burtonesk Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 istanbul'u özlediğim şu dakikalarda boğaziçi köprüsüyle ilgili bir link buldum, köprünün yapılışı falan işte fotoğraflar var. nasıl yapıldığını bilmiyordum, benim hoşuma gitti. bakınız=) http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Resimler.aspx?gr=2&g=UlqrbvjdW8TGrZEiEOaW1jWg6HSLz2WUQyDHXYpEtDtuPJypp3pooQJXx1woKkjThjaikdM6o81wIOdX9yZuJPmq9qAajU5kQYqVYDxL4SM%3d&i=0&s#pagenumbers edit: tabii bu link nasıl küçültülür bilmiyorum =) [ Mesaj 10 Eylül 2007, Pazartesi - 00:56 tarihinde, burtonesk tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 böyle galiba =) edit: böyleymiş sdfsdgfs [ Mesaj 10 Eylül 2007, Pazartesi - 00:58 tarihinde, Drall tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 ehe helal olsun rezonans frekansında adım atmışlar d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 hoş :) o bomboş arazileri görünce bir garip oldum. bir de niye bu kadar kocaman köprü yapmışlar kısmındaki resim çok farklı geldi. şimdiki haline baak bir de o zamana baak. Vaay be vakit çabuk geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Hehe aynen bu resme takıldım ben de. Ne gerek var dimi bu büyüklükte köprüye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Hani resim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 cok kötü bi köprü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 fistan köprüleri beğenmiyorsan avrupaya geçmeyiver karayoluyla, olur biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 ilk yapıldığında ortası şimdikinden daha mı bombeliymiş :s yoksa bana mı öyle geldi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 said: burtonesk üye [şikayet et] § 10 Eylül 2007, Pazartesi - 02:06 [ özel msj ] fistan köprüleri beğenmiyorsan avrupaya geçmeyiver karayoluyla, olur biter. ok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 fistan bunada karıştı. konunun fenerlede bi alakası yok ama adaşlkdaşk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 2. abdülhamid zamanında gündemde olan bi boğaz köprüsü projesi vardı. dur bulup koyiim. Detaylar: Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul'daki Osmanlı arşivlerinde ilginç bir proje dikkat çekti. İtalyan Mimar Mondrakol, Padişah 2. Abdülhamit döneminde, İstanbul Boğazı'na bir köprü inşa etmek için proje hazırladı. Ancak, maket çizimleri de yapılan projeyi beğenmeyen 2. Abdülhamit, köprünün inşaatına izin vermedi. Demiryolu olacaktı Osmanlı arşivlerindeki 'Y.A.Hus 411/174' numaralı belgede, Sadrazam Sait Paşa projeyi anlatan dilekçeyi 6 teşrin-i evvel 1316'da (6 Ekim 1901) üst yazı ile padişaha sunuyor. Yazıda proje tüm detaylarıyla anlatılıyor. Köprünün yapım fikri, '93 Harbi' olarak bilinen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında ortaya atıldı. Almanların İstanbul-Bağdat Demiryolu'nu yapımı sırasında da yeniden gündeme geldi. İşte projenin ayrıntıları İstanbul-Bağdat Demiryolu ile Güney Avrupa ve Avrupa'nın merkezinin birleştirilmesini hedefleyen projenin, Boğaz'ın en dar yeri olan, bugün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün bulunduğu Rumelihisarı ile Anadoluhisarı arasında yapılacağı belirtiliyordu. Köprünün mimarisi ise şöyle anlatılıyordu: "İki yakanın arası 600 metre. Projede üç asma köprü olacak ve bu gayet heybetli bir manzara kazanacak. Büyük binanın ortaları minareler ve özel kubbelerle süslenecek. Son direklere çelik kablolar çekilecek, kubbelerden her birinin kaidesi granit olacak. Köprünün ayaklarının altı, taarruzdan korunmuş şekilde oluşturulacak. Yüksek kuleler, 15 fenerle ışıklandırılacak. Ayrıca kubbeler, çini ve yaldız tuğralarla süslenecek. Köprünün yüksekliği altından büyük bir geminin geçebileceği şekilde inşa edilecek. Kulelerin arasından da tren geçecek." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 keşke o zamanlar yapılsaymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 haha o köprüyü hangi ressam çizmiş. :? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 çok kıral olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Vay be efsane olurmuş yannız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Da Vinci'nin de vardı öyle bir projesi. Hatta resmi de var. [ Mesaj 10 Eylül 2007, Pazartesi - 13:52 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 ulan be malmış cidden bu padişah..beğenmemiş herif ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 o dönemler bu dönemler gibi diil tabi. beğendiği şey nasıl bişi olacaktı bilmiyoruz. ki kendisi de sanatçı bi adamdı. ayrıca, öyle mal denicek bi adam diil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 harbiden o köprünün begenilmemesi çok gariptir... said: Dragonmax üye [şikayet et] § 10 Eylül 2007, Pazartesi - 02:09 [ özel msj ] ilk yapıldığında ortası şimdikinden daha mı bombeliymiş :s yoksa bana mı öyle geldi ? banada öyleymiş gibi geldi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horten Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 yalnız adam da pazarlama taktiği yapmış. her ayağa bir cami. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar