Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grand Theft Auto IV

RabbiT

Öne çıkan mesajlar

EA hesap hatası yaptı gibi geliyo bana, biyasanın büyüklerini kaparak, onların momentumuyla bi güzel domine etmeyi planlıyodu pazarı.

ama işte pr daki başarısızlıkları, mallarının kalitesizliği sonları oldu. bullfrog westwood black isle 3do, gibi "kullanabiliceği" firmaların baba ekipleri zaten ayrıldılar şirketleri EA ya satıldığı gibi. EA da elinde ici boşalmış isimler seriler oyunlarla kaldı, e hakkını verebiliceği devam oyunlarıda cıkartamayınca iyice oyunculardan desteğini kaybetti tırt oldu fırt oldu cürt oldu
Sosyal ağlarda paylaş

hmm şöle bi düzeltme yapam COD ve BF seven birisi olarak

call of duty'i yapanlar infinity ward firması. Bunlar 2015 isimli bir şirketti ve Medal of honour'u yaptılar. EA bunları satın alınca 20-22 kişi infinity ward'ı kurdu. Activision bunların publisher'ıydı. sonra activision bunları aldı sanırım.. infinity ward activison bünyesinde yani..

battle field'ı çıkaranlar ilk başta refraction games idi. EAGLE diye bi oyun çıkardılar. publisher'ı take2 idi. bu oyunun engine i refractor1 olarak anılıyordu. sonra bunları digital illusions CE aldı -ki EA'in bir parçası oldu o da. artıkın refractor 2 engini ile oyunu Dice (şu anki adı ile EADICE) yapıyor yani..

bu arada ea'in bullfrog, westwood, origin gibi şirketleri alıp kapattığını söylemek lazım..

denizanası gibi bişi işte.. her yerde var ve engellenemiyor

yeni nesil oyunlarda EA kökenli yaratıcı bir güzellik görme imkanı yok gibi. rockstarın bu oyunda (gta iv) kullandığı RAGE (rockstar game engine) motorunun yazılmasının sebebi de criteron firmasına ait olan renderware oyun motorunun şirketini alan EA'in bi sürü lisans anlaşması ve bol bol para istemesiydi yamulmuyorsam. adamlar da "hayde kaybol lan!" diyip en güzelini yaptılar.

ayrıca EA T2'ya gidip 1milyar önermeyecek. zaten şubatta 2milyar önermişlerdi ve T2 bu 2milyarlık teklifi geri çevirmişti. o dönemde 250milyon net kâr açıklayan T2'nun şimdi fiyatının çok daha artması gerekiyor herhal. di mi?

ayrıca en komik olan olay ise internette okuduklarıma EA'in T2'ya spor oyunları yaptırmak istemesi!!

anlıyorum 2k'mı k2'mi ne diye bi spor bölümü var T2'nin ama ona da oyunları blackbox diye altbi grup yapıyormuş genelde ve EA bu blackbox'ı da almış zaten. sanıyorum esas amaç sadece büyük ve farklı oyunlar çıkartabilen bir rakibi daha yutmak ama işin kılıfı bu spor nanesi..

EA.. çok boktan bir şirket
Sosyal ağlarda paylaş

Ben EA`yi satin alma girisimimimde ciddiyim ya. Harbi bir site acabilirim onumuzde ki aylarda, donation alip para toplayip satin almaya kasmaca?? Komik bir is gibi duruyor ama butun oyuncular biraz yollasa olmayacak is degil bence.

Kimlerin donate ettigini listeleyeceksin, eger is yatarsa paralar geri iade. SEVDIM FIKRI YAV!11!
Sosyal ağlarda paylaş

Off sorma ya oyunu bitirdim, şimdi bir daha bitiriyorum. Hocaya araştırma planı hazırlayıp göndericektim, dün mail atmış araştırma planı nerde diye azar çekiyor. Yusuf Yusuf bu sabah oturdum yapmaya başladım.

Bir de ben MP oynayamıyorum Xbox'ın firmware'ı eski. O da girse işin içine herhalde bir oturuşta Red Ring of Death çıkartıp Xbox'ı bozarım sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Ben EA`yi satin alma girisimimimde ciddiyim ya. Harbi bir site acabilirim onumuzde ki aylarda, donation alip para toplayip satin almaya kasmaca?? Komik bir is gibi duruyor ama butun oyuncular biraz yollasa olmayacak is degil bence.

Kimlerin donate ettigini listeleyeceksin, eger is yatarsa paralar geri iade. SEVDIM FIKRI YAV!11!

satin alirsin ama sahibi olarak gelen gelirden pay alirsin anca ehueh. Yonetim kuruluna secilmen lazim birseyler yapmak istiyorsan :P
Sosyal ağlarda paylaş

gapitalist düzen mirim! paranla rezil ediyorlar..

galiba stockholder olarak girebiliyorsun ama esas büyük shareholder istemezse çok paran olsa bile bişi alamıyorsun.

he tabi alsan bile EA'in isim haklarından birisini koparıp para ile uzaklaşır ve onun üzerinden devam eder gençler. ne biliim EAG falan olur belki isimleri.

tabii ben bilmem ekonomist falan bilir diyerek kaçarım..

ea'i almak yerine bi oyun şirketi kurun lan! diye de bağırırım arada
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

satin alirsin ama sahibi olarak gelen gelirden pay alirsin anca ehueh. Yonetim kuruluna secilmen lazim birseyler yapmak istiyorsan :P

çoğunluk hissesini ele geçirse yeter. piyasadan %51 toplasa kendi yönetim kurulunu oluşturabilir ve haliyle kendi icra kurulunu atayabilirsin. aslında ea'in hisselerini toplamak için iyi zaman olabilir baktım şimdi ulu google'a 2008 ilk çeyreğinde ciroda geçen seneye göre %4 düşüş varmış. hisse başına 1,31 dolarlık kar tahminini, 1,20 olarak revize etmişler; karları da düşüyormuş. ea için işler iyi gitmiyor gibi, siz paraları hazırlayın belki ucuza kaparsınız :D

yönetim kurulunun adı çok havalı dursa da esas olay icra kurulundadır. icra kurulu başkanı zaten ceo diye tabir ediliyor. ceo diyince bir anda yönetim kurulu başkanından daha havalı gibi geliyor ama sorun şu ki ceo dediğin yönetim kurulu başkanına ve yönetim kuruluna karşı sorumludur. fazla hoplayıp zıplarsa fişini çekerler ceo'nun.

tabii burda esas olan ea'in hisse senetlerinin dağılımı. yeri gelir %3-5 hissesi olanlar, %40 hissesi olanların önünü tıkar. akıllı oynayın yönetime isyan edin. ama bu ortamı bulanlar %5 hisseyi %15 parasına satabilirler. %40 hissesi olan satar %10 hisseyi güvendiği birisine ordan gelen parayla kıl herifin %5'ini alır. payı düşer ama istediği şekilde şirketi yönetebilir. aslında paran olacak işte gta falan hikaye dallasçılık oynayacaksın
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hasta oyun ya.
Rockstar'a kafam girsin. Şu oyunu neden PC'ye çıkarmazlar ya of.

PS3 cafede iki kere oynadım, sivrisinekler ısıra ısıra.
Ama çok eğlenceliydi.

En başta hikayeyi şahane yapmışlar. GTA3'teki gibi sus pus bir herif yok (gerçi Vice City'de ve San Andreas'da bunu değiştirmişlerdi ama olsun).
Karakteri çok tuttum çok sevdim. Hikaye ve karakter, oyuncuyu oyuna bağlıyor. Görevler birbirinin aynısı belki ama, hikaye tüm herşeyin akıp gitmesine yetiyor.

Henüz Vice City'deki gibi uzak kumandalı helikopter bölümü veya tekneyle yarış bölümü gibi kazık şeylerle karşılaşmadım, ama tüm oyun bu şekilde ilerliyorsa, gerçekten mükemmel yapmışlar.

İnsan herşeyi bırakıp sevgilinle ev kurup şehirde dolaşmak istiyor. Görevleri felan salla gitsin dedirtecek bir şehir koymuşlar :P

Oyunda beğenmediğim iki şey var sadece.
1- kontröller. Araba yağ gibi kayıyor, kontrol edemiyorum. Tamam araba kullanma tadı eski GTA'larla aynı olmuş, ama bunda sanki daha bir gevşetmişler ayarı. Araba değil de ufo kullanıyormuşum gibi hissediyorum. Bunun nedeni PS3 gamepad'i olabilir belki de.
2- bilgisayar kontrollerindeki arabaların sinyal vermeden dönmesi. eskiden GTA'larda arabayı hiç kıvırmadan, çok keskin ve ani dönüşler yaparlardı, bu yeni GTA'da o hadiseyi düzeltmişler ve geliştirmişler, o yok, o açıdan oyun başarılı. Ama araçlar sağa sola sinyal vermeden dönünce, oyuncuyu zorda bırakıyorlar. Sağa dönecek araba sol şeritten gider mi, sola dönecek araba sağ şeritten gider mi... Bunda gidiyor işte. Arabayla giderken, "dönmüycek" diye düşünüp arabanın yanından son sürat gazlayayım derken, adam durup dönüyor. Hayır AI de gerizekalı. Yahu benim hızla geldiğimi görüyorsun, insan bana yol verir, yok direk dönüyor. Sonra çarptığımda da inip kavga etmeye hevesleniyor. Bu durum polis arabalarında daha da sinir bozuyor. Etrafı yıktığımı gören polis hiç umursamıyor, ama arabasına şöyle ufacık dokunduğum an başıma polis konvoyunu salıyor. Belki sinyal vererek dönseler bu kadar zora düşürmez oyunda.

Ama bunların dışında herşey müthiş. Oynadığım kısma kadar ağzım açık kaldı.
100, (2 şeyden puan kırmam gerekiyorsa) 95'i hakeden bir oyun.
şahane valla ne diyim.
Sosyal ağlarda paylaş

CoolRider said:
Ankara'da da bir cafe söleyinde gidip oynuyabiliyim su oyunu.

Bahçeli, Emek civarında olursa makbule geçer! :)

2. cadde 32/A

blue internet cafe.

kafeye ps3 aldırttım üstüne birde gta 4 aldırttım asdg. ama 1 tane gta 4 var :/.

eğer bugün geleceksen öğlen falan hiç boşuna gelme ben oynayacam :D. ama gelirsende bi selam çak yaparız bişeyler ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...