Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Malta-Türkiye 8.9.7 20:30

sg-1

Öne çıkan mesajlar

said:
khalad
üye § 09 Eylül 2007, Pazar - 15:33 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Hakan Şükür,İbrahim Üzülmez , Arda Turan,Servet Çetin,Sabri Sarıoğlu ! Birde Ayhan Akman tabi bunların yerine adam mı kalmadı ülkede ?

Fatih hoca Galatasaray'dan başka takım izlemiyor galiba.

Hakan Şükür yerine : "Ersen Martin,Gökhan Ünal,Fatih Tekke" gibi forvetlerimiz neden oynamıyor.

İbrahim Üzülmez yerine : "Volkan Yaman veya genç başka oyuncular niye yok"

Arda Turan yerine : son zamanlarda formu yerinde olan Serdar Özkan v.s gibi oyuncular niye yok.

Servet Çetin adam tam bir kalan Gökhan Zan'ı oynat daha iyi yada başka bir adam al

Sabri Saroğlu yerine neden Mehmet Topuz yok ?

Yahu Hakan Şükür sayılan diğer isimlerin toplamından daha büyük bir formla daha iyi istatistikle açmış sezonu tabii ki onu sokacaklar.

Bi de Ayhan'a laf atman çok komik olmuş. Adam sahanın en iyisiydi dün.
Sosyal ağlarda paylaş

gider heralde. Gitmese de zaten medya gönderir. Medya da desteğini çekiyo çünkü yavaş yavaş adamdan. Dokunulmazlığı kalktı eleştirilmeye başladı...

Bu arada GS çok zarara girdi yaw

said:
Galatasaray'ın, (A) Milli Futbol Takımı'nın dün akşam Malta ile oynadığı 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme maçında sakatlanan oyuncuları Sabri ve Arda'dan kötü haber geldi.

Milli takım kadrosundan çıkartılan iki oyuncu, bugün kulüp doktoru Murat Çevik tarafından kontrolden geçirilirken, Sabri ve Arda'nın uzun süreli takımdan ayrı kalacak olması teknik heyeti üzdü.

Çevik, Sabri'nin kuyruk kemiğinde kırık olduğunu belirterek, ''Bu futbolcunun 6-8 hafta sahalardan uzak kalabileceğini tahmin ediyoruz'' dedi.

Arda'nın sağ bacak üst adalesine darbe aldığını ve bu bölgesinde 2. derecede kanama bulunduğunu kaydeden Dr. Murat Çevik, bu oyuncunun en iyi ihtimali 2 haftada sahalara dönebileceğini, ancak bu sürenin 3-4 haftaya kadar çıkabileceğini sözlerine ekledi.
Sosyal ağlarda paylaş

hamit ortada oynamaz falan diyenler, hamit bayern'de van bommel'le beraber 4lü ortasahanın ortasında oynuyo ve çok iyi işler yapıyo. nuri şahin biraz daha kendini geliştirirse hamit'le birlikte güçlü bir ortasahaya kavuşuruz bence.

maça gelirsek hakan şükür yerine nihat veya gökhan ünal'dan biri denenmeliydi. en azından arkaya gelen kafa toplarına öne zıplayıp kıçıyla veya öne doğru gelen kafa toplarına arkasını dönüp ensesiyle vurmaya çalışmazlardı.

sabri yerine sağbekte serdar kurtuluş oynayabilirdi, kesinlikle sabriden daha çok şey yapardı. sabri veya serdar özkan'da sağ açık oynardı. ibrahim üzülmez, bi beşiktaşlı olarak söylüyorum, ve servet bu seneki performanslarıyla anca kasımpaşaspor'da oynayabilirler süper ligdeki takımlar içerisinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Hamit zaten normalde ofansif ortasaha göbekte. Daha sonra zorunluluktan sağ bek oynuyor. Sağ bek dediğim de öyle bekleyen bek değil, R.Carlos misali ileri bindirme yapan. Ordan da ön liberoluğa geçiş yapıyo. Yani sahada her yerde oynayacak bir adam neredeyse sol kulvar hariç. Ama esas mevkisi ofansif ortasaha göbeği.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bundesliga'da o uzaktan sol ayağıyla attıığı gol sırasında milli takımda oynadığı yerde oynuyordu. sonuçta hamit'i orada kullanıp sağ kanatta serdar kurtuluş, mehmet topuz, serdar özkan gibi oyuncuları kullanabiliriz. ha tercihini sabri'den yana kullanıyor ayrı konu ama bi serdar kurtuluş'un oraya artık oturtulması gerektiğini düşünüyorum, yıllarca o bölgede sorun yaşamayabiliriz. hamit'i kullanırım diyorsa ona diyecek lafım yok elbette, keza ilerde kullanabilir maçına göre.
Sosyal ağlarda paylaş

hamit sağ açık oynuyor bommel'in yanında hangi göbek

bana göre sabri , hamit gayet iyi bir ikili orda.

asıl sorun sol kanadımızda.
arda malumunuz.
pek alternatifi olan adam da yok oralarda.

tuncay'ı ben o mevkide oynamasını desteklemiyorum. o bir forvet , orda oynamalı.hakan şükürle forvet olmalılar bence .

bir de defansa da gelen , ileriye çıkan oyunculara ihtiyacımız var.

emre biraz daha ilerde oynamalı bence,defanstan topları ayhan,serdar,aurelio gibi adamlar dağıtmalı.
esas bu adamları seçmek önemli ,sorun kademeye çabuk giremeyen bir orta sahamızın olması .

