Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ema'nın mutfağı - kıymalı makarna (resimli)


Emaleth

Öne çıkan mesajlar

bugün cici kardeşim sunsword'un akşam yemeğine gelmesi söz konusu olunca son birkaç ayrdır ilk defa yemek pişirmiş oldum. size de sözüm vardı, foto da çektim, oldu mu size bal gibi kıymalı makarna tutosu...

efenim önce malzemeler:

[spo] [/spo]
250 gr kıyma
bir paket makarna
domatik rendesi (1 çay bardağı kadar)
2 diş sarmısak (zevke göre)
küçük bir soğan, doğranmış (ben doğranmış-donmuş kullandım)
zeytinyağı (ayçiçek de olur, yarım ila bir çay bardağı diyelim, aslen göz kararı)
tuz-karabiber
su

yapılışı:

minik sos tenceremizin dibini kapatacak kadar yağı kızdırıp, içine soğanlarımızı atıyoz. başlıyorlar onlar kavrulmaya.
[spo] [/spo]

biz o arada sarmısaklarımızı da bidicik doğruyoruz.
[spo] [/spo]
onları da atıyoruz tencereye.

sonracııma, soğanlar hafif sararınca kıymayı ekliyoruz içeri. karıştıra karıştıra güzelce kavuruyoruz.
[spo] [/spo]

kıymalar kavrulunca (renkleri koyulaşıcak) domatik rendemizi ve yarım bardaktan biraz fazla suyumuzu ekliyoz.
[spo] [/spo]

tuz da ekliyoz.
[spo] [/spo]

hepiciğini güzelce karıştırıp, iki tencere düzenine geçiyoz. sos bir yandan kısık ateşte demlenirken, diğer bir tencereye su koyup kaynayana kadar bekliyoruz (ya da kettle'da kaynatıp koyarak cheat ediyoruz :P), içine tuz ve azıcık da zeytinyağı koyup (yapışmasın) makarnaları atıyoruz bigzel. biz bu arada kendimizi eğlendiriyoruz.

[spo] [/spo]

püf noktası: makarna haşlarken kapak kullanınız, işiniz hızlanır, ama tam kapatmayın, taşar. bööle aşağıdaki gibi aralık kapatın kapağı (arkada sos hala tıkırdıyo dikkat ederseniz).
[spo] [/spo]

bunlar pişerken bi güzel sofra kuruyoruz.
[spo] [/spo]

efenim o arada sos pişiyor (böyle görünücek)
[spo] [/spo]

makarna da pişince üstünde az daha zeytinyağı gezdirip iki şey yapılabilir.
a) sofraya/tabağa gelmeden sos ile makarna karıştırılır. böyle olursa, az da bekletilirse makarna sosu emer, iyi olur.
b) canınız isterse, ya da sosunuz makarnaya göre az kaçarsa (ühü öyle oldu bizimki :P) tabağa makarna koyup üstüne sosla servis edebilirsiniz.
[spo] [/spo]

yoğurtla çok yakışıyor. biz yerken interpol - antics dinledik, o da çok yakıştı :)
[spo]


[/spo]

afiyet olsun :)))

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

peçeteleri yurtdışından bir arkadaşım getirmişti, evet süperler :)
mad sen bakma baluu'ya, sen de karnıyarık yapabilirsin ;)
türk usulü istiyorsanız karıştırınız (bkz. a seçeneği)
fotosu çekilecek bölgeleri boşaltınca mutfak temiz görünebiliyo, tavsiye ederim :P

afiyetler olsun, yarasın :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ellerine sağlık ema... yemiş kadar oldum. yalnız biraz fazla uzun süre haşlanmış sanki makarnalar. yumuşak değil de biraz sert olunca daha güzel oluyor makarna, ben öyle seviyorum.

bir de kıyılmış maydonoz da eklesen üzerine, domatesli ve kıymalı sosunla fena olmaz. ben evde yaparken genelde domates ve fesleğen kullanıyorum, domates rendelemeye kasamayacağım zamanlarda hazır 100% domates püresi var ya ondan kullanıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...