nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Ya dediğim gibi BG2'de de olmulştu. Garip bir durum bence de ama öle işte.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 dosboxla aç oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 şimdi şöyle bir açıklama yapayım, ne kadar kaale alırsın bilemiyorum. öncelikle, oyunlarda "ideal fps" diye birşey olmaz. o oyun normal şartlar altında en çok ne kadar fps'ye izin verebiliyorsa, o oyunun "ideal fps"si odur. eğer 100 fps ile oynanabiliyorsa, 100 fps'yle oynamak gereklidir. 30 fps, oyunda düzgün oynamak ile takıla takıla oynamak arasındaki yaklaşık sınırdır. 25 fps ile 40 fps kıyaslanırsa aradaki fark gözükür. 25 fps'de küçük küçük takılmalar varken, 10 fps ve altı artık neredeyse imkansız oyun sunar. 30 ile 60 arasında bile büyük bir fark bulunmakta. fps sana daha hızlı oyun sunmaz, daha "smooth" yani daha performanslı bir oyun sunar. ekran kartın ne kadarına izin veriyorsa, o şekilde oynamalısın. yalnız, eğer oyunda bir üst sınır varsa, onu modifiye edip kaldırman, oyundaki stabiliteyi bozabilir. bu yüzden grafiklerde bozulma, oyunda sık sık çökme yaşanabilir. sonuç olarak, "ideal fps 30'dur" diyemeyiz. belki "en düşük fps 30 olmalı" diyebiliriz. said: ya bazı oyunlar yapiyor özellikle eski dos oyunları fln turbo hızda çalışıo oyuınlar. max payne'nin de kesin bi update si veya bişiyi vardır o sorunu halletmek için. eski dos oyunlarının çok hızlı çalışmasının nedeni, fps'yle alakalı değil. direk cpu ile alakalı. zamanında yapılan oyunlar 50-75 mhz gibi işlemcilere göre hazırlanmıştı. fakat 500-1000-2000 mhz gibi işlemciler çıkınca, oyunun gerekenden hızlı çalışmasına neden oldular. grafik kartının 700 fps felan yapmasından ziyade, cpu'nun programı gerekenden hızlı çalıştırmasından dolayı böyle bir problem oluştu. elbette windows 95 ve windows 98 zamanında çıkan oyunlar, işlemciyle daha kararlı bir şekilde çalışmaya yönelik hazırlanınca, aynı sorun bunlarda yaşanmadı. said: bi de eski pclerde TURBO tuşu vardı basardın hızlanırdı asdasd turbo tuşunun görevi cpu'yu daha hızlı çalıştırmaktı. tabii daha sonra cpu kendi hızını otomatik ayarlamaya başlıyınca o tuşa da gerek kalmadı. said: Benim bildiğim görüntünün ideal hızı saniyede 30 kare, filmler de o yüzden 30 fps ile çekilir. Birçok oyun da 30 fps ile oynanmak üzere yapılır. Fazlası oldu mu aşırı hızlı çalışır oyun. Baldur's Gate 2'yi 60fps ileoynamak istemiştim adamlar depar atıyordu. Sonra aynı şey Undying ve Max Payne'de de başıma geldi. Max Payne'i bitirdiğim zaman gayet normal bir hızda oluyordu, şimdi çok daha hızlı. Bu sebeple düşürmek istiyorum. FPS ne kadar çok olursa o kadar iyi mantığı netten fps oynarken geçerlidir. Pingin çok olsa da fps daha fazlaysa o seni görmeden adamı görüp tepki verme süren olur. filmlerin fps'siyle oyunların fps'si birbirinden farklı. oyunlar 30 fps'de oynanmak üzere yapılmaz. yanlış öğrenmişsin. yukarda dediğim gibi 30 fps, bir oyunu düzgün şekilde oynamak için alt sınırdır. eğer film codeclerindeki gibi fix 23 fps ile oynamaya kalksaydık oyunları, çok ağır olurlardı. baldur's gate'i 60 fps oynamaya kalktığında depar atmalarının başka bir nedeni vardır. bg'de fps ayarladığımızı hatırlamıyorum. maximum grafiklerde maximum ayarda oynuyordum işte. - ya sen sürekli 30 fps'de yavaş yavaş hantal hantal oynamaya alışmışsın, 60 fps sana hızlı geliyor - ya da oyundaki mümkün olan maximum fps'yi başka bir programla arttırıp, oyunun hatalı bir şekilde çalışmasına neden olmuşsundur. fps ne kadar çok olursa online fps oyunlarında daha iyi oynarsın diye bir mantık yoktur. böyle düşünüyorsan gene yanlış düşünüyorsun. elbette bir oyundaki fps en çok fps oyunlarını etkileyecek. sonuçta en hızlı oyunlar fps oyunları. ancak fps'nin single'ı, multi'si olmaz. fps sana daha "smooth" oynanabilirlik sunar. internette FPS oynarken, 6fps ile de aynı hızda karşıdakini öldürürsün, 100fps ile de. sonuçta internet oyunlarında önemli olan ms. ama, fps, yukarda da dediğim gibi, oyunun ne kadar akıcı ve rahat oynandığını değiştirir. oyunun hızını değil. said: ben fear'ı 50-55 fps arasında oynuyorum gayet randımanlı çalışıyor pes6 hep 60 fps de çalışıyor test drive unlimited te 50lerde çalışıyor işte bu değer ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. yalnız 25in altına düştüğü zaman gözle görülen takılmalar yaşanmaya başlanır. 10-12 fps oyun sürünüo demektir zaten. senin sorununun fps'nin yüksek olması ile ilgili olduğunu sanmıyorum. gayet doğru. tekrar söylemiş olayım. fps oyunun daha hızlı oynanmasını değil, daha akıcı oynanmasını sağlar. sonuçta fps = frame per second demektir. ve oyunun ekrana saniyede kaç kare getirebildiğini söyler. 1000 fps'de de 1 fps'de de oyun aynı hızda çalışır. ancak sen aynı hızda oynayamassın. 1fps'de saniyede sadece 1 frame geldiğinden, sen saniyede 1 kare görüp ona göre tepki verip oynayabilirken, 50fps'de saniyede 50 frame gelince, 50 kare görüp ona göre tepki verebilirsin. 1-10fps arası oyun aşırı derecede takılırken, 10-30 arası daha az takılmalar yaşarsın, 30 fps sonrası oyunun performansını görürsün. dediğim gibi 100fps'de oyun daha hızlı çalışmaz, sadece sen daha hızlı oynarsın. said: fps frame per second deilmi yahu. oyunun hızlı olmasıyla alakası olmazki onun. o sadece sana gelen görüntünün yinelenme hızıdır. ki bu 60 olduunda tadından yenmez. 90 olduunda gg olur. 20 olduunda görüntü atlayarak ilerler. yani yinelenmesi düsüktür saniyede 20 kare gelir. hızlı bi oyunda arada bosluklar görürsün.oyun motoruyla oyun hızıyla hiç bir alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 ınsan gozu 30'la 60 fps arasınıa lgılayamaz zaten, dos oyunu değil sonucta bu arcade port'uda değil, bone'un dediği gibi , oyun normalden hızlı calışıcak değil yanı. baldurs gate'te fps ayarlıyorduk ama orda yaptığımız fps ayarı başkaydı. şu anda sen max pyne oynarken, 1 sn de 60 kare geciyor, 30 kare bile gecse 10 kare bile gecse 1 kare bile gecse, hep 1 sn de gecicek bunlar, super duper makinen olsa 900 fps gecicek monitorun kaldırmıycak "out of sync" diyicek mesela (evet emulatorlerde bazen bu hatanın cıkmasının sebebı budur mesela, her zaman değil ama bazen) baldurs gate ise aslında 1 snde gecicek kare sayısını değil, 30 kare içinde kac saniye geciceğini ayarlıyorduk. yanı max payne 60 fps'ye cıktığında fazladan kare üretirken, baldursgate daha fazla kareyi bi saniyeye sıkıştırıp oyunu hızlandırıyordu. tekrar söliyim insan gözü ortalam 24 fps görür (bu gözden göze alışkanlıktan alışkanlığa sabahtan akşama değişen bişeydir ama ortalaması budur) yanı 25fps üstüne cıktığında ne kadar artarsa artsın pek fark etmez, zaten senın algılıyabiliceğin maxsimum hıza ulaşmıştır, ha işte bazen feci odakllanırsın oyun oynarken 30 fps bile takılıyomuş gibi gelir sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 farkeder, 30-60 çok rahat belli oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Bewn Baldur's Gate 2'deki gibi bi sorun yaşadığımı düşündüm ama.. Yani adamlar depar atmıyorlar ama normal de değil oyunun hızı. Neyse ya yine de yardımlarınız için sağolun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 insan beyni en fazla bilmemkaç FPS algılayabilir diye bişey yokmuydu ya ondan yükseğini farketmiyo falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Herhangi bir first person oyunu getirin. 30 FPS ile 60+ FPS arasındaki farkı yakalayamazsam ben bu işi bırakıyorum arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 evet özellikle fps oyunlarında oynarken belli ediyor kendini yüksek fps ama genel olaraktan 25 fps nin altına düşmedikçe büyük problem olmuyor. 25 fps altı bariz belli ediyor kendisini oyunu oynamadan bile anlaşılabiliyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar