Mohi Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 topların savaşta ilerlememesi gayet normal, keza atlıların ezik olması da devir icabı çok doğal. ortaçağdaki zırhlı şovalyeler değilki bunlar. bu oyun tüfeng üzerine kurulu, o yüzden ona göre eleştiri getirmek lazım bence. ben daha oynamadım, düzgün bir sürümün düşmesini bekliyorum. kötü olacağını hiç sanmıyorum:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 bilgi icin tesekkurler ilkini oyniya oyniya boyle sandim sorun bendeymis yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 BonePART said: abi saece bisi sorcam grenadier denen dunyanin en sacma unitesi war mi bu oyundada yillardir rts tbs hepsini denedim bole bi angut unite var 40 tane adam elinde el bombasi yakip atiyor yok deyin bana ya bi molotofla butun orduyu fail ettircek o unite yok deyin evet grenadier var. ama olması da lazım zaten o devirlerde etkin olarak kullanılan bir askeri birim sonuçta. üstelik grenadierlar gayet seçme askerlerden oluşurdu (malum bir nevi gülle atıyorlar) o yüzden ön saflarda yer alabilecek kadar dayanıklı ve bombaları mümkün olduğu kadar ileri fırlatabilecek kadar güçlü askerler arasında seçilirlerdi. üstelik o bombayı atmak kas gücünün yanı sıra iyi bir zamanlama istiyor. atarken öyle bir hesaplamak lazım ki, düşman bombayı geri atmaya zaman bulamadan patlasın. yoksa atılan bombalar hedefe ulaştığında patlamaya yakın olmasa aynen adrese iade olur, şaka bi yana adamlar elit birlik yahu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 bomba atmasalar bile granadierler elit birlikler olarak kabul edilir, dayanıklı uzun boylu askerlerden secilir guzelce egilirler. ki var yanı tarihte granadier diye bi olay, sacma falan degil yanı. oyundada varmı dersen var, lakin cok güclüler. ben cossacks gibi, dogru anda dogru acıyla dogru uzaklıktan yapılan bi salvo düşmen birliğinin yarısını temizliycek diye beklerken, baktım alakası bile yok, menzilin cok az etkisi var tüfeklerin etkisine, e haliyle granadierler geliyo bi guzel kafana atıyo bombaları sonrada hop tüfekle sıkıyo, ne olursan ol mevlanaya gidiyosun. başarısız geldi demodaki savaşlar bana, yanı genel olarak gameplay basarısız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 yav beyler cok gicik oldum gemiyi ele gecirmek icin saldiriyom geminin tam 25 silahindan 15 kala kazandiniz yazisi cikiyo saglam dusman gemisi olmus gozukuyo ??? napmak lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 @cüce, o konuda aynı fikirdeyim piyadelerin tüfek atışları cossacks taki kadar etkili değil. o yüzden grenadierların büyük bir artısı var attıkları bombalardan dolayı. kahrol düşmen al sana bombe moduna giriyorlar ne varsa. ama ilerde patchle falan düzeltirler belki bu durumu, tüfeklerin hasar oranını arttırabilirler yada grenadierlar sadece 1 tane bomba taşır falan gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 atlar topculari nasil cekiyo arkadasim niye kafadan sıkıyosun dusman kendi toplariyla uzakta benim toplar hic bi ise yaramiyo kimildamiyo boyle kazanmak mumkun deyil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 valla grenadier'lerin rifleman'lere karşı kafadan büyük bonusu olan civ4 gibi oyunlar var, sanmam değişeceğini pek. atlı topçuysa atlara bağlatıp çekilebiliyor toplar. atlı topçu değilse olmaz. en önemli olaylardan biriydi o devirde topçuların hareket kabiliyeti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 ama topcular bi yone dogru bi yandaki geir bi yandaki ileri gidiyo kendim yaptirmaya kalksam 1 metre gitmiyo m2tw de bile mis gibi gidiyodu:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 bazı toplar atlar tarafından çekiliyor (havan topları, howitzerler