Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Medieval 2 TW: Kingdoms

Sam

Öne çıkan mesajlar

ben teutoniclere karsi mogollarla denedim, alman panzerlerine sarj eden polonya atlilari gibi hissettim. Tum oklarim ping pong topu gibi sekip durdu heh.

8 birim atli okcu alsam dahi, bu 240 kisi ediyor; ee karsi taraf topluyor 800 - 900 kisi; savas sonucu 500 kisi aliyorum ama nafile.

Eskiden turklerle 700 kisiyi sadece bir kez kendi okuma denk gelmesi sonucu 1 kisi kaybederek almistim. Ah ah ne zaferlerdi onlar.
Sosyal ağlarda paylaş

iskoçyayla ingilizlere ve norveçlilere pwnage yapıyorum

1500 vs 1100 de 20 adam kaybettim. Nasıl? Köprü savaşıydı norveçli mallar baltalarla köprüye koşuşturdu ben de 1 tane pikeman koydum arkasına da 5 tane catapult hehe. Bi catapult topu ile 20 kişi öldürmenin hazzını aldım :p (evet pause edip saydım)

[ Mesaj 14 Eylül 2007, Cuma - 04:19 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya helal olsun diyorum kılıç arslan'a, ben bilgisayar başında yoruluyorum resmen. bir yerimden ter akıttım miryokefalon'u canlandırana kadar. :p

yok ya cidden türklerle oynamak bana göre değil ben bunu gördüm iki medieval'da da. öyle abuk sabuk alanlara yayılmış ki başlangıç toprakları. upkeep tavana vurunca istanbul'a cihad başlattım mecbur heh
Sosyal ağlarda paylaş

ben ynuyorum turklerle su anda 20. turda param artıya cıktı bi arada -30000'lere vurmuştu, sorna saolsun hem haclılar hem bizanslılar baya bi prens kaptırdı bana, büyük orduları şans eseri erittim kapılarımda veya ovalarda oklıyarak, kısaca oyunun basındaki adamların üstüne 21. turda ünite bastım, var olan kadar adam disband ettim, ucu ucunada olsa ordular etrafı feth etmeme bile yetti.

oyunun basında ufak bi köy var bahdad'a yakın oraya jihad acıp hemen feth etmek mantıklı oluyo jihaddan hem para hem experience hemde kaliteli general geliyo cunki.

hoş Nur'ad her yönüyle mükemmel lider ama olsun iyidir iyi.

[ Mesaj 14 Eylül 2007, Cuma - 13:23 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya gene şu dismounted hasham kurtarıyor, nasıl yapmışlarsa foot knights'a denk yapmışlar. ucuz da upkeep hayli. ama onun haricinde böyle ön saflarda çarpışacak adam yok ağır yeniçeri piyadesi hariç. ama onlar da şok absorbe etmede yetersiz.

istanbul'a dev gibi cihad ordusu vardı, her nasılsa yapay zeka bir vanargian guard, iki tane de çöpçü militia ve imparator manuel koymuş sadece. varangian guard tek başına 6 azab infantry rout etti surlarda eheh

şimdi haçlı ordusunun karşısına çıkıyorsun okçuları sıralayıp ama adamlar charge ediyor kafadan, oklayamıyorsun öyle. mecbur charge yiyince dağılmayacak ve dövüşebilecek infantry lazım. onu da koymasalarmış hiç oynanacak gibi değilmiş doğrusu. neyse istanbul'u alınca bizans darmaduman oldu da rahatladım.

türklerin kastıran olayı şu ki kendi kurulumunuza göre orduyu hazırlama fırsatınız yok, çerçöp doldurmuşlar onlarla ezmeniz gerekiyor açılışta bir süre. yoksa bizans'ı denedim mesela ilk turnden varangian ve byzantine infantry basılıyor. mis gibi.

bir de crossobowmen'e alışmışım, çok yetersiz kalıyor normal okçular zira bütün rakipler ağır zırhlı. bir de yapay zekanın dikkat ettiğim bir olayı var eskiden beri:

eğer yakın dövüş için kuvvetli piyadeniz olduğunu görürse kafadan charge etmek yerine uzaktan atış yapıyorlar bir süre. ama kendi yakın dövüşçülerini daha kuvvetli diye hesaplarsa kafadan dalıyor ve kaçamıyorsunuz tabii. bu da bütün planı bozabiliyor kolayca.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada sıkıntı teutonlardaymis.

Kitlesel atlı okçu taktiğini türklerle haçlılara uygulamak kolay oldu heh. 160 kisi kaybedip; 900 kisiyi peynir ekmek gibi yedim.

http://rapidshare.com/files/55857654/atliokcu.rpy.html

[ Mesaj 15 Eylül 2007, Cumartesi - 12:14 tarihinde, Golge-i_Khan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
said:
behran
Üye
medal 1k
§ 16 Sep 2007, 16:55 [ Alıntı ] [ Özel Mesaj ]
bu şehir ekrannda gelirleri aylık yıllık olarak seçebliyoruz.tam kurcalamadım ama kısaca farklarını bilen varmı?

Tax'lerden bahsediyorsan, günlük/aylık/yıllık olarak değiştirdiğinde, order/happiness artıyor ama haliyle kazandığın para da düşüyor.

Kesin olarak emin değilim ama, yıllık yapınca gelirin bayağı bir düşerken, order/happiness doğru orantılı olarak yükseliyordu.

Benim de bir sorum olacak oyunla ilgili.

İspanya'yı aldım, "45 Region'u ele geçir" diye bir campaign'e başladım, gel gör ki kralım dahil bütün generallerim piety'si 0 olan adamlar. Papalık'la aram pek iyi değil, sürekli bir şekilde inquisitor gönderip generallerimi infaz ediyor. Hatta az önce "Kralını crusade'e gönder" dedi, peki dedim, gemideki kralı infaz etti herifler.

Bu piety olayıyla nasıl başa çıkabiliriz?
Sosyal ağlarda paylaş

her şehrinde bir papaz tut ve kilise inşa et. bölgelerindeki katolik nüfus yüzdesini yüksek tut her zaman. aksi takdirde generallerin piety düşüren trait ve retinue (-2 veren pagan magician alıyorlar hemen basit şapel filan bile yoksa kaldıkları şehirde) sahibi oluyorlar.

ve papayla ilişkin doğrudan papalık devletiyle olan ilişkinle aynı şey, onlarla müttefik ol, müttefiklerine saldırma, verdiği görevleri yap vs..

ve sana saldırılmadan katolik düşmanlarına sen saldırma, en kolay excommunicated olma yolu direkt. rakibinin saldırmasına izin verirsen onları aforoz ediyor papa ve senin karşılık vermene laf etmiyor o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

1 stack genel maksatlı ordum:

1 general's bodyguard + 8 livonian auixilaries + 7 dismounted ritterbrüder/sword brethren (dism ritterbrüder ancak daha sonraları yetişiyor)

direkt eziyorsun birkaç katı miktarda düşmanı bununla. piyadelerin önünde duracak okçular ama süvari saldırılarına karşı yeterince yakın. gelen okları yemeyecek kadar uzağa. her zaman yüksek mevzi alınacak. saldırılarda bile gerekirse uzun yoldan yavaş yavaş dolanarak olabilecek en az eğimle düşmana saldırılacak. dikkat edilmesi gereken husus savaşların ağaçlık olmayan mekanlarda seçilmesi. gerekirse turn atlatıyordum ağaçlarda savaşmamak için. düşman zaten vurkaçtan ötesine pek yanaşmıyor oyunun en güçlü piyadeleri ritterbrüder varken, cephane bitmedikçe ki kolay bitmiyor, sorun yok. long line yapılacak upuzun şerit, oklara karşı hedef daralırken crossbowların ateşi kolaylaşıyor. campaign'in en yüksek atış değeri zaten livonian'larda. eğer piyadeler rout olmadan yanaşabilirse zaten başedemiyorlar oyunun en güçlü piyadesi ile.

artillery ağırlıklı ordulara ya da isyancılara/haydutlara karşı devriye stackleri:

1 general's bodyguard + birkaç tane düşük yıldızlı general's bodyguard/ritterbrüder

düşmana karşı yavaşça yürünürken "is firing" görünce charge'a geçilecek, düşmana çarptığın anda geri döneceksin hemen ikişer defa çift tıklayıp. melee'ye uygun değil en ağır süvari bile, çok kayıp veriliyor aksi halde. böyle charge + geri + charge + geri ile normalde yenilmesi imkansız sayılarda rakip yenmek mümkün. sadece okçular genelde geri kaçmaya başlıyor ve charge bozuluyor, orada yapacak fazla birşey yok iyi zamanlama hariç. onun dışında zaten süvariler en kuvvetli olduğundan rakiplerin süvarisi yakalasa da başedemez. sadece atlı okçulara karşı zayıflar yavaşlık nedeniyle. bir de spearmen'e karşı mümkünse iki zıt taraftan aynı anda charge yapmak lazım, aksi halde çok kayıp verdiriyorlar. ama iki ritterbrüder charge'ı arasında sandviç olmak demek anında rout demek.

haritada çok sayıda köprü var, sayıca yüksek düşmanları köprü üzerinde tahrik etmek sayılarını azaltmak için mükemmel bir strateji. bazen aynı anda hem arkadan hem önden saldırıyorlar, o zaman da önden geleni hemen yenip köprünün öteki tarafına geçeceksin olanca hızınla. yukarılarda bir ss koymuştum, resmen kıyım yaptım bu şekilde. bütün köprü üstüste cesetten duvarlarla örüldü 300 filmindeki gibi. B)-
Sosyal ağlarda paylaş

sağolsun en berbat anımda topraklarıma gelen prens charles ülkemi kurtardı. kendisinin devasa ordusuyla lithuania başkentini aldım, saldırılarım sürücek =)

bu arada sam, dediklerini uygulamaya çalışıyorum da, şu archer kullanma mantığını bir türlü kapamadım. ama spearman'ler ile düşmanı çok pis sıkıştırıp, sword brethren ile hücuma kalkıyorum. direk rout eheh :P
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...