Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ODTÜ'den Eşcinsel Radyo

sg-1

Öne çıkan mesajlar

said:
bence sen click adlı filmden arakladın o araştırmayı.. :p

Yok be yav bıldırcınlar direk temel bilimler fakültesinin altında labını bile gördüm. hatta benim bir arkadaşımın orda bulunmuşluğu var (psikolojide okuyor) ordan biliyorum. Zira başka bir arkadaşım ordaki bıldırcın oyuncukla oynamak istediğinde bahsi geçen ilk arkadaşım "bence oynama onla" demişti ve ordan öğrenmiştik deneyi.

Oyuncakla sevişen bıldırcınlar... teey tey
Sosyal ağlarda paylaş

ben cidden anlamıyorum bunu, dezavantaj sağlıyor filan diyorsun da sırf çocuk yapmakla alakalıysa bu zaten gene yapar? kısırlık filan değil ki sonuçta. defo dediğin buysa eskitilmiş jeans'e defolu demek gibi birşey olmuş, üreme kapasitesinde bir eksiklik yok. yapmak isterse gene yapar ama tercih meselesi, bu tercihin de doğası net bir şekilde açıklanabilmiş değil.

eldeki kıt bilgiyle insanlara defolu diye damga vurmaya başlarsak sonu gelmez, erken saçı dökülene de, kolayca kilo alana da defolu demeye başlarız. sonra bir bakarız defosuz insan kalmamış ortada kriterlerin hepsini uygulayınca.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır abi, göz bozukluğu da bir defo, ama dünya nüfusunun çeyreğinden fazlasında var mesela.

Hani ortalamayla alakalı olarak en fazla hani uçuk örnekler için söyleyebilirsin mesela insanların niye kanadı yok daha kolay olurdu o da defo o zaman diye. Herhangi bir durumda yaşamsal fonksiyonlarından bir ya da bikaçını kısıtlıyor ya da dezavantaj oluşturuyorsa defo işte. O özelliği senin hayatında kullanıp kullanmaman farketmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam
üye § 09 Eylül 2007, Pazar - 22:04 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

ben cidden anlamıyorum bunu, dezavantaj sağlıyor filan diyorsun da sırf çocuk yapmakla alakalıysa bu zaten gene yapar? kısırlık filan değil ki sonuçta. defo dediğin buysa eskitilmiş jeans'e defolu demek gibi birşey olmuş, üreme kapasitesinde bir eksiklik yok. yapmak isterse gene yapar ama tercih meselesi, bu tercihin de doğası net bir şekilde açıklanabilmiş değil.

eldeki kıt bilgiyle insanlara defolu diye damga vurmaya başlarsak sonu gelmez, erken saçı dökülene de, kolayca kilo alana da defolu demeye başlarız. sonra bir bakarız defosuz insan kalmamış ortada kriterlerin hepsini uygulayınca.

Defosuz insan diye bişey yok zaten benim gözümde, varsa da çok nadir bir şeydir. Siz defo diyince öcü denmiş gibi tepki veriyosunuz. Eldeki bilgi de kıt değil o kadar.

Çocuk yapsa yapar evet, ama bunu ya suni yollardan ya da kendi iç yapısına ve içgüdülerine karşı gelerek yapar. Ya zorla bir heteroseksüel ilişki yaşamayı deneyecek ya da tıptan çare arayacak yani.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth
üye § 09 Eylül 2007, Pazar - 22:06 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

yok benim tanımıma göre kanatlı olan biri defolu oluyor ortalama alıyoruz sonuçta o_O %99.99999999 kişinin kanadı olmuyor o zaman

Ama kanat dezavantaj sağlıyosa olur işte benim tanımıma yoksa kanatlı adam uçuyo geziyo ama bunun karşılıında bi kaybı yoksa ya da yaşamsal fonksiyonlarına dezavantaj yoksa defo demem ben.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hormonal bozukluk derken prenatal hormon teorisinden mi bahsediyorsun, yoksa kandaki hormon dengesizliğinden mi?

Arkadaş homoseksüelliğin hem prenatal hormon dengesinin bir insana en başta biçtiği potansiyelden hem de ilersinde sosyolojik koşulların bu potansiyeli şekillendirmesinden ileri geldiğini düşünüyor.

[ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 22:14 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Werewolf
üye § 09 Eylül 2007, Pazar - 22:07 [ özel msj ]

Hormonal bozukluk derken prenatal hormon teorisinden mi bahsediyorsun, yoksa kandaki hormon dengesizliğinden mi?

Prenatal süreçteki hormon ya da diğer faktörler de etki eder mi bilmiyorum bu duruma, ama bahsettiğim gibi bir dengesizlik olup olmadığı 6 yaş ve üzeri çocuklara bakılarak yapılıyor.

Ha pratikte yapılmıyor tabii bu sosyal yankıları düşünüldüğünden. En basidinden babasının "Vay benim olum ipne olmaz" diyip çocuğu reddetmesinden tut da aile cinayetlerine kadar gidebiliyor. Irkçılık ya da ayrımcılık yüzünden uygulanmıyor pratikte.