vs. hariç), skirmish ekranında orduları düzenlerken ilgili birimlerin ikonlarında at resimleri var zaten ordan görüyorsun hangi topları atların çektiğini. hatta savaş başlarken (skirmishten bahsediyorum yine) o toplar atlara çekili olarak başlıyor, önce topları ayırıyorsun atlardan ve atlar topçunun arkasına geçiyor, adamlar topları atışa hazır hale getirirken. yani atlara bağlı topçular var mı? var. kafadan sallayan var mı? yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 hayır, ateşleri ateşe benzemiyo, bole sıra sıra adam ole gibi bi durum yok, ki en dramatik olayıdır yanı donemin. bole pıuv pıuv dıye ateş edilen bi oyun olmuş, atmosfer yok. Cossack 2 2d unite grafikleriyle bile daha etkiliydi anlatımında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 gemı savaşlarındada, guya gemileri onden veya arkadan topa tutmak daha etkili olmalıyken, gemının arkasına gecip broadsidelıyosun, yarısı güllelerin boşa gidiyo... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 sorma şimdi sen hatırlatınca daha bi gözüme battı bu eksiklik. yani şu piyadelerin karşılıklı geçip volley çakması olayı. harbiden en dramatik anlardan biridir yani. cossacks ta falan gayet güzel ifade edilmişti dediğin gibi. birde zamanlama çok önemliydi atış yaptıktan sonra karşılıklı iki taraftan sağ kalanlar tekrar doldurmaya çalışıyordu tüfekleri, heyecan yapıyorduk önce kim doldurup atış yapacak falan diye. o dönemlerle ilgili biri olarak bu oyunu uzun süredir bekliyordum. sürekli iyi taraflarını görmeye çalışıyorum ama olmuyor. düzeltirler inşallah. deniz savaşlarına hiç girmiyorum zaten. koskoca kalyonla abandım düşman gemisinin dibinden, tamamen paralel konumdan olmasına rağmen, yinede dağa taşa gitti gülleler. fallout da mitralyözle adamın dibinden ateş ederken critical miss falan diyordu ya o hesap :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 roma total war daki siege alet leri bile acayip performans yapiyo ballistan bile empiredeki gunlardan daha iyi performansi var. artik mod ciksin diye beklicez pc den silip oynu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Bu adamlar oyuna düz piyade taktikleri eklemedikleri sürece adam olmaz. Nedir bunlar? Rotation mekanizmaları. Mesela 3 sıra piyadeniz var, bunları nasıl kullandığınız ve hangı sırayla ateş ettirip silahlarını doldurttuğunuz çok önemli. Hat derinliği, yani kaç sıra piyade olduğu. Haliyle, bir company'deki adam sabit dersek hattın genişliği. Çok dar bir ünite genelde bi volley'e karşı daha az kayıp verir ( ölebilecek daha az adam vardır ) Piyadenizin doldurma süresi ile birlikte kaç hat olduğuna göre devamlı ateş etmek ile bir anda "shock and awe" etkisi yaratmak arasında bir taktik seçim olabilmeli. E:TW'da ne var? Dolduran adam ateş ediyor. E, hani nerede disiplin nerede konsantre ateşgücü? Ben bu oyunda unitelerin morallerinin doldurma hızlarını etkiledigini bile düsünmüyorum açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 oyun epic fail o kadar oynadim denedim fail 4v2 deniz savasi yaptim 2 tane dusman tan patlattim gemilerde battilar tam kalan gemiler cok zayiflari kacma dusuna bastim kacirdim sonra bi baktim savas bittikten sonra benim geeriye 1 gemim kalmis dusmansa 3 gemisi gel de saydirma :) topcularada ufak miskettmi ne yi dolduruyon tam dusman yakina girdi atesle diyon one benim 1 asker gecti diye ateslemiyo dogal olarak fail normal askerin 10-15 kursunu var ama topcular hic durmadan ates ediyo bi kopru savasinda pozisyonumu aldim ama dusman topcularla 1 saat ates etti ve en sonunda 1 saatlik sure bitti benim geriye cok az adamin kalmisken dovus sonu minacik yakinima girmiyen dusman ordusu 250 kisi kaybetmis yazisi