Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

12 yaşındaki kıza 1 yılda 60 kişi tecavüz etti

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşım. Yazmışsın birşeylerde alıntı falan yapmışsında, En azından okusaydın Msgımı. Ben yargı sürecini azaltırmı dedim. Ya da o adamlar suçsuzmu dedim.. Bi Neye cevap verdiğini seçiver Önce. O adamlar Mahkemeden ne karar çıkarsa çıksın tamamiyle Hakediyorlar, Cezalarınıda çekicekler.

Onun dışında İnsancıllıkla bi alakası yok bunun. Tamamiyle Duygulardan arınıp Çözüm yolu aramaktan geçer böle sorunların çözümü. Hatta direk olarak İnsancıl olmamaktan geçer. Göremediğiniz Şey İnsancıllık vb değil. Sistem kanımca.

Demek istediğim şey. Önce sistemi düzeltmeli, Böle insanların Kafasını kopardıkça yerine onlarcası, yüzlercesi gelir. Sizde 1 tanesini medyada görüp Boşu boşuna kudurursunuz. Fakat böyle şeyler var ve devam etmekte.

Söylediklerinizi anlayamadığım gerçek. Etrafta bir düğmemi varda Basalım bütün Kötüler ölsün?

Sistemi değiştirip çözüm üretmedikçe bunlar Olmakta ve devamda edicek. Hepsi ölsün, Yakalım, Asalımlarla bir yere varılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz de diyoruz ki, öldürmek ya da toplumdan uzaklaştırmak. Sosyolojik koşulların falan bu durumla ilgisi, doğuştan ilerde şizofren olmaya çok yatkın bir insanın üzerinde toplumun etkisi ne kadarsa, o kadardır diyoruz. Yani asıl iş toplumda değil kişinin kendi yapısından bitiyor diyoruz siz sistem diyorsunuz. Ha tabi bunları bu tür bir hastalık üzerine bizzat birşeyler okumuş biri olarak söylemiyorum sadece bulunduğum bölümün bana kazandırdığı belirli bir miktar kültüre dayanarak söylüyorum kesin bir dayanağım yok. Ama böyle bir düşünceye karşılık sistemi düzeltmemiz gerek demek anlamsız kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

eeh uzun bişi yazdım gitti

baştan kısaca şimdi

ne yaparsan yap istersen bi tarafını yırt toplumda daima kötü niyetli,bilerek bilinçsiz davranan bireyler olacaktır.

12 yaşında bir kıza tecavüz etmek kendi içinde kötüdür,bunun kanunla bir alakası yok,o kanunlar olmasa bile insan toplumu içinde yanlışlığı kabul edilmiştir

sağlıklı bireyler bu nedenden dolayı kanunu olsun olmasın o 12 li kıza sarkmayacaktır...sarkan sağlıksızlarıda caydırıcılıkla oturdukları yerde tutabilriz...

ya bu tartısmalaaaar cook uzundur yapılıyor hiç merak etmeyin..bugünün kanunlar ve devlet politiklarında zaten bu durumlar göz önüne alınmış..

bknz: bizim cici romalı amcalarımız bile bu konuda döktürmüş,merak edersein

*actus reus
*Malum in se
*Malum prohibitum
*Mens rea

kurallarını bi inceleyin dingin kafayla
sora bi dha düşünün bu konuyu.
Sosyal ağlarda paylaş

Mens rea kuralı ile romalılar suç işleyen kişinin zihinsel şartlanmalarını incelerler....en basit haliyle suçu işlemiş olan kişi

1)kötü niyetlidir
2)düşüncesizdir
3)bilerek bilinçsizdir.

Actus reus suç fiilidir, ortada bir suc ve mens rea varsa..suç kesinlikle işlenmiştir..bir ceza gereklidir.

Malum in se kendi içinde yanlış demektir. hiç bir kanunun geçmediği ıssız bir adada 3 kişiyken biriniz dierini öldürüse bu size yanlış gelecektir..neden? kanunla alaksı yok cünkü..bir insanın öldürülmesi-tecavüze uğraması-gasp edilmesi yanlıştır.insanın sosyal olgularına terstir.e o kadar sene kanunlar altında yaşayınca tabi benimserim demeyin.benimsemeseniz o kanunlar o akdar sene kalmaz oluşmaz şekillenmez.

ortada mens rea (niyet) var ... suç var... o zaman cezaya ihtiyacta var.ya dahada yazarımda

griswold gibi terbiyesizler bişi annamadık abi diye gleyo.ne bilim.saat 07.43 ne annıcan be dingil
Sosyal ağlarda paylaş

ha...bide...

toplum kurallarını kabullenmeyen bu suçlu terbiyesiz kişiler..toplum tarafından yontulmalıdır..cezada bir rehabilitedir zaten...caydırıcılıkta bir rehabilitedir...potansiyel suçluyu "bu neden yasak" "bu neden yanlış" diye düşünmeye iter.

