Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toefl

BonePART

Öne çıkan mesajlar

Ya ben Toefla a gireli 5 hatta 6 sene oldugundan hatirlamiyorum; yakin tarihte giren arkadaslara bi kac sorum war.

Eskiden istedigimiz gun istedigimiz kadar giriyoduk sistem mi deisti?
Artik SAT gibi sadece belirli tarihlerde mi war?
Kac kurus olmus Toefl?

Bide USA icin beles counselling veren site ya da kurum var midir? UK icin var USA icin varsada orenmek laizm.
Sosyal ağlarda paylaş

Artık kayıtlar sadece internet sitesinden oluyor, sınav 15 günde bir falan yapılıyor. Siteden bakabilirsin tarihlere ama ben en erken 3 hafta sonrasına yer bulabilmiştim. 120 dolar falandı

Bide sistem değişti IBT diye bişey geldi komple bilgisayar başındasın. Essayleri klavyeyle yazıyosun falan. Rahat olmuş ama.
Sosyal ağlarda paylaş

ankarada tobb da girdim
4.5 saat sürüyor.reading ve listenning 2.5 saat sürdü sora 10dakka dinlenme izni verdiler 2saat de speaking ve writing yaptım
tüm bölümlerde nerdeyse dinleme ve okuma var.mesela writing de 2 farklı görüş var birini okuma parçası olarak veriyo diğerini dinliyosun sonra onlara göre 20 dakkada falan 200 kelime yazıyosun..
155 dolar civarı bişey.www.toefl.org'dan şehir ve tarihlere falan bakıyosun alıyorsun.yanında kimlik pasaporttan birisi yada garanti olsun diye ikisi olsa iyi olur.
2hafta önce girdim ibt'ye.120 üzerinden sanırsam puanlama.15günde netten sonucunu alabilirsin dediler ama daha alamadım bakalım..
daha sorun olursa özelden sorabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm bone ben girerken paper based kalmadı dediler. İstanbulda girdim ben ama.

ahasd nolmuş lan sitesine giriyim bakıyım dedim hiç bişey açılmıyo ibt tarihlerine ulaşamadım. Sen bilmerke telefon aç en iyisi.

Bu arada o listening olayı tamamen girdiğiniz yere bakıyo. Ben bağdat caddesinde bi kursta girdim sınava, bilgisayarları mikrofonlar falan kaliteliydi hiç sorun yaşamdım.
Sosyal ağlarda paylaş

ya axe abi seceneklerdne istanbulu seciyosun
paper based sinavlar cikiyo
depresyona girdim
ilk sinav ankarada flan
biz razorjimmyle ankaraya nasil gideriz diyoruz arabayla gisek aksam donsek felan
eauhuhahua

yok allaha sukur istanbulda 10 tane test center warmis
aksam zorlcaz bi tanesine gireriz ekim 5 6 9 12 hepsine war
Sosyal ağlarda paylaş

ef dil okulları ibt yapıyo, suadiye de old english pub ın üst katında. yalnız sınavı olabildiğince hızlı yapmak tavsiye edilir, keza en son speaking, ve sen writing yaparken millet speaking e başlamış olursa konsantrasyon diye birşey kalmaz..

ben milletin kafasını çok güzel ütüleidm mesela..
Sosyal ağlarda paylaş

yılda 5 kez giriliyor sanırım sınava, yurtdışına grad için guidance olayını bilmerk yapıyo olmalı, zaten gre veya gmat e de gireceğin ve bunlara bilmerkte gireceğin için o sırada öğrenirsin..

bu aralar o sınavlara yer kapmaya bak, kasım başları olmazsa sonuçları 15 aralıktaki okullara yetişmeyebiliyo..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
fizban said:
yılda 5 kez giriliyor sanırım sınava, yurtdışına grad için guidance olayını bilmerk yapıyo olmalı, zaten gre veya gmat e de gireceğin ve bunlara bilmerkte gireceğin için o sırada öğrenirsin..

bu aralar o sınavlara yer kapmaya bak, kasım başları olmazsa sonuçları 15 aralıktaki okullara yetişmeyebiliyo..

GMAT a pearson da giriliyor.
Bilmerkle alakası yok. Hatırlatayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

mADmaXimus said:
speakingi cok kotu, cunku mikrofonlar cok kalitesiz, aksanin anlasilmiyor ve yaninda speaking de olan arkadaslarin konusmalari duyuluyor heh

iBT'ye girdim ben 103/120

Reading: 27/30
Writing: 28/30
Speaking: 20/30
Listening:28/30

notlarim. ve Mad'in soyledigi gibi Speaking'de o aptal mikrafon ve etraftaki insanlarin bagira bagira cevap vermeleri yuzunden, kayit b.k oluyor.

onun disinda sinav cok kolaydi.
Basarilar dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Dikkat etmen gereken kısım kesinlikle mikrofonlar. Benim mikrofon çok boktandı. O test aşamasını geçti(speakingden önce test ediyorsun mikrofonu) ama speaking bölümündeki soruları cevaplarken ses gitmemiş karşı tarafa. 3 ay sonra kusura bakmayın paranızı geri yolluyoruz diye cevap attılar. Onlar yüzünden az kalsın hazırlıkta beginner olucaktım(okulun proficiency sınavına girmesem, nası olsa geçtim toefl'dan diye).

edit: 4 yanlış 1 doğruyu götürmüyor. Hatta sallamanı tavsiye ediyorlar bilemediklerini.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...