Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuraklık türkiye'yi tehdit etmiyor(muş)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya türkiyenin 3 tarafı denizle kaplı nereye kuraklık olcak... şu denizi arıtıp şebekeye bağlama işi hallolsun tamamdır...100 sene sonra kuraklık olcakmış... bizim elimiz armutmu topluyor 100 senede suyu iç anadoluya ışınlarız be :)
Mesaj tarihi:
Duydugum kadariyla israilde su,petrolden 3 kat degerliymis.Çünkü deniz suyunu içilebilir hale getirmek için o aritilacak su miktarinin üç kati petrol yakiliyormus.Böyle bir sey okumustum
Mesaj tarihi:
sam ben de yuh diyorum sana.
ne kyoto protokolü lan.
ne emisyonumuz var da neyi karşımıza alıyoruz.
baba amerika kyotoya he demeden göt ister o.

hayır zaten iki kuruş emisyonumuzla kendimize anca yetecek bişiler yapıyoruz... amerika, çin başlasın. biz de devam ederiz. bosnalıların silahlarını almak, kızılderililerin baltalarını gömdürmek gibi bişi oluyo yoksa. hepimizin götüne giriyo farkındayım ama...
Mesaj tarihi:
Kartan bende arabistan için öyle duymuştum, peder arabistana gitti, şişe su aynı fiyatmış burayla. Arabanın deposunuda 6ytl ye doldurmuşlar :)
Mesaj tarihi:
ya mesele niyet, niyet olmadıktan sonra emisyonun ha bir olmuş, ha bir milyon olmuş. ölçek değişik sadece. hem bizden daha güdük ülkeler imzalıyorken bizim bahanemiz bu olamaz ki.

hayır amerika'ya kafa tutacaksak bu işlerde kafa tutalım. herkes tutsun. tutabilen de tutsun, tutamayan da. işte nadir bazı konular var idealist davranmak gereken, ben böyle görüyorum.
Mesaj tarihi:
ya bizim protokolü imzalamamız reel olarak çok bişi değiştirmicek aslında. sadece politik. politik olarak da faydalı bi sonuç doğurmayacak? e niye ki o zaman?

desinler ki size en kralından iki nükleer santral kuruyoruz, o zaman işler değişebilir.
Mesaj tarihi:
hiç bi işe yaramaz demek biraz bencillik olmuyormu

edit: 50 sene sonra diye bişey yok.

hayır bunu mesela hiç anlamıyorum, nereye gelişiyosunuz gelişiceğiniz gelecek ne, belini bükerse büksün diğer türlü daha kötü bükülecek

[ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 02:41 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
oluyor? :)
neyi düşüneceğiz peki kendimizi düşünmeyip?

ha diyebilirsin, ben halkım arkadaşım, bunları düşünmek zorunda değilim, ona da saygı duyarım katılırım.

diğer türlü daha kötü bükülecek demişsin de işte o neden onu söylesen... ben de zarar edelim derdinde değilim. ikna et hemen imzalıyorum kyotoyu burada.

[ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 02:42 tarihinde, horacegoesskiing tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ya mesela başkalarınıda düşünelim...

hayır bunu gectim kendimizi düşünelim, cocuklarımızı düşünelim, boz kurtları düşünelim kelaynakları düşünelim citalarıda düşünelim.
hayır neyin matematiğiki bu?

edit: e zarar edicez elbet, böle bi illet var bunun sonucundada zarar edicez, ama kyoto'yu imzalamamış devletlerin sayısı 1 daha azalıcak devlerin üstündeki baskı azcık daha artıcak.

zarar dediğin nasıl bi zarar ben onuda anlamıyorum, bahsi gecen zararın kac katını yaşadık son 20 senede zaten, ülke bok cukuru oldu, kuraklık var, cifci ne dikse verim alamıyo, hayır biz zaten zarardayız, ac kalmış durumdayız kendi yiyiceğimiz bize yetmiyo, ilerde dahada yetmiycek. temel gida'ya zam üstüne zam demek ne demek bi durup düşünmek lazım.

tek zarar fabrıkalardan ihracattan edilmiyo.

[ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 02:48 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Cuce
ben inanmıyorum küresel ısınma şöyle küresel ısınma bölye... insanoğlu bu her şeye ayak uydurur... hava sıcaklığı 100 derece olsa bile yaşar... yani elbet temiz enerjilere yönelinir ama kurulu olan düzenin yıkmak olmaz... yanına paralel olarak geliştirilmeli... şuanki mevcut düzenlede ne sonuç üretiliyorsada sonucuna katlanmalıyız..
Mesaj tarihi:
şimdi şöyle bir durum var:

amerika ne diyor? "benim belimi bükecek ve çin benim kadar düşürmek zorunda değil" diye kestirip atıyor. biz de kestirip atıyoruz aynısını diyerek, falanca da aynen derken bir bakıyorsun küresel ısınma denen olay tokadı patlatmış ensene.

sonra kırılan vazoyu birleştirmeye kasıyorsun ilk başta onu kırmamak için tedbir almak çok daha ucuza gelecekken.

niyet önemli. bütün dünya, evet bütün dünya bir olup bu işe barnak bassa, dayatsa, amerika bile dayanamayacaktır. türkiye gibi, avustralya gibi tek tük ülkeler oradaki politikacıların "bakın biz tek değiliz, bunlar da imzalamıyor" deme malzemesi.

amerika imzalasa şimdi birden çıkıp biz de imzalayacağız ki? niyetimiz yok zaten. gene "amaaan bizim emisyon ne ki" deyip geçeriz şimdi diyorsak.
Mesaj tarihi:
oha diyorum, "gönder"e tıkladım benim değil horace'ın mesajı çıktı. milisaniye hesabı mıdır nedir ilk defa görüyorum böyle birşey heh
Mesaj tarihi:
Joker elbet insan ayak uydurur 100 derece olur, yer altına gireriz, nufusun %95'i ölür, önce bilmem kaç derece sıcaklıkta sonra - bilmem kaç derece buz cağında yılda bir belki dışarı cıkar.

buda ayak uydurmak mesela.
Mesaj tarihi:
said:
insanoğlu bu her şeye ayak uydurur

valla belki böyle diyen birileri daha olmuştur, biz de kalıntılarını bulamıyoruzdur henüz. bir ihtimal. :p
Mesaj tarihi:
Cuce
ölecek insanlar şuandada ölüyor mesela... afrikada durmadan açlıktan insan ölüyor... ne kadar konuşuyor bu forumda bu mesela? elbet ölecek... %90 lar fln çok uçuk rakamlar... ölse ölse %10 luk bi kesim ölecektir oda vasıfsız bi kesim zaten... yani ülke dengesinde mortgage krizi kadar bi sarsıntı yaratmaz bile...
Mesaj tarihi:
İnsanoğlu bence ölsün ya. Yeter herşeyin içine ettik. Toprağı beton kapladık. Havayı zehirledik. Zerg gibi yaşıyoruz mubaret. Uzaylılar gelip "Ne bunlar lo!" nidalarıyla bizi keserlerse hak etmiş olacaz.
  • Yeni Oluştur...