Ama bir pediatri uzmanına sorarsanız size daha detaylı bilgi verebilir o konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam
üye § 09 Eylül 2007, Pazar - 22:10 [ özel msj ]

herkese defolu demek zaten defo tanımının anlamını ortadan kaldırıyor bir kere.

bir de şunu merak ettim o halde, biseksüeller defosuz mu o zaman bütün olay oysa?

Ben "defo" sözcüğünü hatalı üretim anlamında kullanmadım zaten hiçbir zaman. Bir şekilde hayati fonksiyonlarına dezavantajı var mı yok mu benim baktığım nokta bu. "dezavantaj sağlayan anomali" olarak bakıyorum yani. Biseksüellik çok daha ilginç bir konu. Benim baktığım açıdan o konuda yok gibi. Ama "doğal yaşam" söz konusu olursa veya tanımı değiştirip "ortalamaya aykırı" diye bakarsak ardeth'in dediği gibi o zaman defo denir ona da.

[ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 22:16 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

abi karizmasını kelimesini bilimselini bırak bi kenara da..

kız gibi muhteşem über bi canlı varken, bi adam nasıl bi adamı sevebilir ya! sakallı, bacakları kıllı, vücudu estetik değil ve gırtlağının altında adem elması adı verilen bi çıkıntı var. yaşlanınca saçları da dökülüyor, dişleri de!

gay'lere "zevkli" insanlar gözü ile bakılması ve modada falan önde olmaları feci büyük bi hata. adam ilk başta çirkini seçmiş..
Sosyal ağlarda paylaş

Rew, prenatal teorisi hakkında yorum yapamayacağım, bilgim sınırlı. Amma velakin vücuttaki hormon dengesinin cinsel yönelime etki etmediği ispatlanmış.

said:

Pyro
üye [şikayet et]
§ 09 Eylül 2007, Pazar - 00:17 [ özel msj ]
homosun di mi?
dum spiro spero.

hihih

[ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 22:20 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rew, prenatal teorisi hakkında yorum yapamayacağım, bilgim sınırlı. Amma velakin vücuttaki hormon dengesinin cinsel yönelime etki etmediği ispatlanmış.

İsviçreli bilim adamları aşık olma olarak nitelendirilebilecek durumlarda vücudun hormonal dengesinin değişmesi ile karşı cinslerin bir birine daha kolay yaklaşabildiğini bulmuşlar.

NE O YOKSA İSVİÇRELİ BİLİM ADAMLARINA GÜVENMİYO MUSUN O_O

[ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 22:21 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benim konuştuğum pediatri uzmanı doktor öyle dememişti. Hatta erkeklerde %80 hormona dayalı, dişilerdeyse %80 psikolojiye dayalı deniyor. Hormondan kasıt belki de bire bir hormon değil vücuttaki başka bir anomalidir orasını bilmem

Ha "manyak mısın lan, doktora gidip homoseksüellik soruları mı soruyosun boş zamanlarında" demeyin, ailem doktor, dolayısıyla çevreleri ve arkadaşlarımın aileleri de doktor oluyor öyle muhabbet arasında lafı geçiyor kırk yılda bir :)

Bu arada madem bu kadar gay muhabbeti yaptık, ve hatta Click filmini de araya kattık, Adam Sandler'in "Damadı öpebilirsin" filmine mutlaka gidin diyeyim, bugün gittik, Eurotripten bu yana hiçbir filmde bu kadar gülmemiştim. Vasat film beklentisiyle gittik inanılmaz eğlenceli bir filmdi :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam
üye § 09 Eylül 2007, Pazar - 22:23 [ özel msj ]

e zaten bu başlıkta sırf erkek homoseksüeller değil ki konu.. :p

erkeklerin nasıl dişi homoseksüelliğini çekici bulduğu ve dolayısıyla tolere ettiği de ayrı bir bilimsel konu gerçi ehu

Bak ben de çekici buluyor ve destekliyorum onu, ben de defoluyum ehu :)

Neyse ben arkadaşlarla Dawn of War'a kaçtım gelirim bi ara yine gece fiikirlerimi devam ettirmeye :)

[ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 22:25 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de aşkla ilgili bilimsel makaleleri okuyunca içim kararıyo miğdem bulanıyo resmen. bazı şeylerin açıklaması yapılmamalı :p

eheh bu ne abi ya

said:

Helen Fisher, a leading expert in the topic of love, divides the experience of love into three partly-overlapping stages: lust, attraction, and attachment. Lust exposes people to others, romantic attraction encourages people to focus their energy on mating, and attachment involves tolerating the spouse long enough to rear a child into infancy.

Lust is the initial passionate sexual desire that promotes mating, and involves the increased release of chemicals such as testosterone and estrogen. These effects rarely last more than a few weeks or months. Attraction is the more individualized and romantic desire for a specific candidate for mating, which develops out of lust as commitment to an individual mate forms. Recent studies in neuroscience have indicated that as people fall in love, the brain consistently releases a certain set of chemicals, including pheromones, dopamine, norepinephrine, and serotonin, which act similar to amphetamines, stimulating the brain's pleasure center and leading to side-effects such as an increased heart rate, loss of appetite and sleep, and an intense feeling of excitement. Research has indicated that this stage generally lasts from one and a half to three years.[7]

[ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 22:27 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...