irin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 anlatım bozuklugu vaarr baslıkta,peruya dusen insanlar gibi anlasılıo..( evet össden yeni cıktııım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 kalıtımsal metaryaldeki bütün değişiklikler mutasyon değilmidir? sina onaylasana benı. bu arada tartışıyoruz burda fanboyluk nerden cıktı yahu ben onu anlamadım wolverine falanda geyik olarak sölenmiş neden ciddiye alınmış falan garip yanı. ayrıca mesela cuk ornek, albino bi köstebek düşünün, gereksiz yere pigmentlere enerji harcamıyo mesela cunki zaten heğp karanlıkta , veya albino karanlıkta yaşıan hayvan, irisleri şeffaf ve gözleri türünün diğer örneklerinden daha super görüyo uuuuu ne garip. 3. kollu insan bi yandan fps oynıyım bı yandan kola ıcıyo cok kral!!! bunlar mutasyon işte mutasyonun iyisi kötüsü ne demek yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Noluyo ben medieaval oynuyodum o değil de arkadaşın lise biyolojisi bile yeter olayına büyük koptum ya. Kusura bakma şaka gibi olmuş. Bide kalıtımsal materyalde değişikliğinde çeşitleri vardır, ne kadar yararlı olacağını veya ne kadar zararlı olacağını kestirmek için önce mutasyonun çeşidini bilmek gerekir. Zira DNA'mız, protein kodlayan genlerimizde meydana gelecek nokta mutasyonlarından bir çok (1/3 diyelim) zaman etkilenmeyecek bir protein kodlama mekanizmasına sahiptir. Dolayısıyla insanlar aslında zararsız mutasyonlarla doludur (code degeneracy idi sanırım adı ). Şu resimde farklı kodların aynı aminoasidi nasıl kodladığını görerek dediğimi anlayabilirsiniz (hatta adı third position degeneracy dir) Bir de mesela inversion (tersleme diyorum ben sallayaraktan) vardır ki misal y kromozomunun oluşma evrelerini buna dayanan teorilerle açıklıyorlar. Tabi ben her zaman bunlara teori diyorum çünkü iki aşırı uçta bulunan insanların yaptığı saçmalıkları yapmamak için zira. O yüzden benden EVRİM VARDIR ADHADA *tükürük saç* gibi bir bakış açısı beklemeyiniz. edit: imla ve teorik hataları düzelttim :p [ Mesaj 20 Eylül 2007, Perşembe - 00:57 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Hasta etmeyin lan adamı :p ahem meteora dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 <3 ardeth. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 hiç birşey anlayamadığım bi grafik koyup, buna bakıp anlayabilirsiniz dediğin için seni kınıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Ya o kadar açıkladım :( Bak şimdi onlar aminoasit kodları. Hepsi 3 tane baz tarafından (U,C,A,G arasından 3lü bir kombinasyon) kodlanıyor. Bu aminoasitler proteinleri oluşturuyor. Bir proteinde herhangi bir aminoasidin değişmesi demek o proteinin tamamen işlevini yitirmesi demek olabilir (olmayadabilir ama daha nadiren) ve ki bu protein çok kritik bir protein olabilir (böyle bir çok kalıtsal sinir hastalığı mevcut). Ama gördüğün gibi bir amino asidi kodlayan baz üçlüsü nün genelde son harfi değişen oluyor. Misal UCA, UCC, UCG, UCU hepsi aynı aminoasidi serionin kodluyor. Dolayısıyla bu üçüncü pozisyonda olacak bir mutasyonun bizim üzerimizde hiç bir etkisi olmayacak. E hepsi için ortalama böyle bir durum söz konusu olsa desek zaten çok az miktarda gerçekleşen mutasyonların 1/3ü de bizi etkilemiyor (yaklaşık, aslında daha az da neyse). Bunu anlatmaya çalıştım, şeye örnek olarak zararsız mutasyonun kalıtımına :p [ Mesaj 20 Eylül 2007, Perşembe - 01:38 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Zira bir de zararlı mutasyonlar iletilir demişinizde, hücresel boyutta incelersek olayı; kansere sebebiyet veren mutasyonlar aslında tek başına o hücre için mükemmel. Tam anlamıyla ölümsüz (yaşlılıktan ölmeme manasında yoksa dayarsın inhibitörleri alırsın aklını falan o ayrı) oluyorsun toplucana. E gayet tabi bu hücrede bunu mitoz bölünme ile meydana getirdiği çocukların aktarıyor. Bu çocuklar da kolay kolay ölmediği için bu böyle gidiyor ve kanser coşuyor. Şimdi bizim için zararlı bir mutasyon belki bir bütün olarak ama kanser hücresi için şayze (fazla detayına girmedim tabi bunu da belirtme gereği duydum zira konuyu bilen biri bunu yüzeysel bir açıklama olduğunu fark edecektir). [ Mesaj 20 Eylül 2007, Perşembe - 01:34 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Sonuç olarak lise bilgisi yetmiyormuş kanımca =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 eet lise bilgisi yetio sina o kadar okuyon da lise bilgisi öğretmişler size de foss çıktın [spo]ahh tmm lan vurma!![/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 yararli mutasyon yoktu ve dinazorlar yalandir olayini cozemedimben yane surkeli dumanli ve puslu bi ortamda yasayan moth (guve sanirim kelebek diyede cevrilebilir) renklerinin griye donusmesi