Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Damda uyurken gelen kurşun, burun kemiğini kırıp ağzına girdi...

MADBOY

Öne çıkan mesajlar

Bu kadar da sıçılmaz.
[spo]MERSİN’de, oturduğu apartmanın damında uyuyan 65 yaşındaki Mehmet Şah Ürüt, bir magandanın tabancasından çıkıp burun kemiğini parçalayarak ağzına giren kurşunu kanla birlikte yuttu.

Hastanede tedaviye alınan Ürüt’ün midesindeki kurşun çekirdeği röntgen filmiyle saptandı.

Olay, dün gece yarısı İhsaniye Mahallesi’ndeki 4 katlı Süttaş Erimez Apartmanı’nda meydana geldi. Havaların sıcak olması nedeniyle dördüncü kattaki dairesinden çatısı olmayan apartmanın tepesine çıkıp yatan bakkal Mehmet Şah Ürüt, henüz uykuya daldığı sırada burnundaki acıyla uyandı. Ürüt'ün çığlıklarına dördüncü kattaki evindeki eşi Ziynet Ürüt yetişti. Ziynet Ürüt, burnu kanayan eşini eve götürüp kanı durdurmaya çalıştı. Ancak yaranın derin olduğunu fark edince, Mersin Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Ürüt’ün hastanede yapılan tetkiklerinde, burun kemiğini kırıp ağızına giren kurşunu yuttuğu anlaşıldı. Çekilen röntgen filminde midesinde mermi çekirdeği olduğu anlaşılan Ürüt, hastanede tedavi altına alındı. Ürüt’ün midesindeki mermi çekirdeğinin doğal yollarda çıkmasının bekleneceği, bu şekilde çıkmaması halinde operasyonla alınacağı kaydedildi.

‘KANLA YUTMUŞUM’

Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen 4 çocuk babası Mehmet Şah Ürüt, sıcak nedeniyle sürekli damda yattığını belirterek, şunları söyledi:
“Daha yeni yatağa uzanmış uykuya dalmıştım. Burnumdaki acıyla uyandım. Ne olduğunu anlayamadım. Havaya atılan bir taşın burnuma isabet ettiğini sandım. Bu arada ağzımın içinde biriken kanları yutmuşum. Beni yaralayan şeyin kurşun olduğunu hastaneye geldiğimizde anladık. Burnumu delen mermi çekirdeği ağzımın içine girmiş, ben de kanla birlikte yutmuşum.”

Ziynet Ürüt de olay sırasında komşularının mahallede silah sesi duyduğunu, ancak nereden sıkıldığını kimsenin görmediğini söyledi. Çevrede boş kovan arayan polis, tabancayla ateş edip Ürüt’ün yaralanmasına neden olan magandanın yakalanması için çalışma başlattı.

[/spo]
kaynak

[ Mesaj 06 Eylül 2007, Perşembe - 18:35 tarihinde, MADBOY tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi, barutun atesleme kuvveti ve yiv setlerle hiz kazaniyo, namludaki surtunme ortami, havadaki surtunme kuvveti var, ee asagi duserken yer cekimi ve kazandigi ivme var, ama bunun yaninda yine havadaki surtunme kuvveti var.E simdi hangisinde daha hizli oluyo?
Fizikci ya da konuyla ilgili bilgisi olan biri iyice aciklayiversin bi zahmet, kafama takilcak yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

sürtünmesiz ortamda ateşlendiği yüksekliğe geri döndüğünde ateşlendiği hıza ulaşması lazım(en azından bize öyle öğrettilerdi okulda)

ama hava sürtünmesi filan olduğundan yavaşlamıştır tabi mermi. gerçi aerodinamikten filan anlamam ama öyle olması lazım

tam hızla gelse suratını dağıtırdı muhtemelen. yavaşladığı için burnu kırmıştır bitek
Sosyal ağlarda paylaş

fizikciyim ben.
yer cekimi kuvveti de sürtünme kuvveti de hem giderken hem donerken var. onlar kafanı kurcalamasın.

v1=v0+gt
h=1/2gt^2 (serbestatarsan)
h=v0.t+1/2gt^2

yani kac hızla cıkarsa namludan namlu hizasında o hızda yere düşer.
yukselebilecegi son mesafeye 1 metre kala hızı 3m/sn diyelim. 1 metre cıksın tepeye hızı 0m/sn, 1 metre düssün 3m/sn hız kazanır orda. vsvs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...