Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ehliyet

elma

Öne çıkan mesajlar

selam

18 yaşıma yeni girdim, daha önce az biraz araba kullanmıştım yani kısa mesafelerde çalıştırıp kullanıp durdurabiliyordum.

Ehliyet almak istiyorum ailem yardımcı olmak yerine bana yüklüyor sen git hallet o işleri biz ne gerekiyorsa yaparız diyorlar.

Bana yardımcı olabilirmisiniz yani nasıl sınava giriyorum, bir kursa yazılmam gerekiyor mu, yani kısaca sıfırdan başlıyorum ehliyet almaya. İstanbul'da oturuyorum.

Cevaplarınızı diğer ehliyet almaya niyetli arkadaşlar da okuyup yararlanabilirler.

Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

bi sürücü kursuna gidiyosun onlar sana bilmemne fotokopisi resim falan ne gerekiyosa sölüyolar.. yazılıyosun oraya ama ben derslere gelemicem çalışıyorum sorun olmaz dimi de diyosun ki sonradan kıllık yapmasınlar. Sonra kursun en son günü gidiyosun sürüş sınavının olcağı yeri öğreniyosun.
Yazılı sınav ı geçersen sürüşe giriyosun. onu da geçersen ehliyetini alıyosun işte. En son emniyete gidip ehliyetini alana kdr gereken herşeyi srücü kursu yapıyo zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten çok iyi anlatmış aynen böyle yapacaksın. Ehliyeti olan arkadaşların varsa onlara sor hangi sürücü kursuna gitmişler. Sınav ilkokul düzeyinde olduğu için sürücü kursunun derslerine katılma ben derim. Son hafta önceden çıkmış sınavlara bak çünkü aynısını soruyorlar. Sınav 3 aşama:
1. İlkyardım
2. Trafik
3. Motor üçünden de geçtikten sonra direksiyon sınavına giriyorsun. Eğer direksiyon sınavını da geçersen sürücü kursunun sana verdiği belgelerle emniyete gidiyorsun. Sabah saat 9 da gitmeni tavsiye ederim :)
Sosyal ağlarda paylaş

18 yaşı geçince yüklenilen ilk sorumluluklardan biri bu, "kendi işini kendin gör" tarzı. Yazılmak istediin kursa gittiğinde çalışanlar, afedersin, öküz değilse sana neler gerekli olduğunu doğru düzgün söylerler. Anlamadığın/bilmediğin bi şey oldu mu sorarsın. Mesela "x belgesi" isterler, nerden alabilirim dersin, söylerler. Kısaca, işleri önceden düşünmeye gerek yok işler oluruna göre işliyo otomatik.

Bi de bi tavsiye, şimdiye kadar arabalarla ilgili teknik bilgi sahibi olmamışsan "amaan geçerim" diyerekten çok boşlama sınavı. Motordan kaldım ben mesela öyle yapıp ajfsdjhasfjhsjfsd
Sosyal ağlarda paylaş

ben 1 hafta falan once yazıldım 1 tane trafik dersine girdim baydım bidaa gitmiyorum 5 gun sora falan direksiyon derslerine giricem 27 ekimde sınav var yazılı
benden
9 adet fotograf
nufus kagıdı fotokopisi 2 adet
ikametgah 2 adet
diploma fotokopisi
sabıka kaydı
saglık raporu istediler

ikametgahı kayıtlı oldugun muhtardan alıcaksın
sanırım resimde istiyo muhtar
sabıka kaydı adliyeden ki ogernebilirsin yazıldıgın surucu kursundan saglık raporunda 2 3 tane saglık ocagı baglamıslar bunlar adını soleyınce kursun ucuza 20 liraya veirolar saglık raporunu
bide sabıka kaydı ıcın erken git bekleme 11 gibi felan en az
ben 500e yazıldım kursu emniyetiyle herşeyiyle 785 liraya gelicek fiyat olarak
ama kursa ucuza yazıldım sanırım arrkadaşın tanıdığıydı genel olarak böle varsa problem sor:)
Sosyal ağlarda paylaş

ilkokul ortaokulla alakalı değil o iş
tamamen ilgi alanıyla alakalı
gelip arabadan anlamayan birine balans aks rolanti dedin mi anlamaması normal
ve araba motoruyla bi ilişkin de yoksa
hiç bakmadan geçemezsin
eski soruları ezberlemek zorundasın mecbur
sınavdan geçemeyen insana salak muamelesi yapan insana da salak muamelesi yapmayı borç bilirim =)
Sosyal ağlarda paylaş

@ivy

Kusura bakma ama ben arabayı 10 metre yürütemiyorum hayatta arabyla ilgim yoktur ilgi alanım falanda değil. Kursa da devam etmedim ama kapı gibi ehliyetim var. Ehliyeti aldığımdan beri direksiyona dokunmadım korkudan.
Araba kullanamayan ayrı ama o sınavdan geçemeyen her türlü muameleye müstehak.

[ Mesaj 02 Eylül 2007, Pazar - 01:11 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ivy
üye [şikayet et]
§ 02 Eylül 2007, Pazar - 01:12 [ özel msj ]
lol ne diyim
ben de araba kullanabiliyorum ama arabanın kaputunu açıp bakmadım diyim ozaman

Sınava girdiğim zaman bende arabanın kaputunu açık incelemişliğim yoktu. Hatta sorsalar şu parça ne bilmem. Ancak şu parça ne işe yarıyor desinler söylerim. Evet kitap açmadan girdim motordan 95 biri 85 öbürü de 72 mi neydi.

Motordan doğru yapıp yapmadığımı bilmiyordum ama en mantıklısını işaretleyince oluyor işte :)
Sosyal ağlarda paylaş

he ben mantıksızım yani
ala ala
zordu diyorsam zordur

edit: durun ya niye kalmışım moduna giriyorum ki ben
belki geçtim anaa
direk moda soktunuz savunma yapıyorum

[ Mesaj 02 Eylül 2007, Pazar - 03:55 tarihinde, ivy tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

trafik ve ilk yardım şansın da varsa hiç çalışmadan geçersin gerçekten mantık oluyor çoğu gördüğün bildiğin şeyler. ama yine de az bi göz gezdirmeni öneririm. motor ise önceden bilgin yoksa kesinlikle çalışmak zorundasın. yoksa sınavda yapmanın imkanı yok. ya da önceki soruları ezberleyeceksin ki benim ezber iyi olmadığı için çalışmayı tercih etmiştim :)

sürüş sınavı için ise önceden bilmiyorsan kullanmayı kursta öğretilenler kesinlike yetersiz kalır haberin olsun. birisiyle pratik yapman şart. ben önceden çok iyi bildiğim için hiç sorun olmamıştı. hatta sürüş sınavına arabayla gitmiştim. sınav bittikten sonra arabaya atladım eve gittim haha.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...