Malkor Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 ben bir örnekle katılayım : - geçen gün hayvanlar gibi seviştim. ben bunu dediğim için hem hanzo hemde hayvanım.
axedice Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 @cüce : Benim birey olmamaktan kastım toplumun bi parçası, bi organı gibi hareket etmemek ve tamamen bağımsız olabilmek. Bu durumda hapse atılmış adam daha bile bireydir, çünkü toplum onu dışlamıştır. Oturup düşünecek ve toplumdan hangi noktalarda ayrıştığını bulacak vakti olur. İşkence görmüyorsa ve ağır koşullar altında değilse daha bi birey olarak çıkar ordan. Ama bir sürünün parçası olarak hukuk sistemine karşı geldiğinden girdiyse (mesela namus cinayeti işlediyse) o zaman birey olabilmesi çok düşük ihtimaldir. Zaten içinde bulunduğu toplumla çatışma içinde değil uyum içinde olduğundan hapsedilmiştir. @gerge : galiba anladım dediğini. Ben deist olduğum için kafamda yarattığım ideal ahlak ve doğruluk kavramları etrafımdaki insanlarla çelişiyor. Ben aslında zincirleri kırmıyorum (zaten böyle bi amacım yoktu en başta), aklımdaki ideal dünyanın ideal insanlarının kurallarına göre hareket ediyorum. Bu durumda idea bir toplumun iç güdüsel refleksine göre karar verip uyguladım. Sanırım birey olamıycam ben eheh. Yalnız huzurluyum. Öbür türlü huzursuz olacağımı biliyorum çünkü. Bide "cesur" bi dünya ben de istemiyorum ama huun un bahsettiği kontrollülüğün bizi o dünyaya götüreceğini düşünmüyorum. Ekstrem bir zihinsel farkındalık, varolmayı dayanılmaz derecede hafifletmez mi?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Malkor; Başta söylediğim; hayvanlar gibi sevişmek ile kast edilen şey hayvanlara özgü bir özellik değil, burada hem kendi beğenilmeyen yanımızı (ya da senin hanzo durumunda övülen ama gizli gizli beğenilmeyen) ötekileştiriyor, hem de diğer tüm hayvanları (biz de bir hayvanız) yanlış algılıyoruz. Bazı filozoflar bunun bir yanlış algılama olmadığını, herkesin buradaki sembolün gerçek hayvanlarla bir ilişkisi olmadığını bildiğini söylüyor. Ama bence insanlar hayvanları sembolleri ile bir görecek kadar aptal. [ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 00:25 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Malkor Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 hah bende o yüzden verdim bu örneği hayvanlar gibi sevişmem pratik olarak zor ,yani hayvanlar gibi sevişemem zaten, ama hayvanlar gibi seviştim diyerek onların cinselliğini ön plana çıkartıp kendiminkini arkaya itiyorum.
Malkor Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 editlemek istemedim. bir nevi örtünmek bunu demem. insanlar ın kıyafet giymesi gibi. cinselliği saklama hanzoluğa sığınmak. bastırılmamış duygularımsa bunu söylememi istiyor. ama sosyal yaşam bazı şeyleri kısıtlıyor. [ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 00:31 tarihinde, Malkor tarafından güncellenmiştir ]
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 axedice; Farkındalık kötü mü? ,diye sorarım ben de öyleyse. Var olmak hafiftir gerçekten de; bu da postmodernizmin en büyük tetikçilerinden biri olmuştur. Ben de kendimi bir postmodernist olarak niteliyorum. Ama hala sıradanlığın kötü olduğunu düşünüyorum.
axedice Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Buna felsefi değil de sosyal içerikli bi analizle karşılık verebilicem. Aşırı zihinsel farkındalık insanı madde dünyasından, dolayısıyla somut gerçeklerden uzaklaştırıyor. Sıradanlığın karşısında aşırılığı koyduğun zaman siz değil de sizin peşinizden gelenler kaybolup gidiyorlar bunca kavramın içinde. Yani senin için bi tehlike yok gerge, sana özenip peşinden gelenler için var. Her insan aynı akla sahip değil ne yazık ki. Llamanın açtığı bi topik vardı yakın zaman içinde. Kendilerini euphoria içinde kaybeden insanlar gerçekle bağlantılarını kesip ciddi ciddi kaybolup gidebiliyorlar.
Malkor Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 içimizdeki hayvan değil ihtiraslarımız egomuz bizi vahşileştiriyor. Hayvanlar doğaları gereği vahşiler. insanlar herşeyi en üst seviyeye getirmeye çalışıyorlar, mükemmeliğe ulaşmak istiyorlar. Vahşi hayvanın istediği tek şey yaşamak. Bizim hayvanlarla olan ortak özelliklerimiz ve onları kendimizden alçak görmemiz hayvanları hak etmedikleri konuma getiriyor. Aslında içimizdeki insan yani düşüncelerimiz tehlikelidir. Hayvanlar cinayet işlemez. Hayvanlar gerekenden fazlasını istemezler. İnsanlarsa sonsuz istekleriyle ölürler. Hayvanları kıskanıyoruz.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Şimdi bir tekrar okudum da, herşeyden önce çözülmesi gereken şeyin bir dil meselesi olduğuna karar verdim; ama onun kendi konusu olmalı. Etolojinin insanlarla olan ilişkisini burada tartışmaya devam ederiz, dil sorunu için şimdi yeni bir konu açıyorum. _________ Düşüncelerimiz tehlikeli değiller bence, onları tehlikeli yapan algılarımız. Hayvanları kıskanmıyoruz, sadece kedimizi beyenmiyor ve bunu gizliyoruz.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Her yeri çöp sanmak da bu forumda da aşırı görünen bir sorun sanırım.
Öne çıkan mesajlar