz
ama dunyayi yonetiyorlar

dunyaya izini birakmsi develtlerin %95 i ulus develeti degil irk olayini gectim
ya din ustune yada cok uluslu imparatorluklar

en son irk ustune ulke kurmaya calisan adolf abimizin macerasini gorduk

geciniz bu isleri

ha piramitler tabiki turklerin olabilir

piramit iki nedenle yapilir
ya guney amerikadaki gibi tapinma amacli yaparsin
yada misisr gibi mezar amacli

ikinci secenek ise turklere ait olma orani var baya cunki oluler goc etmez efm
ortaasyada zaten pekcok turk mezari var hepsi oldugu yerde duruyor ortaasyada

ha bence mogollardan kalma ihtimali cok yuksek ama simdi gene biri cikar "mogollar turktur!!" der bende kkthxbye derim
Sosyal ağlarda paylaş

Orhun kitabeleri 8. yyda dikilmişti hatırladığım kadarıyla. Bu piramitler bayağı daha eskiydi. Yani o dönemlerde yazılı kültür Türk günlük hayatında yoktur.
Yazılı kültürden kastım papirüs, tablet vs yazıcılığıdır.

Tarihte kültürünü ve geleneklerini yazıya aktarmayan, sözlü kültürü tercih eden milletlerden biriyiz... Misal Druidler misal biz...
(Bilmeden konuşuyoruz kusura bakma...?)

Bunun dışında yazı kullanmayan göçebe bir kültür piramidi niye diksin ? Eski Türk din veya geleneklerinde böyle bir şey hiç duymadım. Ev kurmayan adamın koca piramidi dikme sebebi nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

O değilde kutupların altına Nazi imparatorluğu var. Hatta ABD ve SSCB ortaklaşa nükleer füzelerle güney kutbuna saldırdılar ama Naziler ufolarını kullanarak füzeleri havada imha edince Ozon tabakası delindi. Wooooooooooooooo

Sonra birde şey var; Türkler pantolonu bulmuşlardı onu hiç unutmam. Yalnız o zaman Tarkan niye etek giyiyor filmde o da ayrı bir mesele.

Ülgen bizi korusun! Gök tanrı Türkü korusun!
Sosyal ağlarda paylaş

yorumlar gerçekten beklemediğim gibi geldi

said:
moatilliata42 (28 minutes ago) Show Hide Marked as spam 0 (Reply) (Spam)
Uyanin ey ahali, igrenc bir ulkede yasiyorsunuz. Tarihle avunmak istediginiz anda daha da dibe batiyorsunuz cunku oykundugunuz batinin ballandirilmis piril piril tarihin kendinizde bulamiyorsunuz. Tarihin sozde "onurlu", "magrur", "yoksul ama guclu" cocugunu oynamaya calisiyorsunuz ama hepsi iluzyondan baska bir sey degil. Yabanci dil ogrenin, okuyun; belki birkac nesil sonra kurtuluruz. Bosverin boyle yalan seyleri.

şey gibi olmuş "oku oku nereye kadar oğlum profesör mü olcan "
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız illa her video nun sonuna ataturku koycaklar daha inandırıcı kılmak icin artık ataturk herseyiin icinde kullanıyolar yazık yahu

edit:su şamanist huncu bilmemlerde aynı seyi yapmıstı

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 11:14 tarihinde, BullDoG tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...