Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Bozulmuş >.

Darqainu

Öne çıkan mesajlar

Bugün nasıl olmuş bilmiyorum evdeki pc'yi küçük kardeş bozdu mu ne yaptı,durumu anlatıyorum :

*açılınca bios'a giremiyorum del'e falan basarak.

*windows loading ekranını göremiyoruz ekran karanlık kalıyo.güvenli kipte açmak için menüye bile giremiyorum..

*cd rom'da windows cdsini okumuyor cdde ve romlarda (2adet cdrom var) sorun da yoktu daha dün cd yazdım falan..

napılır bu alete sorun nedir nasıl düzelir acaba ?

konuyla alakasız soru : cep telefonlarındaki bu şebekelerden 850 ne işe yarıyor? olmasa yaşar mıyım,yurtdışında nerelerde kullanabilirim acep ?
Sosyal ağlarda paylaş

windows açıldıktan sonra
başlat-çalıştır-msconfig
ordan boot.ini kısmına gelip, aşağıdaki safe bot a tik atıyorsun. yanlarındakine istersen tik at istersen atma. restart at daha sonra. güvenli modda açılır bilg..
sornu çözdükten sonra aynı yere girip o tiki kaldır.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamın bilgisayar boot etmiyo siz ne diyosunuz?
Problemin işletim sisteminde olduğunu zannetmiyorum. CDde falan da değil. Biosun boota kadar gelmiyor.

Önce kasayı aç, herşeyin yerli yerinde düzgün takılı olduğuna emin ol, değlse düzelt.

Sorun çözülmezse uzay montaj yap.

Yine çözülmezse servislik olmuş anakrtın.

[ Mesaj 11 Eylül 2007, Salı - 23:15 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
oper, 11 Eylül 2007, Salı - 20:33 tarihinde demis ki:

heaa pardon, ben windows açılıyo sandım :)
klavye usb değil di mi bu arada?
eğer usb ise boot ederken klavyeyi görmez alet, del e bassan da fayda etmez...

usb benimki gayet görüyor?

f2 ile de açılıyor olabilir bios, bazılarında öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

bios pili değil de böyle 3 çubuklu birşey var anakartın biyerinde onun iki tanesi metal bi mandalla kısa devre halindedir normalde. Şimdi o mandalı çıkarıcaksın. Öbür tarafa takıcaksın. yani en sağdaysa en sola doğru takıcaksın. Ortadakiyle sürekli bağlantılı olur o mandal. Sonra tekrarr eski yerine getirip çalıştıracaksın. Bios resetlenmiş olur...
Sosyal ağlarda paylaş

yakın zamanda benzer problemi bende yaşadım.şöyleki sistem bios ekranında donup kalıodu.önce problem kasada dedim.açtım kasayı.herşeyi kontrol ettim ramleri çıkardım felan fakat problem devam edio.

problem daha sonra fark ettiim garip bi durumdu.tüm bu işlemleri yaparken usb portunda takılı bıraktığım card reader sistem açılırken sistemi karasızlığa sevk ediodu.onu çıkardığımda herşey düzeldi.

bu tip ince ayrıntılara dikkat etmekte yarar var...

günümüz anakartlarında birden çok jumper bulunuyo.bu jumperların dikkatli bi şekilde ayarlanması gerekiyo.biosu restleyen jumper yerine başka bi jumper la oynamak gereksiz sonuçlara sebep olabilir(anakartı yakmazsın muhtemelen ama yanlışlıkla deiştirdiin bi jumper yüzünden bi takım özelliklerden mahrum kalabilirsin.)konuyla ilgili olarak anakartın kitapçığını incelemek yararlı olabilir.

kasayı açarkende dikkat et.sistem yeniyse eğer bazı yerleri silikonlamış olabilirler.bu silikonları bozarsan eğer sistemin garanti kapsamından çıkıar.yada bazı etiketler vardır.onları dikkatli sök.

birde unutmadan şunuda belirtiyim sistemini başka bi prizden çalıştırmayı dene.kimi zaman kullandığın prizden dolayıda bu tip problemler yaşanabilio.(bizzat yaşadım tecrübeyle sabittir)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...