Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATI! Nedir senden çektiğim?

Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

Abilerim ablalarım! Artık yetti!

Tamam fiyat performans oranı Nvidia'ya göre her daim daha iyi olsa da artık kesinlikle ATI marka kart almamaya karar verdim.Yetti yani , konfigürasyonum gani gani yettiği halde 5 yıl öncesinin oyunlarının bazılarını bile oynatmıyor bana ATI : Onimusha 3 , Metal Gear Solid 2 , Gun Metal aklıma ilk gelenler. (Ki Tom Clancy'nin yeni oyunları hatta Spiderman 3 bile silme Nvidia kartlar istiyor.ATI aldım ve pişmanım kısacası)

Normal ekran kartı tavsiyesi kısmına yazmak istemedim , öyle bezdim ATI'den.Nvidia chipsetli ve tercihen 512 MB hafızalı hangi kartları önerirsiniz?

Sormak istediğim 2. konu şu : Benim gibi ATI alıp başlarda çok sevip sonra yaşamdan bezen var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır , açsa minimum detayda da olsa süründürse! Eyvallah! Lafım yok.Misal , Onimusha 3 kuruyorum Play'e basıyorum DAAAAAAAAAAAT! 3deffects bilmemne kernel hatası

Meali şu : Ben kurnazım ya , gidecem oyunu yapanlara dicem ki benim kartımın oluşturduğu kernel dosyası yoksa oyun Play tuşuna bastığın anda çöksün , hata verip açmasın.

Danışıklı dövüş derim buna.

edit : Rainbow Six Vegas var bilen vardır belki , işte , bunu çalıştıran kart serisi sayısı oyunun çıktığı ay itibariyle 5 (BEŞ) , tamamı da Nvidia.Ne anladın bundan sen?

[ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 13:30 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

olay o zaten her shader in her kartta olmamasi

senin makina ne agp 8x mi pcie mi
pazardan armut alir gibi kart alinmaz

nvidia nin bariz bir ustunlugu yok sandigin gibi tek oyundan konusuyoruz kaldiki nvidia o vegas i acicak sm 3.0 kartlari haldur huldur cikardigindan HDR ile AA yi ayni anda acabilmeyi beceremiyorlar atinin SM 3.0 serisi ise bunu gayet rahat yapiyor

bilmeden etmeden ati boktan demek cahilce
gerci sen bana ati fanboy u diycen simdi pesinen soyliyim nvidia kullaniyorum yeni aldim gayet memnunum

said:
nvidia 6**** ve ati X*** serisileri shader 2.0
nvidia 7**** ve ati X1*** serisileri 3.0
nvidia 8**** ve ati X2*** serileri dx10 ve sm 4.0

surdan bakiver iste

SM 3.0 alicaksan nvidia alinmaz dedigim sebepten atinin x1*** serisi domine ediyor ortami

ama is dx10 ve sm4.0 e geldiginde ati cuvalladi nvidia nin en iyi kartina kiyasla atinin en iyi karti sinifta kaldi o yuzden x2900 pro ve XT cikariyorlar simdi 8800gts ve gtx le kapismak icin

ayrica 512 demissin
artik ekran akrtarinda cok ram = iyi hizli kart
demek degil
hangi seviyede kart alicaksin onu secicen

2 ureticininde belirledigi 3 sinif var

giris seviyesi
orta seviye
ust seviye

giris seviyesi kartlar ucuzdur ancak FPS action falan filan grafik canavari oyunlari kaldirmaz

orta seviye kartlar 100-250$ arasinda oynar fiyat olarak yuksek detay oyniyamasanda isini gorur

ust seviye kartlar ise 250$ in ustundedir ve SM destegine gore ne calsitirsan kaldirir atiyorum orta seviye bir SM 4.0 kart bioshockda surunurken SM 3.0 ust seviye bir kart kaymak gibi calistirir oyunu

onun disinda giris ve orta seviyelerde ram onemli degildir 256mb ram bu kartlara yeter 512 ram li alt seviye bir kart ucamayan arabaya kanat takmak gibidir (oyuncular acisindan soyluyorum tabi) o yuzden anakartina uyan bir model bul ust seviyeye paran yetiyorsa bakariz 512mb filan ama orta seviyede kalicaksan 256mb dan sasma

[ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 16:08 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Abilerim , mavibilgisayar.com 'un OEM fiyatlarına baktım :

ATI Radeon X1550 1024 mb hafızalı (yu-ha yani!) ve fiyat olarak da 61 $ yazılmış.

Alternatif olarak PALIT'ın 256 MB hafızalı GeForce 8500 GT Sonic kartı var , 81 $

Alınsa bana yarar mı? Shader Model 3.0 falan olsun istiyorum.

[ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 16:21 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

cok gaza gelmissin anlasilanda ekran kartin baya eski bisi yani calistirmamasi gayet normal. ayrica rainbow six vegasin sadece su kartlarla calisir gibi bi iddaasi yok, gayet guzel ati radeon x1900xt ile yuksek detayda oynadim yani. ha ama nvidia parayi bastirir oyunlari kendi kartlarina gore optimize ettirir, ama sonucta ati ile oynayamazsin diye bisi yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...