[ Mesaj 11 Eylül 2007, Salı - 00:23 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Emre de iyidi maçta be?

Ancak şu anda milli takımın taktiği dahil her şeyi yanlış bana göre. Baştan elden geçirmek lazım

Hakan Şükür'den vazgeçeceksek başka aynı tipte uzun ve hava hakimiyeti yüksek golcümüz olmadığından yerde ve teknik oynayacağız demektir. O zaman da kanat ortalarındansa göbekten saldırıp kanatları sadece kaçış ve kilit açma olarak kullanırsak daha başarılı bir taktik olur. Kanattan zaten ofansif beklerle bindirme yapabiliriz yeri geldikçe. Bir kere defansımızın çok sağlam olmadığı açık. Bu durumda 4-2-3-1 taktiğiyle ileride tek bir sağlam forvet, arkasında onu besleyip ani koşular ve agresiflikle rakip boğacak 3 ofansif ortasaha, daha da arkasına pas dağıtıp oyun kuracak, orta sahada rakibe basıp adam kesecek, defans bloğuyla iletişim kuracak 2 ön libero- ortasaha ve geriye hızlı ve atağa destek verecek 2 bekle 2 sağlam göbekten oluşan 4 lü defans en iyi taktik bana göre.

.............................Serdar.................................

Sabri(Serdar) - İ.Toraman - Gökhan Zan(Servet) - Volkan

.........Aurelio(Mehmet Topuz) - Hamit(Ayhan)........

........Emre - Nihat(Tuncay) - Gökdeniz(Yıldıray)...

......................Halil(GökhanÜnal).........................

Şeklinde diziliş ideal bence.

Şimdi bu kadrodan son maçtaki Tuncay, Servet, Sabri gibi oyuncular Malta maçında döküldüler, ilk 11de başlayanlardan da dökülenler oldu, onların yerine elbette işte o anki performanslara ve sakatlıklara göre değişiklikler yapılacak. Yoksa milli takım her maça aynı 11le başlamaz zaten. Ama en ideal taktik bu gözüküyor bana. Yedeklerde bekleyen Arda da hücum 3lüsünde istediği yere yedek olarak girebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

ben türkiyenin çift forvetsiz gol yollarında etkili olacağına inanmıyorum ,birbirlerini tamamlayacak oyunculara olmalı forvetler ,süper bitirici bir forvetimiz yok malesef.

hamit de kenara kaymalı bana göre ,sağ kanat iyi.

hatta bence back oynasın.adam yok çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Tek forvet ve arkasında 3 ofansif ortasaha bence 2 forvetten daha güçlü bir saldırgan güç. Zaten Türk "ekolüne" (ki ekolden bahsedecek kadar bir farklılığımız yok gerçi ama) de bakarsak genelde golleri forvetler değil ofansif orta sahalar atıyor bizde.

Bir de forvet oynamak ciddi çok zor iş. Bu yüzden 3 ofansif ortasahadan biri sürekli dönüşümlü olarak forvete geçerek forveti rahatlatabilecek, öte yandan erken basarak defansı rahatlatıcaz rakip atakları kesicez.

Bizdeki temel sorun "çok yönlü ortasaha" yok. Yani hem ön libero gibi defansla yardımlaşacak, hem atak kesip topa basacak hem de oyunu yönlendirip pas dağıtacak bir göbeğimiz yok. Emre'nin fiziği zayıf atak kesemiyor, basamıyor, Aurelio ise bir oyun kurucu değil kesinlikle. Hamit de fiziksel yönden zayıf kalıyor o yönde. Tuncay zaten ortasaha değil, Yıldıray vs gibi adamlar da fazla ofansif düşüncede oyuncular. Belki Mehmet Topuz bu işi yapabilir ileride ama pişmesi lazım. Ayhan bu görevi çok iyi yapıyor son dönemde hem GS'de hem de son milli maçta. Ama ne kadar devam ettirir napar bilemediğim için güvenemiyorum. Ayhan bu, bir bakıyoruz inanılmaz top oynuyo adam sora bir bakıyoruz futbolla alakası yok. Bu yüzden orada 2 adam bulundurmak şart bana göre.

Tek forvetin görevi zaten tam förvetlik değil, dönen topları tamamlamak gibi bir şey olacağından bitiricilik çok ön planda değil zaten. esas yükü 3lü ortasahaya yıkacaz hücumda.

Tabii bu benim ideal taktiğim :) Yanlışlarım da olabilir :)

Ha bi de, Türkiye'de hem doğru düzgün kanat yok hem de kanatların açacağı ortaları tamamlayacak bitirici forvet yok şu anda dediğin gibi o yüzden kanat futbolundansa göbekten ilerlemeyi ve kanatları da bahsettiğim gibi ver-kaçlarla hızlı atak ve sıfıra inip kesmeler için kullanmayı tercih etmeliyiz bence

[ Mesaj 11 Eylül 2007, Salı - 01:56 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...