Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[İSTEK] Türkçe alt yazılı dvd film yapma tutosu...

Fiulus

Öne çıkan mesajlar

Şimcik elimizde; yeter adet dvd filmimiz + yeter adet filmlerimizin her biri için Türkçe alt yazı + BSPlayer'ımız bulunuyor.

Bundan sonrası için bu üçünü nasıl harmanlayarak süper bir oluşturabileceğim konusunda tuto istiyorum. (Ya da daha farklı yollardan nasıl yapabileceğimi de anlatabilirsiniz^^)
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bişey de var

alıntı.

[spo]DivXPLanet

Bu konu çok sorulduğu için dilimin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalışacağım.Aslında bunu yapmanın birçok yolu var.Kimileri çeşitli fitrelerle altyazı dosyasını virtual dub programına eklerken kimileride .srt.sub gibi uzantıya sahip altyazı dosyasını .ssa formatına çevirerek virtual duba eklemektedir.Ben de ikinci yolu kullanacağım.
Altyazı dosyasını birçok program ile .ssa formatına çevirebilirsiniz.Ben sub2ssa isimli programı kullanacağım çünkü bana göre en basit ayarlar bu programda.Programı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. clap2.gif

sub2ssa programı

Program kurulum istemez sadece zip içindeki dosyaları bir klasör içine açmanız yeterli.Bunları yapıp programı çalıştırdıysanız aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza gelecek.Neler yapmanız gerektiğini ben resim üzerinde işaretledim.Şimdi adım adım gidelim;

Yüklenmiş Resim

1- Open ile .ssa formatına çevrilecek altyazı dosyamızı seçiyoruz.
2- Select ile .ssa formatına çevrilmiş altyazı dosyamızın yeni ismini ve yerini gösteriyoruz.
3- Select font ile altyazıların biçimini belirliyoruz.Ben " Arial - Normal - 26 - Türkçe " ayarlarını kullanıyorum bu tamamen size kalmış birşey.
4- Buradan altyazınızın rengini belirliyorsunuz.Ben sarı kullanıyorum film üzerinde daha net gözüküyor.
5- Bottom altyazımızın film üzerindeki düşey konumu ben bunu 1 yapıyorumki yazı en alta gelsin siz kafanıza göre değiştirebilirsiniz.
6- Aligment altyazımız kaç satırdan oluşacağını belirler. 2 Bottom center iyi bir seçimdir.
7- Convert to ssa deyip işlemi bitiriyoruz.

Nihayet altyazımızı .ssa formatına çevirdik.Şimdi sıra virtul dub programına altyazı dosyasını eklemeye geldi.Yanlız dikkat virtual dub programının plug in klasörünün içinde subtitle.vdf isimli altyazı filtresi olmak zorunda yoksa program .ssa formatına çevirdiğiniz dosyayı görmez.Programı ve filtresini aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

Virtual dub programı
Altyazı filtresi

Virtual Dub programı da tamamsa programı açıyoruz.(İlk kez bu programı kullanacaklar virtual dub klasörü içindeki AuxSetup uygulamasını bir kereye mahsus çalıştırıp install handler - okey tıklayıp uygulamayı kapatmalılar.)
File - Open video file komutlarıyla altyazı yapıştırmak istediğimiz avi dosyamızı açıyoruz.
Video - Full processing mode - Filters - Add - Subtitler - Okey - komutlarıyla .ssa uzantılı altyazı dosyamızı 3 adet nokta işareti olan yerden seçiyoruz.ALtyazı dosyamızı seçtikten sonra aşağıdaki show preview komutuyla altyazınızın film üzerinde nasıl durduğunu ileri geri giderek kontrol edebilirsiniz.Herşey tamamsa okey - okey deyip çıkabilirsiniz.

Yüklenmiş Resim

Sıra geldi ses olayımıza.Streams - Stream list - Ses dosyasının bandına sağ klik - Direct stream copy - Ses dosyasının bandına sağ klik - interleaving - komutlarıyla ses ayarlarını yapıyoruz. Interleaving ayarları aşağıdaki resimdeki gibi olmalı.

Yüklenmiş Resim

Eğer filminiz AC3 sesli ise virtual dub bunu görmez ise AC-3 ACM Decompressor programını indirip kurarsanız görecektir.Eğer virtual dub v1.6 kullanıyorsanız stream komutlarına gerek yoktur direk audio sekmesi altından gerekli ayarları yapabilirsiniz.

Seste tamamsa artık filmimizi yeniden encode edebiliriz.Video-Compression - XviD MpeG-4 codec - Configure - Encoding type - Twopass-1 st pass - Okey - Okey - File - Save as - Yeni filmin adı - Kaydet komutlarıyla 2 aşamada yapacağımız encede işleminin 1.sini ayarlıyoruz. Dikkat burada Kaydet demeden önce Dont run this job now kutucuğu muhakkak seçili olmalı.

Yüklenmiş Resim

Video-Compression - XviD MpeG-4 codec - Configure - Encoding type - Twopass-1nd pass - Calc - komutlarıyla 2.aşama ayarlarımıza geliyoruz.Target s
ize yeni filmimizin boyutunu belirler tek cd için burasını 716800 seçmelisiniz buda 700 mbyte eder. Subtitle dan altyazı dosyasını seçiyorsunuz.Format-avi openDML
Hours -minute - second kutucuklarına altyazı yapıştırdığınız filminizin süresini giriyorsunuz.Frames per second.a filminiz neyse onu Formata ses dosyanızın formatını avarege bitrate de ses dosyanızın bitrate.ni giriyorsunuz.Herşey girildiyse okey -okey -okey - File - Save as - Aynı isim ile - Kaydet deyip 2. aşama encode ayarlarımızı tamamlıyoruz.

