Emaleth Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 bugün cici kardeşim sunsword'un akşam yemeğine gelmesi söz konusu olunca son birkaç ayrdır ilk defa yemek pişirmiş oldum. size de sözüm vardı, foto da çektim, oldu mu size bal gibi kıymalı makarna tutosu... efenim önce malzemeler: [spo] [/spo] 250 gr kıyma bir paket makarna domatik rendesi (1 çay bardağı kadar) 2 diş sarmısak (zevke göre) küçük bir soğan, doğranmış (ben doğranmış-donmuş kullandım) zeytinyağı (ayçiçek de olur, yarım ila bir çay bardağı diyelim, aslen göz kararı) tuz-karabiber suyapılışı: minik sos tenceremizin dibini kapatacak kadar yağı kızdırıp, içine soğanlarımızı atıyoz. başlıyorlar onlar kavrulmaya. [spo] [/spo] biz o arada sarmısaklarımızı da bidicik doğruyoruz. [spo] [/spo] onları da atıyoruz tencereye. sonracııma, soğanlar hafif sararınca kıymayı ekliyoruz içeri. karıştıra karıştıra güzelce kavuruyoruz. [spo] [/spo] kıymalar kavrulunca (renkleri koyulaşıcak) domatik rendemizi ve yarım bardaktan biraz fazla suyumuzu ekliyoz. [spo] [/spo] tuz da ekliyoz. [spo] [/spo] hepiciğini güzelce karıştırıp, iki tencere düzenine geçiyoz. sos bir yandan kısık ateşte demlenirken, diğer bir tencereye su koyup kaynayana kadar bekliyoruz (ya da kettle'da kaynatıp koyarak cheat ediyoruz :P), içine tuz ve azıcık da zeytinyağı koyup (yapışmasın) makarnaları atıyoruz bigzel. biz bu arada kendimizi eğlendiriyoruz. [spo] [/spo] püf noktası: makarna haşlarken kapak kullanınız, işiniz hızlanır, ama tam kapatmayın, taşar. bööle aşağıdaki gibi aralık kapatın kapağı (arkada sos hala tıkırdıyo dikkat ederseniz). [spo] [/spo] bunlar pişerken bi güzel sofra kuruyoruz. [spo] [/spo] efenim o arada sos pişiyor (böyle görünücek) [spo] [/spo] makarna da pişince üstünde az daha zeytinyağı gezdirip iki şey yapılabilir. a) sofraya/tabağa gelmeden sos ile makarna karıştırılır. böyle olursa, az da bekletilirse makarna sosu emer, iyi olur. b) canınız isterse, ya da sosunuz makarnaya göre az kaçarsa (ühü öyle oldu bizimki :P) tabağa makarna koyup üstüne sosla servis edebilirsiniz. [spo] [/spo] yoğurtla çok yakışıyor. biz yerken interpol - antics dinledik, o da çok yakıştı :) [spo] [/spo] afiyet olsun :))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Karnım acıktı; işe yarıyor ozaman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Peçetelere bittim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 aa süper eline sağlık terazine tık repu+ ps:ayrıca bir bayan mutfağı olduğu nası da belli (: bi de o peçetelerden nerde buluruz(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 evt mutfakta bi iş var bu kadar düzenli yemeke pişirelebilinir mi mutfak dağınıklığı sıfıra yakın kesin photoshop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Ayni benim yaptigim gibi, bolonez yaparim bolcana : ) Hazir sosu var hemide. : ) Tabi uzun makarnayla : ) [ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 00:03 tarihinde, Baluu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 sagol ema, universiteye basliyip yanliz yasicagimiz su donemlerde ilac gibi geldi, eve cikinca ilk deniceim sey bu olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Abi ben haftada 4-5 kez yapiyorum bunu zaten : ) Bi kere karniyarik yapmiştim bizim bu yurttakilere, adamlar bayilmişti. : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Kızma Ema Abla ama bu Türk usülü olmamış. Karıştırılıyor makarna önceden kıymalarla. Neyse o kadr önemli değil de, ben neden yemek pişirmediğini anlaymadım aylardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 korsan peçete olaya noktayı koymuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 peçeteleri yurtdışından bir arkadaşım getirmişti, evet süperler :) mad sen bakma baluu'ya, sen de karnıyarık yapabilirsin ;) türk usulü istiyorsanız karıştırınız (bkz. a seçeneği) fotosu çekilecek bölgeleri boşaltınca mutfak temiz görünebiliyo, tavsiye ederim :P afiyetler olsun, yarasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 yalniz, makinadan mi ?, işiktan mi bilinmez. Sosun rengi ii tutmus. Tadi da guzeldir kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 apla yapma = süfer gözüküyor, yapsak beceremeyizde simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 kıyma domates soğan sarımsak, kötü olma ihtimali yok bunun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 makarna ve kıyma hiç bir arada bulunmamalı kıymayı bulan adam makarna yemesin zaten tamam mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 ya 10 dakikadır şu tuz resmine gülüyorum. anlamadım ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Hep yaptığım bi yemektir,güzeldir :) Salça katarsan azıcıkta içine çok daha lezzetli olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 interpol'e +rep ama sos yetmediyse bari tutorial ı verirken daha çok sos malzemesi verseydin :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 sarımsaklı yoğurt dökücen üzerine daha güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 önüme koysan ne yerim belli değil. ema senin gibi bir karım olsun 100 bin ytl borcum olsun. Dipnot :Başım baalı. [ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 02:19 tarihinde, khalad tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 slycan öyle yaptım zaten. benim kıyma 150 gr filandı, artırıp yazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 ellerine sağlık ema... yemiş kadar oldum. yalnız biraz fazla uzun süre haşlanmış sanki makarnalar. yumuşak değil de biraz sert olunca daha güzel oluyor makarna, ben öyle seviyorum. bir de kıyılmış maydonoz da eklesen üzerine, domatesli ve kıymalı sosunla fena olmaz. ben evde yaparken genelde domates ve fesleğen kullanıyorum, domates rendelemeye kasamayacağım zamanlarda hazır 100% domates püresi var ya ondan kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 tat in domates urunelri efsane direk annem iskender yapiyor evde su tat in o sisedeki zimbirtisiyla yaptigi sos cogu sosyete iskendercisininkinden daha lezzetli oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 gayet güzel ,peçeteler de gayet güzel =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 ohş yemek tarifi bunu da ekleyelim klasore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar