Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orda Burda Namaz

sg-1

Öne çıkan mesajlar

said:
(ben yine anlatmak istiyorum hadi !!!)
batımda gün yine sokaklar ıssız, şarapkolikler ve para peşinde eli bıçaklılar, sabah yumruk konuşur, gecelerimde silahın notaları, derinde bir sela sabahları, gazetelerde ölümün ibret etkisi, mafya evreninde yaratılan kahraman adamlar, haraçla kazanılan günahlar(günah),evimin önüne dizilen onca sarhoşun nağrası ve polisin etkisizce boş fiilleri, güvenliğim mi yoksa benliğim mi idam anlarında terlemekteki? kinime yemdi şiddetin meyvesi, bizse bunca yıkıma katıla katıla sırıtır olduk, eylemim rapimle fiile dönüşecektir bilesiniz.dağdan inme ayıların temelli cahiliyetine vizeyle karşılık verildi, kondular getirdi betonu, başbakan bir metro yerine doğamı geriye ver!... kültürüm piç oldu, özür için dilekçe ver!...ben yarındım ancak aldınız elimden bugünümü kimliğimden utanır oldum, türkiye burası değil, hep sefil bakışlar onumun dokuzu psiko bunalım 24 saatte 3'lü çevirir sen-ölüm-kalım!...

dünya kerhanesinde bakire değilsin,tecavüz edenler var
gözlerim de sağanak yağışta, kalbim krizin bekçisi olmuş
yak ta ver sigarama derdimi anlatayım duman olsun bu rapim
ben çaresiz avare gezerken,gözyaşlarım yaşlanır oldu.

bakışlarımda kara ifade,istifade edilemeyen o masumiyetim, yüzünde meymenet göremediğiniz tüm liriklerimle bir bütün ben,tüter tütün yazar çizer stilo.sadakatim gömüldü dilime. sus!...dedirtmedim. kus!... günahların sevabı bulunamaz yunus.prangalarda raks ederken ağlamaklı bakışın öncüsü, kısır döngüsünde tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde,tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde. civarda depremin korkusu ve bilgilerini yokla,fazla soru da sorma zaten halim kalmadı, hasta adamı yatağa yatırın artık, bin asırlık bekçi ülkemin damarlarında kan bırakmadı, bazı bazı bazılarımız,tepeden izlerken kakılmışları, çalınmış hırsları,sessiz yalvarışlarını duy gözlerimin,bak hadi!!!...
Sosyal ağlarda paylaş

şimdiye kadar okuduklarımdan anlıyorum ki mescit olayı değil de sokaklara taşması rahatsızlık veriyor. Size bir örnek vereyim. Gemlik Çarşı Camisi (merkez camidir) cuma günleri tıklım tıklım olur. İİçeriyi geçtim avlusu da dolar yola seccadeler koyulur. Ama 10 merte sonrası merkez yani düşünün. Şehrin merkezi. Arabalar falan bayaa sıkıntı çeker. Polisler seferber olur falan. Ama kimse demez " bilmemneediyim namazınızı yolu kapamışsınız" diye. Görmedim, olabileceğini de zannetmiyorum. Çünkü herkez kendince onları rahatsız etmemeye çalışır. Korna falan çalmazlar mesela o saatlerde. Örneğin cenaze olduğunda da mezarlığa gitmek için ana yollardan gitmek gerekiyor. Arabalar kuyruk da olsa kimse korna falan çalmaz.

Halk kendi içinde saygılı birbirine. Biz oturup burda bikaç kişi üzerinden yorum yapıyoruz. Varmı kimsenin şikayeti. Yok ki. Biz onların adına söz almadık ki burda. Anlatıyoruz birşeyler. Değişiyor mu. Değişecek bişey de yok ki. En azından benim yaşadığım yerde yok. En hoşgörülü ilçe Gemlik değil ya ?
Sosyal ağlarda paylaş

1.si Özgürlük demek sorumluluk demektir. Sen sorumluluğunun dahi bilincinde değilsen özgürlüğün öyle bi istismar edilir ki normal zanneder, kullanıldığının farkına dahi varmazsın.

2.si en tuhaf bulduğum şey de halkın %99.7'sinin müslüman olduğunun nereden çıktığıdır? Eh izin ver de doğduğu anda nüfus kağıdına müslüman olarak işlenen ülkemde %99.7 formalite olarak müslüman gözüksün. Ancak buna gerçekten inanan var mı merak ediyorum?

(70.000.000 x 3) / 1000 = 210.000

Yani koskoca ülkemde müslüman olmayan 210.000 insan mı varmış?

Hadi oradan be.

[ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 22:49 tarihinde, Batilc tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

saygıdan çok cahilliğin yok edilmesi daha uygun olur bence.

Ben cahil kalmak istiyorum diyen adama zerre kadar saygı duymam

edit: Yok, dediğin rahatsız edici değil de, olur böyle geyikler arada yani. Çok da çarpıcı olduğunu düşünmüyorum, sonuçta ingilizcesini bilmiyor olsaydım derdimi hiç anlatamicaktım, en sonunda bari ingilizcesini yazayım dedim:)

[ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 22:53 tarihinde, Batilc tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Olay cahillikten cok, bencillik, egoistlik...

Herkese dini dayatanlarla, dindarlara okuz muamelesi yapip defolsun onlar diyenler arasinda gercekte hic fark yok. Herkes kendi inancini veya inancsizligini kendi icinde yasasa kimseye birsey dayatmasa herkes huzurlu olacak.

[ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 22:54 tarihinde, NoTwisT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bir şey mümkün değil ki. Din, zaten "yayılması gereken unsur" olarak çıkmış değil mi? Müslümanlığı yaymak, hristiyan inananlar kazanmak vs...

Bundan öte, din zaten bir çeşit devlet, bir çeşit anayasadır. Her şekilde, inananlar , inanmayanlarla mutlu olamaz.

Açıkçası koyu bir islamcı olsaydım ve milletin fikirlerine de saygılı olsaydım(böyle istisnai durumlar var), çevremde bikinili kadınların gezmesini, oğlumun domuz eti yemesini, karımın da cinsel içeriği bulunan filmlere gitmesinden korkunç derecede rahatsız olurdum. Ama saygılıyız diye ses çıkarmamam lazım di mi.

Aynı şekilde, orda bikiniyle gezen hatundan benimle aynı ortamda bulunmaktan rahatsız olmayacak mıdır? ahaha hatta bu dinci bundan zarar gelmez diyerek daha bile sarpa sarabilir.

Çok mu uçtum?, belki...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
öyle bir şey mümkün değil ki. Din, zaten "yayılması gereken unsur" olarak çıkmış değil mi? Müslümanlığı yaymak, hristiyan inananlar kazanmak vs...

Bundan öte, din zaten bir çeşit devlet, bir çeşit anayasadır. Her şekilde, inananlar , inanmayanlarla mutlu olamaz.

Açıkçası koyu bir islamcı olsaydım ve milletin fikirlerine de saygılı olsaydım(böyle istisnai durumlar var), çevremde bikinili kadınların gezmesini, oğlumun domuz eti yemesini, karımın da cinsel içeriği bulunan filmlere gitmesinden korkunç derecede rahatsız olurdum. Ama saygılıyız diye ses çıkarmamam lazım di mi.

Aynı şekilde, orda bikiniyle gezen hatundan benimle aynı ortamda bulunmaktan rahatsız olmayacak mıdır? ahaha hatta bu dinci bundan zarar gelmez diyerek daha bile sarpa sarabilir.

Çok mu uçtum?, belki...

Biraz uctun, Amerika'da abes oldugunu dusunerek verdigin ornekte ki gibi yasiyor insanlar. 100 cesit millet 100 ayri din var burda, ve Turkiye'de ki sorunlarin 100 de biri yasanmiyor. Aci olanda bu aslinda, insanlar saygi gostermeyi dusunce ve dini ozgurluklere saygiyi ogrenmis.

" God is death " baskili penyeyle kilisenin onunden pazar ayinleri dagilirken gectim, tek bir kisi durdurdu beni ve neden boyle dusundugumu ve insanlarin rahatsiz olabilecegini 10 defa ozur dileyerek soyledi. Turkiyede ayni seyi cuma cikisinda yapsaydim linc ederlerdi. Yaptigim dogru degildi belki ama bir insan daha guzel nasil ikaz edilebilir. Oraya ayni penyeyle 1000 defa gitsem 1 defa basim agrimaz eminim.

Amerikada asyali, meksikali, avrupali birbirinden alakasiz milletler, Turkiye`ye nazaran cok daha sorunsuz ve ozgur sekilde yasiyor...

Bide Turkiyeye bakin, rum kurt cerkez ermeni hepsi yuzyillardir ayni topraklarda yasamis, akraba, arkadas olmus, genede ayrimcilik var, Turkiyenin kurt,ermeni sorunu, din sorunu var.

Olayin cozumu bencillikten, herkes benim gibi olsunculuktan kurtulmakta ama kafalar bu yonde calisirken cozum mumkun gozukmuyor...

[ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 23:16 tarihinde, NoTwisT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

amerikayı düşünerek vermemiştim örneği lol:) Öylesine aklıma gelmişti.

Ama şu noktayı atlıyorsun. Eşcinsellere olan bakışlar da amerika'da hat safhada kötü. Ha türkiyede iyi mi diyorum, tabii ki hayır.

Neyse, demek istediğim şey, ordaki adamın sana saygılı olması içinden "oflamadığını" göstermiyor. Ve ülkemiz de "oflamak" istemeyen insanlarla dolu olduğu için böyle bir şey mümkün değil.

bu uzuuunca mesaj yerine kısaca ben orda evrensel deil yalnızca türk milleti için konuşmuştum desem daha az öz ve açıklayıcı olursu sanırım:)
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika`da escinsellere bakis sadece redneck diyarlarinda (guney bolgesi) kotu. Dunyanin gay baskenti sanfrancisco, her yerde gay club veya elele dolasan escinsel gormek mumkun burda. En ufak sorunda yasamiyorlar.

Benim anlatmak istedigim dindarlarin ve dinsizlerin birarada yasamasinin mumkun olduguydu. Olmayacak sey degil cunku Amerika ve bazi asya ulkeri sorun yasamiyor bu konuda.

[ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 23:23 tarihinde, NoTwisT tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 23:24 tarihinde, NoTwisT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing
üye § 01 Eylül 2007, Cumartesi - 20:06 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

kaç kez ülke dışına çıktım, çok fuara katıldım. mutlaka namaz kılacak yer ayarladılar. hatta ikinci üçüncü gidişimizde, abdest alma yeri olan, temiz seccadesi olan mescit bile ayarladılar. sorun olmadı yani. namaz müslüman yaşantısının bir gerçeği, bir parçasıdır. insanlara sigara odası koyabiliyosalar, namaz odası da koyacaklar. o kadar basit. terbiyesizliğin alemi yok. direk düşmanlık başka bir şey değil.

kimse mescid olmasin demiyor
ama icki ruhsati alinmak istenen bir restauranta mescid yapiliyorsa akpli millet vekilleri baskisi yuzunden bu ters
yemek yenilecek yer ayri namaz kilinacak ayin yapilacak ibadethane ayri.

zaten her sokakta cami var
benim yasadigim koyde 3 cami var 1 okul var 2 de cami insaati var

islam kolaylik dini
kazasi var osu var busu var sana isini gucunu birak milletin kazancina engel ol ne olursa ol ne pahasina olursa dakikasini kacirmadan bana tapin dememis Allah

azcik objektif olun siz de
Sosyal ağlarda paylaş

yuh yalnız, 'moderen' takılmanın son gereği din düşmanlığı olmuş bakıyorum. ıstavroz çıkaranı da döversiniz siz kesin şov yapıyor diye. haçı gözünüze sokuyor ne de olsa, halbuki gitsin evinde yapsın öyle değil mi. hatta besmele de çekilmesin sokakta, sadece evlerde çekilebilsin. ne de olsa ne kadar dinsiziz, o kadar 'moderen'iz!

mescid yapmak istemiyorsa yapmasın, zorla mı? komediye bak ya lol
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...