Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ilimli Islam'dan Seriata

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

said:
tevekkeli değil bende anemi başladı bugünlerde. meğer akp kan çekiyomuş. dava açıcam en kısa zamanda, hem de en AİHM'sinden!

mesele şu ki ben bi link veriyorum, bütçe yazıyo orda, rakamlara bakıyorum..çok anlamıyorum ekonomiden tamam ama araplara peşkeş çekilmiş devlet gelirleri göremiyorum orada, aksine ekonominin büyüdüğünü görüyorum.. veya sokağa çıkınca bir şeriat ülkesi göremiyorum, birarada yaşamayı öğrenmeye çalışan bir kitle görüyorum.. veya anayasaya bakınca bir ılımlı islam veya herneboksa ülkesi göremiyorum, "demokrasi" ve "laiklik" esasları olduğu gibi duruyolar orada..diyeceksin ki "gözlerin bozuk"..o zaman şunu sorucam ben de;

sizin beyninize giden fazla kan, paranoyaya yol açıyo olmasın?

Öyle bişeye yol açmıyor, daha iyi düşünmemize, bizden daha az zekaya sahip insanların çevirdiği oyunları görmemize neden oluyor.

Sizde pembe gözlüklerin arkasından bakıp, saçma sapan lafları yazıyorsunuz buraya.

Araplara satılan firmalar belli, sokağa çıkınca şeriat ülkesi görmüyorsan bağdat caddesine falan çıkıyorsun demekki... Oruç tutmuyor diye restorandan atılan insanlar, etek giydiği için tutuklananlar, erkek arkadaşıyla öpüştüğü için dayak yedikten sonra üstüne tutuklananları görmüyorsun demekki... bir arada yaşamaya çalışan insanların yanında, onları ayırmaya, alt kimlik/üst kimlik diye ayrım yapmaya, ülkeyi eyalet sistemine döndürmeye çalışanları göremiyorsun demekki... "Olduğu gibi duruyor Laiklik ilkeleri, bişey olduğu yok" derken bu ilkeleri kaldırmayı düşündüklerini açıkça söyleyenleri, bunların anayasadan çıkartılması gerektiğini söyleyenleri göremiyorsun demekki...

Bu durumda sen körsün. Yaşananları, yapılanları, yapılmak istenenleri görmüyorsun, göremiyorsun yada görmek istemiyorsun. Her halukarda körsün ve senin gibiler yüzünden bu ülke uçuruma sürükleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen yıl Ağustosa göre ihracat %23 artmış bu sene ve dahi dahilde işleme rejiminde değişikliğe gidecek hükümet. De ki %5 ordan düşsün, %18 eder. Sene sonunda 100 milyar doları geçiyor ihracat.

Ekonomi bombok dediniz, geçen ayın sonundaki krizde de bir numara çıkmadı. Tabii bu asla çıkmaz anlamına gelmez ama; ekonomi iyi ya. Bunu herkes kabul etmiş vaziyette, bazılarınız niye etmiyor onu anlamadım ben.

Tamam çeşitli sebeplerle özelleştirmeye karşısınızdır, istemezsiniz, milli servet satılıyor dersiniz ama sezar'ın hakkı sezar'a diye bir söz var.
Sosyal ağlarda paylaş

biz körüz horas, anlamıyoruz..bu ülkeyi de, insanlarını da, abd'yi de akp'yi de tanımıyoruz. burda bi avuç insan herşeyi çözmüş, belki de dünyanın en karmaşık sistemi olan "ekonomi"yi bütün girdileri-çıktılarıyla, bütün verileriyle, bütün sosyo-politik etkenleriyle beraber yalayıp yutmuşlar. çözüm yollarını da gözlerimizin önüne seriyolar, onlar eminim bu ülkeyi çok daha ileriye götürecek kapasiteye sahipler.

gel biz pembe gözlüklerimizle bağdat caddesine çıkalım :))

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 19:54 tarihinde, sir tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

:)

ya bana acaip geliyo. sık başıma gelen bi olay olsa da, geçenlerde bir atatürkçü chpci sevgili bir sanatçı arkadaşımı eyüpe davet ettim. akıllı başlı adam. burdakilerle kıyaslanamaz bile. o bile, ilk kısa etekliyi görünce ilginççç diyerek başladı. tırsa tırsa gelmiş meğer...

ne bileyim. süper gazeteler ve birbirine gaz verenler binlercesini götürürken, ben teker teker ne yapabilirim bilmiyorum.

neyse ajitasyon yapmıyım ben.

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 19:58 tarihinde, horacegoesskiing tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Geçen yıl Ağustosa göre ihracat %23 artmış bu sene ve dahi dahilde işleme rejiminde değişikliğe gidecek hükümet. De ki %5 ordan düşsün, %18 eder. Sene sonunda 100 milyar doları geçiyor ihracat.

ihracat guzel bir sey ama tek basina hic bir anlam ifade etmez. dis ticaret acigi isi geyet anlamli bir gostergedir:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7196552.asp?m=1
[spo]
Dış ticaret açığı artıyor

Dış ticaret açığı artıyor Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracatın yüzde 26 artışla 8.907 milyar dolar, ithalatın yüzde 28.5 artışla 15.041 milyar dolar ve dış ticaret açığının ise yüzde 32.1 artışla 6.134 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Uzmanlar temmuz ayı dış ticaret açığının 5.35 milyar dolar olması bekleniyordu.

TÜİK verilerine göre Ocak-Temmuz döneminde ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24.3 artışla 58.413 milyar dolar olurken, ithalat yüzde 18.6 artarak 92.512 milyar dolara ulaştı. Ayrıca, 2006 Ocak-Temmuz döneminde 31.020 milyar dolar olan dış ticaret açığı, 2007 yılı Ocak- Temmuz döneminde yüzde 9.9 artarak 34.099 milyar dolara yükseldi.

Beklentilerin üzerinde gelen dış ticaret açığı ile dolar kotasyonları bankalararası piyasada 1.30 YTL seviyesine kadar yükseldi.

TÜİK'in açıklamasında, Temmuz ayında sermaye malı ihracatının yüzde 56.2 artarak 1.139 milyar dolar, ara malı ihracatının yüzde 29.2 artışla 4.16 milyar dolar ve tüketim malı ihracatının da yüzde 15.9 artışla 3.583 milyar dolar olduğu ifade edildi.

Ara malı ithalatı Temmuz ayında yüzde 32.8 artışla 11.165 milyar dolar olurken, sermaye malı ithalatı yüzde 18.6 artışla 2.279 ve tüketim malı da yüzde 15.7 artışla 1.561 milyar dolar olarak gerçekleşti.[/spo]

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 20:05 tarihinde, rahatsiz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

eheh hakaret olsun da nasıl olursa olsun. beynimizden kan emiliyo, tasmalarımızdan çekiliyo, karı gözlükleri giyiyoruz..sadece onlar gibi düşünmediğimiz için.

ha sonra halkı bölen ve yozlaştıran de biz oluyoruz tabi, o da BOP'un gerçekleşmesi ve daha kolay asimilasyon için. kendileri gibi düşünenlerin hiç sorumluluğu veya payı yok bunda.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TÜİK'in açıklamasında, Temmuz ayında sermaye malı ihracatının yüzde 56.2 artarak 1.139 milyar dolar, ara malı ihracatının yüzde 29.2 artışla 4.16 milyar dolar ve tüketim malı ihracatının da yüzde 15.9 artışla 3.583 milyar dolar olduğu ifade edildi.

artışın ne olduğu burda söylenmiş. açık kapansın ister misin? ithal araba, kozmetik, prfüm,cep telefonu ne kadar ülkeye faydası olmayan şey var vergisi %100 arttırılmıştır. 3.5 milyar dolar gösterişe harcamak iyi bişe değildir :P

diğer yandan ekonomi için total konuşmak lazım, genel göstergeler iyidir iyi. kredi derecelendirme kuruluşlarını oyarlar sonra paraları batan yatırımcılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şikayetçi değilim, istediklerini söylesinler artık şu kırmızı ünleme bile basmaya gerek duymuyorum. ama şuna üzülüyorum, bu insanlarla bi gün bi yerde buluşsak, otursak konuşsak böyle laflar edemeyecekler, bu üslupla katiyyen konuşamayacaklar.. şimdi klavyenin ve anonim olmanın verdiği rahatlıkla atıp tutuyorlar oturdukları yerden..

bu bi tehdit değil, yalnızca tanısanız, konuşsanız, hiç de kafanızda canlandırdığınız insanlar olmadığımızı göreceksiniz. horace'ı şahsen tanımam ama eminim o da sizin düşündüğünüz gibi bi insan değil. hatta bu ülkede yaşayan çoğu insan sizin kafanızda canlandırdığınız gibi değil. herşeyden önce anlamanız gereken şey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ben bi kendi adıma konusuyum
horace ın cok tatlı senin de guzel bi insan oldugunuzu biliyorum, o yuzden oturup biseyler anlatmaya calısıyorum. ama sen demogojinin dibine vurdukca benim anlatma istegim yok oluyor, cunku dinlemedigini dusunuyorum. bence sen insanları seni etiketledigini dusunerek etiketliyorsun, yanlıs. halbu ki ben senin ödpye oy verdigini, gitar caldıgını falan biliyorum iyi bi insansın bence di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

eheh ufuk uras'a oy verdiğim doğru. da madem biliyosun, laf anlatma tarzın sence de çok yanlış değil mi? biz böyle mi konuşuyoruz yani?

dış borç topiğinde oktay ekşi'nin bi yazısını koymuş prawler, bence muhalefet dediğin, eleştiri dediğin işte öyle, o yazıdaki gibi olur. somut şeyler üzerinden. doğru açılımlar getirerek. alternatif sunarak. gerçek olaylardan bahsederek, komplo teorilerinden değil..

sizin yaptığınızsa doğrudan saldırıya, aşağılamaya giriyo, veya çoook yükseklerden uçan argümanlarınız oluyo. e öyle olunca biz de dalgaya vuruyoruz tabi napalım, o seviyeye inecek değiliz ya ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...