Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devasaturk - Yeni WoW Sitesi


Eeroverian

Öne çıkan mesajlar

http://www.devasaturk.com
http://wow.devasaturk.com

Merhabalar,

Kısa bir süre önce yayına başladığımız Devasaturk adlı MMORPG Portalımızın World of Warcraft bölümü BETA Testi başlamıştır.Sitemizin amacı MMORPG'ler için Türkçe Kaynak yaratıp, Türk oyuncular arasında tecrübe paylaşımını maksimum düzeye çıkartmaktır.

Haberler konusunda oldukça tatmin edeceğini umduğumuz bölümlerimiz ve hızlı güncellemelerimiz, video bölümümüz(çok yakında) ve daha birçok başka hiçbir fan sitesinde yapılmamış yeniliklerle benzer sitelerden ayrılmaya çalışmaktayız.

Sizi de bu MMORPG platforumunun ilk basamağına katkı yaparken görmek isteriz.

Site içerisinde bulduğunuz mevcut hataları veya herhangi bir konuda görüş veya eleştirinizi bizimle paylaşabilirsiniz. [email protected]

Görüşmek üzere.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok hoşuma gitti açıkçası gözüme çarpan tek sorun site yavaşlığı oldu sadece.Tasarım çok güzel gözümüz yorulmuyor okurken ama içeriğe anında ulaşabilmek adına biraz geliştirme yapmalısınız bence.

Hayırlı olsun

Birde sayfa tamamen size ait değilse aşşağıda bir © hakediyordur sanırım?
Ayrıca sağ tık yasağı ve c/p iptal etmeniz çok yersiz olmuş bence.world of raidsden falan ingilizce kaynak göstereceğimize sizinkini yeğlerdik açıkçası.(Tabi gerçekten üstünde durulacaksa eğer)


[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 11:44 tarihinde, ad3m tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar Merhaba,

Sağ Tık ve C/P'yi iptal etmemizin nedeni herkesin dediğimiz gibi kaynaklar konusunda dürüst davranmaması.Bu konuda ileride tekrar düşünebileceğimiz noktalar mevcut ancak şimdilik ancak link atarak kaynak gösterebilirsiniz.Copyright konusunda, evet sitenin her türlü içeriği tarafımızdan yaratılmaktadır.

Diğer taraftan "ama wowwiki'ye" benzemek konusunda da WoW'da aktif olarak bilgi kaynağı olarak kullanılan bir siteye benzetmenizi "ama" olarak almanızın nedenini merak etmekteyim, zira sitenin amacı insanları bilgilendirmek.

Şimdilik içerik konusunda WorldofRaids'den farklı birşeyler sunamıyoruz ancak çok yakında daha interaktif bir site üzerinde çalışmalarımız olacak.

Eleştirilerinizin kişisel olarak benim için çok değerli olduğundan her türlü sorunuzu cevaplamaya çalışacağım.

iyi günler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

basarılı bır calısma hemde oldukca basaralı. birkac sorum ve elestırım olacak.

mmo-blog dusunuormusunuz? mmo-blog'a dısarıdan kendı blog yazılımlarını calıstıran kisileri de kabul edecekmısınız? (planet vasıtasıyla rss uzerınden) veyada dırek wowinsider.com mantıgımı olacak..

elestirim konusuna gelince, Türkçe içerik olması harika birşey ama gözüme direk çarpan birşey mevcut;

"Işın tipi büyüler hakkında"
Oyun içi terimleri sahsi fikrimce Türkçe'ye çevirmek gereksiz. Siteyi tam anlamıyla gezemedim, ana sayfada rastaladığım bi kaç kelimede gördüm ama direk rahatsız etti okurken.

Sonuçta bu oyunu oynayanlar bir şekilde hiç İngilizce bilmeseler bile talent treedır, spell isimleridir öğreniyorlar. Direk orjinal isimleri kullanmak mantıklı geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısınız, çerikteki ngilizce terimleri özelliklede "kemikleşmiş" olanları oldukları gibi koymaya çalışıyoruz.Zaten %100 türkçeye çevirdiğimiz anda çoğu yazı Türkçeden çok Farsçaya kayıyor. :S

Işın Tipi büyüler gibi yazılar bazen bir kaza veya bazen de ray type dediğimizde insanların bunu anlayamamaları gibi de algılanabilir.Bu konuda affınıza sığınıyoruz.Zamanla bu tür konularda hem ziyaretçilerimiz hemde biz orta bir yol bulabiliriz diye umuyorum.

