Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

agp ekran kartı, ekonomik, tavsiye...

BlackRose

Öne çıkan mesajlar

özetle agp 8x bir karta ihtiyacım var, eski bir makina var onu ayağa kaldırmak için, aşağıdakileri inceledim ama ati ve nvidia en son hangi seriyi geliştirmektedir, hangisinin ne artısı ne eksisi vardır takip etmediğimden bilmiyorum açıkçası

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?CategoryId=81271&productId=bd46669

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81271&productid=bd48903

bu ikisi fiyat olarak benim gözüme çarpanlardı, ikisi de ati ama nvidia da olabilir, hatta tercihimdir

bilgisi olan, kullanmış olan ya da bunları alan satan arkadaşlar varsa tavsiye bekliyorum onlardan ^_-

bu arada mümkünse 512 mb olsun istiyorum ama derseniz ki x1550 512 alacağına x1950 256 olanından al daha iyi performans verir, ona da kabul, bu tür değerlendirmelerinizi bekliyorum, teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman daha fazla bilgi vereyim;

1 gb ddr400 ram ve geforce 4 ti4600 ile ağlatıyor şu anda, amacım dx10 oyunu oynamak ya da crysis için hazırlık yapmak değil, tamamen word-excel kullanılan bir makinayı lord of the rings online oynayabilecek hale getirmeye çalışıyorum

ti4600 ile "bile" en düşük ayarlarda nisandan beri oyundayım onu da ekliyim, yani şöyle 100-150 ytl ile en azından makinadan gelen takırtıyı azaltmak ve ara ara takılan görüntüyü düzeltmek istiyorum

1 gb ram için de 2x1 gb ddr400 ram buldum bir yerde, onu kullanacam, sonuçta 200 ytl civarı bir masraf olmasını bekliyorum en fazla :)

ekleme: ayrıca bu makinada daha önce 6800 gt kullanıyordum, muhteşemdi şimdiki haline göre, geri kalan bütün özellikleri aynıydı, yani ekran kartı çok şeyi değiştirebiliyor tek başına

1550 ile 1950 arasındaki veya 1950 ile 9550 arasındaki kod farkını ya da teknoloji farkını bilmediğim için 512 tercih ettiğimi söyledim zaten, yoksa ramine bakarak karar vermiş değilim, yalnızca teknolojik olarak birbirine çok yakın iki seri arasında karar verirken mantıklı olarak yüksek ram ve buna oranla düşük fiyata sahip kartı tercih etmek lazım herhalde?

[ Mesaj 23 Eylül 2007, Pazar - 15:04 tarihinde, BlackRose tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Recommended System Requirements:

Processor: Intel Pentium® 4 2.8 GHz or equivalent
Video: 128 MB NVIDIA® GeForce® FX 6800 or ATI® Radeon® X850
DirectX: DirectX® 9.0c
RAM: 1 GB
Disk Space: 10 GB available
Internet: Broadband DSL/Cable
Optical Drive: 2x DVD-ROM

işlemcini yazmamışsın ama şu anda lotro oynadıgına gore sorun yaratmayacaktır.
9550 rahat rahat yeter sana ram in saglam oldukca.
Sosyal ağlarda paylaş

işlemci p4 3.0 ghz

evet ben de öyle tahmin ediyorum, ram de 1'den 2'ye çıkınca sorun kalmaz diye "umuyorum" ama aradaki ufak fiyat farkı yüzünden de X1550'nin performansı 9550'den daha iyi olabilecekse (benim sistemi için en azından) ona yönelebilirim, ya da bu ikisinin de dışında başka bir seçenek varsa...
Sosyal ağlarda paylaş

@Fistan

http://urun.gittigidiyor.com/AGP-8X-256mb-256bit-Asus-x800xt-Asgarisiz_W0QQidZZ6156781

bu mudur?

@Gangren

7600 gs'nin agpsi olsa ;) ya da ben bulamadım bilmiyorum varsa da

bu arada 9550'de 2.0 var, X1550'de shader 3.0 var ^_-

[ Mesaj 23 Eylül 2007, Pazar - 16:05 tarihinde, BlackRose tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

benim tavsiyem agp karta bu kadar para dokmek yerine makinayi komple ayaga kaldirmak

ikinci el bi pcie kart lga775 bi anakart bide cok masraf olmasin diyorsan lga p4 almak en mantiklisi
uranium un fiyatlardan hesapalarsak 140 ekran karti desek 80 iyi bi anakart bide p4 3.4 toplamda 300-350 ye gelir iyi olur elindekileride satsan dahada iner fiyat

hemde guzel gelecege yatirim olur cok masraf yapmadan

ha gorgusuzluk yapiyim pcie x850xt satiyorum garantisi hala devam eden :P
anakartda var elimde usengeclikten gittigidiyor a koyamadim ikisinide koyucam bir ara, olmadi uranium u zengin edicegime evde 3. PC yi topliycam :P

[ Mesaj 23 Eylül 2007, Pazar - 17:05 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 1-2 karşılaştırmada x1950 xt nin en iyi agp kartı olduğunu okumuştum fiyatı 250$ den fazladır ama sırf LotR Online için alıcaksan çok ona.
Orta sınıf sayılabiliecek (100-150 arası) bi kart al, kalanla ram asıl pc ye, ne de olsa mmo. Benim tahminim 7600gt çok rahat oynatır lotro yu.
Sosyal ağlarda paylaş

@viktor

benim zaten lga775 p4 3.0 makinadaki, aslında sadece bir pci-e slotu olan anakart olsa işimi görüyo da... tabi bi de elimdeki 4x512 ddr400 ramlerin de kullanılabileceği bir anakart (4 slot lazım yani), bu şartları sağlayan bi anakart bulsam seçeneğimi agp'den pci-e'ye çeviririm zaten direk

hatta şöyle diyim bana bu özellikte uygun bi anakart bul senin ekran kartını da aliyim ben ^_-

@laorx

valla x1950'de gözüm kalmadı desem yalan olur, hem agp her türlü uyuyo da bana... x1650 gereksiz gibi sanki, çünkü aralarında fazla fark yok, almışken x1950 alınır

ama ona verilecek parayla viktor'un seçeneği gayet güzel olur, böylece elimdeki 4 tane 512 ram'den ikisini kullanabiliyoken, 4ünü de kullanabilir hale gelirim

[ Mesaj 23 Eylül 2007, Pazar - 18:24 tarihinde, BlackRose tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...