Yüklenmiş Resim

Herşeyi düzgün yaptıysak File - Job Control tıkladığımızda aşağıdaki ekran gelmeli.Eğer geldiyse start deyip işlemi başlatıyoruz.Encode bittiğinde status sekmesi altındaki mesaj Done olur.Artık filminiz hazırdır.

Yüklenmiş Resim

[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

bitane daha var ama resimleri çıkmıyor. divxplanet forum a üyelik varsa öm at linki verim.

[spo]Orjinal Menülü Dvd Yapımı, .:Resimli anlatım:.

Kendi uyguladıgım metod ile orjinal dvd ler deki menu leri alarak kendi alt yazılarımızı da ekleyerek dvd olusturmayi nasil yaptıgımı sizin ile paylasmak istedim.

Oncelikle kullandıgım programlar:
Dvdlabpro
Dvdremake

Not: Anlatmis oldugum yapim da ben sadece menu giris bölumu ve altyazı bölumunu ekledim, istege baglı olarak extra lar ve chapter larda anlatılanlar gibi eklenebilmektedir.

Yüklenmiş Resim

Yüklenmiş Resim

Yüklenmiş Resim

Yüklenmiş Resim

Yüklenmiş Resim

Yüklenmiş Resim

Yüklenmiş Resim

Bundan sonra Project --> Compile Dvd ile dvd imizi olusturuyoruz.

Umarim aciklayici olmustur. Anlasılmayan yerleri elimden geldigi kadarı ile bilgim dogrultusun da yardımcı olmaya calısacagım. Bu anlatım da benim de takıldıgım bir kac nokta bulunmaktadır. Umarim birlikte daha gelistirerek Orjinal dvd yi istedigimiz gibi degistirip orjinalligini bozmamayı basarabiliriz.
[/spo]

pek açıklayıcı olmadı ama buda bişeydir (:
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm... Anlatılanlar için sağolun da bu işlem bana biraz karışık geldi. verilen linke TT sayesinde giremiyorum ve resimleri göremiyorum Alıntı yapan arkadaşa da teşekkür ederim. Kurcalaya kurcalaya bişeyler yapıcaz artık.

(Birisi Virtual dub programının altyazı filtresi için link verebilir mi?:S Hatta programın kendisi içinde link verirseniz geri çevirmem :P )

[ Mesaj 02 Eylül 2007, Pazar - 20:47 tarihinde, Fiulus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

convertxtodvd diye bi program var. bu divx filmleri dvd ye filan çevirir. çevirirken basitinden bir menü ve altyazı, ses dosyası filan da ekleyebilirsin.
bir de subtosrt diye sanırım bir altyazı cevirme programı var. altyazının formatını ceviriyorsun.

bu 2 programla divxleri altyazı ekleyip dvd ye cevirebilirsn.

ayrıca daha pro programlar da bulunabilir. biraz google da arastırabilrsn. ben 1-2 film denedim öle. clone wars ları ve eruotrip i cevirmstm.. eh altyazı eklemis oluosn en azından:D

bir ara daha pro programlar bulup denicem. o zaman iyi bi tuto yazrım
Sosyal ağlarda paylaş

DVD yada CDye koyduğun filmle aynı klasörün içinde aynı isimde altyazı dosyası koyarsan otomatik türkçe altyazılı oluyor zaten.

örnek:

Gundam.avi için aynı klasör içindeki altyazı dosyasını Gundam.sub yapalım.İşinizi görür.DVD yapma programları çok pahalı ve tam randımanlı olanı yok.En iyisi bile 6-7 saat makineyi meşgul ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
Bende bir yöntem söyleyeyim, VirtualDub'ın bir plugini var onunla rahatça altyazıyı avi formatındaki filme gömebilirsin.

Gerekenler:

VirtualDub
Subtitler Plugin (En son sürümü indirin)
Media Subtitler

Bunları indirdikten sonra VirtualDub'ı bir klasöre açın, içindeki Plugins klasörüne, indirdiğiniz Subtitler eklentisinin içinden çıkan Subtitler.vdf dosyasını kopyalayın.
Ardından Media Subtitler programını çalıştırın.
File'dan Open Video seçeneğiyle önce videonuzu alın sonra gene File'dan bu sefer Open text or subtitles'ı seçip alt yazı dosyanızı seçin.
Program altyazıda otomatik olarak bazı düzenlemeler yapıcaktır. Bu ayarlarda değişiklik yapmak isterseniz o açılan pencerede Configure tuşuna basın. Orada ayrıntılı olarak anlatıyor zaten, yazıların ne kadar süre ekranda kalacağı, kelimeler arasındaki boşluk vs. gibi şeyler.

Artık hazır olduğunuzda gene File menüsünden Save As tuşuna tıklayıp altyazımızı SSA uzantılı olarak kaydediyoruz. Eğer altyazı dosyanız zaten SSA idiyse bunu yapmanıza gerek yok.

En son olarak tekrar File'dan Embed Subtitles seçeneğini seçiyoruz, buradan bize çıkardığı pencereden istediğimiz ayarları yapıyoruz. Videonun kalitesini, ekran boyutunu vs. seçebiliyoruz. İsterseniz videoyu orjinal boyutunda bırakabilirsiniz Use Orginal'ı seçili bırakarak.
OK deyip altyazı gömme işlmine başlıyoruz.

Edit: Ben altyazıyı önce SRT uzantılı olarak koyuyorum yani kabul ediyor bu uzantıyı. Sonra onu SSA olarak kaydetmemizi söylüyor, yoksa gömmüyor filme.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...