MMO-Blog türü bir yapılandırmayı düşünüyoruz.Bu konuda gelecekte çalışmalarımız olacak.Takdir edersiniz ki böyle bir yapılandırma sadece bizim değil sizinde katılımlarınızla da gerçekleşebilir.Bu yüzden bu konuyu zamana bırakmayı düşünüyorum.Ancak yakın zamanda yazarlarımızın ve bazı tanıdık(ve ünlü) kişilerin bloglarını sitemizde görebilirsiniz. ;)

Şunu da belirtmek istiyorum ki sitemiz sadece World of Warcraft'la bir başlangıç yapmıştır ve gelecekte sitemizin Age of Conan, Warhammer Online gibi talep görebilecek oyunlara da destek vereceğiz.Bu konuda eğer Age of Conan'ı veya Warhammer Online'yi bekliyorum WoW Sux diyorsanız Conan ve Warhammer dünyasıyla daha önce de ilgileniyordum yazarım ederim haberlerini u an bile takip etmek istiyorum diyorsanız bana ulaşmanız yeterli.Sadece bu oyunlar değil herhangi bir MMO'yu oynayıp da bunun Türkçe kaynaklarını ben yazarım demeniz bile yeterlidir.
[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 14:11 tarihinde, Eeroverian tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 14:27 tarihinde, Eeroverian tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel çalışma hakan, haberleri takip ediyorum çok hoş gerçekten. Samimi olmak adına ben de bir kaç eleştiride bulunayım. Site resimsiz çok ruhsuz duruyor, yeni haberleri resimlerle veya fotoğraflarla yayınlayabilirsiniz. Yazı karakterleri ve button boyutları daha küçük olursa daha estetik olabilir, tabi bu kişisel bir zevk. Son olarak, Lore içerikli yazılar olsa çok hoş olur. Sadece genel lore değilde, herhangibir instance'ın ya da bir bölgenin veyahut bir karakterin. Şimdilik güzel gidiyor, başarılar ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Haberlerin %90'ı aksi belirtilmedikçe forumlardan kendimizin seçtiklerimizdir.Ayrıca Türkçe olduklarından kaynak vermemize de gerek olduğunu zannetmiyorum ama sorun değil sonuçta kaynak veriyoruz.

Jaymz,

Resimler ve gösterim açısından daha albeni kazandıracak birkaç tane güzellik düşünüyoruz ancak her türlü konuyu resimleyemediğimiz gibi bu konuda zaten kaynaklar da oldukça az.Ancak bu konuda yapabileceklerimizi de yapacağız ;)

Diğer tasarım konularında da şöyle diyelim, herşeyin bir zamanı var.Teknik konular görsellerden "şimdilik" daha önemli.

Şu videolar bölümünü açayım bi önce :)

[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 17:02 tarihinde, Eeroverian tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Turkce olmasi guzel, kaynaginizin wow-champion yada world of raids gibi buyuk sitelerin olmasida guzel, sonucta alakasiz yalan yanlis turk usulu habercilik problemi ortadan kalkmis.

Su an beta oldugu icin sorun yok, gayet guzel olmus. Ancak iki nokta cok onemli, birincisi hiz. Site duz yazi iceren bir site icin fazla agir kaliyor, ilk acilirken dedim acaba flash filan mi kullandilar ama acildiktan sonra gordum ki bu iste host'un parmagi var. Neyse beta'dir, resmi olarak acilmadan once halledilir sanirim.

Ikinci nokta "bu site bana digerlerinin veremedigi ne verebilir?" sorusu. Benim yeni bir sitenin farkina vardigim zaman kendime sordugum ilk soru budur. Is ogretmek gibi bir amacim yok, ancak bilincli kullanicilarin dikkatini cekmek icin bu soruya verebileceginiz cevabin cok saglam olmasi gerekiyor. Tamam site turkce, eger cok hizli update edilirse ingilizcesi zayif olanlar icin yabanci sitelerin mirror'i haline gelebilir, ancak mirror olmaktan oteye gitmek icin yeni birseyler vermeniz lazim. Soylemlerinize gore bunlar siteye zamanla eklenecekmis. Bekleyelim gorelim, umarim iyi bir is cikartirsinizda ilk defa olmak uzere bir turk oyun sitesi ile ilgili tebrik ve tesekkur mesaji atarim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hız konusunda gerçekten çalışmak istediğimiz birkaç tane özellik bulunmakta, ancak sorun biraz Türk Telekomun son zamanlardaki yurtdışı çıkışlarına dayandığı için bu konuda elimiz kolumuz biraz bağlı.Telekom'un "hız" arttırmadan önce site ortalama düzeyde rahatlıkla dolaşabilinecek düzeydeydi.Nasıl bir ironidir anlamak mümkün de değildir.