cikiyo olmaz boyle bide dusman birlikler kacmiyo ama benim adamlar savasmadan beyaz yanip kaciyo fail corsack efsane zaten kiyaslamak bile sacma imperial glory mine adli oyun vardi o bile buna 100 ceker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 oyunda birimlerin etkinliği tamamen rütbeleri ile alakalı tutulmuş gördüğüm kadarıyla. üst rütbe bir birim genelde attığını vuruyor gerçekten. ama ne olursa olsun birimler aynı anda volley çakmıyor ve kafalarına göre bir sırayla ateş ediyorlar. yani en temel olayı koymamışlar oyuna. bir adım ileri bir adım geri, sıraları açma gibi özellikler koyuyorlar, madem o kadar ince düşünüyorlar, neden daha temel özellikleri koymamışlar anlamış değilim. bu arada topic ağlama duvarına döndü, ne bekliyorduk ne bulduk.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Ulan hayallerim yıkıldı daha oynamadan. İki güzel söz eden çıkmamış. Neyse artık modlara bağlayacağız umudu. Ama bu kadar basit şeyleri neden eklememişler acaba oyna? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 esasında total war kendi formatının dışına pek çıkmadığından olmuş bunlar. deniz savaşını koymuşlar alın bakın yenilik demişler, ahanda grafikleride değiştirdik demişler. zaten en popüler birimleri de pre ordera yada special edition a koymuşlar. (deaths head hussars, hms victory vs. gibi) bu oyunda diğer total war oyunlarının aksine, barut ile çalışan başka edevatlar çok daha baskın olduğundan bir tutarsızlık söz konusu dinamikler açısından. yani bu oyunu başka bir mantıkla yapmaları gerekiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eeht Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 bişiler soracağım oynıyanlardan cevap bekliyorum. atlılar ne alemde? osmanlıda nasıl üniteler var melee üniteler tüfekli ünitelere karşı nasıl? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 bence oyun güzel heavy unit basıp bodozlamadan dalınca savaş kazanılmadığı için ortamda QQQQQQQQQQQQ uçuşmuş ama oyun strateji anlamında bence başarılı. dediğim gibi heavy inf le ortalıkta dolanırken light a denk gelince dümdüz geçiyordun burada her unit birbirine ciddi hasar veriyor dolayısıyla savaş ekranında ciddi plan yapmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Eeht said: bişiler soracağım oynıyanlardan cevap bekliyorum. atlılar ne alemde? osmanlıda nasıl üniteler var melee üniteler tüfekli ünitelere karşı nasıl? osmanliyla oynuyom ekonomi bi turlu duzelmiyo birlikler genel olarak kotu yani cogu birlikte 80 asker var ki ise yarar birlikte 160 tane olmali 80 birlikle cok savasmayi denedim olmuyo (tabi tufekli birlik) osmanli herzamanki gibi heryeri dusman :) oyna baslamadan rusya sonra ilk gurcistan sonra venedik, birtakim turksoyundan gelme ulkeler iran boyle simdilik deniz de cok gucsuz osmanli sanirim osmanlinin buyuk gemileri yok veya daha raslayamadim ilk once ufak bi ulkeyle oynamak lazim oynu prussya gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anubisath Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 cengizhan66 said: oyun epic fail o kadar oynadim denedim fail allah için 1 tane epic fail demediğin oyun war mı senin ya epic fail kavramıyla takıntıların mı war nedir anlamıyorum ki ona fail buna fail,azcık aynaya bak forumdaki en fail adamsın.yakında epic fail resimlerine senin vesikalıgını koyacaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 sorun bende deyil yav oynayin gorun ben fail olabilrim onemli olan sizin benim gibi fail olmamaniz :) en azindan soyle fail diye aciklama yapiyom ondan failim bide sizde o yok bak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Sende de noktalama işareti yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar