Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kaza yapmak ve ölüme 3 kala

Tcpip

Öne çıkan mesajlar

- hava yamurlu olum benle gel bugun araba ile çıkma
- yok ben giderim bosver.

ve yola çıkılır herşey iyi güzeldir ve birden 2 metre onunde seyreden araba fren yapar duramıcanı anlayıp frenle beraber direksiyonu diğer şeride doğru kırarsın ve olay başlar...

zemin ıslak ve araba ilk önce sağa savruldu, direksiyonu toplamaya çalışırken diğer yöne, sonra birdaha saga yapabilceğiniz tek şey frendir artık cunku artık kontrol sende değildir. arab ilk önce en sağ kayarak kaldırıma çok sert biçimde çarptı ve sekti bütün bunları bir seyirci gözü ile izleyen bir yaya öylece bakakalmış senin kaymanı izliyordur ve son saniye arabanın ona doğru kaydığını farkeder ama kaldırım vardır araba duracaktır diye düşünüp yada artık yorgunluktanmıdır kaçmadan izlemeye devam eder.

araba kaldırımdan seker ve dogruca yaya ya carpar. hafifce yaralanmıstır yaya ama şöför.. yani ben

hiç bir yara almadım ama bir insana çarpmanın az daha onu öldürebilmenin psikolojisi altında yazıyorum bunları.

halen titriyor parmaklarım.

herşey halledildi yayaya pansuman yapıldı davacı olmadı karakolda geçen 4 saatin ardındın bende bilgisayarımın basındayım.

sanırım uzun süre araba kullanamıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

büyük geçmiş olsun da.
yaya öyle üstüne araba kayarken büyük ihtimalle afalladı kaldı, yani düşünebilmek kolay değil o durumda aa bu çok hızlı gelio bana da gelir gibi.
öyle izlemiştir normal.
yağmurlu havada frene asıldın da bari bırakıp 3-5 kere ardarda bassaydın öyle frenlenir araba kaymasın diye.
tabi o an bunu da düşünememiş olabilirsin o da normal.
yine de geçmiş olsun çok bişi olmamış nitekim.
ama neden 3 kala?
Sosyal ağlarda paylaş

çok iyi yaşadığım bir psikoloji ,ailemle kaza yapmıştım ana yolda ben yine de kurtarmışsın,çarptığın kişi de sağ halen .

her sürücü kaza yapabiliyor ,biraz dinlen ,araba eline alma ok ,ama bırakma ,sürerek zamanla daha iyi öğrenirsin hatalarını . şu an sana diyebileceğim , araba alabileceğini hissettiğin an panik yapma ve kullan ,her zaman elimizde olan şeylerden olan şeyler değil çünkü kazalar . öyle bakarsan olaya daha yardımcı olacaktır sana ve sürerek kaybolan güvenin yerine çabuk gelecektir .
Sosyal ağlarda paylaş

2 sene önce barbaros bulvarında, ışık yeşilden sarıya döndüğünde, önümdeki megane sert fen yaptı, bende yaptım, ama arkadaki, bizi sarıda gazlar geçerler düşüncesiyle fren yapmadan arkadan bana çapmıştı, hatta benide önüne katıp, kızaklatıp, önümdeki aracada çarptırmıştı, ezilmiş kutu kola gibi olan, önü arkası artık olmayan arabadan çıkınca, bende birdaha araba kullanmayacağım demiştim... geçmiş olsun, o stres, korku işte her neyse, yavaş yavaş atlatılıyor merak etme... tekrar geçmiş olsun..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
2 sene önce barbaros bulvarında, ışık yeşilden sarıya döndüğünde, önümdeki megane sert fen yaptı

bir aceminin yapacağı en büyük hatalardan biri ve kazayla sonuçlanan olaylardan bu .

çok berbat bir şey.
geçiceksin hızını kesmeyip yolunu kontrol ederek arkanı kontrol ederek geçeceksin sarı ışık sırasında hareketliysen .

tabi burda yine ne önem kazanıyor.

takip mesafesi ,unutmayalım ki trafikte herkes sürüyor ve herkese göre yol onların.taksicilere göre ,minibüslere göre,kadınlara göre :P
Sosyal ağlarda paylaş

geçmiş olsun. Araba sürmeye ara verme bence ben kaza yaptıktan 1 gün sonra gene direksiyon başına geçmiştim gerçi piskojmin düzelmesinde cons un çok etkisi oldu kaza yapmışım gelmiş orda airbag yüzünden şişen yüzümle t.sak geçio garip bi histi bnm için...
Sosyal ağlarda paylaş

2004 te 120-130 ile ben de yeşilköy sahil yolunda spinler attım.
Eğer arkamda araba olsaydı, herhalde ya takla atmıştım, ya da taklayla beraber karşı şeride başka arabanın üstüne düşmüştüm.

Arabayı parçaladım,hurdaya çıktı...

Bana birşey olmadı.

Direksiyonu bıraktım kontrolü kaybedince...
20 saniye savruldu araba....
O 20 saniye işte....
Hayatımın herhalde en uzun zamanıydı...

Direksiyonu bıraktım ve ölmeyi bekledim.
O kadar kısa zaman diliminde hazırladım kendimi ölüme.
Ama olmadı....

Çizik bile yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

aquaplanning yiyen kaza yapiyor yukarda da soylendigi gibi takip mesafesi kavrami olmadigindan, gecmis olsun gene iyi kurtarmisin ve o yaya da insafliymis, pislik biri olsa lanet olsun keske olseydim derdin araba kullanmiycam demek yerine.

ha araba da kullan, ama bu panik olayina bir cozum lazim. araba kullanirken panik hareket - sans = kaza.

aquaplanning de aracin tekerlerinin yolu tutmayi birakmasi ve kugu gibi suzulmesi suyun ustunde, pis bisey.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Şu kazalarda, kazayı saniye saniye hatırlama olayı çok ilginç ama. Mesela 2 kazam da gözümün önünden hiç gitmez. En olmadık zamanda ağır çekim gözümün önündedir. Unutulmuyor olaylar.

ilginctir tek hatirladiim fren sesleri ve garip garip mor yesil mavi renkler ve beynimin uyustugu.. anlik gelio bana uzun sureli kazam...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...