Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FPS düşürmek

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Benim bildiğim görüntünün ideal hızı saniyede 30 kare, filmler de o yüzden 30 fps ile çekilir. Birçok oyun da 30 fps ile oynanmak üzere yapılır. Fazlası oldu mu aşırı hızlı çalışır oyun. Baldur's Gate 2'yi 60fps ileoynamak istemiştim adamlar depar atıyordu. Sonra aynı şey Undying ve Max Payne'de de başıma geldi. Max Payne'i bitirdiğim zaman gayet normal bir hızda oluyordu, şimdi çok daha hızlı. Bu sebeple düşürmek istiyorum. FPS ne kadar çok olursa o kadar iyi mantığı netten fps oynarken geçerlidir. Pingin çok olsa da fps daha fazlaysa o seni görmeden adamı görüp tepki verme süren olur.
Sosyal ağlarda paylaş

ben fear'ı 50-55 fps arasında oynuyorum gayet randımanlı çalışıyor
pes6 hep 60 fps de çalışıyor
test drive unlimited te 50lerde çalışıyor işte
bu değer ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.
yalnız 25in altına düştüğü zaman gözle görülen takılmalar yaşanmaya başlanır.
10-12 fps oyun sürünüo demektir zaten.
senin sorununun fps'nin yüksek olması ile ilgili olduğunu sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Benim bildiğim görüntünün ideal hızı saniyede 30 kare, filmler de o yüzden 30 fps ile çekilir. Birçok oyun da 30 fps ile oynanmak üzere yapılır. Fazlası oldu mu aşırı hızlı çalışır oyun. Baldur's Gate 2'yi 60fps ileoynamak istemiştim adamlar depar atıyordu. Sonra aynı şey Undying ve Max Payne'de de başıma geldi. Max Payne'i bitirdiğim zaman gayet normal bir hızda oluyordu, şimdi çok daha hızlı. Bu sebeple düşürmek istiyorum. FPS ne kadar çok olursa o kadar iyi mantığı netten fps oynarken geçerlidir. Pingin çok olsa da fps daha fazlaysa o seni görmeden adamı görüp tepki verme süren olur.

Max Payne'in arası XP ile iyi değil o yüzden yapmış olabilir ama normalde FPS yükseldikçe oyun hızlanmaz. Ha bazı oyunlar yapıyodu PES 3 falan çıktığında, konami konsoldan nasıl port ettiyse yavaş pc lerde oyun ağır çekim hızlılarda turbo gibiydi.

Ben Max Payne i XP de açamadım bile yaw sen nasıl açtın
Sosyal ağlarda paylaş

fps frame per second deilmi yahu. oyunun hızlı olmasıyla alakası olmazki onun. o sadece sana gelen görüntünün yinelenme hızıdır. ki bu 60 olduunda tadından yenmez. 90 olduunda gg olur. 20 olduunda görüntü atlayarak ilerler. yani yinelenmesi düsüktür saniyede 20 kare gelir. hızlı bi oyunda arada bosluklar görürsün.oyun motoruyla oyun hızıyla hiç bir alakası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım birisi seni feci kandırmış fps ile hızın alakası yok. yani şöyle var eğer fps çok düşerse oyun yavaşlar aslında aynı hızda devam eder olan olur ama sen takıla takıla görürsün ama yüksek fps olması gerekendir zaten. bazı eski oyunlarda yeni sistemlere ve cpulara adapte olamama problemi yüzünden oyunlar uçarcasına çalışıyor. o problemde fazla fps yüzünden oluyor.

isterse oyun 1 milyon fps göstersin saniyede sana getirisi olur götürüsü olmaz...

senin dediğin problem başka bişi olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam işte okumuyor musunuz yazılarımı? Bazı oyunlarda uyumsuzluktan oluyor diyorum. Eğer o oyun 30FPS'de normal hızda oynanmak için tasarlanmışsa daha yüksek fpsde oynanmaya çalışıldığında turbo gibi olabilir.

Ya Baldur's Gate 2'nin girmeden önceki options bölümünde "this game is designed to be played with 30fps, forcing to play the game in higer frame rates may cause the game to work with overspeed" tarzı bir yazı yazıyordu. Bende daha çok fps iyidir diye 60 fps ayarladım, ayarlanabiliyordu, ve adamlar normalde yavaş yavaş yürürken aşırı hızlı koşmaya falan başladılar.

Yani bazı durumlarda oluyor ben de çare arıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

işte 3D oyunlarda böyle problemler olmuyor ki sende olmuş ilginç. ilk defa duyuyorum yane böyle bi problem 3D oyunda :)

neyse cevap olarakta şöyle bişi söyliim arka planda aç şöyle 100 tane ie penceresi tamamdır o iş :P tam performansı bulana kadar artırabilirsin saya sayısını :)

[ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 07:05 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...