yararli mutasyon deil midir beyaz olanlarin survival of the fittestla ureme sanslarinin artmasi boynu uzun zurafalar efenime soliyim kunduzun on dislerinin uzun olmasi felan bunnar yararli mutasyon deil midir dinazorlar oksa o kadar muzeyi ne diye kurdu bu adamlar turup gotlerinden kemik mi uyduruyo bunca palaentolog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 o güve örneğini de hep derim ama dilimde tüğ bitti, sanayileşme devrinin coşması ve daha sonra insanların bilinçlenmesi ile beyaz ve siyahımsı güvelerin sayısındaki değişiklik buna canlı bir örnektir ama nerdee (tabi bunun sebebi ağaçların rengindeki değişiklik ve güvelerin kamufle olma becerileri) [ Mesaj 20 Eylül 2007, Perşembe - 01:57 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 yararli mutasyon diye illa magnetik guce ihtiyac yok ki ardeth cim di mi mesela opposeable thumb enfes yrarli bi mutasyondur kanimca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Abi bizde anlayalım ya. Cidden öğrenmek istiyorum yani, fanboyluk falan değil =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 abi anasilmayacak bi ornek yok ki ortada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 opposeable thumb abi gerizekalı gibi hissettim son postunla =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 buyrun öğrenmek istiyosanız http://en.wikipedia.org/wiki/Thumb#Importance_of_the_opposable_thumb herşey güzel abi, elimizdeki o parmak izi denen çıkıntıların, girintilerin bile bi yararı var bize (sürtünmeyi arttırmak) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 qbi opposable thumb bas parmagin dier parmaklarin ustune kapanab lcek sekilde olmasi demek yane bisiyi kavramak veya tutmaya izin vercek sekilde mesela kedilerinde ne biliyim 4 mu 5 mi ne parmagi pencesi war ama hepsi ayni sekilde bi objeyi tutmalarina izin vermiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Her parça ayrı işe yarıo şu vücutta. Hayran olmamak elde değil. Teşekkürler, terimleri, özel adlandırmaları bilmiyorum daha :) int'ime bonus aldım sağolun varolun :) [ Mesaj 20 Eylül 2007, Perşembe - 02:05 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 geneldememelilerde başparmak diğer parmaklarla aynı düzlemdedirya, köpeklerinde falan bak mesela bütün parmaklar aynı düzlemde, cizde maymunlarda sanırım bide koalolarda falan böle yandan cıkmış başparmak, diğer parmaklara acılı bi düzlemden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Many animals, primates and others, also have some kind of opposable thumb or toe: * Bornean Orangutan - opposable thumbs on all four hands. The interdigital grip gives them the ability to pick fruit. * Gorillas-opposable on all four hands. * Chimpanzees have opposable thumbs on all four hands. * Lesser Apes have opposable thumbs on all four hands. * Old World Monkeys, with some exceptions, such as the genera, Piliocolobus and Colobus. * Cebids (New World primates of Central and South America) - some have opposable thumbs * Koala - opposable toe on each foot, plus two opposable digits on each hand * Opossum - opposable thumb on rear feet * Giant Panda - Panda paws have five clawed fingers plus an extra bone that works like an opposable thumb. This "thumb" is not really a finger (like the human thumb is), but an extra-long sesamoid bone that works like a thumb. * Troodon - a birdlike dinosaur with partially opposable thumbs. * Raccoon - a common mammal with thumbs, which are not opposables. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 iyide sürekli yanlış bilgiler verilmiş bazıları doğru ancak genelinde kopukluklar söz konusu.evrim bir süreçtir mutasyon genetik kodlamada değişme demektir ve evrim gibi sürece uzun uzun yayılmaz.aralarında süre farkı var bunu göz ardı ederek yorum yapmak konuya olan hakimiyetsizlikten bence. evrim farklı mutasyon farklı terimlerdir aralarındaki en büyük fark zamandır bildiğim kadarıyla. ben konuya fazla hakim biri değilim yanlışım varsa düzeltimesinide özellikle rica ediyorum. [ Mesaj 20 Eylül 2007, Perşembe - 02:26 tarihinde, Black_Lupin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 evrim mutasyonlarla olusan yararli deisiklikler sonucu bir canli turunun tamaminda gorulen farklilasmadir kabaca evrim = mutasyon + survival of the fittest tir di mi ardeth hocam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 mutasyon ceşitliliğe imkan sağlamıyomu zaten, yanı crossingover crossingover nereye kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 cross over derken neyi ima ediyosun cuce kardeism tam bi aciklik getirirsen [ Mesaj 20 Eylül 2007, Perşembe - 02:46 tarihinde, BonePART tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar