Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses Kartı

oper

Öne çıkan mesajlar

kesinlikle olacak ama e ses farkınıda anlayabilmek için iyide bi ses sistemin olması lazım... iyi bi ses sistemin varsa benim arkadaşım gökalpin dediği gibi "OOOllluumm bu şarkı böyle değildi lan şarkı değiştiii" gibi bi ohanns durumu yaşarsın... Audigy ZS 2 öneririm... 2. elini 100 YTL civarı bulabilirsin... ses sistemi düşünürsen onun içinde bişeyler önerebilirim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bilgisayarda, cdlerde 0'lar ve 1'ler şeklinde saklanan müziği dinlenebilir hale getiren şeyler DAC'lardır. (Digital-to-Analog Converter) İlk önce bakman gereken şey kartın kaç bitlik olduğu. 24 olsun. Kaliteli DAC'a sahip, müzisyen olmayan kullanıcılaa hitap eden bir kaç tane iyi kart var; ama ucuz değiller. Şimdi param yok demişsin, ben buraya yazayim onları, sonra alırsın. Gidip adi bir DAC'a sahip 16 bitlik bir karta para verme ama, onboard karttan çok da farklı olmazlar.

Revolution 7.1 - 5.1'i de var, geri kalan tüm özellikleri aynu, daha ucuz.

Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
Creative Audigy4
Creative Audigy 2 ZS - bu o kadar iyi sayılmaz.

Ben biriz para biriktirip Revolution 5.1 ya da bir Sound Blaster X-Fi XtremeMusic al derim ben. Revolution daha iyi olabilir, ben daha iyi bir ses kalitesi olacağını düşünüyorum, DSP'si yok ama onunda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
PCI anakartta bir slot, dahili yani. Alet bağlamayacaksan sana tek gereken 24 bit/192 kHz bir kart.

Pahalıdan ucuza doğru dizdim.

E-MU 1212M : Bununkinden daha temiz bir ses elde etmen zor. PAran varsa hemen al. 120dB signal-to-noise ratio ile uçarsın. Pro Tools HD 192 sistemlerde bile bununla aynı DAC'ler kullanılıyor. Ayrıca bunun içinde hardware efektler de var, epey de kaliteliler - CPU'ya yüklenmiyor yani kendi efektlerini kullanırsan. Ama pahalı işte.

E-MU 0404 : Bunun pahalı olandan tek farkı signal-to-noise ratio'nun 116 dB olması ki senin için pek fark etmez sanırım.

Audiophile 2496 : Signal-to-noise 100.4dB. 22Hz'den düşük frekanslara inemiyor. 192kHz'de kayıt yapamıyor. Hardware efektleri yok. Alabileceğin en kötü kart bu, sakın ola daha kötüsüne yönelme ucuz olsun diye, pişman olursun.

Ben ne yap, ne et E-mu al derim. Ben de geçen hafta eski M-Audio ses kartımı satıp bir E-mu aldım.
Sosyal ağlarda paylaş

muzık dınlemek ıcın bende creative sound blaster x-fi xtreme music var memnunum.tek ses kartıylada bitmiyor iyi bir ses sistemide alman lazım ama bu dedigim kartı al digerleri sallamasyon ztn sblive fln kart diil.

[ Mesaj 05 Eylül 2007, Çarşamba - 15:33 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Audigy 2 ZS ile X-Fi Aynı ayarda kartlar... 100-200 YTL arası bulabilirsin... paran yetmiyorsa audigy ZS alcen, ama ses sisteminide yenilersen iyi olur bi ara.. logitech x530 fln hem uygun fiyata hemde iyi setlerdir... 150 YTl civarı olması lazım.. onada paran yetmiyorsa x230 al.. 70 YTL filandı yanlış hatırlamıosam... sizin kafanızı şişircek gereksiz bilgiler vermeye gerek yok :) fiyatlar böyle kesenize nasıl uygunsa seçin...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...