Neden yabancı hosting aldığımız konusuna geçince, öncelikle sitenin yaklaşık %100 kapasiteyle çalışırken uzun vadeli hedeflerinde onlarca veritabanı, php'nin ağırlıkla kullanıldığı, serverlerin oldukça zorlandığı bir site olabileceğimi düşündüğümüz ve Türk Hostinglerinin php kullanımında oldukça paranoyak ve paragöz davranıdığından dolayı Telekomla bu tür sorunlar başlamadan önce siteyi almıştık.Şimdi olsa başka yollar arardık ancak şimdilik mevcut sistemde siteyi hızlandırmak için başka yollar aramaktan başka çaremiz yok.Site düz yazı barındırsa da yüksek miktarda kapasitesi olan bir altyapısı var.Videolar gibi özellikleri kolaylıkla siteye ekleyebiliyoruz tabi ki bu bir trade-off yaratıyor.HTML'le yapmak her gün hatta duruma göre saat saat güncellenen bir düzende çok zor olurdu tahmin edersiniz ki.

Dİğer konuda, yani sitenin diğerlerinden ayrılacağı noktalara gelirsek, sitenin en başından beri bunun üzerinde kafa patlatmaktayız.Bu tür fan site/portal örneklerinin hepsine bakarsanız, hepsinin hergün 1-2 saat arayla aynı haberleri vermelerinden başka farklı bir özellikleri yoktur.

Bu konuda ilk düşüncemiz Türkçe olmamızın belli bir kitleyi bize çekeceği yönündeydi.Ancak buna sadece sırtımızı dayamamız oldukça büyük bir yanlış olacaği gibi, kolaya kaçmak kişisel olarak benim karakterime pek uymamakta.Bu yüzden yapılacakların başında sitenin interaktif hale getirilmesi var.Bu ne demek? Birincisi ziyaretci katılımının artık forumlardan öte noktalarda kendini göstermesi gerektiği gerçeği var ki, buna yorumlar, bloglar, videolar, foto galerileri gibi bileşenler giriyor bunların uygun ve makul düzeyle kullanıcıları sıkmadan yapacak, siteyle ziyaretçi arasındaki etkileşimi gittikçe arttıran bir düzeye getirmek var.İkincisi sitenin talent calculator ve benzeri türden oyun yapısallarıyla beslenmesi ve üçüncüsü de RSS gibi kaynaklardan sitelere haber yayınlarıyla sitenin ziyaretçi sayısını arttırmak.

Diğer açılardan baktığınızda Blizzard'la etkileşim(şu an WoW için konuşuyorum ancak bunları mevcut destekleyeceğimiz tüm MMORPGler için düşünebilirsiniz.) noktasında farklılık yaratmak için röportajların olması, BETA Key dağıtımı gibi noktalara gelmemiz gerekiyor.

Örnek vermek gerekirse, WoW-Turk'le WoWTURK'ün nasıl birbirinden ayrıldıklarına bakabiliriz.WoWTURK offficial fan site yolunu seçerek BETA Key gibi etkinlikleri Türkiyeye getirmiş ilk sitelerden birisiyken, WoW-Turk fan site olmadan işi Karakter Satım portalı noktasına getirmiş ve o noktada artık hiç ilgilenmeden çığ gibi büyüyen bir piyasanın platformunu oluşturmuştur.Peki Devasaturk WoW bunun neresinde? Fan Site olmakla beraber Blizzard Destekli olduğunu zannettiğimiz sitelerin aslında destek noktasında Blizzard'dan gözle görülür bir beta key aldığını görürsünüz.Bunun dışındaki şeyler çok ufak tefek şeylerdir.

Bizim kendi yolumuzu seçmemiz de gerekmekte.Burada ayrılan noktaların hangisinin daha önemli olduğunu da bulmamız gerek.BETA aşaması sadece teknik olarak değil hemde ziyaretçilerin yönelimlerini görmek açısından oldukça önemli çünkü sitenin yönetim açısından belli bir görüş kazanmasını eğer ziyaretçiye bakmadan yaparsak kan uyuşması olur, siz ne kadar teknik durumlarla uğraşırsanız uğraşın buraya ziyaretçi girmezse hiçbir işe yaramaz.Sonuç olarak BETA aşamasını her ay sonu tekrar tekrar uzatıyoruz.Okunan dökümanların istatistiklerine bakıyoruz, örnekleri inceliyoruz.İngilizce/Türkçe termilojisinde sitenin bir politikasını oluşturuyoruz.

Çok uzun oldu sanırsam, ancak düşüncelerimin %1'ini bunlar oluşturuyor belki de.

(bu arada pitaa <3)

Not:Sitede birkaç tane hızlandırmak adına değişiklik yaptım, aradaki fark görüyormusunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.


[ Mesaj 15 Eylül 2007, Cumartesi - 14:56 tarihinde, Eeroverian tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...