Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elimdeki mp3'leri düzenleyecek veya listeleyecek bir program arıyorum

Bone

Öne çıkan mesajlar

aslında o kadar mp3'ü tek tek düzenlemek çok uzun sürer. kolay bir program olsa iyi olurdu da,
şöylesi daha basit olacak gibi. mesela bir folderdaki (görünüm - ayrıntılar) windowsun gösterdiği tüm bilgileri (şarkı adı, albüm adı, şarkı yılı) listeleyip bir txt dosyası halinde bu listeyi çıkartacak bir program arıyorum.
en azından kaydını tutmuş, yedeklemiş olayım.

[ Mesaj 02 Eylül 2007, Pazar - 21:25 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bir live linux dağıtımı edinilir(knoppix).Sonra bu dağıtım cd yakılarak bilgisayar boot edilir.

Kde nin açılmasına müteakip bir terminal açıılır.(alt+f1 gelen kutucua "console"*tırnaklar yok yazılır.)daha sonra linux un o eşsiz komutu locate kullanılır.öncelikle sistemin bir dosya ağcı çizilmelidir.bunun için

said:
locate -u

komutunu kullanırız.ardından locate "*.mp3" diyerek mp3leri aratmaya başlabilriz.ve
said:

locate ""*.mp3" > mp3.txt

diyerek konsolda bulunduğumuz dosyanın içine mp3.txt dosyanın oluşturulmasını sağlayıp locate in bulduğu dosya isimlerini bu dosya içine yazmasını sağlayabiliriz.

aynı şekilde küçük bir betikle dosyalarla ilgili tüm işleri yerine getirebiliriz.şöyleki locate bulunan dosyaların isimlerini deiştirmek gibi.bunun ntfs-3g aracının sisteme yüklenmiş olması ve windows un yüklü olduğu partitionın ntfs-3g ile mount edilmesi gerekmektedir.

said:
sudo mkdir /mnt/win
sudo mount -t ntfs-3g /dev/(sdax yada hdax) /mnt/win

yakın zamanda bu yazdıklarımın bir denemesini yapıp screenshot lı bir tutto yala görüşmek üzere...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...