60 kiş ihapisanede ruh sağlını kaybedebilir..eyvallah...ama sora 6000 kişi "lan o 60 i niye o akdar ağır cezlandırdılar...ne kadar yanlıs bu iş" diye düşünecek törpülenecektir.

aamaan

hepiniz hukuk okusanız,cok raaat anlasırız
Sosyal ağlarda paylaş

Burada sorun bir çok kişi ile isteyerek ilişkiye girmesi mi yoksa küçük yaşta olması mı?

Neden bı soruyu soruyorum derseniz Çankaya'da oturan Abdullah eşi ile gerdeğe kız 15 yaşında iken, Peygamber Muhammed ise Ayşe ile 9 yaşında iken girmiştir.

Birden fazla kişi ile ilişkiye giren kıza değil de onunla ilişkiye giren adamlara öfkeli iseniz o zaman durup yukarıdaki parargrafı bir daha okuyup düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

kızmı suçlu diyosun sen ya tehdit edilmiş kız sen bidaha oku istersen. 14,15yaşında evlenen kızlar vardır bazıları kendi isteğiyle falan bazılarıda aile zoruyla tek fark EVLENİYOLAR. bu kız gibi 60kişiyle birlikte olmuyolar. aradaki farka dikkatini çekerim. ha kız istese bile 12yaşındaki çocukmu daha mantıklı düşünebilir 40yaşlarındaki adamlarmı?

[ Mesaj 15 Eylül 2007, Cumartesi - 11:34 tarihinde, darkness87 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Dediklerim gece dışarı çıktığımdan beri iyice apayrı yönlere çekilmiş, farklı anlaşılmış, doğru anlaşılmak istenmemiş.
Bakınız konunun başından beri tekrar tekrar tekrar söyledim, şimdi de tekrar söylüyorum, ki arcane 3 kez söylememe rağmen yine tersini söylediğimi iddia etmiş: Bu insanların kurban olduklarını iddia etmiyorum. Deli olduklarını da iddia etmiyorum. Cezalarının hafifletilmesi gerektiğini de iddia etmiyorum. Bu insanlar ceza sistemi tarafından adalet neyi gerekli görürse o cezayı görecektir.
Benim için önemli olan, bizler, toplumun geri kalanının, pek sık karşılaşmakta olduğumuz bu tür cinsel sapkınlık vakalarını, hatta cinselin de dışında genel sapkınlık vakalarını, özellikle de psikolojik problemleri olmayan insanlarda karşılaştığımızda, incelememiz ve bir kenara fırlatmamamız. Bu adamlar hukuksal olarak bakarsanız "deli" değiller. Yaptıkları şeyin yanlışlığının farkındalar, bu da onları ceza alabilir niteliğe taşır. Hayır, bu adamlar beni ilgilendirmiyor, cezalarını alıp yatsınlar, olurlarsa rehabilite olsunlar. Benim için önemli olan toplumumuzun dinamiğindeki hangi noktalar herkesi olmasa bile bazı insanları bu tür sapıklıklara itiyor sorusunu cevaplayabilmek.
60 kişinin bu kıza tecavüz etmesi ve geri kalanların etmemesi, 20 kişinin bi eşeğe tecavüz edip geri kalanların etmemesi toplumda her şeyin düzgün olduğu anlamını gösteriyor iddiasıyla gelenlere de yuh diyorum, toplumun tamamının sosyal, psikolojik ve kültürel yapısı aynı mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Sünni inancına göre kabul edilmiş böyle birşey yok uydurmayalım.
Sünni inancına göre hz.muhammed özel yaratılmış bir ruha sahiptir,bütün kötülüklerden ve kötü/yanlış düşüncelerden arınmıştır. Bu inanç ile çelişiyor dediğiniz.

[ Mesaj 15 Eylül 2007, Cumartesi - 15:15 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu adamları linç etmeyi istemek de toplumumuzun bi ayıbı di mi? tabi canım. adamları karşına alıp medenice açıklama yapıcaksın ve o da anlicak. ne de olsa insan konuşa konuşa anlaşır, tecavüz ede ede değil di mi?

elime verseler yasa filan dinlemem, sadizm duygumu tatmin ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...